Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026

Διαδηλώσεις στην Κοπεγχάγη για τη Γροιλανδία

The Press Project
Διαδηλώσεις στην Κοπεγχάγη για τη Γροιλανδία
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία του δημαρχείου της Κοπεγχάγης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις εδαφικές φιλοδοξίες των Ηνωμένων Πολιτειών στη Γροιλανδία.
Η κινητοποίηση οργανώθηκε από την εθνική οργάνωση των Γροιλανδών στη Δανία, Uagut, σε συνεργασία με το πολιτικό κίνημα «Μην αγγίζετε τη Γροιλανδία» και την ομάδα Inuit, με στόχο να στείλουν «ένα σαφές μήνυμα υπέρ του σεβασμού της δημοκρατίας και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Παράλληλες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες δανικές πόλεις, όπως το Όρχους, το Άλμποργκ και το Όντενσε, καθώς και στην πρωτεύουσα της Γροιλανδίας, Νουούκ. Οι οργανωτές σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν την παρουσία αντιπροσωπείας του αμερικανικού Κογκρέσου στην Κοπεγχάγη για να ενισχύσουν τη φωνή τους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου