Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

79 ΤΥΕΘ της 79 ΑΔΤΕ Σάμου: Μετέτρεψαν τους φαντάρους σε Δούλους-Ξυλοκόπους ενώ Αξιωματικοί Αυθαιρετούν και Παραβιάζουν διαταγές για το όριο Υπηρεσιών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
η Επιστολή Καταγγελίας ουσιαστικά επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της τεράστιας εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων, αλλά και το θέμα της καταστροφής που πραγματοποιεί ο Στρατός στο βωμό των μέτρων κατά των πυρκαγιών. Με αυθαίρετη διαταγή ΓΕΣ κόβονται όλα τα δέντρα σε μια ζώνη πλάτους 100 μέτρων γύρω από τα στρατόπεδα.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Ως στρατιώτης προηγούμενης ΕΣΣΟ που έχοντας υπηρετήσει στο στρατόπεδο Πούλμαν στο 79 ΤΥΕΘ, το στρατιωτικό νοσοκομείο της 79 ΑΔΤΕ, θα ήθελα να καταγγείλω την τωρινή και την προηγούμενη κατάσταση των οπλιτών της μονάδας μου. 
Σε συμπαράσταση των συμφάνταρων αναφέρω την αισχρή εκμετάλλευση αυτών εδώ και 4 μήνες, από την αρχή Ιουλίου μέχρι και σήμερα μάλλον και για πολύ ακόμα... 
Μια μονάδα και ένα στρατόπεδο ίσως από τα καλύτερα στη παραμεθόριο έχει καταντήσει να χρησιμοποιεί τους φαντάρους ως Εργάτες - ξυλοκόπους. Αγγαρείες και συνεχόμενες υπηρεσίες κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής.
Είναι απαράδεκτο οι στρατιώτες να τελούν χρέη ξυλοκόπων ολόκληρο το καλοκαίρι σε ακραίες θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 35 βαθμούς και παράλληλα να τελούν και τις ατέλειωτες υπηρεσίες . 
Υπηρεσίες σαφώς και παράνομες με βάση το στρατιωτικό πρωτόκολλο:
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 39 -0! ) 
Διπλές υπηρεσίες, συνεχόμενες σκοπιές (6ωρη σκοπιά ) και όχι μόνο Κατανοώ την έλλειψη προσωπικού και ατόμων αλλά το θέμα των υπηρεσιών έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Οι υπηρεσίες αντί να μειώνονται από τον αρμόδιο Αξιωματικού του στρατοπέδου αυξάνονται, με τα άτομα πλέον λιγοστά.
Είναι προφανέστατο ότι οι σωματικές και ψυχικές δυνάμεις των στρατιωτών εξαντλούνται .
Ο τρόπος διαβίωσης είναι απαράδεκτος, οι τουαλέτες παμπάλαιες, με την μόνιμη βρωμιά που δεν εξαλείφεται ... τρωκτικά που ζουν και πηγαινοέρχονται μέσα έξω . 
Ως ένδειξης διαμαρτυρίας και συμπαράστασης καλώ όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για το στρατόπεδο -διοικητές, στρατοπεδάρχες, ταξίαρχοι- να αναλάβουν τις ευθύνες αυτής της κατάστασης!
SOS Προς τους μελλοντικούς συμφάνταρους.
Αποφύγετε αυτό το στρατόπεδο αν έχετε την δυνατότητα και αν δεν αλλάξει κάτι .
Υ.Γ Ας μην μιλήσουμε για την 79ΜΕΘ

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Τι απαντούν ο Διοικητής, ο Στρατοπεδάρχης και ο Ταξίαρχος;
Γιατί δεν περιορίζουν τις Υπηρεσίες;
Γιατί Παραβιάζονται οι Διαταγές του ΓΕΣ για το όριο των 19 υπηρεσιών μηνιαίως και για την Απαγόρευση των συνεχόμενων υπηρεσιών;
Γιατί δεν παρεμβαίνει ο Στρατιωτικός Εισαγγελέας μετά τις τόσο πολλές καταγγελίες των συστηματικών Αυθαιρεσιών και Παραβιάσεων Διαταγών και Νόμων από τους Αξιωματικούς;

 Συνάδελφοι αυτή θα είναι η θητεία στον Ελληνικό Στρατό.
Μεγάλη εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση.
Βυσματοκρατεία και διακρίσεις.
Αναλώσιμος στα σύνορα, χωμένος σε ατελείωτες αγγαρείες και υπηρεσίες.
Να τρέχεις να υπηρετείς τους Αξιωματικούς, να καλύπτεις κενά του Δημοσίου, να συμμετέχεις στις Συνεκπαιδεύσεις με το ΝΤΟ, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ τους αντιδραστικούς Άραβες.
 Οι φαντάροι πρέπει να Υποταχθούν και Πειθαρχήσουν στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς τους που εντάσσονται στο πλαίσιο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού αλλά και των επιθετικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι σε όλα τα κλιμάκια της Ιεραρχίας.
Να στείλουν επιστολές με τις καταγγελίες τους στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ – Ενωθείτε Μαζί μας
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΥΜΕ εργατικούς αγώνες και κοινωνικά κινήματα
Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου