Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

H ψηφοθηρική πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θέτει τους φαντάρους σε θανάσιμο κίνδυνο – Οι στρατιώτες θα αντιμετωπίσουν επικίνδυνους λαθρεμπόρους;

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΦΥΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
Τα τελευταία δραματικά γεγονότα με το θάνατο ενός συνοριοφύλακα του συνοριακού σταθμού Πύλης Φλώρινας και δύο κακοποιών στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, ήρθαν να αποδείξουν πόσο ανεύθυνη και επικίνδυνη είναι η απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων να ανοίξουν ξανά τα στρατιωτικά φυλάκια στην περιοχή, "για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας".
Πως είναι δυνατόν όμως η κυβέρνηση και ο ΑΓΕΕΘΑ να ρίχνουν στο στόμα του λύκου νεαρούς στρατιώτες για να αναλάβουν αυτοί τη φύλαξη των συνόρων, να χρεωθούν αστυνομικά καθήκοντα και να έρθουν αντιμέτωποι με επικίνδυνους λαθρεμπόρους ανθρώπων, ναρκωτικών και όπλων;

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 20 ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΣΠΥΡΟΥ ΡΩΜΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ


Ο ΥΕΘΑ Α.Τσοχατζόπουλος εκείνη την περίοδο...
Στις 17 Ιουνίου 1997 ένας στρατιώτης δολοφονείται εν ψυχρώ στο 640ο Τάγμα Πεζικού στο Σουφλί Έβρου. Είναι 20 ετών και το όνομα του Σπύρος Ρωμιόπουλος. Την ιστορία την έμαθαν όλοι μέσα από τηλεοπτικά κανάλια, σόου και ριάλιτι, ο νεκρός δεν δικαιώθηκε ποτέ.

124 ΠΒΕ: Τα καψόνια και τα εθνικιστικά κηρύγματα είναι η πραγματικότητα που δεν κατέγραψαν οι φωτογραφίες των επισήμων στην Ορκωμοσία!

Φωτογραφία από την ορκωμοσία νεοσυλλέκτων στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)
ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
Υπηρετήσαμε κατά την διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης στην 1η μοίρα εκπαιδεύσεως της 124 ΠΒΕ που ανήκει στον στρατό ξηράς.

Aνασκάπτοντας το ανατολικό μέτωπο

Πολλές ομάδες ή σύλλογοι ανά την Ευρώπη επιδίδονται στην ανασκαφή παλαιών πεδίων μαχών του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Εξοπλισμένοι με ανιχνευτές μετάλλων και εξοπλισμό που δεν είναι πάντα "ακριβώς νόμιμος" ανασκάπτουν περιοχές ιστορικών μαχών με σκοπό την ανακάλυψη ιστορικών κειμηλίων. Αν και η πρακτική της ιδιοποίησης τέτοιων ευρημάτων μας βρίσκει αντίθετους, είναι εντυπωσιακό το τι μπορεί να φέρει στο φως η σκαπάνη του ερασιτέχνη κυνηγού θησαυρών. Παρακάτω παραθέτουμε μερικά εντυπωσιακότατα τέτοια ευρήματα από το ανατολικό μέτωπο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου η σύγκρουση των δυνάμεων της ναζιστικής Γερμανίας και της σοσιαλιστικής ΕΣΣΔ διήρκεσε τρία περίπου χρόνια αφήνοντας εκατέρωθεν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.
Ρώσος στρατιώτης νεκρός. Κρατάει ακόμα τη χειροβομβίδα που δεν πρόλαβε να πετάξει

Οι Έλληνες φίλοι του Απαρτχάιντ

Με αφορμή το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα -και την υποκρισία ορισμένων Ελλήνων πολιτικών, δημοσιογράφων και σχολιαστών- ο Ιουλιανός υπενθυμίζει το ακόλουθο άρθρο του Ιού τηςΕλευθεροτυπίας, από τον Ιούλιο του 2010

Κρύβουν δικογραφίες για τον Κεφαλογιάννη μεθοδεύοντας παραγραφή


Πηγή: "Κουτί της Πανδώρας"

Δύο δικογραφίες που αφορούν ευθύνες του Μανώλη Κεφαλογιάννη ως υπουργού έχουν φτάσει στη Βουλή από το 2010,αλλά δεν κινείται καμιά διαδικασία για να ελεγχθεί ο πρώην Υπουργός. Δεν είναι καν γνωστό αν ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής στο Σώμα,ώστε να υπάρξει πρωτοβουλία βουλευτών για να ελεγχθεί ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Χειροπέδες σε 29χρονο αστυνομικός για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή

Χειροπέδες σε 29χρονο αστυνομικός για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθη 29χρονος Ειδικός Φρουρός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή. Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Άθλια συμπεριφορά των κλιμακίων ΓΕΣ για την ΕΛΔΥΚ-Παραβιάζουν τα Δικαιώματα μας

Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ
Για μια ακόμη φορά γίναμε δέκτες των καταγγελιών νεοσύλλεκτων στρατευμένων σχετικά με την συμπεριφορά των κλιμακίων του ΓΕΣ που επισκέφτηκαν τα ΚΕΝ στο πλαίσιο της προεπιλογής για την Κύπρο.
Αγνοώντας τις Αρνήσεις των συναδέλφων και τους λόγους που προέβαλαν, παρακάμπτοντας τις σχετικές διαταγές, ουσιαστικά χαρακτήριζαν ως Ικανούς για Κύπρο κατά το δοκούν.

9Η EKΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5, ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 18.05 Μ.Μ.


Το σημερινό "φύλλο πορείας" το αφιερώνουμε στον σύντροφο αγωνιστή Παναγιώτη Βήχο, με την ανυπέρβλητη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, που χάσαμε πρόσφατα.

Γυρνάμε λοιπόν στις μέρες του Αλέξη, στην εξέγερση του Δεκέμβρη 2008.

Ερώτηση του ΚΚΕ για τις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις ΚΨΜ

Για μια ακόμη φορά, η Αριστερά στάθηκε στο πλευρό των φαντάρων και υπερασπίστηκε τα δικαιώματα τους. Αναδημοσιεύουμε την σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση των βουλευτών του ΚΚΕ που βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και καλούμε όλους τους συναγωνιστές να κλιμακώσουν την προσπάθεια τους για την ανάπτυξη ενός Μαζικού και Μαχητικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com
Αναδημοσίευση από 902gr

Μεσολόγγι. Ορκίστηκαν οι 665 νεοσύλλεκτοι της ΣΤ’ ΕΣΣΟ


Τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων της ΣΤ΄ ΕΣΣΟ του 2013 έγινε σήμερα στο 2/39 Σύνταγμα Πεζικού Μεσολογγίου, παρουσία και του Διοικητή 4ης Μεραρχίας Πεζικού Πελοποννήσου, Υποστράτηγου Θ. Χατζημιχαήλ, που εκπροσώπησε το ΓΕΣ.......

Στα χαρακώματα υπαξιωματικοί της ΠΑ με την Ένωση Αποστράτων Αεροπορίας

“Μαλλιά κουβάρια” έχουν γίνει οι υπαξιωματικοί της ΠΑ  και η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας. Αιτία οι απόψεις που φέρονται να έχουν οι απόστρατοι της ΕΑΑ για την εξέλιξη των αποφοίτων των Σχολών Υπαξιωματικών . Σύμφωνα μ΄ αυτές οι υπαξιωματικοί θα πρέπει να φθάνουν μέχρι το βαθμό του ανθυπασπιστή.

Ο Γ. Παπανδρέου αναλύει με κυνισμό την αστική πολιτική το Δεκέμβρη του ’44

dek-13
Γράφει ο kokkiniotis
Συνεχίζοντας το αφιέρωμά μας στην ηρωική μάχη του λαού της Αθήνας το Δεκέμβρη του 1944, τη μάχη των 33 ημερών, παραθέτουμε ένα μέρος της ιδιαίτερα αποκαλυπτικής επιστολής του Γεωργίου Παπανδρέου που είδε το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» στις 2 Μαρτίου 1948.
Στην επιστολή του αυτή ο «παπατζής», όπως λεγόταν τότε στην τρέχουσα πολιτική ορολογία και τα λαϊκά συνθήματα της εποχής («Παπανδρέου παπατζή- ξεσκεπάστηκες κι εσύ»), απαντάει στην κριτική «από τα δεξιά» που του ασκούσε η Καθημερινή.

Παράταση "ευθανασίας" στην αμυντική βιομηχανία - Το λουκέτο δεν απομακρύνεται

Όποιος προσπαθεί με κοινή λογική να εξηγήσει τις απαιτήσεις των τροϊκανών για την ελληνική αμυντική βιομηχανία δεν μπορεί παρά να καταλήγει σ΄ ένα συμπέρασμα: Ο στόχος είναι να μπει λουκέτο παντού! Όλα τ΄ άλλα είναι για κατανάλωση λαϊκή ,ψηφοθηρική και μια προσπάθεια να μην προκαλέσουν κι άλλα προβλήματα στην κυβέρνηση. Που ήδη έχει πολλά και ανυπέρβλητα.

Να σώσουμε τα κανάλια από τους .. πλειστηριασμούς


Προκλητικά, πλέον, η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους πολίτες χωρίς ίχνος τσίπας. Με τα μικρόφωνα των επίσης προκλητικών ντελάληδων της σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες τα μέλη της υποκρίνονται το ρόλο των κυβερνώντων με δηλώσεις εναντίον όσων έχουν στις τράπεζες χρήματα αλλά δεν πληρώνουν τους φόρους τους. Είναι οι ίδιοι δηλωσίες που το βράδυ θα συνφάγουν με όσους δεν πληρώνουν τους φόρους τους, οι οποίοι, όμως, τυχαίνει, για παράδειγμα, να διαθέτουν ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης.

Παλαιστίνη: Διαιώνιση της κατοχής... διά της διαπραγμάτευσης


«Πιο κοντά από ποτέ στην ειρήνη, στην ασφάλεια και στην ευμάρεια βρίσκονται Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι» δήλωσε ολοκληρώνοντας άλλη μια επίσκεψη στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Αυτή τη φορά, όμως, ο «τόνος» αισιοδοξίας που αποπειράθηκε λακωνικά να δώσει στις ισραηλινο-παλαιστινιακές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται από το καλοκαίρι υπό ασφυκτικές αμερικανικές πιέσεις και καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, δεν φάνηκε να πείθει κανένα, ούτε τους συνομιλητές του.

Πειράματα με...LSD σε βρετανούς πεζοναύτες! Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ.

Στη δεκαετία του 1960 ,τα πειράματα σε Δύση και Ανατολή έδιναν κι έπαιρναν. Κι τα περισσότερα απ΄ αυτά  βέβαια είχαν σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις .
Ψυχρός πόλεμος τότε. Το κινηματογραφικό υλικό είναι από το 1964 και δείχνει τι συνέβη σε Βρετανούς πεζοναύτες  στους οποίους έδωσαν LSD και μετά τους έβγαλαν για άσκηση.
Δείτε τις αντιδράσεις τους, Προφανώς ...το διάσκεδασαν,όπως προκύπτει από τα πλάνα . Αλλά δεν ήταν αυτός ο στόχος του πειράματος.  Και κάπως έτσι σταμάτησε και η χορήγηση LSD πριν καν αρχίσει!
   

Γερμανία: Δύο αντιτορπιλικά για το Ναυτικό του Ισραήλ

Όπως μεταδίδουν γερμανικά και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, συμβόλαιο δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων υπέγραψαν η Γερμανία και το Ισραήλ για τη ναυπήγηση δύο αντιτορπιλικών κατευθυνομένων βλημάτων. Τα πολεμικά πλοία θα αξιοποιηθούν για την προστασία των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων του εβραϊκού κράτους στην ανατολική Μεσόγειο.

UAV εκτοξεύεται από το υ/β USS Providence SSN 719 σε κατάδυση!

Προάγγελο των κατακλυσμιαίων εξελίξεων που έρχονται στο άμεσο μέλλον αποτελεί η πρόσφατη εκτόξευση από υποβρύχιο σε κατάδυση ενός πλήρως ηλεκτρικού μη επανδρωμένου αεροχήματος που χρησιμοποιεί ως πηγή ισχύος κυψέλες καυσίμων.
Είναι αυτονόητο ότι η απόκτηση της συγκεκριμένης δυνατότητας θα προσδώσει πρωτόγνωρες δυνατότητες συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR) στον υποβρυχιακό στόλο των ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο αερόχημα με την ονομασία XFC (eXperimental Fuel Cell Unmanned Aerial System: πειραματικό μη επανδρωμένο αερόχημα κυψελών καυσίμου) εκτοξεύθηκε από τορπιλοσωλήνα του πυρηνοκίνητου υποβρυχίου USS Providence SSN 719 με τη χρήση του συστήματος εκτόξευσης Sea Robin.

Πολύ μεγάλη παραγγελία TOW από τη Σαουδική Αραβία

Εγκρίθηκε από το αμερικανικό Πεντάγωνο η πώληση των αντιαρματικών πυραύλων τύπου TOW στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του υπουργού Άμυνας, Τσακ Χέιγελ. Πρόκειται για μια κολοσσιαία παραγγελία 15.700 πυραύλων του τύπου τους οποίους κατασκευάζει η εταιρία Raytheon, με το συμβόλαιο να αναμένεται να ανέλθει στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Από την παραγγελία, οι 14.000 πύραυλοι θα παραληφθούν από την εθνοφρουρά και οι υπόλοιποι 1.700 από τις χερσαίες δυνάμεις του βασιλείου.

...και τα κλειδιά στο χέρι (της τράπεζας)

Μάλιστα, λοιπόν, Η κυρία δικαστίνα τής Χαλκίδας αποφάσισε ότι η τράπεζα (εν προκειμένω η Eurobank) δικαιούται να βγάλει στο σφυρί το σπίτι κάποιου άνεργου, επειδή η γυναίκα του είχε πάρει ένα δάνειο το οποίο δεν αποπληρωνόταν κανονικά.

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Η ΔΟΛΟΦΟΝΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
 
Σε έγγραφο που πρόεκυψε στην δίκη που έγινε πρόσφατα του Αγωνιστή HASAN BIBER, ο όποιος έκανε απεργία πείνας για να μην εκδοθεί στην Τουρκία, οι ΗΠΑ ζήτησαν να ανακρίνουντον Hasan Biber, τον Mehmet Yayla, τον Erdoğan Çakır, τον Ahmet Düzgün Yüksel και τον Sinan Oktay Özen οι οποίοι είναι επαναστάτες από την Τουρκία που κρατούνται στις φύλακες Κορυδαλλού. Επίσης αποκαλύφθηκε έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ το όποιο απαιτεί να γίνει ανάκριση των κρατούμενων από τους πράκτορες FBI.

Νέο αιματοκύλισμα στη Βαγδάτη

Νέο αιματοκύλισμα στη Βαγδάτη
Ένοπλοι επιτέθηκαν σε 12 καταστήματα πώλησης αλκοολούχων ποτών το Σάββατο στη Βαγδάτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα άτομα, ανακοίνωσε η αστυνομία, στο τελευταίο κύμα επιθέσεων κατά πωλητών αλκοόλ στην ιρακινή πρωτεύουσα. Η αστυνομία είπε ότι τα περισσότερα από τα θύματα ήταν μέλη της κουρδικής μειονότητας Γιαζιντί που κυρίως στελεχώνουν τα καταστήματα αλκοόλ στο Ιράκ.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008-ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2013: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008
ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ