Σάββατο 24 Μαΐου 2014

3 νεκροί στο Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλες από πυρά ενόπλου

Η πυροσβεστική υπηρεσία αναφέρει στο πρακτορείο Belga, πως κοντά στο Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες, έπεσαν νεκροί 3 άνθρωποι απο πυρά ενόπλου. Υπάρχει και ένας βαριά τραυματισμένος

Η ψήφος στους ναζιστές έχει βάθος


Το πιο σκληρό, το πιο καθυστερημένο τμήμα της κοινωνίας έδωσε συνειδητή ψήφο στο ναζιστικό μόρφωμα 
Oταν δί­πλα στο σπί­τι του δο­λο­φο­νη­μέ­νου Παύ­λου Φύσ­σα, στο Κε­ρα­τσί­νι, η να­ζι­στι­κή ορ­γά­νω­ση συ­γκε­ντρώ­νει 10,53% κα­νέ­νας δεν δι­καιού­ται να λέει ό­τι οι ό­σοι και ό­σες ψή­φι­σαν Χρυ­σή Αυ­γή εί­ναι α­πλώς ορ­γι­σμέ­νοι. Όταν κα­τα­γρά­φει σε ό­λη την ε­πι­κρά­τεια, α­πό την Θεσ­σα­λο­νί­κη έως την Κρή­τη δι­ψή­φιο πο­σο­στό, ό­ταν στο μαρ­τυ­ρι­κό Δί­στο­μο οι φα­σί­στες δι­πλα­σιά­ζουν τις ψή­φους τους, πρέ­πει να εί­ναι κα­νείς α­φε­λής να πι­στεύει ό­τι η Χρυ­σή Αυ­γή ήρ­θε για να… φύ­γει. Όταν το να­ζι­στι­κό μόρ­φω­μα, με­τά τις συ­γκλο­νι­στι­κές α­πο­κα­λύ­ψεις, για το ρό­λο του και τις ε­γκλη­μα­τι­κές του πρά­ξεις, κα­τα­φέρ­νει να διεισ­δύει και στο τε­λευ­ταίο χω­ριό, η συ­ζή­τη­ση για το φαι­νό­με­νο αυ­τό, δεν ε­πι­τρέ­πε­ται να πε­ριο­ρί­ζε­ται σε κο­κο­ρο­μα­χίες ά­νευ πε­ριε­χο­μέ­νου. Άλλω­στε, η Χρυ­σή Αυ­γή δεν έ­χει κρύ­ψει την ταυ­τό­τη­τά της. Το α­ντί­θε­το θα έ­λε­γα. Έχει ξε­δι­πλώ­σει στη θεω­ρία και την πρά­ξη, α­να­τρι­χια­στι­κά, ό­λο το μαύ­ρο «α­ξια­κό» της πλαί­σιο. Και με βά­ση αυ­τό κερ­δί­ζει.

Ηχηρό λαϊκό ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ήταν η χτεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση στα Σεπόλια

Ηχηρό λαϊκό ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ήταν η χτεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση στα ΣεπόλιαΕκατοντάδες κόσμου συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση και στην πορεία παρ' όλη την απαγόρευσή της! Νεολαία, μαθητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών μετέφεραν στις γειτονιές στα Σεπόλια την αποφασιστικότητά τους να μην επιτρέψουν στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής να βρωμίσουν τον τόπο με το ναζιστικό τους δηλητήριο, δήλωσαν με τα συνθήματά τους ότι στον Κολωνό και στα Σεπόλια χωράνε όλοι εκτός από τους φασίστες. Πολλοί από τους κατοίκους που βρίσκονταν στα καφενεία και στα μπαλκόνια, χειροκρότησαν τους διαδηλωτές.  Στη διαδήλωση συμμετείχαν και αγωνιστές από διάφορες περιοχές της Αθήνας. Τα πανό της λαϊκής συνέλευσης Σεπόλια-Κολωνού-Ακ. Πλάτωνα, του συλλόγου εκπ/κών "ο Αριστοτέλης", του Αντιφασιστικού συντονισμού Αθήνας-Πειραιά, της ΚΕΕΡΦΑ, της Κίνησης απελάστε το ρατσισμό καθώς και πολιτικών και εργατικών συλλογικοτήτων ομόρφηναν τις γειτονιές μας ενώ τα συνθήματα μετέφεραν παντού το μήνυμα:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ '40 ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ
ΤΡΟΪΚΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ

Πάτρα: Σπάνιο ΒΙΝΤΕΟ - ντοκουμέντο! Η πόλη μετά την απελεύθερωση απο τους Γερμανούς! Δειτε το ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτογραφία είναι απο το paliapatra.gr
Στο εξαιρετικο βίντεο ντοκουμέντο που αλίευσε ο Ανδρέας Τσιλίρας και το ανήρτησε στο facebook κυριαρχούν εικόνες τςη Πάτρας μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς.
Δείτε το σπάνιο βιντεο - ντοκουμέντο:

Βραζιλία: Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες για την "ασφάλεια" του Μουντιάλ

Βραζιλία: Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες για την "ασφάλεια" του ΜουντιάλΠερίπου 157.000 αστυνομικοί και στρατιώτες θα παρέχουν υπηρεσίες ασφάλειας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου, ενώ πολλαπλασιάζονται οι απεργίες και οι διαδηλώσεις , ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αναπτύξουν 57.000 στρατιώτες, εκ των οποίων οι 21.000 θα τεθούν σε επιφυλακή για τις επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης. Το κόστος θα ανέλθει περίπου στα 322 εκατομμύρια δολάρια.Οι δυνάμεις ασφαλείας θα αναπτυχθούν στις 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως επίσης στα σύνορα, τα ποτάμια, κατά μήκος της ακτογραμμής και του εναέριου χώρου. Κατ' εκτίμηση 11 δισεκατομμύρια δολάρια από τις δημόσιες δαπάνες θα δοθούν για τις ανάγκες της διοργάνωσης, ποσό το οποίο είχε προκαλέσει την αγανάκτηση των Βραζιλιάνων, προκαλώντας ογκώδεις διαδηλώσεις και εκτεταμένες αναταραχές.

ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΑΥΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Και εδώ κυρίες και κύριοι μπορείτε να παρακολουθήσετε ανενόχλητους οπλισμένους Ναζί στην προσπάθειά τους να απαγάγουν μέλη της αριστερής ουκρανικής οργάνωσης Borotba.
Με τη χορηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Paramilitary squads of junta tried to capture one of leaders of 'Borotba' D. Lewin

ευχαριστούμε τον συναγωνιστή για την αποστολή.

Με συστήματα Ηχοβολών κατά των διαδηλώσεων μετά τις εκλογές – LRAD στο «όνομα της Τάξης»



lrad_limeniko











Στην προμήθεια -σε αρχικό στάδιο - δέκα συστημάτωνακουστικών βολών κατά διαδηλωτών προχωρά μετά από εντολή της κυβέρνησης η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, μετά τις εκλογές.

Η χούντα διώκει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας: δεν είναι ώρα για χαιρεκακία!

Η χούντα διώκει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας: δεν είναι ώρα για χαιρεκακία!

Το γεγονός ότι ο Πέτερ Σιμονένκο μέχρι πρόσφατα αρνούνταν να αποσυρθεί από τις προεδρικές εκλογές τής Ουκρανίας προκαλούσε ανείπωτη σύγχυση σε πολλούς αγωνιστές τής βάσης και υποστηρικτές τού Κομμουνιστικού Κόμματος τής Ουκρανίας. Πράγματι, από τις πρώτες κιόλας μέρες τού πραξικοπήματος τού Φεβρουαρίου στο Κίεβο, το Κομμουνιστικό Κόμμα υπέστη δημόσια και βάναυση δίωξη από την ακροδεξιά, τα πογκρόμ τής οποίας στηρίζονταν ανοιχτά από το νέο καθεστώς.

Νεοναζί εισέβαλαν και κατέλαβαν τα γραφεία τού ΚΚ στο Κίεβο - και το κτήριο τής Κεντρικής Επιτροπής έγινε η έδρα μιας από τις πιο διαβόητες ναζιστικές ομάδες στη χώρα, η οποία πραγματοποίησε ανοιχτά την επιδρομή. "Πολεμιστές τού φωτός και της καλοσύνης», σάρκαζαν οι δημοσιογράφοι πάνω  από κομμουνιστικά σύμβολα, σπασμένες προτομές τού Λένιν, καμένα βιβλία και σκισμένες κόκκινες σημαίες που υπήρχαν στο γραφείο. Σημαίες τού ΚΚ μεταφέρθηκαν επίσημα στους δρόμους και ξεσκίστηκαν μπροστά στους περαστικούς. Τα προσωπικά δεδομένα των αγωνιστών τού ΚΚ που υπήρχαν στο κτήριο τής Κεντρικής Επιτροπής έπεσαν στα χέρια των ναζί, οι οποίο τα δημοσίευσαν στα κοινωνικά δίκτυα, καλώντας σε σφαγή των ανθρώπων αυτών - μεταξύ των οποίων υπήρχαν έγκυες γυναίκες και μητέρες μωρών παιδιών.

Την ίδια τύχη είχαν και τα γραφεία τού Κομμουνιστικού Κόμματος στο Rivne, το Lutsk και σε άλλες πόλεις τής Δυτικής Ουκρανίας, όπου μερικά μέλη τής κομμουνιστικής νεολαίας δέχθηκαν επίθεση, αλλά από θαύμα κατάφεραν να μείνουν ζωντανά. Μια προσπάθεια υποστηρικτών τού κόμματος να κάνουν μια πικετοφορία στην οδό Γκόγκολ στο Κίεβο δέχτηκε την άμεση επίθεση των φασιστών τού Δεξιού Τομέα που ήρθαν από τη Μαϊντάν. Όταν, υπό την πίεση τού ευρωκοινοβουλίου, ζητήθηκε ευγενικά από τους ναζί να εγκαταλείψουν τα γραφεία τής Κεντρικής Επιτροπής τού Κομμουνιστικού Κόμματος, αυτοί έκαψαν το κτήριο - όπως προηγουμένως είχαν κάψει και το εξοχικό ενός μέλους τής οικογένειας τού Πέτερ Σιμονένκο –.

Οι βουλευτές τού ΚΚ ήταν για καιρό εξοικειωμένοι με την άνετη, μετρημένη και ήρεμη ζωή τού συμβιβασμού. Στο δρόμο προς το κτήριο τού κοινοβουλίου τούς υποδέχθηκαν με σφυρίγματα και προσβολές και τους πλησίασαν με πέτρες και μπουκάλια. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στο κοινοβούλιο, όπου εκπρόσωποι τού ΚΚ και, στη συνέχεια, βουλευτές δέχθηκαν επίθεση από μέλη τού κόμματος "Σβόμποντα", τού κόμματος "Πατρίδα" και από "Ευρωπαίους" δημοσιογράφους. Συχνά δεν τους επέτρεπαν να πάρουν το λόγο, και οι δεξιοί ηγέτες τού καθεστώτος μιλούσαν ανοιχτά για την απαγόρευση και την εξάλειψη τού Κομμουνιστικού Κόμματος ως ένα ζήτημα για το κοντινό μέλλον. Και πράγματι, υπό τον έλεγχο τού "Σβόμποντα," το γραφείο τού Γενικού Εισαγγελέα και η Ουκρανική Υπηρεσία Πληροφοριών (SBU, με επικεφαλής ένα συγγενή τού Γιάρος, αρχηγού τού Δεξιού Τομέα) σύντομα άρχισε να προετοιμάζει τη νομοθετική απαγόρευση τού Κομμουνιστικού Κόμματος, καλώντας ανοιχτά σε ορισμό δίκης για τους "εγκληματίες φορείς τής κομμουνιστικής ιδεολογίας".

Κατά περίεργο τρόπο, παρά την ατμόσφαιρα βάναυσης δίωξης, ο Πέτερ Σιμονένκο εξακολουθούσε πεισματικά να αρνείται να αποχωρήσει από τις εκλογές - αν και πολλοί αγωνιστές τού κόμματος, όχι αδικαιολόγητα, απαιτούσαν να μάθουν γιατί ο αρχηγός τους βοηθούσε με αυτό τον τρόπο στη νομιμοποίηση των «αιματηρών εκλογών» τής 25ης Μάη –. Και όταν το κοινοβούλιο έδιωξε τους εκπροσώπους τού Κομμουνιστικού Κόμματος από την αίθουσα τής συνεδρίασης, στερώντας τους το δικαίωμα να συμμετάσχουν στην κλειστή συνεδρίαση τής Βουλής, αρκετοί βουλευτές εξεγέρθηκαν απαιτώντας να μη συμμετάσχουν άλλο οι συνάδελφοί τους στην αντιδημοκρατική φάρσα που ονομάζεται σήμερα κυνικά "ουκρανικός κοινοβουλευτισμός." Αλλά ο Σιμονένκο αποσύρθηκε από τις εκλογές μόνο αφού σχεδόν λιντσαρίστηκε μετά από μια ζωντανή εκπομπή στο Κίεβο.

Με όλα αυτά, η θέση των ηγετών τού Κομμουνιστικού Κόμματος έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στο νότιοανατολικό τμήμα τής χώρας - όπου παραδοσιακά συγκεντρώνεται η εκλογική βάση τού κόμματος. Ο κόσμος ρωτούσε γιατί το κόμμα δεν ήταν αρκετά ενεργό στις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος τού Κιέβου, το επέκρινε για τον ξεδοντιασμένο, δειλό οππορτουνισμό του και ποτέ δεν κουράστηκε να ρωτάει γιατί η ηγεσία τού κόμματος βρίσκεται ακόμα κάτω από τον κοινοβουλευτικό θόλο και όχι στον αγώνα μαζί με όσους την ψήφισαν πριν από δύο χρόνια. Και η κριτική από το εσωτερικό αυξανόταν. Πολλοί αγωνιστές ήθελαν να μάθουν ποιος θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για ό, τι συνέβη στο κόμμα και τη χώρα, και γιατί το Κομμουνιστικό Κόμμα - κάποτε το πιο μαζικό λαϊκό κόμμα στην Ουκρανία – αποδυναμώθηκε απότομα υπό αυτή την ηγεσία για να φτάσει στη σημερινή εξευτελιστική κατάσταση. Γιατί εξακολουθεί η ηγεσία να παραμένει αδιαμφισβήτητη στο τιμόνι;

Σε αυτές τις εύλογες επικρίσεις των απλών αγωνιστών τού Κομμουνιστικού Κόμματος μπορεί κανείς να προσθέσει περισσότερες, υπενθυμίζοντας πως οι ηγέτες τού κόμματος εγκατέλειψαν πλήρως τη δηλωμένη ιδεολογία τους, πως έχασαν εντελώς την επαφή με την εργατική τάξη, τα συμφέροντα τής οποίας υποτίθεται ότι εκφράζουν. Ειλικρινείς, ιδεολόγοι αγωνιστές έκαναν ενοχλητικές ερωτήσεις για ανθρώπους που αποκτούσαν περιουσία, κεφάλαια και κυβερνητικά αξιώματα. Και ρωτούσαν ακόμα γιατί το κόμμα αντάλλαξε την εμπιστοσύνη των μαζών με όλα τα παραπάνω. 

Ωστόσο, στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σήμερα, με το δεξιό καθεστώς να διώκει την ουκρανική Αριστερά , δεν είναι η ώρα για μικρόψυχη χαιρεκακία προς το στριμωγμένο Κομμουνιστικό Κόμμα. Η δίκη τού Κομμουνιστικού Κόμματος , οργανωμένη από τους ναζί και τους νεοφιλελεύθερους, αποτελεί εγγυημένα μια δίκη τού συνόλου τής αριστερής ιδεολογίας που θέλουν να απαγορεύσουν και τελικά να αποβάλουν από την ουκρανική πολιτική. Οι κόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο θα σκιστούν και θα καούν, ανεξάρτητα από το αν αυτές εμφανίζονται ως σύμβολα τού Κομμουνιστικού Κόμματος ή άλλων αριστερών ομάδων. Τα γραφεία των άλλων αριστερών ομάδων υπόκεινται επίσης σε πογκρόμ. Και εμάς μάς ψάχνουν και επιτίθενται στους αγωνιστές μας στους δρόμους, όπως κάνουν και στα μέλη τού Κομμουνιστικού Κόμματος. Τα αριστερά μνημεία που έχουν υποστεί βανδαλισμούς – τα κατεστραμμένα αγάλματα τού Λένιν και του Μαρξ, τα μνημεία των πεσόντων στρατιωτών τής επανάστασης και των αγωνιστών ενάντια στο φασισμό, οι συλημένοι τάφοι των εργατών που σκοτώθηκαν στις μάχες του εργοστασίου "Άρσεναλ" - δεν είναι περιουσία τού Σιμονένκο, αλλά κοινή κληρονομιά και κοινός πόνος ολόκληρης τής Αριστεράς.

Θα ήταν κοντόφθαλμο να μην καταλαβαίνει κανείς ότι η καταστολή που υφίσταται το Κομμουνιστικό Κόμμα θα ασκηθεί στη συνέχεια και εναντίον όλων των αγωνιστών τής Αριστεράς - συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν επικρίνει επανειλημμένα τον Σιμονένκο και την εντελώς μη κομμουνιστική πολιτική τού κόμματός του. Μια καταστροφή τού Κομμουνιστικού Κόμματος σήμερα θα οδηγήσει όλα τα αριστερά κινήματα στο να κρύβονται, κάτι που είναι ήδη πολύ κοντά. Θα θέσει προηγούμενο για την άγρια δίωξη όλων όσων μοιράζονται αντιφασιστικές και σοσιαλιστικές απόψεις. Και δεν θα είναι κανείς σε θέση να δικαιολογήσει τον εαυτό του στο δικαστήριο και τον ακροδεξιό όχλο λέγοντας ότι πάντα επέκρινε με συνέπεια την πολιτική τού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Προφανώς, η χώρα έχει διολισθήσει σε μια αιματηρή δικτατορία κάτω από ένα καθεστώς δεξιών πολιτικών, το οποίο για πρώτη φορά εδώ και εκατό χρόνια εξαπολύει εμφύλιο πόλεμο εναντίον τού λαού του. Και τώρα χρειαζόμαστε πλατιά αλληλεγγύη σε αυτούς που αντιμετωπίζουν την καταστολή των δικαιωμάτων τους – συμπεριλαμβανομένων και των έντιμων ακτιβιστών τού Κομμουνιστικού Κόμματος –. 
Να μην επιτρέψουμε το 2014 να γίνει για μας το νέο 1933.

                                                        Sergei Kirichuk, συντονιστής Μποροτμπά

(Εδώ το πρωτότυπο: http://borotba.org/juntas_persecution_of_communist_party_of_ukraine-_no_time_for_gloating.html)
Το γεγονός ότι ο Πέτερ Σιμονένκο μέχρι πρόσφατα αρνούνταν να αποσυρθεί από τις προεδρικές εκλογές τής Ουκρανίας προκαλούσε ανείπωτη σύγχυση σε πολλούς αγωνιστές τής βάσης και υποστηρικτές τού Κομμουνιστικού Κόμματος τής Ουκρανίας. Πράγματι, από τις πρώτες κιόλας μέρες τού πραξικοπήματος τού Φεβρουαρίου στο Κίεβο, το Κομμουνιστικό Κόμμα υπέστη δημόσια και βάναυση δίωξη από την ακροδεξιά, τα πογκρόμ τής οποίας στηρίζονταν ανοιχτά από το νέο καθεστώς.
Νεοναζί εισέβαλαν και κατέλαβαν τα γραφεία τού ΚΚ στο Κίεβο - και το κτήριο τής Κεντρικής Επιτροπής έγινε η έδρα μιας από τις πιο διαβόητες ναζιστικές ομάδες στη χώρα, η οποία πραγματοποίησε ανοιχτά την επιδρομή. "Πολεμιστές τού φωτός και της καλοσύνης», σάρκαζαν οι δημοσιογράφοι πάνω από κομμουνιστικά σύμβολα, σπασμένες προτομές τού Λένιν, καμένα βιβλία και σκισμένες κόκκινες σημαίες που υπήρχαν στο γραφείο. Σημαίες τού ΚΚ μεταφέρθηκαν επίσημα στους δρόμους και ξεσκίστηκαν μπροστά στους περαστικούς. Τα προσωπικά δεδομένα των αγωνιστών τού ΚΚ που υπήρχαν στο κτήριο τής Κεντρικής Επιτροπής έπεσαν στα χέρια των ναζί, οι οποίο τα δημοσίευσαν στα κοινωνικά δίκτυα, καλώντας σε σφαγή των ανθρώπων αυτών - μεταξύ των οποίων υπήρχαν έγκυες γυναίκες και μητέρες μωρών παιδιών.
Την ίδια τύχη είχαν και τα γραφεία τού Κομμουνιστικού Κόμματος στο Rivne, το Lutsk και σε άλλες πόλεις τής Δυτικής Ουκρανίας, όπου μερικά μέλη τής κομμουνιστικής νεολαίας δέχθηκαν επίθεση, αλλά από θαύμα κατάφεραν να μείνουν ζωντανά. Μια προσπάθεια υποστηρικτών τού κόμματος να κάνουν μια πικετοφορία στην οδό Γκόγκολ στο Κίεβο δέχτηκε την άμεση επίθεση των φασιστών τού Δεξιού Τομέα που ήρθαν από τη Μαϊντάν. Όταν, υπό την πίεση τού ευρωκοινοβουλίου, ζητήθηκε ευγενικά από τους ναζί να εγκαταλείψουν τα γραφεία τής Κεντρικής Επιτροπής τού Κομμουνιστικού Κόμματος, αυτοί έκαψαν το κτήριο - όπως προηγουμένως είχαν κάψει και το εξοχικό ενός μέλους τής οικογένειας τού Πέτερ Σιμονένκο –.

Σεισμός: Στη Λήμνο διοικητές του στρατού για βοήθεια στους πληγέντες

Σεισμός: Στη Λήμνο διοικητές του στρατού για βοήθεια στους πληγέντες
Σε Σαμοθράκη και Λήμνο , που επλήγησαν από τον σεισμό, μεταβαίνουν διοικητές μειζόνων σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να ενημερωθούν και να συντονίσουν το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων εφ” όσον απαιτηθεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εθνικής “Άμυνας:
-Στη Σαμοθράκη μεταβαίνουν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης μαζί με τον Διοικητή του Δ” Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Χρήστο Χαλκίδη και

Αναπτήρες Χρυσής Αυγής made in china

made-in-china
Όταν παριστάνεις τον πατριώτη και τον εθνικιστή (τρομάρα τους) δεν αγοράζεις αναπτήρες made in china και ύστερα πάνω κοτσάρεις το κλεμμένο από τον Ανδρέα Παπανδρέου σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Ο λόγος για τη Χρυσή Αυγή, φυσικά, που για μια ακόμη φορά έδειξε πόσο… προτιμά τα ελληνικά προϊόντα, αφού ακόμα και οι κομματικοί αναπτήρες της δεν είναι από κάποια ελληνική βιοτεχνία, για να στηρίξει ελληνικά χέρια, αλλά made in china, για να κερδίσουν προφανώς μερικά λεπτά του ευρώ παραπάνω από τις πωλήσεις.Τέτοιοι πατριώτες της φακής, που ύστερα τολμάνε και μιλάνε για αυτοδύναμη ανάπτυξη… made in china, να τους βλέπουν και να τους χαίρονται όσοι τους ψηφίζουν!
http://www.tribune.gr/politics/news/article/35871/anaptires-chrisis-avgis-made-china.html

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΠΑΕΙ ERTopen

Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα Σαββάτου 24 Μαΐου
Το Σαββάτο 24/5, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πάει στην ERTopen να συναντήσει τους συναγωνιστές της ελευθερίας του λόγου, της πληροφόρησης χωρίς φίλτρα και άνωθεν υποδείξεις, της προβολής των κοινωνικών-πολιτικών προβληματισμών, αγωνιών και διεργασιών.
Στις 11.00-12.00 π.μ. λοιπόν θα απολαύσουμε τη φιλοξενία του Παναγιώτη Κούστα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑΜΕ...Συγκλονιστική συγκέντρωση Σαμαρά στο Σύνταγμα!


Ο Χρυσαυγίτης Χαπακωμένος Φουσκωτός είναι Φυγόστρατος και Παρτάκιας!

Μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που πλασάρουν οι θρασύδειλοι φασίστες αποδεικνύει έρευνα  του ΓΕΕΘΑ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «Χρυσαυγίτες φυγόστρατοι και ανυπότακτοι» του ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ (15/10/2013): 
«Ξέρετε τι ανακάλυψε μια έρευνα που έγινε αυτές τις ημέρες στις Ενοπλες Δυνάμεις; Ένα ποσοστό μελών της Χρυσής Αυγής (κυρίως μέλη ταγμάτων εφόδου, από το Πέραμα, τη Χαλκίδα, την Κόρινθο και αλλού) πέτυχαν αναβολή ή απαλλαγή από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, όλοι αυτοί που εμφανίζονται με στρατιωτικές στολές, μπρατσωμένοι και με στρατιωτικό βήμα,  πουλώντας δήθεν πατριωτισμό στους δρόμους, έκαναν τα πάντα για να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία. Ορισμένοι κατάφεραν με χαρτί ψυχιάτρου να βγουν... ψυχασθενείς ή ότι πάσχουν από κατάθλιψη, ενώ άλλοι βγήκαν Ι-5, πάλι με ιατρικές γνωματεύσεις.
***
Η ανακάλυψη αυτή έγινε κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησε το ΓΕΕΘΑ, το οποίο τώρα καλεί όλους αυτούς που είναι ανυπότακτοι και φυγόστρατοι να περάσουν και πάλι από ιατρικές εξετάσεις και, αν διαπιστωθεί ότι είπαν ψέματα, τότε όχι μόνο θα στρατευθούν πάραυτα αλλά θα ασκηθεί και ποινική δίωξη εναντίον τους, όπως θα ασκηθεί ποινική δίωξη και εναντίον όσων χορήγησαν τέτοια ιατρικά πιστοποιητικά-μαϊμού. Υπάρχουν, μαθαίνω, περιπτώσεις όπου χορηγήθηκαν πιστοποιητικά για ψυχικές διαταραχές ώστε να πάρουν αναβολή ή ακόμη και απαλλαγή από τον στρατό υπογεγραμμένα από έναν γιατρό ο οποίος διαπίστωσε την ίδια πάθηση! Ήδη, όπως πληροφορούμαι, το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος».

ΓΑΛΛΙΑ: ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΡΟΚΕΛΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΩΝ...

Οι τέσσερις αρχηγοί των γενικών επιτελείων των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, απείλησαν να παραιτηθούν, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε μεγαλύτερες περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό! Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας τάχθηκε εμμέσως στο πλευρό της στρατιωτικής ηγεσίας, λέγοντας ότι περαιτέρω περικοπές θα οδηγήσουν σε πλήρη αδυναμία διεξαγωγής επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Μαβί Μαρμαρά: Τώρα φταίει… ένας Αιγύπτιος πράκτορας!

Προσπάθεια «απενοχοποίησης» του Ισραήλ, ώστε να επιτευχθεί η επαναπροσέγγισή του; Πιθανότατα ναι. Διαφορετικά δεν μπορεί εύκολα να εξηγηθεί η προσπάθεια των Τούρκων, να μεταθέσουν την ευθύνη για το «ρεσάλτο» των Ισραηλινών κομάντο, το 2010, στο πλοίο Μαβί Μάρμαρα, το 2010, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε εννέα Τούρκους.
Σύμφωνα με τον τότε Τούρκο πρέσβη στο Ισραήλ, Ογκούζ Τσελικόλ, μεταξύ των επιβαινόντων στο πλοίο υπήρχε και ένας Αιγύπτιος πράκτορας, ο οποίος προκάλεσε την ισραηλινή επέμβαση, μεταδίδοντας ψευδείς πληροφορίες στους Ισραηλινούς, σχετικά με τις προθέσεις των επιβαινόντων και το φορτίο του πλοίου. Ο πρώην πρέσβης κατέθεσε τις απόψεις του σε βιβλίο που παρουσίασε προχθές, βασιζόμενος σε υποθέσεις και θεωρίες συνωμοσίας.

Ρομποτικό φορτηγό για μεταφορά φορτίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμβαση για τη συνέχιση του προγράμματος του μη επανδρωμένου χερσαίου οχήματος φορτίου (Cargo Unmanned Ground Vehicle – Cargo UGV) ανέθεσε το Γραφείο Έρευνας (ONR: Office of Naval Research) του Ναυτικού των ΗΠΑ στην αμερικανική Oshkosh Defense.
Με βάση τις προβλέψεις της σύμβασης η Oshkosh και το Εθνικό Κέντρο Ρομποτικής Μηχανικής (National Robotics Engineering Center) θα εργαστούν από κοινού με το ONR και το Ναυτικό Κέντρο Πολέμου Επιφανείας (Naval Surface Warfare Center)για να ολοκληρώσουν καθορισμένες από το ONR τεχνολογίες αντιμετώπισης αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (C-IED) σε μη επανδρωμένα χερσαία οχήματα φορτίου MTVR (Medium Tactical Vehicle Replacement) ώστε να επιδειχθούν τα πλεονεκτήματα των ημιαυτόνομης λειτουργίας τακτικών τροχοφόρων οχημάτων στον τομέα της προστασίας δύναμης (force protection).

Τουρκία: Το καθεστώς δολοφονεί ο Ερντογάν προκαλεί


Μπορεί στη συνοικία Οκμεϊντάνι, της Κωνσταντινούπολης να μαίνονται οι διαδηλώσεις και να υπάρχουν ήδη δύο νεκροί, ωστόσο ο... αμετανόητος Ερντογάν προκαλεί ξανά εκθειάζοντας την... ψυχραιμία της τουρκικής Αστυνομίας και λέγοντας πως "δεν θα κάνουμε μνημόσυνο για κάθε θάνατο".
ImageΚατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του κυβερνώντος κόμματος, AKP στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε: "Για όνομα του Θεού, πρέπει η αστυνομία να κάθεται άπραγη απέναντι σε ολα αυτά; Δεν καταλαβαίνω πως είναι τόσο ψύχραιμοι" αναφερόμενος μάλοστα και στους τραυματισμούς των αστυνομικών μετά από βόμβερ μολότωφ που πέταξαν εναντίον τους διαδηλωτές.

Δεν έμεινε όμως εκεί, αφού κάποιοι από τους διαδηλωτές στη συνοικία Οκμεϊντάνι απαιτούν να γίνει μνημόσυνο, τόσο για τα θύματα του ανθρακωρυχείου της Σόμα, αλλά και για τον 15χρονο Μπερκίν Ελβάν, που είχε χάσει τη ζωή του σε παλιότερες συγκρούσεις αστυνομίας με διαδηλωτές. 

29 παιδιά πρόσφυγες στο Καμερούν έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα μήνα

29 παιδιά πρόσφυγες στο Καμερούν έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα μήνα

Σε διάστημα σχεδόν ένα μήνα 29 παιδιά που έφυγαν από τηνΚεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου μαίνονται συγκρούσεις, πέθαναν από τη δίψα, το κρύο ή την κούραση αφού έφτασαν στο Καμερούν, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.


«Από τα μέσα Απριλίου το ποσοστό των θανάτων μεταξύ των παιδιών μεταναστών είναι ιδιαίτερα αυξημένο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ο Έντριαν Έντουαρντς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Είκοσι εννέα παιδιά, το μικρότερο εκ των οποίων ήταν βρέφος και το μεγαλύτερο 9 ετών, πέθαναν μεταξύ της 14ης Απριλίου και της 18ης Μαΐου. Η πλειονότητα των παιδιών βρίσκονταν σε κέντρα σίτισης», πρόσθεσε ο Έντουαρντς.
«Η αφυδάτωση, η υποθερμία και η βαριά αναιμία είναι οι κύριες αιτίες θανάτου» των παιδιών, διευκρίνισε.

Έβγαλε μόνος του τα μάτια του ο Σαμαράς- Τρεις και ο κούκος στο Σύνταγμα!

nd2
Μπορεί να φρόντισαν να απομακρύνουν τα τηλεοπτικά συνεργεία από το Σύνταγμα προκειμένου να μας παρουσιάσουν - με την ανάλογη επεξεργασία- κατάμεστο το Σύνταγμα στην αποψινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο το spirospero.gr ήταν στο σημείο και ιδού η πραγματικότητα...

Δείτε και με τα μάτια σας τι απέμεινε από την άλλωτε κραταιά παράταξη της δεξιάς...
Η πλατεία και οι δρόμοι άδειοι με τους ψηφορόρους της ΝΔ να χωρούν σε μία λωρίδα μόλις 100 επί 20 μέτρων!
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα όχι μόνο δεν έπεφτε καρφίτσα όπως μας παρουσίασαν αλλά... διέρχονταν κανονικά αυτοκίνητα! Ο κόσμος έμπαινε και έβγαινε με άνεση στο μετρό την ώρα που στους τηλεοπτικούς μας δέκτες όλοι βλέπαμε λαοθάλασσα! Και για του λόγου το αληθές... δείτε και με τα μάτια σας!

MEGA είσαι ένα ψέμα, μια απάτη, μια οφθαλμαπάτη...έκανε το παρεάκι λαοθάλασσα...

Όλο το βάρος στην εκλογή των απόστρατων ρίχνει η Χρυσή Αυγή


ImageΌλο το βάρος στους δύο υποψήφιους ευρωβουλευτές, απόστρατους αντιστράτηγους δίνει η Χρυσή Αυγή στη μάχη των ευρωεκλογών. Συναδινός και Επιτήδειος θέλοντας και μη είναι ότι πιο “βαρύ” έχει να παρουσιάσει η ΧΑ από ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιό της και η ελπίδα και ο στόχος είναι να εκλεγούν και οι δύο.
Βέβαια η προτίμηση των ηγετικών στελεχών της ΧΑ στους στρατηγούς δεν είναι τυχαία. Θέλουν μέσω αυτών να δείξουν ότι έχουν επιρροή στο στράτευμα.
Η υποστήριξη των δύο απόστρατων έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες απ΄ όλα τα “χρυσαυγίτικα” ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά.
Από την άλλη το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων επικαλούμενο στρατιωτικό αναλυτή επισημαίνει ότι “μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, η επιρροή της Χ.Α. σκαρφαλώνει σε πολύ σοβαρά ποσοστά στον Στρατό Ξηράς (και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το τι συμβαίνει στις Ειδικές Δυνάμεις), ενώ σημαντική αλλά σαφώς μικρότερη καταγράφεται η φασιστική επιρροή σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Δεν αφορά μόνο το χαμηλόβαθμο προσωπικό, αλλά σε διαφορετικά ποσοστά, αγκαλιάζει όλες τις βαθμίδες”.
http://www.onalert.gr/stories/olo-to-varos-stin-eklogi-ton-apostraton-rixnei-i-xrysi-aygi

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ...


Image
16 στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούσαν σε θέσεις του NATO στο εξωτερικό επαναπατρίστηκαν πρόωρα και διαμαρτύρονται γι΄ αυτό. Ένας απ΄ αυτούς -ο οποίος υπηρετεί τώρα στο επιτελείο της ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά- έκανε ενδικοφανή προσφυγή η οποία όμως απορρίφθηκε.

Η ηγεσία του ΓΕΑ η οποία και αποφάσισε τον πρόωρο επαναπατρισμό των στελεχών του υποστηρίζει ότι επειδή οι θέσεις που υπηρετούσαν καταργήθηκαν λόγω της νέας δομής του NATO, έπρεπε να επιστρέψουν. Οι ίδιοι όμως λένε ότι αυτό συνέβη μόνο στην ΠΑ κι όχι στον Στρατό Ξηράς και στο ΠΝ και υποστηρίζουν ότι κάποιοι στο ΓΕΑ είχαν άλλα κριτήρια.

ΦΙΑΣΚΟ ΑΝΤΩΝΑΚΗ..ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ..Απίστευτο ΦΙΑΣΚΟ στο Σύνταγμα! Δείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με το τι πραγματικά έγινε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Σαμαρά!

Προκειμένου να γεμίσουν τα πλάνα του σκηνοθέτη επιστρατεύτηκαν δεκάδες πούλμαν απο την Καλαμάτα (!!!). Παρόλα αυτά η πλατεία Συντάγματος ήταν μισοάδεια σε αντίθεση με τα τηλεοπτικά πλάνα που είδαμε όλοι στα δελτία ειδήσεων!
ΔΕΊΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
Απίστευτο ΦΙΑΣΚΟ στο Σύνταγμα! Δείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με το τι πραγματικά έγινε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Σαμαρά!

ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ, Γ.Γ. ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΠΟΥΓΕΛΩΣΑΝ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΠΟΓΙΑ-ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..


NATO / Libya: Anders Fogh Rasmussen - called as war criminal, covered with red paint