Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Κύμα Αγωγών κατά στρατιωτικών από την ΠΟΜΕΝΣ του Δένδια

Armyvoice NewsΝέο Κύμα Αγωγών κατά στρατιωτικών από την ΠΟΜΕΝΣ – Η «Άριστη» Παράδοση στη Φίμωση Συνεχίζεται μέσα από το γραφείο του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια

Νέος δικαστικός κύκλος λογοκρισίας από την ΠΟΜΕΝΣ, απευθείας από το γραφείο του Υπουργού Άμυνας. Νέο μπαράζ αγωγών και φίμωσης φαίνεται να εξαπολύει η ΠΟΜΕΝΣ. Η Ομοσπονδία που κατά το παρελθόν έσυρε στα δικαστήρια πολλούς στρατιωτικούς συνδικαλιστές και δημοσιογράφους οι οποίοι δικαιώθηκαν στο σύνολο των υποθέσεων, έχοντας ζητήσει ακόμα και από Υπουργό Άμυνας να αποκλείσει δημοσιογράφους πλέον δείχνει ότι περνάει τη φάση της λογοκρισίας σε άλλο επίπεδο.

Μετά το πολύχρονο κυνήγι της ΠΟΕΣ και των συνδικαλιστών της, με την «επανεμφάνιση» της ΠΟΜΕΝΣ στα δικαστήρια στρέφεται κατά αστικού σωματείου και συγκεκριμένα του ΠΑΣΕΣ, δηλαδή ενός σωματείου που υπάγεται σε διαφορετικό νομικό καθεστώς και ζητά να κλείσει!

Η μεθόδευση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού στρέφει κατά του εν λόγω σωματείου και την πρωτοβάθμια Ένωση Θεσσαλονίκης. Ο λόγος μάλλον έχει να κάνει με το γεγονός ότι το ΠΑΣΕΣ εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Με λίγα λόγια, η ΠΟΜΕΝΣ στρέφεται κατά του Αστικού Κώδικα ως προς τους στρατιωτικούς αμφισβητώντας την ετυμηγορία του Αρείου Πάγου! Μάλλον κάποιοι αγνοούν ότι η απόφαση του 2012 πάνω στην οποίαν οι στρατιωτικοί έχουν δικαίωμα να συνδικαλίζονται αφορούσε αστικό σωματείο.

Άραγε ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειες; Θα στραφεί μαζί με την Ένωση Βόλου κατά του ΣΟΕΔ και με την Ένωση Τρικάλων κατά του ΣΑΣΜΥ; Πού θα σταματήσει η συνδικαλιστική κατρακύλα της ΠΟΜΕΝΣ που διαρκώς μέσα από προσπάθειες φίμωσης των άλλων επιχειρεί να παρουσιάσει επιτυχίες που δεν υπάρχουν (όπως η πρόσφατη παρολίγον συνάντηση με τον πρωθυπουργό που την ίδια στιγμή είχε διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας).

Κάπως έτσι διεκδικεί και την αποκλειστικότητά της στην εκπροσώπηση, όπως και το μοναδικό μερίδιο στην αλήθεια, για όσους δεν έχουν ασθενή μνήμη;

Βέβαια, η σπασμωδική ενέργεια της ΠΟΜΕΝΣ δεν δείχνει να προέρχεται από το πουθενά. Το τελευταίο διάστημα η Ελληνική Λύση επιμένει στο ζήτημα της παρουσίας εκπροσώπων όλων των φορέων εκπροσώπησης στο ΣΓ ΥΕΘΑ, κάτι που έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον ΥΕΘΑ και οπωσδήποτε σε αμηχανία και εκνευρισμό την ΠΟΜΕΝΣ.

Ο λόγος για τα νεύρα έχει να κάνει με το γεγονός ότι επί σειρά ετών η μόνη Ομοσπονδία που έχει πολυπληθή αντιπροσωπεία στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ενώ αυτό δεν προβλέπεται από το νόμο όπως έχει παραδεχτεί και ο Ν. Δένδιας, είναι η ΠΟΜΕΝΣ.

Βέβαια, όπως συζητείται ανάμεσα στους στρατιωτικούς, το πλήθος των συνδικαλιστών δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Παράλληλα, για τα αστικά σωματεία ναι μεν δεν υπάρχει πρόβλεψη, αλλά δεν υπάρχει και απαγόρευση.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε δικαστική απόφαση που είχε δικαιώσει έναν από τους στρατιωτικούς που είχαν κυνηγηθεί από την ΠΟΜΕΝΣ έχει αποτυπωθεί το συμπέρασμα, εν προκειμένω για τον πρόεδρό της, ότι «συστηματικά ακολουθεί την ίδια τακτική των μη υπηρεσιακών αναφορών σε βάρος οποιουδήποτε στελέχους τολμάει να ασκήσει γενικότερη κριτική για τη δράση της Ομοσπονδίας». Τελικά τα χρόνια περνάνε αλλά ο λύκος κι αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του…

Το κυριότερο ερώτημα είναι αν όλα αυτά είναι εις γνώση του Υπουργού Άμυνας, ο οποίος θα πρέπει να τοποθετηθεί.

Η αμφισβήτηση ενός μείζονος συνταγματικού δικαιώματος που έχει εγκριθεί και από τον Άρειο Πάγο από την εκλεκτή Ομοσπονδία της Νέας Δημοκρατίας είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου