Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό: Ναυπήγηση 600 πλοίων μέχρι το 2050

Ξεκίνησε το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα ναυπηγήσεων του ρωσικού Ναυτικού, που είχε αναγγελθεί από τον πρόεδρο Πούτιν και το οποίο προβλέπει την παράδοση 600 πολεμικών πλοίων κάθε τύπου μέχρι το 2050. Η σχεδίαση των νέων πλοίων έχει ανατεθεί στο Κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Κριλόφ της Αγ. Πετρούπολης.

Ήδη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει αποδεχθεί τα σχέδια για τη νέα κλάση αντιτορπιλικών Leader. Η νέα γενιά πλοίων του ρωσικού Ναυτικού θα είναι, πιθανότατα, εξοπλισμένα με το κατευθυνόμενο βλήμα τύπου cruise μεγάλης ακρίβειας Caliber και το αντιαεροπορικό σύστημα S-500 Prometey,που θεωρείται από τους Ρώσους ανώτερο από το αμερικανικό σύστημα μάχης Aegis.

Κάθε καινούργιο αντιτορπιλικό θα διαθέτει συστήματα επιφάνειας – επιφανείας Redut-Poliment και αντιαεροπορικά πυροβόλα Pantsir-M και Palash. Τα αντιτορπιλικά θα έχουν σύστημα μικτής πρόωσης. Θα διαθέτουν πυρηνικό αντιδραστήρα και αεροστροβίλους.
Επίσης, η ταχύτητα πλεύσης τους θα είναι 30 κόμβοι. Τα σκάφη θα έχουν και ανθυποβρυχιακές ικανότητες, όντας εξοπλισμένα με σόναρ και θα μπορούν να φιλοξενούν δύο ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου