Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΑΥΞΗΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ: ΕΝΑ ΑΙΣΧΡΟ και ΒΙΑΙΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΠΛΑΣΣΑΡΟΥΝ ΞΑΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

Το γνωστό για τις ακραίες μιλιταριστικές και εθνικιστικές του θέσεις Newsbomb.gr, που επιχειρεί να τις καλύψει πίσω από το χαζό life style, επιτίθεται ξανά στην νεολαία και παρουσιάζει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βελισσάριου Δραγάτση περί «Στράτευσης αμέσως μετά το Λύκειο και ριζικές αλλαγές στη στρατιωτική εκπαίδευση των οπλιτών», τις οποίες  προτείνει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Υποχρεωτική θητεία στα 18 με διάρκεια 12 μηνών (VIDEO)
Το τι και πως προτείνει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα το γνώριζαν τα παπαγαλάκια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αν παρακολουθούσαν τις δηλώσεις των απερχόμενων Αρχηγών των Επιτελείων, αν έριχναν μια ματιά στις συνεντεύξεις των Χρηστίδη και Ζιαζιά, διάβαζαν τις αποκαλύψεις του Στέλιου Φενέκου που έδειξε με σαφήνεια το πώς οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αντιμετωπίζουν τους αξιωματικούς ως πιόνια. Τα οποία, αν δεν προχωρήσουν τα σχέδια τους, δεν στηρίξουν τις επιλογές των οπλικών συστημάτων που έχουν συμφωνηθεί με Έλληνες εμπόρους-βιομήχανους και ξένες πολεμικές βιομηχανίες, αν δεν βολέψουν τα βύσματα τους, τότε απλώς βλέπουν την πόρτα της εξόδου!
Για ποιο λόγο θα γίνει η αύξηση της θητείας μας λέει ο Βελισσάριος Δραγάτσης:

«Η ελλιπής επάνδρωση των μονάδων και η εικόνα χαλαρότητας που επικρατεί αυτό το διάστημα στο Στράτευμα ωθούν τα Επιτελικά Γραφεία και τις διευθύνσεις στρατολογίας όλων των Γενικών Επιτελείων να εισηγηθούν άμεσες και σημαντικές αλλαγές στη στρατιωτική θητεία των κληρωτών».

Τι μας λες ρε Βελισσάριε… Τι μας λες ρε Βελισσάριε…

Για τις αυτοκτονίες στο Έβρο άκουσες τίποτε;

Τα γράμματα των φαντάρων που καταγγέλλουν την εντατικοποίηση και την αύξηση της πολεμικής προετοιμασίας δεν έχεις πληροφορηθεί;

Τα άρθρα που αναφέρονται στην αποστρατεία του πρώην ΑΓΕΣ Γκίνη γιατί ήθελε να κλείσει το Β’ Σώμα Στρατού στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά έθιγε το πελατειακό κράτος των βουλευτών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θίγοντας την εκλογική πελατεία του Χρυσοχοϊδη, δεν τα μελέτησες;

Ότι το ΚΕΝ Καλαμάτας άνοιξε –που πρόσφατα είχε κλείσει ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης-για χατίρι του Α.Σαμαρά δεν το γνωρίζεις;

Επίσης, που την είδες την χαλαρότητα;

Μήπως Βελισσάριε, εσύ και όσοι σε έβαλαν να γράψεις το άρθρο τσαντίζεστε από την άνθιση του Συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Μα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και το ΛΑΟΣ οδήγησαν τους στρατιωτικούς στα συσσίτια, τους αφαίρεσαν το δικαίωμα να μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια τα παιδιά τους.

Τέλος Βελισσάριε, η λέξη ΣΠΕΝ σου λέει τίποτε; Αν όχι, πήγαινε ρώτα και μετά έλα να μας μιλήσεις για χαλαρότητα…

Μετά την παράθεση των άθλιων δικαιολογιών, προχωρούμε στην παρουσίαση των βασικών παραμέτρων όσων Προωθούν οι αντιδραστικές κλαδικές Αποστράτων της ΝΔ, οι ακραίοι πολεμοκάπηλοι κύκλοι της κυβέρνησης, των Ενόπλων Δυνάμεων  και του ΔΙΚΤΥΟΥ 21, μαζί με την ναζιστική Χρυσή Αυγή.

 

Σύμφωνα λοιπόν με τις «ασφαλείς πληροφορίες» του “Newsbomb.gr” οι τελικές εισηγήσεις των επιτελών βρίσκονται στη διάθεση του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.

1.      Η κεντρική ιδέα είναι η υποχρεωτική στράτευση όλων των αρρένων κληρωτών με την ολοκλήρωση της μαθητείας τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή μόλις συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους.

2.      Σ’ αυτό το πλαίσιο θα γίνει προσπάθεια να μειωθούν στο απολύτως ελάχιστο οι απαλλαγές στρατεύσεως.

3.      Οι εισηγήσεις των επιτελών αναφέρουν ότι αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη η ελαφρά αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες. Ο τελικός χρόνος υπηρεσίας οπλιτών στις Ένοπλες Δυνάμεις θα φθάσει στους 12 μήνες. Για τους υπόχρεους μειωμένης θητείας, ο χρόνος υπηρεσίας θα διαμορφωθεί στους εννέα μήνες υπ’ αυτές τις συνθήκες.

4.      Όσον αφορά στους νέους που έχουν επιτύχει στις εισαγωγικές εξετάσεις σε ιδρύματα ΑΕΙ και ΤΕΙ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η έναρξη των σπουδών τους θα ξεκινά με την απονομή του απολυτηρίου από το Στράτευμα. Εξαιρούνται από το μέτρο οι εισαγόμενοι φοιτητές μόνο στις στρατιωτικές σχολές ενώ όσοι θα επιτυγχάνουν σε σχολές αξιωματικών και αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, θα υπηρετούν κανονικά τη στρατιωτική θητεία τους.

5.      Επίσης, μελετάται σοβαρά ο εκσυγχρονισμός του στρατιωτικού κανονισμού 20-1 ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες του Στρατεύματος.

6.      Το νέο σχέδιο θητείας και εκπαιδεύσεων κληρωτών αναφέρει κατανομή των νεοσυλλέκτων σε τέσσερις συνεχόμενες σειρές κατατάξεως (ΕΣΣΟ) σε αντίθεση με το παλαιότερο σχέδιο των έξι σειρών, οι οποίες καθορίζονται όπως περιγράφονται παρακάτω:

Α’ ΕΣΣΟ: Κατάταξη κληρωτών τον Ιούλιο και απόλυσή τους τον Ιούνιο του επομένου έτους.
Β’ ΕΣΣΟ: Κατάταξη κληρωτών τον Αύγουστο και απόλυσή τους τον Ιούλιο του επομένου έτους.
Γ’ ΕΣΣΟ: Κατάταξη κληρωτών τον Σεπτέμβριο και απόλυσή τους τον Αύγουστο του επομένου έτους.
Δ’ ΕΣΣΟ: Κατάταξη κληρωτών τον Οκτώβριο και απόλυσή τους τον Σεπτέμβριο του επομένου έτους.

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΕΣ

Φαίνεται να υπάρχει εμμονή στο ζήτημα της αύξησης της θητείας σε όλα τα κόμματα, καθώς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΛΑΟΣ συμφωνούν.

Απαιτούν την Στράτευση της νεολαίας σε όσο το δυνατόν πιο μικρή ηλικία –για αυτό σχεδιάζουν να καταργήσουν  τις Αναβολές-, ώστε να μας περνούν χωρίς κοινωνικές και πολιτικές εμπειρίες από τις μυλόπετρες της εθνικιστικής-ρατσιστικής-μιλιταριστικής προπαγάνδας και της στρατιωτικής γκετοποίησης. Μας θέλουν νεαρά, ακούνητα και αγέλαστα στρατιωτάκια, υποταγμένα στη Πειθαρχία και στην Ιεραρχία τους, άμισθους δούλους των στρατοπέδων και αναλώσιμων του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.

Οι δικαιολογίες τους είναι γελοίες. Σε καμιά περίπτωση η αύξηση της θητείας δε θα μειώσει το κόστος του στρατού αντικαθιστώντας την πρόσληψη ΕΟ.ΟΠ. για τον απλό λόγο ότι νέοι Μισθοφόροι Στρατιώτες δε πρόκειται να προσληφθούν. Ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος έχει στο νου την αντικατάσταση των απολυθέντων ΕΠ.ΟΠ. (διαμέσου εξετάσεων) με τους δωρεάν εργαζόμενους φαντάρους.

Επίσης, μια τέτοια σημαντική αύξηση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας θα αυξήσει το λειτουργικό κόστος των Ενόπλων Δυνάμεων. Έγκυροι και σοβαροί αναλυτές αναφέρουν ότι το κόστος ανά στρατιώτη από τα 2600 ευρώ εκτοξεύεται στις 3000 ευρώ! Από την άλλη μεριά, πόσο συμβιβάζονται αυτές οι προτάσεις με τις απαιτήσεις της Τρόικας για περιορισμό του Στρατού και τις κινήσεις προσέγγισης Σαμαρά-Ερντογάν, που επιδιώκουν τον συμβιβασμό και την συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Άρα, τι θα τον κάνουν ένα τόσο μεγάλο στρατό, την ίδια στιγμή που στην Τουρκία  η ίδια η κυβέρνηση θέτει ζήτημα Κατάργησης της Στρατιωτικής Θητείας;

Επίσης, αυτοί που μιλούν για Λιτότητα και επιβάλλουν δραματικές κοινωνικές περικοπές, κλιμάκωσαν τις πολεμικές δαπάνες. Στα πυρομαχικά για τα τεθωρακισμένα, τους ισραηλινούς πυραύλους για τα F16, έρχεται να προστεθεί η αποδοχή της προσφοράς των «δωρεάν» αμερικανικών τεθωρακισμένων ABRAMS και εκατοντάδων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, ενώ γίνεται λόγος και για τη προμήθεια μεταχειρισμένων ελικοπτέρων.  Το πόσο δωρεάν είναι η συγκεκριμένη προμήθεια αποκαλύπτεται από τα 4.2 εκατ. ευρώ που θα δοθούν σε συγκεκριμένο εφοπλιστή για να τα μεταφέρει, ενώ σε επίσκεψη κλιμακίου αμερικανών στρατιωτικών στο 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στο Βελεστίνο, έγινε επιθεώρηση και επισημάνθηκαν οι ελλείψεις σε μηχανήματα και εξοπλισμό που πρέπει να παραγγελθούν! Τέλος σχεδιάζουν αγορές γαλλικών φρεγατών FREMM αξίας 6-7 δις ευρώ, προμήθεια αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και εκσυγχρονισμό των F-16 κόστους 1.5 δις ευρώ!

Στα παραπάνω ας προσθέσουμε το ετήσιο κόστος συμμετοχής στο ΝΑΤΟ ύψους 2 δις ευρώ, της αποστολής ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε επεμβατικές και κατοχικές επιχειρήσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, καθώς μόνο η συμμετοχή στην Νατοϊκή επιδρομή στη Λιβύη που διήρκεσε 4 μήνες, κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 1 εκατ. ευρώ τη μέρα!

Και φυσικά κανένας από την  κυβέρνηση και τους στρατιωτικούς, που κατά τα άλλα διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους μισθούς τους δεν έχει συναίσθηση και δεν ενδιαφέρεται για το τεράστιο θέμα που δημιουργείται στις λαϊκές οικογένειες από την τρίμηνη αύξηση της θητείας, οι οποίες ούτε τώρα μπορούν να αντέξουν το κόστος της στρατιωτικής θητείας, που ως έμμεση φορολογία τους έχει επιβληθεί. Ποτέ όμως δεν νοιάστηκαν να ρωτήσουν τους φαντάρους για το πώς τα βγάζουν πέρα, τι θυσίες υφίστανται οι οικογένειες μας ή δε έκατσαν να διαβάσουν τις εκθέσεις που τους μεταβιβάζουν οι διοικητές των μονάδων της παραμεθορίου.

Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε κάθετα ενάντιοι στην αύξηση της θητείας και το Μισθοφορικό Στρατό. Δώστε λεφτά για τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες και όχι για νέους εξοπλισμούς. Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα που λείπουν στο εξωτερικό, να βγει η χώρα από το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. και να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να καταργηθούν τα εκδικητικά και φορομπηχτικά πρόστιμα ανυποταξίας και μη συμμετοχής σε ασκήσεις επίστρατων. Να διαλυθούν οι φασιστικές λέσχες εφέδρων και τα Τάγματα Εθνοφυλακής-Καταστολής. Καμιά συμμετοχή του Στρατού σε επιχειρήσεις καταστολής πλήθους. Αύξηση του μισθού των φαντάρων, ασφάλιση και αναγνώριση της προϋπηρεσίας. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος της θητείας μας. Ελεύθερος Συνδικαλισμός των Φαντάρων. Με τους αγώνες μας να ανατρέψουμε τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας του Κράτους Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης που αντιμετωπίζουν τον εργαζόμενο λαό μας ως Ασύμμετρη Απειλή και σκοπεύουν στην στρατιωτική καταστολή των κοινωνικών κινημάτων, όπως προβλέπει ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός.   

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ: 6932 955437

4 σχόλια:

  1. Αναρωτιέμαι ποια να είναι συμφέρον που μπορεί να έχει αυτός ο ρεπόρτερ με αυτήν του την πρόταση.
    Έτσι κι αλλιώς κανείς δεν θα πατάει σε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά η πρόταση αυτή, διότι για πρόταση πρόκειται ενός σάιτ, είναι από το http://strategyreports.files.wordpress.com/2012/11/hellenic_armed_forces_conscription_reform11.pdf
    Tην έκλεψαν τα «Παραπολιτικά» αλλάζοντας μόνο κάποια σημεία της και εν συνεχεία την έκλεψε και το newsbomb και μιλάει και τάχα για διασταυρωμενες πηγές!!!! ΧΑΧΑΧΑ http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/289294/ypohreotiki-thiteia-sta-18-me-diarkeia-12-minon
    Αν δεν κάνω λάθος την είχαν ξανακλέψει πριν ένα χρόνο η εφημερίδα Δημοκρατία και νομίζω πάλι και τα Παραπολιτικά... Δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά... Η θητεία οδεύει προς μείωση, σύμφωνα με την υπό έγκριση «νέα δομή Ε.Δ.» και σταδιακή κατάργηση, σύμφωνα με την επιθυμία της τρόικας. Στην σύνοδο κορυφής των υπουργών άμυνας που θα γίνει τώρα στο 2013 της Ε.Ε. θα συμφωνηθεί κοινή αμυντική πολιτική...
    Αρνούμαι να πιστέψω πως ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ υιοθετεί προτάσεις ΓΕΛΟΙΕΣ από το διαδίκτυο!!!!!
    http://strategyreports.wordpress.com/2013/03/15/%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλιταριστικές και εθνικιστικές θέσεις έχει το Newsbomb.gr???

    Και η μαλακία έχει τα όρια της κ. Δίκτυοσπάρτακε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το οτι θελουν να καταργησουν τα θρησκευτικα και την προσευχη απο τα σχολεια εχετε να δηλωσετε κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή