Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

TA E-BOOKS ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

www.tvxs.gr

Για πρώτη φορά στην ιστορία, φέτος τα Χριστούγεννα πωλήθηκαν περισσότερα e-books από τυπωμένα βιβλία στην ιστοσελίδα amazon.com.

Δεδομένου ότι οι πολίτες έσπευσαν να γεμίσουν τα e- reader τους -ένα από τα gadget με τις μεγαλύτερες πωλήσεις κατά την εορταστική περίοδο- οι πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων ξεπέρασαν πολύ γρήγορα τα παραδοσιακά. Παράλληλα, το e-reader Kindle, της ίδιας της Amazon, αναδείχθηκε στο πιο δημοφιλές δώρο της ιστοσελίδας.

Μετά την ενημέρωση των επενδυτών για τις υψηλότατες πωλήσεις της εταιρείας, οι μετοχές της Amazon σημείωσαν ραγδαία αύξηση. Στην ημέρα αιχμής των πωλήσεων, στις 14 Δεκεμβρίου, οι χρήστες του Amazon αγόρασαν περισσότερα από 9,5 εκατομμύρια προϊόντα παγκοσμίως -αριθμός που αντιστοιχεί σε 110 προϊόντα ανά δευτερόλεπτο.

Στα προϊόντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις περιλαμβάνονται το iPod touch της Apple, το Wii Fit Plus της Nintendo, το τελευταίο DVD του Χάρι Πότερ, το βιβλίο της Sarah Palin "Going Rogue" και το άλμπουμ της Σουζάν Μπόιλ," I Dreamed a dream".

Παρόλο που η Amazon έχει επανειλημμένα κάνει ρεκόρ, όσον αφορά στις πωλήσεις του Kindle, έχει αρνηθεί να ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό που έχει πωληθεί από την έναρξη του 2007. Ο Sandeep Aggarwal, αναλυτής της Collins Stewart στη Νέα Υόρκη, ο οποίος έχει παρακολουθήσει την πορεία των πωλήσεων του προϊόντος, πιστεύει ότι το Kindle θα ξεπεράσει σε πωλήσεις τις 500.000 μέχρι το τέλος του έτους.

Μετά την πρώτη " έκρηξη" των e-book στις ΗΠΑ, τα ηλεκτρονικά βιβλία γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Βρετανοί εκδότες διερευνούν την αγορά των ηλεκτρονικών βιβλίων, με την ελπίδα να έχουν μεγαλύτερες πωλήσεις όταν τα e-reader θα γίνουν πιο προσιτά στο ευρύ κοινό τα προσεχή έτη.

Πηγή: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου