Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Απόγνωση στρατιωτικού: «Με πετάνε σαν το σκυλί»

Απόγνωση στρατιωτικού: «Με πετάνε σαν το σκυλί» – Η ιστορία μιας αξιωματικού που δεν νιώθει ότι υπάρχει μέριμνα στα στελέχη του Στρατού Ξηράς

Μια νέα επιστολή από γυναίκα αξιωματικό προέλευσης ΣΜΥ στον Στρατό Ξηράς, αποκαλύπτει την αδιαφορία για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους. Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για έναν συνάδελφούς της που παραιτούνται λόγω της αδράνειας της υπηρεσίας, η ίδια περιγράφει τη δική της τραγική κατάσταση, όπου τα χρόνια υπηρεσίας της δεν συνοδεύονται από καμία μέριμνα ή υποστήριξη από την υπηρεσία.

Η στρατιωτικός υπηρετεί σε νησί της παραμεθορίου από το 2021, έχοντας την πλήρη επιμέλεια του πεθερού της, ο οποίος πάσχει από άνοια με ποσοστό αναπηρίας 85%. Παράλληλα, είναι μητέρα ανήλικων παιδιών και ο σύζυγός της, ο οποίος εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα στην ηπειρωτική Ελλάδα από την άλλη πλευρά των συνόρων, αναγκάστηκε να παραιτηθεί για να μπορέσει να φροντίσει την οικογένειά τους, δουλεύοντας πλέον περιστασιακά.

Έχοντας εξαντλήσει τις αναφορές προς την ιεραρχία, παρά τις πάμπολλες αναφορές που έχει υποβάλει και τα αιτήματά της για συνάντηση με την ηγεσία του ΓΕΣ, συμπεριλαμβανομένου και του Αρχηγού, η απάντηση που λαμβάνει είναι πάντα η ίδια: αδιαφορία. Το 2022 της έφεραν αντικαταστάτη, ωστόσο, αντί να φύγει εκείνη από το νησί για να επιστρέψει κοντά στην οικογένειά της, απομακρύνουν το 2023 τον αντικαταστάτη της, αφήνοντάς την στην ίδια δύσκολη θέση.

Προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στις αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις, η γυναίκα στρατιωτικός βιώνει ακόμη μια προσωπική τραγωδία: η μητέρα της διαγνώστηκε με καρκίνο και βρίσκεται πλέον κατάκοιτη, εξαρτημένη από καθετήρα και οξυγόνο.

Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, το ΓΕΣ δεν αναγνωρίζει τη σοβαρότητα των προβλημάτων της. Αντιθέτως, ακόμα και κατά την 3ετή παραμονή της στα Στρατιωτικά Οικήματα (ΣΟΑ), όπου στεγάζεται για πρώτη φορά στα 22 χρόνια υπηρεσίας, όταν ζήτησε μια μικρή παράταση 10 ημερών, η ιεραρχία την πετά κυριολεκτικά στον δρόμο.

Η καταγγελία αυτή ενισχύει τις φωνές διαμαρτυρίας πολλών στρατιωτικών που βλέπουν τις ανάγκες τους και τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις να αντιμετωπίζονται με απόλυτη αδιαφορία. Η έλλειψη μέριμνας, όπως αποδεικνύουν οι συνεχείς μαρτυρίες, έχει γίνει κανόνας στον Ελληνικό Στρατό, καταδικάζοντας τους στρατιωτικούς σε ψυχολογική και οικονομική εξόντωση.

Η στρατιωτικός κλείνει την επιστολή της με μια πικρή διαπίστωση: «Με πετάνε σαν το σκυλί». Η φράση αυτή συνοψίζει τα συναισθήματα αδικίας και παραμέλησης που βιώνουν καθημερινά στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια υπηρεσία που φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους της.

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Καταρχήν, η Κατάταξη ενός νέου ανθρώπου στις Ένοπλες Δυνάμεις ως Μισθοφόρος Στρατιώτης είναι ένα ΛΑΘΟΣ.
Δεν είναι δυνατόν να αναζητάς να βολευτείς και να ταυτίζεσαι με τον πόλεμο, να γίνεσαι ένοπλος μπράβος ντυμένος στα χακί και εν γνώση σου τα συμφέροντα των Ελλήνων επιχειρηματιών, των Αμερικανών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Να συνειδητοποιείς ότι όλοι σε θεωρούν τελευταίο τροχό της αμάξης, να μην σου δίνουν σημασία και να σε θεωρούν αναλώσιμο.
Να ζεις καθημερινά -ως επιλογή σου- την καθημερινότητα του Ελληνικού Στρατού με τη βυσματοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις, τη Διαφθορά και τη Διαπλοκή, την Ακροδεξιά αισχρότητα που την ανέχονται και την ενισχύουν, καθώς το στρατιωτικό περιβάλλον σημαίνει μιλιταρισμό-ρατσισμό-εθνικισμό-πατριαρχία-σεξισμό. 
Και στα 50 σου χρόνια να σε πετούν στην Ανεργία.

Εμείς καλούμε τους ΕΠ.ΟΠ. να αναλογιστούν τι σημαίνει Καριέρα στον Στρατό και να Παραιτηθούν.
Κανένας νέος και νέα σε Στρατιωτικές Σχολές.
Κανένας να Μην Καταταγεί ως Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.  

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου