Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

«Άγνοια κινδύνου» και «συνωμοσία σιωπής» για τα χημικά της Συρίας

Για τα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Κρήτηςαναχώρησε από την Ιταλία σήμερα το αμερικανικό πλοίο Cape Ray, ώστε μέσα σε διάστημα 60 ημερών να έχει ολοκληρώσει την εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας, με τη μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω. Ήδη έχουν διατυπωθεί ανησυχίες από τους κατοίκους της Κρήτης αλλά και από περιβαλλοντικές οργανώσεις για τους ενδεχόμενους κινδύνους που ενέχει το εγχείρημα. Μιλώντας στο Tvxs, ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης κάνει λόγο για «συνωμοσία σιωπής για το θέμα» και για «παιχνίδι εκατομμυρίων». Και ενώ η Ελλάδα έχει άγνοια του κινδύνου, ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων παραπέμπει στις αμερικανικές αρχές. Τέλος επισημαίνει ότι πρόκειται για μια επιχείρηση «πείραμα» που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει σε μια κλειστή θάλασσα όπως η Μεσόγειος. Της Μάρθας Βασίλη

ΧΙΤΗΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ!

Γ.Γ απο "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ": Κοίτα που μ' αρέσει το τσαμπουκαλίδικο στυλ του Κώστα Βαξαβάνη αν και έχουμε χωρίσει τα τολιτικά μας "τσανάκια" εδώ και χρόνια. Το δημοσίευμα το Hot Doc σχετικά με το υπουργό δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου είναι 27 ολόκληρες σελίδες και σας συνιστούμε ανεπυφύλακτα να αφοράσετε το περιοδικό για να το διαβάσετε. 
Θα ήθελα όμως να συμπληρώσω κάτι. Εγραφα σε περασμένη ανάρτηση μας ότι "Εχει οικογενειακές καταβολές ο τύπος. -ο Χ. Αθανασίου- Ο πατέρας του, ένας από τους πιο σκληρούς κομματάρχες της δεξιάς –«Πατούχας» ήταν το παρατσούκλι του- έχει αφήσει ιστορία στην περιοχή στα μαύρα μετεμφυλιακά χρόνια"
Εχω μια πολύ συγκεκριμμένη ιστορία στο μυαλό μου με αυτόν πρωταγωνιστή -που διαδραματίστηκε στα πρώτα χρόνια της Απριλιανής χούντας- (θα βρω τρόπο και θα φρεσκάρω την μνήμη μου) και θα την παραθέσω κάποια στιγμή. 
Προς το παρόν το σχετικο απόσπασμα για τον πατέρα του υπουργού δικαιοσύνης από το Hor Doc:
"Η οικογένεια του Χαράλαμπου Αθανασίου, ήταν μία από τις παραδοσιακές δεξιές οικογένειες της Αγίας Παρασκευής Λέσβου. Ο πατέρας του Χριστόφας Αθανασίου, υπήρξε επικεφαλής της «Οργάνωσης Χ» κατά διάρκεια του Εμφυλίου, όπως καταγράφει στο βιβλίο του «Το Αντάρτικο της Λέσβου», ο παλιός αντάρτης και συγχωριανός του Νίκος Θεοχάρης, το 1986.

Παλαιστινιακή Αντίσταση 4/7 Συγκλονιστικό βίντεο

Το παρακάτω βίντεο που παραθέτουμε το απαλλοτριώσαμε από την σελίδα του Nasim Alatras στο facebook.

Εχει αναρτηθεί πριν λίγη ώρα και το κείμενο που το συνοδεύει γράφει: «Δείτε την επίθεση που δέχτηκε η στρατιωτική ισραηλινή περίπολος, που εισέβαλε τις πρώτες πρωινές ώρες στη πόλη Ναμπλούς, για να επιβάλει τάξη πριν ξυπνήσουν οι κάτοικοι της πόλης ...λογάριασαν χωρίς τους κατοίκους».
Και την ηρωική αντίσταση της η νεολαία της Παλαιστίνης την έχει πληρώσει με ποτάμια αίματος.Υπολογίζεται ότι 1500 παιδιά της Παλαιστίνης έχουν σκοτώσει οι Εβραίοι απ' το 2000 μέχρι σήμερα! 


Κύπρος: Σημαντικές αλλαγές προωθούνται στην Εθνική Φρουρά

Σειρά μέτρων για εμπέδωση της αξιοκρατίας και της χρηστής διοίκησης στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής. Ικανοποιημένη από τις εξαγγελίες του υπουργού Άμυνας εμφανίζεται η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, θεωρώντας ότι τα μέτρα κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση.
ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ / ΚΥΠΕ (http://www.philenews.com/) Συγκεκριμένα:

Πετροπόλεμος και δακρυγόνα μεταξύ Αλβανών διαδηλωτών και της αστυνομίας στα Σκόπια


Πετροπόλεμος και δακρυγόνα μεταξύ Αλβανών διαδηλωτών και της αστυνομίας στα Σκόπια
Περίπου δύο χιλιάδες Αλβανοί μουσουλμάνοι, μετά την προσευχή της Παρασκευής, κατευθύνθηκαν από τζαμί της πόλης προς το δικαστικό μέγαρο των Σκοπίων, διαμαρτυρόμενοι για την προ ημερών καταδίκη σε ισόβια έξι ομοεθνών και ομόθρησκων τους σχετικά με τη δολοφονία πέντε νεαρών ατόμων σλαβικής καταγωγής που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2012. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έσπασαν ορισμένα παράθυρα του δικαστηρίου, ενώ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποίησαν αντλίες νερού και δακρυγόνα για να τους απωθήσουν.

18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, Νέα ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, 4 ΙΟΥΛΙΟΥ

1865_kjhsgf
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ 18 ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 8 μ.μ.

ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ...Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ...Κλάφ'τα Χαράλαμπε

Αγαπητέ Χαράλαμπε,
Στην αίθουσα της Βουλής, εκεί δηλαδή που έπρεπε να δώσεις εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις του HOT DOC, ανακοίνωσες πως θα κάνεις μήνυση. Σε τέτοιες περιπτώσεις όπως η δική σου, σε μακρινές χώρες κάνουν από ευθιξία χαρακίρι, όχι μηνύσεις, αλλά ας μείνουμε στον δικό μας πολιτισμό. Στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες λοιπόν, όταν ένα Μέσο Ενημέρωσης με τεκμηριωμένα στοιχεία παραθέσει ενοχοποιητικά στοιχεία για κάποιον υπουργό (πόσο μάλλον υπουργό Δικαιοσύνης και πρώην αρεοπαγίτη), ο υπουργός απαντά. Έτσι έχει υποχρέωση απέναντι και στον δημόσιο έλεγχο που ασκεί ο δημοσιογράφος, αλλά κυρίως απέναντι στον πολίτη ο οποίος έχει δικαίωμα να ενημερωθεί.

ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ» ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΚΔΙΚΗΤΑΙ

Οργή για το θάνατο του νεαρού Παλαιστινίου - Απόψε η κηδεία
Με πρόσχημα την απαγωγή και δολοφονία τριών Εβραίων εφήβων, που από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση Νετανιάχου καταλόγισε στη Χαμάς, το κράτος τρομοκράτης της Μέσης Ανατολής και οι ακροδεξιοί έποικοι δολοφονούν και τρομοκρατούν αδίστακτα. Η μακρόχρονη κατοχή της Παλαιστίνης πρέπει να διαιωνιστεί. 

Οι ΗΠΑ διατηρούν μυστικές στρατιωτικές βάσεις στη Σομαλία


O αμερικανικός στρατός διατηρεί μυστικά στρατιώτες στη Σομαλία ήδη από το 2007, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ επισήμως έλεγαν πως δεν είχαν αναπτύξει δυνάμεις σε αυτήν την χώρα έως τον περασμένο Οκτώβριο, παραδέχθηκαν σήμερα υπεύθυνοι του υπουργείου Άμυνας.
ImageΑπό το 2007, οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει έως και 120 στρατιώτες στη Σομαλία. Η Ουάσινγκτον ελπίζει ότι οι ΗΠΑ και η Σομαλία θα ενισχύσουν τις σχέσεις τους στον τομέα της ασφάλειας με την κυβέρνηση της Σομαλίας στη μάχη που διεξάγει εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ, που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, διευκρίνισε ένα στέλεχος του υπουργείου Άμυνας μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Αυτοί οι στρατιώτες είναι κυρίως «πράσινοι μπερέδες», και ειδικεύονται στην εκπαίδευση και την παροχή συμβουλών των τοπικών στρατιωτικών δυνάμεων, προσέθεσε ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Βρετανία σχεδίαζε την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό 100.000 σύρων ανταρτών!


Η Βρετανία είχε σχεδιάσει την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό 100.000 ανταρτών για να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, αλλά η επιχείρηση κρίθηκε υπερβολικά επικίνδυνη, έγινε χθες γνωστό από την εκπομπή του BBC Newsnight.
ImageΣύμφωνα με το BBC, η μυστική πρόταση που κατατέθηκε πριν από δύο χρόνια ήταν ιδέα του τότε πλέον υψηλόβαθμου αξιωματικού του βρετανικού στρατού στρατηγού σερ Ντέιβιντ Ρίτσαρντς.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, καθώς και αμερικανοί αξιωματούχοι, την έκριναν υπερβολικά επικίνδυνη.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ. Οι αντικαθεστωτικοί θα εκπαιδεύονταν σε βάσεις στην Τουρκία και την Ιορδανία, σύμφωνα με το σχέδιο.

10.600.000.000€ πλήρωσαν οι πολίτες τη «διάσωση» της Εθνικής Τράπεζας


10.600.000.000€ πλήρωσαν οι πολίτες τη «διάσωση» της Εθνικής Τράπεζας

Για να αποκτήσουν το 88% της τράπεζας, για να μείνουν στο τέλος, μετά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης με το 39%

Σε ένα δεύτερο αποκαλυπτικό άρθρο ο Γιάννης Βαρουφάκης, στο HOTDOC που κυκλοφορεί, αναλύει τον τρόπο και τα ποσά με τα οποία οι πολίτες «διέσωσαν» τηνΕθνική Τράπεζα.
Μετά από την ανάλυση στο προηγούμενο τεύχος, που αφορούσε στηνEurobank (δείτε εδώ σχετικά), τώρα επανέρχεται σχετικά με το πως οι πολίτες μέσω των δανείων που παίρνει η κυβέρνηση από την τρόικα και διαμέσου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, «διέσωσαν» την Εθνική Τράπεζα.

Η μακεδονική γλώσσα και τα παπατζηλίκια τού κ. Μπαμπινιώτη

του Άκη Γαβριηλίδη
Σκαλίζοντας κάτι χαρτιά για ένα άλλο θέμα, έπεσα πρόσφατα σε ένα άρθρο που είχε δημοσιεύσει πριν από πέντε περίπου χρόνια στο Βήμα ο εθνικός μας «καθηγητής της Γλωσσολογίας, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, τ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών» (σύμφωνα με την ίδια του την αυτοπαρουσίαση κάτω από το άρθρο), με τίτλο Γλωσσικές παραχαράξεις. Η «Μακεδονική» των Σκοπίων και τα περί σλαβομακεδονικής μειονότητας.
Ακόμη και χωρίς τον υπότιτλο, δεν θα ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς για ποιο σκοπό γράφτηκε το άρθρο: φυσικά για να προσδώσει και από τη σκοπιά της γλωσσολογίας περιωπή επιστημοσύνης στη γνωστή παραληρηματική θεωρία ότι η δημοκρατία της Μακεδονίας, οι κάτοικοί της, ο πολιτισμός τους, κάθε στοιχείο της κοινωνικής τους ζωής, είναι «ανύπαρκτοι». Η συμβολή αυτή είναι κρίσιμη, διότι, σε αντίθεση π.χ. με τους ιστορικούς και εν μέρει τους αρχαιολόγους, η ελληνική γλωσσολογική κοινότητα, προς τιμήν της, υπήρξε μάλλον απρόθυμη να συνεργήσει σε αυτή την κακόγουστη παράσταση. Και πράγματι, το άρθρο, από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε, προστέθηκε και αυτό στο κιτ με τα «συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία» που κουβαλάν μαζί τους όλοι οι μακεδονομάχοι του διαδικτύου και εκσφενδονίζουν κατά των απίστων με την πρώτη ευκαιρία, όντας σίγουροι ότι τους «αποστομώνουν».

Aτελείωτο χώσιμο φαντάρων και πυρήνας Χρυσαυγιτών ΕΠ.ΟΠ. στο 289 Τ.Π. Σαμοθράκης

Σταματημό δεν έχουν τα γράμματα φαντάρων που φτάνουν από την Σαμοθράκη στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων . Αυτή την φορά την ‘’τιμητική’’ του έχει το 289 Τ.Π. Η Επιστολή των συναδέλφων δεν καταγγέλλει μόνο το ακραίο χώσιμο και την ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης τους, αλλά και την ύπαρξη Χρυσαυγιτών ΕΠ.ΟΠ. που με την ανοχή της διοίκησης έχουν φτάσει να διαβάζουν τον «ΑΓΩΝ» του Χίτλερ μέσα στη μονάδα και να λουφάρουν συστηματικά  μαζί με το σύνολο των ντόπιων Επαγγελματιών Οπλιτών που διαπλέκονται με συγκεκριμένη δημοτική παράταξη.
Άραγε ο ΑΓΕΣ Μανωλάς και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος πως θα αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση;
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
289 Τάγμα Πεζικού ή Τάγμα ανεπιθύμητων; Για μας τους φαντάρους είναι με σιγουριά τάγμα εξόντωσης. Ανεπιθύμητοι ή όχι οι φαντάροι της Σαμοθράκης επιβεβαιώνουν συνεχώς την λέξη φαντάρος που στα Ιταλικά σημαίνει σκλάβος
Πλήρη μεταστροφή της κατάστασης προς το πολύ χειρότερο από τότε που ανέλαβε διοικητής της τακτικής διοίκησης  ο Συνταγματάρχης Δημάκης Πολυζώης .
Λες και δεν μας έφτανε η εμπλοκή της τάξεως του 15-17 ή και παραπάνω μέρες μέσα, και  οι συνεχόμενες υπηρεσίες , ο Συνταγματάρχης αποφάσισε πως είναι  ο καιρός να εξουθενώσει ακόμη περισσότερο τους φαντάρους βάζοντας τους να σκάβουν και να ξεχορταριάζουν ορύγματα και ότι άλλο βρίσκεται στο οπτικό του πεδίο ενώ ταυτόχρονα βοηθούν και στην κατασκευή του νέου κτιρίου της τριλοχίας.

ΕΜΕΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ-ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΩΝ-ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται…
Έτσι λοιπόν ο βούρκος της κοινωνίας μας φασίστες, μιλιταριστές, λαικιστές, νεοφιλελεύθεροι ξεσηκώθηκαν για να αμαυρώσουν τους απεργούς της ΔΕΗ που αμφισβήτησαν τα κυβερνητικά και εργοδοτικά σχέδια.
Χτυπούν λοιπόν μέσω και των διάφορων σάιτ την Απεργία που εναντιώνεται στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στο άρπαγμα από συγκεκριμένα εργοδοτικά συμφέροντα ενός κολοσσού και στη δημιουργία ενός ιδιωτικού μονοπωλίου.
Τα ίδια όμως έλεγαν και στην περίπτωση της ιδιωτικοποίησης της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, τα ίδια άθλια επιχειρήματα πρόβαλλαν ενάντια σε κάθε κρίσιμη εργατική κινητοποίηση που υπεράσπισε τα συνολικά συμφέροντα του κόσμου της εργασίας.

Τι βλέπουν στο ΓΕΝ όλη μέρα σε προτζέκτορα; Πάντως όχι το Μουντιάλ…


Τι βλέπουν στο ΓΕΝ όλη μέρα σε προτζέκτορα; Πάντως όχι το Μουντιάλ…Τι βλέπουν όλη μέρα στο ΓΕΝ; Μουντιάλ; Όχι βέβαια. Τις μεταθέσεις του προσωπικού βλέπουν σε …προβολές με “προτζέκτορα”!!! Ναι αμέ. Τις λίστες με τις μεταθέσεις οι οποίες κάθε μέρα βγαίνουν αλλά μπήκε Ιούλιος και ακόμη δεν έχουν βγει!
Γιατί τόση δυστοκία; Μα γιατί τα “κοινωνικά αιτήματα” πάνε κι έρχονται.
Στην Κύπρο για παράδειγμα. Κάποια στιγμή το ΓΕΝ κατόρθωσε να βγάλει μεταθέσεις. Αλλά αυτές δεν άρεσαν στο υπουργείο που ζητά να γίνουν αλλαγές.
Κι έτσι το μόνο που γίνεται με τις μεταθέσεις είναι να τις κάνουν…προβολή σε προτζέκτορα από όροφο σε όροφο γιατί είναι και εκσυγχρονισμένοι κατά τ΄ άλλα. 
Πηγή: armynews

Σπάρτη: μια κοινωνία ίσων ή μήπως όχι;


Στη σύγχρονη δυτική αντίληψη η λέξη «Σπάρτη» δημιουργεί την εντύπωση μιας αυστηρής, στρατιωτικής κοινωνίας, με πολίτες που αποστρέφονταν τα υλικά αγαθά. Μετά την εκ νέου ανακάλυψη της κλασικής αρχαιότητας στη διάρκεια της Αναγέννησης, επιφανείς διανοητές της Δυτικής Ευρώπης θεωρούσαν την αρχαία Σπάρτη προσωποποίηση της οικονομικής ισότητας και του κοινωνικού ελέγχου. Αυτή η εικόνα επηρέασε σημαντικά τη νεότερη κοινωνιολογική και πολιτική σκέψη. Στα χρόνια της αγγλικής επανάστασης το 17ο αιώνα, ο ριζοσπάστης συγγραφέας Τζέιμς Χάρινγκτον στη μονογραφία του «The Commonwealth of Oceana» παρακινούσε τον Κρόμγουελ να ακολουθήσει το παράδειγμα του Σπαρτιάτη νομοθέτη Λυκούργου και να μοιράσει τα κτήματα σε ίσα μερίδια. Αυτή η θέση προκάλεσε έντονες πολιτικές συζητήσεις σχετικά με την αξία του σπαρτιατικού ιδιοκτησιακού συστήματος. Στη Γαλλία του 18ου αιώνα, οι κοινωνιολόγοι στην κριτική που ασκούσαν εναντίον της χλιδής και της πολυτέ­λειας του καιρού τους συχνά επικαλούνταν το λιτό τρόπο ζωής και την απαγόρευση της χρήσης πολύτιμων μετάλλων στην αρχαία Σπάρτη. Στη ναζιστική Γερμανία, ο υπουργός Γεωργίας Βάλτερ Νιαρέ διαμόρφωσε ένα νόμο για το κληρονομικό δίκαιο («Reichserbhofgesetz»), θέτοντας τα αγροκτήματα των χωρικών υπό κρατικό έλεγχο, αντλώντας την ιδέα από την κοινωνική κατάσταση των πολιτών στη Σπάρτη, οι οποίοι ήταν ισόβιοι κα­ταναλωτές των κοινών, δημόσιων αγαθών.

Τρεις κολοσσοί στη μάχη για τα νέα νοτιοκορεατικά τάνκερ

Την αξιολόγηση προσφορών από την ευρωπαϊκή κοινοπραξία Airbus, την αμερικανική Boeing και την ισραηλινή Israel Aerospace Industries (IAI) για το πρόγραμμα προμήθειας αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού ανακοίνωσε η Νότια Κορέα.
Μάλιστα, σύμφωνα με την αρχή αμυντικών προμηθειών της ασιατικής χώρας (DAPA: Defense Acquisition Program Administration), οι προσφορές των τριών εταιριών την παρούσα περίοδο αξιολογούνται και ο αντικειμενικός σκοπός είναι η τελική επιλογή του προμηθευτή να γίνει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2014.

Κουβέιτ: 1,7 δισ. δολάρια για στρατ/κό νοσοκομείο!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας αμυντικής συνεργασίας (DSCA: Defense Security Cooperation Agency) του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, η αμερικανική κυβέρνηση ενέκρινε την πώληση, μέσω διακρατικής σύμβασης (FMS), ενός στρατιωτικού νοσοκομείου στο Κουβέιτ για το εντυπωσιακό ποσό του 1,7 δις δολαρίων ΗΠΑ (1,245 δις ευρώ)!

«Μουλάδες» πιλότοι κατά της σουνιτικής ISIL στο Ιράκ

Και το Ιράν στέλνει αεροσκάφη κρούσης στην αεροπορία του Ιράκ για να την ενισχύσει στο αγώνα της κατά των σουνιτών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, όπως πλέον μετονομάστηκε το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Λεβαντίνης, μετά την ανακήρυξή του σε «χαλιφάτο».
Η διαφορά, σε σχέση με τα ρωσικά μαχητικά που αγόρασε το Ιράκ από τη Ρωσία, είναι ότι τα ιρανικά είναι «δανεικά» και έφτασαν στο Ιράκ μαζί τους Ιρανούς πιλότους τους, από τους Φρουρούς της Επανάστασης, οι οποίοι φαίνεται πως θα τα χρησιμοποιήσουν και στις επιχειρήσεις.

10 αλήθειες και 7 ντοκουμέντα για τη ΔΕΗ

Το ThePressProejct δημοσιεύει 10 απαντήσεις στο non-paper της Νέας Δημοκρατίας και 7 ντοκουμέντα από τους κακοπληρωτές της ΔΕΗ (ναι είναι και η ΝΔ ανάμεσά τους).
Αυτές τις ημέρες κυκλοφορούν διάφορα non-paper και «δημοσιογραφικά» κείμενα που σχετίζονται με «αλήθειες και ψέματα» σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Είπαμε να συνεισφέρουμε στον δημόσιο διάλογο και εμείς με τη σειρά μας με κάποιες παρατηρήσεις.

Ας δούμε μερικά από τα επιχειρήματα και τα αντεπιχειρήματα που παρουσιάζονται στον Τύπο:

Χρυσαυγίτης ο αξιωματικός της αστυνομίας που χρηματιζόταν από το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Ο αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας είναι ο ανώτατος αξιωματικός που συνελήφθη με την κατηγορία του χρηματισμού του από μέλος του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, στο οποίο συμμετείχε και ένας αστυνομικός αλλά και ένας απόστρατος αξιωματικός του λιμενικού.

Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός, τότε διοικητής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, ήταν ένας από τους συνολικά επτά διοικητές που είχε «ξηλώσει» ο Νίκος Δένδιας, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, στο πλαίσιο της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής και των σχέσεων της νεοναζιστικής οργάνωσης με στελέχη της αστυνομίας.