Σάββατο 14 Μαρτίου 2026

ΗΠΑ: Ένας νεκρός από επίθεση ενόπλου σε στρατιωτική σχολή πανεπιστημίου της Βιρτζίνια

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε αίθουσα διδασκαλίας του πανεπιστημίου Old Dominion στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας δύο ακόμα.

Ο δράστης εισέβαλε σε αίθουσα διδασκαλίας του Σώματος Εκπαίδευσης Εφέδρων Αξιωματικών (Reserve Officers’ Training Corps-ROTC) και φέρεται να φώναξε «Αλάχου άκμπαρ» πριν πυροβολήσει. Φοιτητές τον ακινητοποίησαν και τον σκότωσαν. Το θύμα ήταν ένας αντισυνταγματάρχης, καθηγητής στρατιωτικών επιστημών, ενώ οι δύο τραυματίες είναι επίσης μέλη του Στρατού. Το ROTC είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης εφέδρων αξιωματικών στις ΗΠΑ, που λειτουργεί σε πανεπιστήμια και κολέγια. Στόχος του είναι να προσελκύσει φοιτητές ώστε να γίνουν έφεδροι αξιωματικοί στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το FBI, η επίθεση διερευνάται ως τρομοκρατική ενέργεια. Ο δράστης ταυτοποιήθηκε ως ο 36χρονος Μοχάμεντ Μπέιλορ Τζάλο, πρώην μέλος της Εθνοφρουράς της Βιρτζίνια, ο οποίος είχε καταδικαστεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου