Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ: Εγκαινιάστηκε ο συνοροφράκτης της Σαουδικής Αραβίας

Ο φράκτης πολλαπλών στρώσεων εκτείνεται κατά μήκος των βορείων συνόρων - 900 χιλιόμετρα - και αποτελείται από 78 πύργους παρακολούθησης, 8 κέντρα διοίκησης, 10 μονάδες κινητής επιτήρησης, 32 επιχειρησιακά κέντρα και μονάδες συνοροφρουρών άμεσης αντίδρασης.
Στις 11 Σεπτεμβρίου, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντούλαχ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ-Σάουτ, εγκαινίασε την ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος του φράκτη ασφαλείας κατά μήκος των βορείων συνόρων του βασιλείου.
Το σαουδικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι ο φράκτης πολλαπλών στρώσεων εκτείνεται κατά μήκος των βορείων συνόρων - 900 χιλιόμετρα - και αποτελείται από 78 πύργους παρακολούθησης, 8 κέντρα διοίκησης, 10 μονάδες κινητής επιτήρησης, 32 επιχειρησιακά κέντρα και μονάδες συνοροφρουρών άμεσης αντίδρασης. Στα σύνορα έχουν αποσταλεί 60 εκπαιδευτές οι οποίοι έχουν αναλάβει την κατάρτιση από 3.400 συνοριοφύλακες.
Η ζώνη ελέγχου ων συνόρων θεσπίστηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων, που αποτελείται από ένα φράγματα αναχωμάτων άμμου, περιφράξεις και δύο λωρίδες ελέγχου, που συνδέουν τις διάφορες πλατφόρμες και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις. Ένα διαφημιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε απεικονίζει συνοροφύλακες που έχουν αναοτύξει έναν υπερυψωμένο ιστό απεικόνισης FLIR Systems Ranger HRC, τοποθετημένο στο πλάι ενός φορτηγού Mercedes-Benz Unimog.Η Thales, και στο βαθμό που μπορεί να κριθεί, φέρεται να έχει προμηθεύσει το ραντάρ επιτήρησης εδάφους Thales BOR-A.
Το FLIR Systems Ranger HRC μπορεί να εντοπίσει ένα αντικείμενο στο μέγεθος ενός ανθρώπου σε μια απόσταση 10 χλμ, ένα αυτοκίνητο σε απόσταση 20 χιλιομέτρων. Το ραντάρ BOR-A μπορεί να ανιχνεύσει ένα πρόσωπο σε μια απόσταση 16-19 χλμ, ένα όχημα σε 33-39 χιλιόμετρα.
Νωρίτερα τον Ιούνιο του 2009 η εταιρεία EADS (τώρα Airbus Military & Space) ανακοίνωσε ότι κέρδισε το συμβόλαιο για το πρόγραμμα ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας. Τότε είχε αναφερθεί ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός πέντε ετών, ενώ θα εκγατασταθούν σύγχρονα συστήματα επιτήρησης σε μήκος 9.000 χιλιομέτρων.
Με προβλεπόμενο κόστος 20 δις δολαρίων για το διάστημα 2009-2018, ο φράχτης της Σαουδικής Αραβίαs είναι μεγαλύτερος από τον φράχτη ΗΠΑ/Μεξικού και ΗΠΑ/Καναδά - σε συνδυασμό. Είναι πράγματι o μεγαλύτερoς συνοροφράκτης στον κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου