Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΑΥΞΗΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ: ΕΝΑ ΧΑΖΟ ΜΕΤΡΟ, ΑΠΟΔΕΙΞΗ Της ΑΓΡΙΑΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ


Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχοντας κατά νου την εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής των Μμημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ και της ικανοποίησης των συμφερόντων των τραπεζών-εφοπλιστών-εργολάβων-καναλαρχών και των τοκογλύφων παίζουν ξανά το χαρτί του κοινωνικού αυτοματισμού και σπέρνουν τη διχόνοια στην εργατική τάξη και στο σύνολο της κοινωνίας. Ακουμπώντας στην άσφαιρη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και έχοντας την συνδρομή της Χρυσής Αυγής και των καθεστωτικών ΜΜΕ καλλιεργούν τον εμφύλιο μεταξύ ξένων και Ελλήνων εργαζομένων, ανάμεσα σε όσους εργάζονται στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, αυξάνοντας τα αφορολόγητα της μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας, των επιχειρήσεων και των εφοπλιστών.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια ανέλαβαν να καλλιεργήσουν το κλίμα για τα κολοσσιαία φοροεισπρακτικά μέτρα των 11.5 δις, ενημερώνοντας μας ότι η "καλή μας κυβέρνηση" θέλει να ξεφύγει από την συνταγή της φοροεπιδρομής και των οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, που βεβαίως θα προκαλούσαν γενικευμένες αντιδράσεις.
Αντί για αυτό, καλλιεργεί ψευδαισθήσεις ότι θα την γλυτώσουμε αφού υπάρχουν και άλλες λύσεις. Σας αυτές που προτείνει το μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), την οποία είχε παραγγέλλει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και προβλέπει:
1. Οι φαντάροι να υπηρετούν 12 μήνες αντί για εννέα.
2. Επιβολή διδάκτρων στους αιώνιους φοιτητές.
3. Το μισό μισθό των κληρικών να τον καταβάλλει η Εκκλησία (υπολογίζεται ότι με το μέτρο αυτό θα εξοικονομηθούν 100 εκατ. ευρώ, αφού το σύνολο της μισθοδοσίας των 10.000 κληρικών και των 100 αρχιερέων είναι 200 εκατ. ευρώ).
Στην ουσία όμως η κυβέρνηση, όπως μας πληροφορεί η καθεστωτική αρθρογραφία εκτιμά ότι είναι πιο κοντά στην αύξηση της θητείας στους 12 μήνες, ώστε να περιορίσει την πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. και να κάνει οικονομία. Για την επιβολή διδάκτρων υπάρχει συνταγματικό κώλυμα, ενώ για τους παπάδες, άστο για αργότερα.
Επί της ουσίας η κυβέρνηση και οι προπαγανδιστικοί της μηχανισμοί μας περνούν για χαζούς.
Καταρχήν, τα μέτρα αυτά σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τα 11.5 δις που δεσμεύτηκαν στην Τρόικα. Άρα αναμένεται από το Φθινόπωρο φορολογική καταιγίδα, τεράστια μείωση των κοινωνικών δαπανών και άγρια ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού από το 2013.
Εκεί που φαίνεται να υπάρχει εμμονή είναι στο ζήτημα της αύξησης της θητείας που όλα τα κόμματα, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΛΑΟΣ συμφωνούν.
Οι δικαιολογίες τους είναι γελοίες. Σε καμιά περίπτωση η αύξηση της θητείας δε θα μειώσει το κόστος του στρατού αντικαθιστώντας την πρόσληψη ΕΟ.ΟΠ. για τον απλό λόγο ότι νέοι Μισθοφόροι Στρατιώτες δε πρόκειται να προσληφθούν. Ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος έχει στο νου την αντικατάσταση των απολυθέντων ΕΠ.ΟΠ. (διαμέσου εξετάσεων) με τους δωρεάν εργαζόμενους φαντάρους.
Επίσης, μια τέτοια σημαντική αύξηση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας θα αυξήσει το λειτουργικό κόστος των Ενόπλων Δυνάμεων. Έγκυροι και σοβαροί αναλυτές αναφέρουν ότι το κόστος ανά στρατιώτη από τα 2600 ευρώ εκτοξεύεται στις 3000 ευρώ!
Το στρατιωτικό και πολιτικό κατεστημένο συνεχίζει να επιτίθεται στην νεολαία απειλώντας την με αύξηση της θητείας, την ίδια στιγμή που ικανοποιεί πλήθος συμφερόντων, χωρίς να νοιάζεται να κάνει οικονομία. Όλοι οι προηγούμενοι ΥΕΘΑ όπως και σημερινός, διατήρησαν και άνοιξαν στρατόπεδα σε κρίσιμες για τα κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εκλογικές περιφέρειες, ικανοποιώντας τις ανάγκες του άθλιου πελατειακού συστήματος, παρά τις αντίθετες προεκλογικές τους δεσμεύσεις, που έκαναν λόγο για κλείσιμο των άχρηστων μονάδων στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίσης, κλιμάκωσαν τις πολεμικές δαπάνες. Στα πυρομαχικά για τα τεθωρακισμένα, τους ισραηλινούς πυραύλους για τα F16, έρχεται να προστεθεί η αποδοχή της προσφοράς των «δωρεάν» αμερικανικών τεθωρακισμένων ABRAMS και εκατοντάδων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, ενώ γίνεται λόγος και για τη προμήθεια μεταχειρισμένων ελικοπτέρων.
Το πόσο δωρεάν είναι η συγκεκριμένη προμήθεια αποκαλύπτεται από τα 4.2 εκατ. ευρώ που θα δοθούν σε συγκεκριμένο εφοπλιστή για να τα μεταφέρει, ενώ σε επίσκεψη κλιμακίου αμερικανών στρατιωτικών στο 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στο Βελεστίνο, έγινε επιθεώρηση και επισημάνθηκαν οι ελλείψεις σε μηχανήματα και εξοπλισμό που πρέπει να παραγγελθούν!
Στα παραπάνω ας προσθέσουμε το ετήσιο κόστος της αποστολής ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε επεμβατικές και κατοχικές επιχειρήσεις των ΝΑΤ0-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, καθώς μόνο η συμμετοχή στην Νατοϊκή επιδρομή στη Λιβύη που διήρκεσε 4 μήνες, κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 1 εκατ. ευρώ τη μέρα!
Και φυσικά κανένας από την κυβέρνηση και τους στρατιωτικούς, που κατά τα άλλα διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους μισθούς τους δεν έχει συναίσθηση και δεν ενδιαφέρεται για το τεράστιο θέμα που δημιουργείται στις λαϊκές οικογένειες από την τρίμηνη αύξηση της θητείας, οι οποίες ούτε τώρα μπορούν να αντέξουν το κόστος της στρατιωτικής θητείας, που ως έμμεση φορολογία τους έχει επιβληθεί. Πότε όμως δεν νοιάστηκαν να ρωτήσουν τους φαντάρους για το πώς τα βγάζουν πέρα, τι θυσίες υφίστανται οι οικογένειες μας ή δε έκατσαν να διαβάσουν τις εκθέσεις που τους μεταβιβάζουν οι διοικητές των μονάδων της παραμεθορίου.
Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε κάθετα ενάντιοι στην αύξηση της θητείας και το Μισθοφορικό Στρατό. Δώστε λεφτά για τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες και όχι για νέους εξοπλισμούς. Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα που λείπουν στο εξωτερικό, να βγει η χώρα από το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. και να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να καταργηθούν τα εκδικητικά και φορομπηχτικά πρόστιμα ανυποταξίας και μη συμμετοχής σε ασκήσεις επίστρατων. Να διαλυθούν οι φασιστικές λέσχες εφέδρων και τα Τάγματα Εθνοφυλακής-Καταστολής. Καμιά συμμετοχή του Στρατού σε επιχειρήσεις καταστολής πλήθους. Αύξηση του μισθού των φαντάρων, ασφάλιση και αναγνώριση της προϋπηρεσίας. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος της θητείας μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου