Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Μαζική απεργιακή διαδήλωση-απάντηση από εκπαιδευτικούς και εργάτ(ρι)ες!

Μαζική απεργιακή διαδήλωση-απάντηση από εκπαιδευτικούς και εργάτ(ρι)ες!
Ώρα για απεργιακή πανεργατική άνοιξη μέσα στην καρδιά του χειμώνα
Στο κενό έπεσε η επιχείρηση της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς και να καταστείλει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών. Η απεργία επαναπροκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη μαζικότητα κάτι που φάνηκε και από τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Το εκπαιδευτικό κίνημα βρέθηκε στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα για δημόσια και δωρεάν παιδεία ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, για αυξήσεις στους μισθούς, για μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, ενάντια στην αξιολόγηση και την υποχρηματοδότηση των σχολείων.

Δυναμική ήταν η παρουσία στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζόμενων στον κλάδο ξενοδοχείων και εστίασης που πραγματοποιούν σήμερα 23 Οκτωβρίου 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις μετά από κάλεσμα της ΠΟΕΕΤ συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας ενώ κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν και σε αεροδρόμια τουριστικών προορισμών.
Μαζική ήταν η συμμετοχή και των ναυτεργατών στο κάλεσμα για την 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία. Σε όλα τα λιμάνια της χώρας από τα μεσάνυχτα της Τρίτης τα ακτοπλοϊκά πλοία μαζί και τα Ε/Γ – Ο/Γ Μεσογειακά Διεθνών Γραμμών έχουν κάνει κράτει και κανένας κάβος δεν έχει λύσει, όπως σημειώνει η ΠΕΝΕΝ, που κάνει λόγο για απάντηση των ναυτεργατών στην εφοπλιστική και κυβερνητική προκλητικότητα, την αδιαλλαξία και στην άρνηση τους να ικανοποιήσουν τα δίκαια και ώριμα αιτήματα τους. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΝΟ, προκηρύσσοντας νέα 48ωρη απεργία στα πλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου