Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

ΝΑΤΟική άσκηση πυρηνικού πολέμου με συμμετοχή ελληνικών αεροσκαφών F-16!

Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει τις τεράστιες αγορές όπλων σκορπώντας δεκάδες δις ευρώ για F-35, RAFALE, εκσυγχρονισμό των F-16, απόκτηση γαλλικών φρεγατών και Ισραηλινών θόλων, συμμετέχοντας στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των Ισραήλ-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και στον εντεινόμενο ανταγωνισμό  με την Κίνα/Ρωσία, προκειμένου να αναβαθμίσει τον στρατηγικό ρόλο της ελληνικής άρχουσας τάξης μέσω του πολέμου, παράλληλα με έγγραφο υποχρεώνει τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού να συμμετέχουν υποχρεωτικά στις αποστολές εκτός συνόρων και ταυτόχρονα διώκει τους φαντάρους που εκδηλώνουν τα φιλειρηνικά τους αισθήματα για να εξαφανίζει τις όποιες αντιπολεμικές αντιδράσεις μέσα στον στρατό.
 Όλα αυτά συντελούνται ενώ πραγματοποιούνται μια σειρά πολύ σοβαρών πολεμικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ, συχνά στην Ελλάδα, που αποδεικνύουν τι τι απειλές εγκυμονεί η έξαρση του ενδοιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού.
Ενδεικτικά αναφέρουμε την είδηση ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν σε άσκηση – πρόβα πυρηνικού πολέμου του ΝΑΤΟ!
Τρία (3) μαχητικά F-16 Viper της Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με το ανάλογο τεχνικό προσωπικό υποστήριξης συμμετέχουν στη ΝΑΤΟική άσκηση “Steadfast Noon” έχοντας μετασταθμεύσει στη Γερμανία, εναντίον της Ρωσίας.
Τα επιχειρησιακά σενάρια σοκάρουν. Τα ελληνικά F-16 θα συνοδεύουν τα αεροσκάφη που έχουν αναλάβει να πλήξουν στόχους με πυρηνικά είτε θα αναλάβουν τον ρόλο των «κόκκινων», δηλαδή των μαχητικών της αντίπαλης χώρας που θα προσπαθήσει να σταματήσει τα ΝΑΤΟικά βομβαρδιστικά.
Για να γίνει κατανοητή η αναβάθμιση της συμμετοχής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρουμε ότι παλαιότερα η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με προσωπικό εδάφους ως παρατηρητές, αλλά τα τελευταία χρόνια η συμμετοχή της είναι και με μαχητικά. 
Η πρώτη φορά ήταν το 2015, ενώ συμμετοχή καταγράφηκε και πέρυσι.
Η άσκηση ξεκίνησε τη Δευτέρα, με περισσότερα από 60 αεροσκάφη να συμμετέχουν σε «εκπαιδευτικές πτήσεις» πάνω από τη Δυτική Ευρώπη, και θα διαρκέσει δύο βδομάδες. 
Περιλαμβάνει αεροσκάφη των ΗΠΑ ικανά να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Έχει κινητοποιήσει 2.000 στελέχη και αεροσκάφη διαφόρων τύπων από 13 χώρες – μέλη που επιχειρούν από 8 αεροπορικές βάσεις, ενώ οι πτήσεις γίνονται κυρίως πάνω από τις χώρες υποδοχής Βέλγιο και Ολλανδία και στον εναέριο χώρο πάνω από τη Δανία, τη Βρετανία και τη Βόρεια Θάλασσα.

«Η πυρηνική αποτροπή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της συμμαχικής ασφάλειας», δήλωσε σχετικά ο νέος γγ του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, προσθέτοντας ότι η «Steadfast Noon» «είναι μια σημαντική δοκιμή της πυρηνικής αποτροπής της Συμμαχίας και στέλνει ένα σαφές μήνυμα σε κάθε αντίπαλο». 
Την ίδια ώρα, όπως δείχνουν σχετικά δημοσιεύματα, σε μια σειρά από βάσεις του ΝΑΤΟ που φιλοξενούν πυρηνικά στην Ευρώπη γίνονται το τελευταίο διάστημα εργασίες «αναβάθμισης» των σχετικών δυνατοτήτων.

Όλα αυτά σε μια περίοδο που η Ρωσία έχει πει ότι τα πλήγματα με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς (όπως αυτούς που έχουν παραδώσει ΗΠΑ και Μ. Βρετανία στην Ουκρανία) στο έδαφός της θα θεωρηθούν επίθεση από το ΝΑΤΟ και θα απαντήσει ανάλογα, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος γενικεύεται στη Μέση Ανατολή σέρνοντας τους λαούς της περιοχής στην άβυσσο, ενώ οι ευθείες απειλές για πυρηνικά πλήγματα είναι στην ημερήσια διάταξη…

Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι στον ΝΑΤΟικό καταμερισμό η Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο εντάσσεται σταθερά στα επικίνδυνα πυρηνικά σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ: 
«Φιλοξενούσε», περιοδικά, πυρηνικά επί δεκαετίες, από το 1962 μέχρι και τουλάχιστον το 2001, οπότε 11 πυρηνικές βόμβες των ΗΠΑ τύπου Β61 απομακρύνθηκαν με μυστική επιχείρηση προς την Ιταλία και εν συνεχεία προς άγνωστη κατεύθυνση. 
Ωστόσο οι «κλίνες» αποθήκευσης τέτοιων βομβών παραμένουν εκεί και συντηρούνται καθώς τα ΝΑΤΟικά επιχειρησιακά σχέδια προβλέπουν σε «περίοδο κρίσεως» μεταστάθμευση αεροσκαφών άλλων χωρών στον Άραξο (πιστοποιημένων για πυρηνικό πλήγμα), για να «φορτώσουν» από εκεί.
Διόλου τυχαία, η βάση του Αράξου (η 116 Πτέρυγα Μάχης) πήρε μέρος, τον Μάρτη του 2014, στη ΝΑΤΟική «εκπαίδευση στη σχεδίαση επί πυρηνικών αποστολών STEADFAST NERVE II». Επιπλέον, εικονική άσκηση χρήσης πυρηνικών όπλων και εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ φέρεται να έγινε στον Άραξο και τον Δεκέμβρη του 2010. Σύμφωνα με διαρροές, αποσκοπούσε στο να δοκιμαστούν τα συστήματα των υπόγειων πυρηνικών αποθηκών της βάσης, που σύμφωνα με τον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό πρέπει να είναι πάντα λειτουργική και «ετοιμοπόλεμη» για υποστήριξη. Ειδικότερα, λέχθηκε ότι το σενάριο της διήμερης άσκησης – δοκιμής αφορούσε τον έλεγχο των δικτύων επικοινωνίας, που συνδέουν τις αποθήκες με το κεντρικό στρατηγείο της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Περιλάμβανε, δε, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, σειρά εκπομπών και λήψης απόρρητων εντολών σχετικά με (εικονικά) ζητήματα που αφορούν αποθήκευση, έλεγχο, φόρτωση και λοιπές διαδικασίες. Και βέβαια, όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχουν συνυπογράψει τη ΝΑΤΟική πυρηνική στρατηγική που ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνει και το δόγμα του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος».

Σε πολιτικό επίπεδο, ο υφυπουργός Άμυνας, Γ. Κεφαλογιάννης, συμμετέχει στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, όπου έχουν κληθεί και «εταίροι» από τη ζώνη του Ινδο-Ειρηνικού (δείγμα κι αυτό της επέκτασης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε μια σειρά από ζώνες του πλανήτη), ενώ έχει προγραμματιστεί και «δείπνο εργασίας» του λεγόμενου Συμβουλίου NATO – Ουκρανίας.

Στον συντονισμό του ευρωατλαντικού άξονα, προηγήθηκε, Δευτέρα και Τρίτη, η σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ σε επίπεδο αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων (European Union Military Committee – EUMC) στη Βουδαπέστη. 
Επισήμως οι συζητήσεις εστίασαν στις «δραστηριότητες που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας (ΚΠΑΑ) της ΕΕ και στις εξελίξεις κύριων στόχων του Θεσμικού Κειμένου της “Στρατηγικής Πυξίδας” (Strategic Compass)», το δόγμα πολέμου της ΕΕ, κείμενο αντίστοιχο με τη «Στρατηγική Αντίληψη» του ΝΑΤΟ.

Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί κλιμακώνονται και απειλούν την Ανθρωπότητα με Πυρηνικό όλεθρο.
Είναι η ώρα της Ανασυγκρότησης του Αντιπολεμικού Κινήματος.
Αναγκαίος όσο ποτέ ο Αντιπολεμικό Διεθνιστικός Συντονισμός και η ανάπτυξη Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου.
Βασικό ζήτημα η ανατροπή της  Τιμωρίας των αγωνιστών συνφάνταρων.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου