Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Συμφωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Διευρύνεται η πολεμική συμμετοχή-εμπλοκή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο στην Ουκρανία

Διευρύνεται η πολεμική συμμετοχή-εμπλοκή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς διμερή συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας υπέγραψαν ο Κ. Μητσοτάκης με τον Β. Ζελένσκι, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Ήταν η 21η συμφωνία που υπογράφει το Κίεβο με κράτος-μέλος της ΕΕ, η οποία συνεχίζει να δαπανά τεράστια ποσά για να αντέξει την ρωσική επέλαση, ενώ τα κράτη μέλη παραχωρούν μεγάλης ισχύος και βεληνεκούς όπλα, παραβιάζοντας τις κόκκινες γραμμές που τα ίδια είχαν θέσει.
Σύμφωνα με όσα έγραψε ο Β. Ζελένσκι   στο Χ, αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο της συμφωνίας, «η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεχίσει να καλύπτει τις πιο επείγουσες αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας. Παράλληλα, θα προσφέρει επιπλέον πόρους για την επιτάχυνση της εκπαίδευσης των πιλότων και τεχνικών μας στα F-16».
Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι οι μισές αποθήκες οπλισμού του Ελληνικού Στρατού έχουν αδειάσει καθώς το περιεχόμενο τους έχει παραχωρηθεί στην Ουκρανία. Επίσης, η Αλεξανδρούπολη παίζει καθοριστικό ρόλο στη μεταφορά οπλισμού και πυρομαχικών από χώρες του ΝΑΤΟ, Αξιωματικοί του ΕΣ έχουν σταλεί εκεί, ενώ και από τις ελληνικές και αμερικανικές βάσεις απογειώνονται πολεμικά αεροσκάφη που εμπλέκονται στις πολεμικές επιχειρήσεις.
Όλα αυτά βέβαια έχουν το αντάλλαγμα τους.
Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει την αναβάθμιση του ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης διαμέσου του πολέμου, ενώ υπάρχουν και οικονομικά οφέλη καθώς περιγράφηκε η συμμετοχή ελληνικών ομίλων στην ανασυγκρότηση και ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά το τέλος του πολέμου, που αποτιμάται σε αρκετά δισ. ευρώ. 

Βέβαια όλοι αυτοί οι πολεμικοί σχεδιασμοί για να υλοποιηθούν απαιτούνται τεράστιες αγορές οπλικών συστημάτων μεταξύ των οποίων πολεμικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία, ενώ ο αξίας 2,5 δις ευρώ "ισραηλινός θόλος" ουσιαστικά θα αντικαταστήσει την αντιαεροπορική άμυνα που μέχρι τώρα βασιζόταν σε ρωσικά όπλα, τα περισσότερα των οποίων έχουν παραχωρηθεί στην Ουκρανία, η οποία επιδιώκει και την απόκτηση των S-300 που διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Όμως πρώτα απ' όλα απαιτείται κρέας στα κανόνια.
Για αυτό γίνονται οι νέοι διαγωνισμοί για πρόσληψη Μισθοφόρων Στρατιωτών -καθώς οι 50ρηδες θα πεταχτούν στην Ανεργία-, ενώ το Υπουργείο Άμυνας επιβάλλει την Υποχρεωτική Συμμετοχή χαμηλόβαθμων στελεχών στις Αποστολές εκτός συνόρων.
Και φυσικά οι πολεμοκάπηλες αυτές μεθοδεύσεις αποκαλύπτουν γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας τιμώρησαν με  15 μέρες φυλακή τους τρεις (3) συνφάνταρους που εξέφρασαν τα φιλειρηνικά τους συναισθήματα.  

Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί κλιμακώνονται και απειλούν την Ανθρωπότητα με Πυρηνικό όλεθρο.
Είναι η ώρα της Ανασυγκρότησης του Αντιπολεμικού Κινήματος.
Αναγκαίος όσο ποτέ ο Αντιπολεμικό Διεθνιστικός Συντονισμός και η ανάπτυξη Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου.
Βασικό ζήτημα η ανατροπή της  Τιμωρίας των αγωνιστών συνφάνταρων.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου