Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

1,5 εκατ. τόνοι λυμάτων θα βυθιστούν στην Μεσόγειο

1,5 εκατ. τόνοι λυμάτων θα βυθιστούν στην Μεσόγειο

O Πρέντραγκ Πάσιτς και η πολιορκία του Σαράγεβο





Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο «αστέρες», διάσημους ποδοσφαιριστές που αποθεώνονται από εκατομμύρια κόσμου.Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι λιγότερο γνωστοί που εκτός από καλοί αθλητές θα μείνουν στην ιστορία και για το κοινωνικό τους έργο και ευαισθησία. Ανάμεσά τους και ο Πρέντραγκ Πάσιτς, ο οποίος άνοιξε ένα πολυεθνικό σχολείο στο πολιορκημένο Σεράγεβο όπου δίδαξε φιλοσοφία της ενότητας και της ομαδικής εργασίας μέσω του αθλητισμού.http://tvxs.gr/news/athlitika/o-prentragk-pasits-kai-i-poliorkia-toy-saragebo

Σκληρό πόκερ μεταξύ Μόσχας & Κιέβου


Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου - "Επίκαιρα" 

Στις 14 Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρέι Ντεστσίτσια, κατάφερε να γίνει περίγελος όλου του πολιτισμένου κόσμου, δείχνοντας στους πάντες το ποιόν των ανθρώπων που κυβερνούν αυτό τον καιρό τη χώρα του.
Εκείνο το Σαββατόβραδο εμφανίστηκε στη ρωσική πρεσβεία του Κιέβου, υποτίθεται για να ηρεμήσει τους χούλιγκαν συμπατριώτες του που επιδίδονταν σε βανδαλισμούς, ύστερα από την κατάρριψη ουκρανικού πολεμικού αεροσκάφους από φιλορώσους αυτονομιστές, στη διάρκεια των εμφύλιων συγκρούσεων στην εξεγερμένη Ανατολική Ουκρανία. Αντ' αυτού όμως ο άνθρωπος που προΐστατο της ουκρανικής διπλωματίας έριξε λάδι στη φωτιά, χρησιμοποιώντας φρασεολογία χαμαιτυπείου για τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Και σπάστε τα κεφάλια»;, του Παντελή Μπουκάλα

18721745_STEL0030.limghandlerΠ​​ληκτρολογείς «ξύλο + Νέα Φιλαδέλφεια», για να δεις πώς καλύφθηκαν δημοσιογραφικά τα πρόσφατα ξυλοκοπικά επεισόδια. Και βλέπεις ξανά ότι τα ακροδεξιά αποτυπώματα στο Ιντερνετ πολλαπλασιάζονται καρκινικά. Πάνω πάνω στα ευρήματα είναι το εξής, που το διαβάζεις πριν προσέξεις ποιοι οι πατεράδες του: «Πριν λίγο… Πολύ ξύλο στη Νέα Φιλαδέλφεια: Αεκτζήδες μπούκαραν σε κατάληψη και κυνηγάνε άπλυτους και Συριζαίους που προσπαθούν να ματαιώσουν την κατασκευή του γηπέδου….!!!»

Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, Πέμπτη 26/6 7 μ.μ. καλεί η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων



ΕΠΕΙΓΟΝ! Απαγωγή μέλους του Μποροτμπά (Borotba) στο Δνιεπροπετρόφσκ



*Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε την παρακάτω πολύ σημαντική είδηση

Άγνωστα άτομα (σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες της ουκρανικής υπηρεσία ασφάλειας SBU) λεηλάτησαν το διαμέρισμα της Μαρίας Ματουσένκο (https://www.facebook.com/Maria.Matushenko) μέλος της Μποροτμπά, και την απήγαγαν. Το ακροδεξιό καθεστώς του Κιέβου έχει εξαπολύσει μαζική καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλωτών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Η μαρξιστική οργάνωση Μποροτμπά (Αγώνας), υπέστη μια σειρά από παράνομες επιδρομές σε γραφεία της στο Κίεβο, το Χάρκοβο και την Οδησσό και τελικά αναγκάστηκε να περάσει στην παρανομία.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ!!!!!!!!!!

Φωτογραφία: ΕΠΙΓΟΥΣΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ!!!!!!!!!!

ΝΕΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΑΡΧΑΙΟ ΣΑΠΑΚΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ Μ113

ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗ ΚΡΟΚΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Μ113
Ο κίνδυνος παραμονεύει πραγματικά κάθε στιγμή το προσωπικό των πληρωμάτων στα αρχαία αμερικανικά τεθωρακισμένα Μ113, που τουμπάρουν καθώς σπάνε οι ερπύστριες τους ή βουλιάζουν στον Έβρο.
ImageΝέο ατύχημα είχαμε σήμερα και ώρα 12:40 καθώς τεθωρακισμένο Μ 113 του 558 Μ/Κ ΤΠΖ βγήκε από το δρόμο και ανατράπηκε λίγα μέτρα έξω από την Πύλη του Στρατοπέδου . Ευτυχώς οι επιβαίνοντες γλίτωσαν με μικροτραυματισμούς όπως λένε οι γνωστές πηγές του ΓΕΣ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Μ 113 συμμετείχε σε επιχειρησιακή αξιολόγηση κοντά στο Σουφλί και επέστρεφε στη μονάδα του.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το M 113 το οδηγούσε ΕΠΟΠ Λοχίας και επέβαινε ένας στρατιώτης. Η ερπύστρια του Μ 113 έσπασε και το τεθωρακισμένο βγήκε από το δρόμο και αναποδογύρισε.

ΧΑΟΣ: ΙΟΡΔΑΝΙΑ-ΣΥΡΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΙΡΑΝ, ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ISIL, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΗ Σ.ΑΡΑΒΙΑ-ΚΑΤΑΡ, ΕΝΤΟΣ ΙΡΑΚ

ImageΧαοτικές καταστάσεις επικρατούν πλέον στην Μέση Ανατολή, εκεί όπου το "εχθρός" ή "σύμμαχος" έχει καταστεί πλέον μια πολύ σχετική έννοια και βέβαια η όλη κατάσταση εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους αποσταθεροποίησης σε ολόκληρη την Α.Μεσόγειο.
Πριν λίγες ώρες η Ιορδανία κήρυξε μερική επιστράτευση προκειμένου να αντιμετωπίσει το ISIL, που "ανδρώθηκε" μέσα στον συριακό εμφύλιο πολεμώντας την (εχθρική προς το Αμμάν) κυβέρνηση της Δαμασκού, αλλά τώρα οι ιροσρροπίες αλλάζουν: H συριακή Αεροπορία μαζί με την ιορδανική Αεροπορία βομβαρδίζουν ανηλεως το ISIL σε μία εξέλιξη που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει μέχρι τώρα. 

Στρατιωτικός στην Ξάνθη συνελήφθη με 2 κιλά χασίς στο ηχείο του αυτοκινήτου!

2 κιλά χασίς σε ειδική κρύπτη μέσα στο ηχείο του αυτοκινήτου του είχε κρύψει 27χρονος στρατιωτικός στην Ξάνθη, ο οποιός και συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του xanthipress.gr, μετά από επιχείρηση της Ασφάλειας, σε μπλόκο που έγινε σε ξενοδοχείο, έγινε έλεγχος με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου στο όχημα του 27χρονου, όπου εντοπίστηκε η ποσότητα να είναι κρυμμένη στο woofer του αυτοκινήτου. Ο στρατιωτικός συνελήφθη ενώ ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης  και μια ζυγαριά ακριβείας.

Ο Πρώην Στρατηγός του ΝΑΤΟ, Ουέσλι Κλαρκ, Ψάχνει για Πετρέλαιο στην Αλβανία

Ο Ουέσλι Κλαρκ, στρατηγός των ΗΠΑ και διοικητής στην στρατιωτική επιχείρηση κατά της Σερβίας στη δεκαετία του 1990, αποφάσισε να επιστρέψει στην περιοχή των Βαλκανίων, αυτή τη φορά για να αναζητήσει πετρέλαιο στην Αλβανία.
Ο Κλαρκ, μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα να γίνει πολιτικός (ήταν υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ το 2004), εργάζεται πλέον ως διευθυντής σε δύο καναδικές πετρελαϊκές που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία,την BankersPetroleum και την Petromanas Energy

ΤΟ OUTSOURCING ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ!


Image

Υπηρεσιακά Λεωφορεία γιοκ για το ΠΝ που δίνει 72000 για την μεταφορά του προσωπικού του Σκαραμαγκά

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο παράγοντας προσωπικό δεν αποτελεί προτεραιότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση και την επιδίωξη περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες, εξαφανίζονται δικαιώματα και δίκαιες παροχές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι περικοπές που αφήνουν χωρίς υπηρεσιακά λεωφορεία το Πολεμικό Ναυτικό. Οι βλάβες δεν επισκεύαζονται, τα λεωφορεία μένουν στα γκαράζ και το προσωπικό -μόνιμοι, πολιτικό προσωπικό, έφεδροι- όχι μόνο ταλαιπωρούνται για να μετακινηθούν στις συχνά μακρινές και δύσκολα προσβάσιμες μονάδες, αλλά επίσης υποχρεώνονται να καταβάλλουν ένα νέο σημαντικό έξοδο, το οποίο μάλιστα δεν ήταν προϋπολογισμένο. 
Αλήθεια, πως θα αναταποκριθούν οι ναύτες στην οικονομική αυτή επιβάρυνση, τους οποίους το ΥΠΕΘΑ αμείβει με 8,7 ευρώ μηνιαίως; Πως συμβιβάζεται η εξαγγελία της κυβέρνησης και του ΓΕΝ για την ανάληψη μέτρων ανακούφισης του μόνιμου προσωπικού που αντιμετωπίζουν τεράστια αδιέξοδα, με το νέο αυτό χαράτσι;

Και τώρα τι θα κάνουν οι χρυσαυγίτες στρατηγοί – ευρωβουλευτές;


Και τώρα τι θα κάνουν οι χρυσαυγίτες στρατηγοί – ευρωβουλευτές;
“Εξαφανισμένοι” οι λαλίστατοι χρυσαυγίτες στρατηγοί – ευρωβουλευτές μετά από τις αποκαλυπτικότατες φωτογραφίες του “αρχηγού” Μιχαλολιάκου ,του “υπαρχηγού” Παππά και του επίδοξου “αρχηγού” Κασιδιάρη, με σημαίες της ναζιστικής Γερμανίας και σβάστικες. Επιτήδειος και Συναδινός που δεν δέχονταν την νεοναζιστική εκδοχή για τη Χρυσή Αυγή κάτι θα πρέπει να πουν τώρα και σίγουρα δεν μπορούν να υποστηρίξουν ότι πρόκειται για…φωτομοντάζ. Δυο οι επιλογές: ή σφυρίζουν αδιάφορα ή “ανεξαρτητοποιούνται”. Όσοι τους ξέρουν παίζουν στοίχημα ότι ο ένας θα κάνει το πρώτο και ο άλλος το δεύτερο. Ποιος θα φύγει;http://armynews.gr/?p=23122

Η επιλογή του νέου Α/ΓΕΕΦ τα ερωτήματα και οι επιφυλάξεις που εκφράζονται


ImageΗ απόφαση για την τοποθέτηση του στρατηγού Γεώργιου Μπασιακούλη στην θέση του Α/ΓΕΕΦ στην Κύπρο, έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ουδείς αμφισβητεί τα προσόντα που έχει ,αλλά πολλοί επισημαίνουν ότι αυτά μπορεί να μην “ταιριάζουν” με όσα απαιτεί η θέση του Α/ΓΕΕΦ.
Με απλά λόγια ,όπως συζητιέται ευρέως τις τελευταίες ημέρες εντός Ενόπλων Δυνάμεων: “Θέλουμε έναν αξιόλογο αξιωματικό ο οποίος είναι εξαιρετικός σε θέσεις της ΕΕ ,του NATO,έχει ικανότητες στην λεγόμενη στρατιωτική διπλωματία ή αναζητούμε έναν αξιωματικό με θητεία σε επιχειρησιακές θέσεις από τις οποίες έχει αποκομίσει και τις ανάλογες εμπειρίες;”

Βόμβα! "Αν θέλει η κυβέρνηση παίρνει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στις 2 Ιουλίου"


ImageΘέλει η κυβέρνηση να “σπρώξει” τον Ισκαντάρ Σάφα εκτός Ναυπηγείων Σκαραμαγκά; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε έχει μια ευκαιρία στις 2 Ιουλίου όταν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών θα εκδικαστεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων πιστώτριας εταιρείας που ζητά ουσιαστικά η διοίκηση των Ναυπηγείων να περιέλθει σε ειδικό διαχειριστή, που θα οριστεί από το δικαστήριο και θα έχει πλέον εξ ολοκλήρου την εξουσία εκπροσώπησης των Ναυπηγείων. 
Το θέμα νομικό και αναλύεται επαρκώς από τον νομικό που εκπροσωπεί την εταιρεία. Το αν θέλει η κυβέρνηση να πάρει υπό τον έλεγχό της τα Ναυπηγεία είναι ζήτημα πολιτικό, ,αλλά η εκδίκαση της 2ας Ιουλίου είναι ένα “εργαλείο” αποτελεσματικό.

Πότε θα επιστραφούν χρήματα στους στρατιωτικούς; Λίγο πριν τις κάλπες!


Πότε θα επιστραφούν χρήματα στους στρατιωτικούς; Λίγο πριν τις κάλπες!
Πότε θα απαντήσει η κυβέρνηση για το αν και πότε θα επιστρέψει χρήματα στους στρατιωτικούς; “Αγάλι, αγάλι” το πάνε και καθόλου δεν βιάζονται. Η “μίνι”…επανάσταση των βουλευτών της που αφού έχουν ψηφίσει ότι μνημόνιο έχει περάσει από μπροστά τους, θυμήθηκαν τώρα να …αντιδράσουν, κυβερνητικές πηγές λένε κάτι περίεργα για αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης και για πιθανή μετάθεση της εκτέλεσής της για το 2015! Χωρίς βέβαια να αποκλείουν κιόλας “κάτι να γίνει” κι εντός του 2014. Με λίγα λόγια και η …επανάσταση των βουλευτών αλλά και το πότε θα “στάξει” χρήμα θα εξαρτηθεί από το πότε θα στηθούν κάλπες. Οι μεν βουλευτές δείχνουν σίγουροι ότι μετά από τα πρωτοβρόχια πάμε για εκλογές και βγήκαν από τώρα για ψήφους. Στο Μαξίμου ακόμη το μετράνε το θέμα .http://armynews.gr/?p=23120

Διάχυση της κρίσης και στον Λίβανο με… βομβιστή αυτοκτονίας!

Αν και ολίγον… ερασιτέχνης ο βομβιστής αυτοκτονίας που χτύπησε το ξενοδοχείο Duroy σε συνοικία της Βηρυτού, της πρωτεύουσας του Λιβάνου, η μέθοδος αυτή τρομοκρατεί τις αρχές της διαιρεμένης χώρας, αφού όλοι αντιλαμβάνονται τον θανάσιμο κίνδυνο άμεσης διάχυσης της σύγκρουσης στη Συρία και το Ιράκ, κι εκεί…

Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι μετέφερε 10 τραυματίες, τέσσερις εκ των οποίων ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Η μοναδική επιβεβαιωμένη απώλεια ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας, εξ ου και ο χαρακτηρισμός «ερασιτέχνης». Ωστόσο, πολιτικά, κατάφερε να περάσει το μήνυμα που επιθυμούσε και με το παραπάνω.

Όνειρο θερινής νυκτός ο οδικός χάρτης Γεωργίας-ΝΑΤΟ…

Η Ατλαντική Συμμαχία δεν σκοπεύει να δώσει στη Γεωργία σχέδιο βημάτων που θα πρέπει να εκτελεστούν στο πλαίσιο της επιθυμίας ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, στη σύνοδο της Συμμαχίας που θα γίνει στην Ουαλία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Αυτά δήλωσε με νόημα ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Δανός Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, προσθέτοντας ότι θα προσφερθεί ένα «πακέτο» που θα οδηγήσει τη Γεωργία πιο κοντά στην Ατλαντική Συμμαχία. Ενδιαφέρον έχει επίσης, ότι οι συζητήσεις για το πακέτο δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα…
Η προσδοκία της Γεωργίας να καταστεί μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, φαίνεται και από το γεγονός ότι έχει στείλει το μεγαλύτερο στρατιωτικό σώμα στο Αφγανιστάν, που αριθμεί 1.500 άτομα. Ωστόσο, οι ρωσικές απειλές, ιδιαίτερα μετά το προηγούμενο της Ουκρανίας, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ελαφρά τη καρδία…

Ταλιμπάν: Επιστροφή …νέο Ιράκ το νότιο Αφγανιστάν

Πανομοιότυπη κατάσταση με αυτή στο Ιράκ διαμορφώνεται σταδιακά και στο Αφγανιστάν, αφού όπως είχε προβλεφθεί, η σταδιακή απεμπλοκή – αποχώρηση των στρατευμάτων της ΝΑΤΟϊκής δύναμης, ιδίως όμως τα αμερικανικά και τα βρετανικά στρατεύματα, αφήνουν πίσω τους σοβαρό «κενό ισχύος»…

Το κενό αυτό σπεύδουν όπως φαίνεται από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών οι Ταλιμπάν, με τις εξελίξεις στην επαρχία Χελμάντ, να μη διαφέρουν σε τίποτα από την επέλαση της σουνιτικής ισλαμιστικής ISIL στο Ιράκ. Οι Ταλιμπάν λοιπόν εμφανίζονται αποφασισμένοι να καταλάβουν εκ νέου το προπύργιό τους, ενώ οι δυνάμεις των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων δεν δείχνουν ικανέςνα τους σταματήσουν.

Τραγικός απολογισμός των απωλειών των Ουκρανών…

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας προχώρησε σε ενημέρωση για τις απώλειες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στη συνεχιζόμενη αναταραχή στην ανατολική Ουκρανία, με την απόπειρα απόσχισης από τους Ρωσόφωνους που ζουν στην περιοχή.

Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στην περιοχή, από τα μέσα Απριλίου μέχρι την κατάπαυση του πυρός (που παραβιάστηκε με την κατάρριψη ουκρανικού ελικοπτέρου) τη ζωή τους έχουν χάσει 142 στρατιώτες, αν και το υγειονομικό του υπουργείου, είχε μια εβδομάδα πριν ανεβάσει τον αριθμό των απωλειών στους 147 στρατιώτες.
Προφανώς, τραγικός είναι ο απολογισμός των νεκρών και της άλλης πλευράς, σε μία σύγκρουση που θα μπορούσε να αποφευχθεί, αφού όλα δείχνουν ότι θα λήξει με αυτό που είχε ζητήσει από την αρχή η Μόσχα, την ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας.http://www.defence-point.gr/news/?p=105526

ΜΑΝΩΛΑΔΑ: » ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΑΝ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ»

ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΡΑΟΥΛΟΧΩΡΑΦΩΝ 

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=25/06/2014&id=436991