Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Η Εκκλησία δεν πληρώνει!

Κοινωνία
ΠΡΙΝ

Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν μοιάζει να έχει αγγίξει την Εκκλησία της Ελλάδος. Η Εκκλησία ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένη να «ξεβολευτεί» και να κάνει «επώδυνες θυσίες» όπως ζητεί από τους έλληνες εργαζόμενους ο Γ. Παπανδρέου. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου υπογράμμισε ότι η Εκκλησία έχει πρόθεση να συνεισφέρει οικονομικά μόνο για το έτος 2009 και μόνο με την καταβολή φορολογίας για την ακίνητη περιουσία της που αποφέρει εισοδήματα. Η Εκκλησία θεωρεί «αυτονόητο» ότι το μεγαλύτερο μέρος της μυθικής της περιουσίας θα παραμείνει αφορολόγητο.

Ισχυρίζεται ότι δαπανά 100.000.000 ευρώ ετησίως για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς, οπότε και «απαιτεί από την Πολιτεία τουλάχιστον, την ισότιμη μεταχείριση με το σύνολο των λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ)». Προφανώς στους κοινωνικούς σκοπούς περιλαμβάνεται το ραδιόφωνο της Εκκλησίας και οι υπόλοιποι σκοτεινοί μηχανισμοί προπαγάνδας και δημοσίων σχέσεων.

Στις σημερινές συνθήκες η Εκκλησία εμφανίζεται πρόθυμη ακόμα και να κάνει διάγγελμα στους πιστούς να «σφίξουν το ζωνάρι» για λόγους «εθνικής σημασίας», αλλά η ίδια δεν είναι πρόθυμη να δώσει ούτε μια δεκάρα από τα περιουσιακά της στοιχεία. Θυμίζει τον Σκρουτζ στη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, με το Γ. Παπανδρέου στο ρόλο του «φαντάσματος των περασμένων Χριστουγέννων» χωρίς όμως την ίδια επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου