Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Συνεχίζει τις επιθέσεις σε Λωρίδα της Γάζας και Λίβανο, το κράτος-δολοφόνος Ισραήλ

Συνεχίζει το μακελειό του Παλαιστινιακού και του Λιβανέζικου λαού το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος, με τη στήριξη και τις πλάτες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και των συμμάχων του, ανάμεσά τους και η ελληνική κυβέρνηση.

Τα ξημερώματα, περίπου στις 3.30, η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε επίθεση στην περιοχή Χασμπάγια, κοντά στα σύνορα Λιβάνου – Συρίας, περίπου πενήντα χιλιόμετρα νότια της Βηρυτού.

O ισραηλινός στρατός βομβάρδισε ξενοδοχείο, το οποίο φιλοξενούσε δημοσιογράφους και τεχνικούς που κάλυπταν τον πόλεμο, σκοτώνοντας 3 δημοσιογράφους και τραυματίζοντας αρκετούς.

Το λιβανέζικο τηλεοπτικό κανάλι «Al Jadeed News» (δείτε εδώ βίντεο) δημοσίευσε πλάνα που δείχνουν ένα βομβαρδισμένο κτίριο, με την οροφή του να έχει καταρρεύσει και τα πατώματα να είναι καλυμμένα με συντρίμμια, μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με το «Αl Jazeera», πρόκειται για δύο εικονολήπτες και έναν τεχνικό και το Ισραήλ δεν έδωσε πριν καμία προειδοποίηση. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο ειδησεογραφικό οργανισμό εργάζονταν.
Πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ σε τρεις τομείς της νότιας Βηρυτού

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στοχοποίησαν για ακόμη ένα βράδυ αργά χθες τη νύχτα τομείς των νοτίων προαστίων της Βηρυτού, μετέδωσε το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Έπειτα από αλλεπάλληλα πλήγματα, το οπτικό υλικό που μεταδόθηκε εικόνιζε στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από διάφορους τομείς των νοτίων προαστίων. Ακούστηκε σειρά εκρήξεων. «Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία διεξήγαγε βομβαρδισμό στον τομέα της Σουέιφατ», στην περιφέρεια των νοτίων προαστίων, μετέδωσε το ANI.

«Η εχθρική αεροπορία διεξήγαγε δύο πλήγματα στον τομέα της Χαρέτ Χράικ», επίσης στα νότια προάστια, πρόσθεσε λίγο αργότερα, προτού αναφέρει επίσης πως βομβαρδίστηκε ο τομέας Χαντάθ.

Χθες, τουλάχιστον 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε δυο χωριά στον ανατολικό Λίβανο, ανακοίνωσε το λιβανικό υπουργείο Υγείας.
Συνεχίζεται το μακελειό του Παλαιστινιακού λαού

Χθες, συνεχίζοντας το μακελειό του Παλαιστινιακού λαού, το κράτος-δολοφόνος σκότωσε δεκαεπτά ανθρώπους στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, όταν χτύπησε ένα σχολείο όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι άνθρωποι στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Το χτύπημα έγινε ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι το Ισραήλ πέτυχε τον στόχο του να «διαλύσει αποτελεσματικά» τη Χαμάς και ότι οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός θα συνεχιστούν «τις επόμενες ημέρες».

Άλλοι 42 άνθρωποι τραυματίστηκαν από το χτύπημα στον πυκνοδομημένο προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ, σύμφωνα με το Νοσοκομείο «Άουντα», το οποίο δέχθηκε τα θύματα. Μεταξύ των νεκρών ήταν 13 παιδιά κάτω των 18 ετών και τρεις γυναίκες, σύμφωνα με τα αρχεία του νοσοκομείου.
Διαβουλεύσεις στο πεδίο των ιμπεριαλιστών

Σε διπλωματικό επίπεδο, εξελίσσονται μια σειρά από «διαβουλεύσεις» και ενέργειες επί του πεδίου των ιμπεριαλιστών με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν να συναντιέται σήμερα στο Λονδίνο με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη την προσεχή αποστολή αντιπροσωπείας στο Κατάρ για να ξαναρχίσουν έμμεσες διαπραγματεύσεις με σκοπό τη σύναψη συμφωνίας για τη Λωρίδα της Γάζας που θα συμπεριλαμβάνει την απελευθέρωση των ομήρων.

Η Χαμάς από την πλευρά της έθεσε ως προϋπόθεση το Ισραήλ να «δεσμευτεί για κατάπαυση του πυρός» και να αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα από τον θύλακα. Οι όροι αυτοί, που είχαν παρουσιαστεί σε προηγούμενες έμμεσες διαπραγματεύσεις, είχαν απορριφθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου