Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Families of Slain Israeli and Palestinian Teens Turn to Each Other for Comfort Rachel Fraenkel Touches Hearts With Open Door Policy

Open Door Policy: Rachel Fraenkel, the bereaved mother of murdered Israeli-American teenager Naftali Fraenkel, welcomes visitors in her home.
Facebook
Open Door Policy: Rachel Fraenkel, the bereaved mother of murdered Israeli-American teenager Naftali Fraenkel, welcomes visitors in her home. By Sigal Samuel Published July 06, 2014.

As a Jew living in America, the past week has changed me forever

Originally published in Tikkun Daily

Τι αλλάζει στις αναβολές για τον στρατό το προσωπικό των ΕΔ και τα ΕΑΣ - Νόμος σκούπα Γεννηματά


ImageΣε σχέδιο νόμου που έχει να κάνει με τους φάρους η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά περνά αλλαγές που έχουν να κάνουν με τις αναβολές, τους ανυπότακτους,τις περιπτώσεις εξαγοράς θητείας,τους αντιρρησίες συνείδησης αλλά και μια σειρα θεμάτων που αφορούν στο προσωπικό των ΕΔ.
Για παράδειγμα ρυθμίζει θέματα που έχουν να κάνουν με οικογένειες στρατιωτικών που έχουν μέλος με σοβαρά προβλήματα υγείας και άλλα πολλά.
Τέλος περιγράφεται ακριβώς το καθεστώς εθελουσίας εξόδου εργαζομένων από τα ΕΑΣ.
Το ακριβές κείμενο των προβλέψεων του σχετικού νομοσχεδίου:

Βιντεάκι αφιερωμένο στην άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου

ΠΗΓΗ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Φτιάξαμε ένα βιντεάκι για να το αφιερώσουμε εξαιρετικά στην πιο λαομίσητη κυβέρνηση που έχει περάσει τις τελευταίες δεκαετίες από τον τόπο μας.
Πήραμε ένα απόσπασμα από περασμένη ραδιοφωνική εκπομπή της «Ελληνοφρένειας» και το «ντύσαμε» με γελοιογραφίες.
Πιστεύουμε ότι οι χαρακτηρισμοί που ακούγονται για το κυβερνητικό αστικό πολιτικό προσωπικό που ακούγονται στα δυο λεπτά, περίπου, που διαρκεί το βίντεο είναι ότι αξίζει για την κυβέρνηση κοινωνικής καταστροφής και ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το Κουρδικό αλλάζει το τοπίο στη Μέση Ανατολή

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου - "Επίκαιρα"
Στις 16 Μαΐουτου 1916, μεσούντος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας και της Γαλλίας υπέγραψαν, με τη συγκατάθεση της τσαρικής Ρωσίας, την ιστορική μυστική συμφωνία Σάικς - Πικό, που μοίρασε σε σφαίρες επιρροής τη Μέση Ανατολή.
Σε συνδυασμό με τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, η εν λόγω άτυπη συμφωνία καθόρισε τα σύνορα των αραβικών κρατών και της Τουρκίας, διαμορφώνοντας τη μεταπολεμική τάξη πραγμάτων στην ευρύτερη περιοχή μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Συγκέντρωση στήριξης της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ

Τρίτη 8 Ιούλη, 11:00, στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)
 για να υπερασπιστούμε το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ

Δηλώνουμε τη στήριξή μας στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ, οι οποίοι με τον πολύχρονο μαχητικό αγώνα τους και την προσπάθειά τους να λειτουργήσουν οι ίδιοι το εργοστάσιο έχουν βάλει φραγμό στην εργοδοτική λεηλασία και έχουν ανοίξει το δρόμο για να πάρουμε την παραγωγή και τη ζωή μας στα χέρια μας.

Όλοι και όλες μαζί θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των εργαζομένων να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Να απορριφθεί η αίτηση επαναφοράς 

Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στο Ιράκ


Image
Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν αστυνομικοί, στη βόρεια Βαγδάτη όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε ένα αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά σε σημείο ελέγχου, ανακοίνωσε η αστυνομία και ιατρικές πηγές.
Συνολικά 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή, σύμφωνα με τις πηγές αυτές, που έγινε σε σημείο ελέγχου στην περιοχή Καντμίγια, η οποία κατοικείται κυρίως από σιίτες. Ο Κάσιμ Άτα, στρατιωτικός εκπρόσωπος του απερχόμενου πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι, δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την πληροφορία για την επίθεση.

Έκθεση: 800.000 Παλαιστίνιοι έχουν φυλακισθεί στις ισραηλινές φυλακές από το 1967

Στις 17 Απριλίου του 1974, το Παλαιστινιακό Εθνικό Συμβούλιο (PNC) αποφάσισε η 17η Απριλίου να είναι μέρα αφιερωμένη στον αγώνα των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στο Ισραήλ.
Από τότε, η Ημέρα των Παλαιστινίων Κρατουμένων δίνει την αφορμή σε πολλούς να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους κρατούμενους, μέσω διάφορων δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων και συλλαλητηρίων, μέσα στην Παλαιστίνη και στο εξωτερικό. Έως σήμερα, περισσότεροι από 800.000 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων παιδιά, έχουν απαχθεί και κρατηθεί στο Ισραήλ από το 1967, ενώ τουλάχιστον 5.000 Παλαιστίνιοι κρατούνται επί του παρόντος από το Ισραήλ, σύμφωνα με έκθεση από το Παλαιστινιακό Υπουργείο Κρατουμένων.

O Μήτσος απεργεί… όπως πρέπει

prin1

Γελοιογραφία του Δερμετζόγλου. Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΡΙΝ

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Τις τελευταίες ημέρες, η μόνιμα δραματική κατάσταση στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Παλαιστινιακά εδάφη έχει πάλι εκτραχυνθεί με αφορμή και πρόσχημα την απαγωγή των τριών νεαρών Ισραηλινών εποίκων από αγνώστους και την πρόσφατη ανακάλυψη των σορών τους. Σε αυτό το διάστημα το Ισραήλ, υλοποιώντας την πάγια φασιστική πρακτική του, αυτή της συλλογικής τιμωρίας, ανατίναξε σπίτια, απήγαγε εκατοντάδες Παλαιστινίους, τραυμάτισε με πυρά δεκάδες, ενώ σκότωσε 14, εκ των οποίων 3 παιδιά στους δρόμους και στα σπίτια τους. Επιπλέον, μέσα στο θεσμικά προωθούμενο κλίμα εκδίκησης, άγνωστοι απήγαγαν βασάνισαν και δολοφόνησαν έναν νεαρό Παλαιστίνιο. Η κατάσταση αυτή επαναφέρει για άλλη μια φορά το Παλαιστινιακό ζήτημα στο διεθνές προσκήνιο.

Το Ιράκ, η Ουκρανία και το... σφυρί των ΗΠΑ

του George Friedman
Το Ιράκ, η Ουκρανία και το... σφυρί των ΗΠΑΟι στρατηγικές επιλογές των Ηνωμένων Πολιτειών σε Ιράκ - Ουκρανία και οι γεωπολιτικοί περιορισμοί. Τα αντιμαχόμενα μέρη, η παροχή εγγυήσεων και οι οικονομικοί δεσμοί. Ο... διστακτικός Ομπάμα και το παράδειγμα του Αϊζενχάουερ. 
Τις πρόσφατες εβδομάδες, ήρθαν στην επιφάνεια κάποιες ανολοκλήρωτες δουλειές του διεθνούς συστήματος.
Είδαμε ότι η μοίρα της Ουκρανίας δεν έχει ακόμα καθοριστεί, ούτε όμως και η σχέση της Ρωσίας με την Ευρώπη. Στο Ιράκ μάθαμε πως η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων και η δημιουργία ενός νέου ιρακινού πολιτικού συστήματος δεν έδωσε απάντηση στο ερώτημα πώς μπορούν να συμβιώσουν τα τρία μέρη του Ιράκ. Οι γεωπολιτικές καταστάσεις σπανίως επιλύονται από μόνες τους, με καθαρό ή μόνιμο τρόπο.

Στο 79 ΑΔΤΕ στο Βαθύ της Σάμου όποιος φαντάρος θέλει νερό, το Αγοράζει…

Απίστευτες καταγγελίες εν μέσω καλοκαιριού έφτασαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων από το στρατόπεδο ‘’πούλμαν’’ της  79 ΑΔΤΕ στο Βαθύ της Σάμου .
Η λέξη πόσιμο νερό μέσα σε συνθήκες απίστευτης  ζέστης και υγρασίας είναι άγνωστη για όλους τους φαντάρους . Πράγμα που σημαίνει ότι η μόνη λύση είναι η ακριβή λύση του ΚΨΜ .
Χαρακτηριστικά  αναφέρουν οι συνάδελφοι ότι: 
η μόνη παροχή σε πόσιμο νερό στο στρατόπεδο είναι της ώρες της σίτισης ένας ψύκτης στο εστιατόριο που έχει 2-3 πεντάλιτρες μπουκάλες νερό από κοντινή πηγή. Φυσικά το νερό αυτό τελειώνει μέσα σε μισή μέρα και δεν ξαναγεμίζει για 2-3 μέρες . 
Με αποτέλεσμα όλοι να σπεύδουν να αγοράζουν νερό από το ΚΨΜ και να χρειάζεται να κάνεις ξεχωριστό προϋπολογισμό-νερού για την θητεία σου . Την ίδια στιγμή που υπάρχουν συνάδελφοι μας εκεί που είναι  πολύ στριμωγμένοι οικονομικά. 

ΑΠΟ ΤΟ Α2 ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΟ Α8-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΓΕΕΘΑ- ΤΟΥ ΑΓΕΕΘΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ

Η είδηση σχετικά με τη δημιουργία Διεύθυνσης Επιρροής του ΓΕΕΘΑ δεν ξυπνά μόνο τις χειρότερες μνήμες σε κάθε δημοκρατικό πολίτη που βρέθηκε κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη του Α2, που εμπλούτιζε το φάκελο του και καθόριζε την αντιμετώπιση του από τις επίσημες στρατιωτικές αρχές. Αλλά επιπλέον αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της πολύ επικίνδυνης ταξικής πολιτικής που χαράσσει νέο ρόλο για τις στρατιωτικές δυνάμεις. Που καλούνται πλέον να αναλάβουν συγκεκριμένα κατασταλτικά καθήκοντα, τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε πολιτικό-ιδεολογικό, δρώντας στο πλαίσιο των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας, για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, όπως χαρακτηρίζονται μεταξύ άλλων τα κοινωνικά κινήματα, από το κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, ώστε να διασφαλιστεί ο νέος γύρος καπιταλιστικής κερδοφορίας και να εξυπηρετηθούν οι όποιες ιμπεριαλιστικές βλέψεις του ελληνικού αστικού κόσμου.

Η Νέα Στρατηγική Πραγματικότητα στον Εύξεινο Πόντο



Η περιοχή του Εύξεινου Πόντου έχει αναδειχθεί ως ένα βασικότατο ζήτημα για την αναμόρφωση μιας νέας ισορροπίας δυνάμεων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης. Η γεωπολιτική «μεγάλη σκακιέρα» στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου αναδιατάσσεται, με την Ευρω-Ατλαντική κοινότητα από τη μία πλευρά, και τη Ρωσία από την άλλη, να επιδιώκουν να αναμορφώσουν τις επικαλυπτόμενες σφαίρες επιρροής τους στον απόηχο των εξελίξεων στην Κριμαία. 
Η κρίση στην Ουκρανία, η οποία οδήγησε στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το Μάρτιο του 2014, είχε άμεσο αντίκτυπο στη στρατηγική κατάσταση σε ολόκληρη την περιοχή του Εύξεινου Πόντου. Η Ρωσία αναδεικνύεται ως ο δικαιούχος μεγάλου μερίσματος του Εύξεινου Πόντου, ως επί το πλείστον σε βάρος της Ουκρανίας. Η νέα κατάσταση θα έχει πλέον επιπτώσεις και σε άλλους περιφερειακούς παράγοντες, ιδίως στην Τουρκία και τη Ρουμανία, και θα οδηγήσει στην αύξηση της συμμετοχής των Ηνωμένων Πολιτειών στα επί τόπου δρώμενα. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον είναι πιθανό να προτιμήσει να στηρίξει τη Ρουμανία παρά την Τουρκία, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η δημιουργία ενός πιθανού ρωσο-τουρκικού γεωπολιτικού δυοπώλιου στην περιοχή. 

400 NATOικά οχήματα κατέστρεψαν οι Ταλιμπάν με ένα χτύπημα στην έναρξη της εαρινής επίθεσης τους



Οι Ταλιμπάν με ένα μόνο χτύπημα ξεφτίλισαν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ καταστρέφοντας με καταδρομική επιχείρηση 400 ΝΑΤΟικά οχήματα. Λουτρό αίματος μάλλον περιμένει την κυβέρνηση και τις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν όταν στο τέλος του 2015 οι Αμερικάνοι θα αρχίσουν να αποσύρουν το στρατό που έχουν εκεί τώρα. Μόνο το ένα τρίτο της δύναμης που διατηρούν τώρα θα αφήσουν εκεί ενώ ως το τέλος του 2016 θα έχουν σχεδόν αποσύρει όλο το προσωπικό που επιχειρεί στο Αφγανιστάν..
Αργά το βράδυ χθες στην Καμπούλ ταλιμπάν κατέστρεψαν εκατοντάδες βυτιοφόρα που μετέφεραν καύσιμα στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. 

Σειρά του Λουγκάνσκ να πάρει "δόση" από Ουκρανικό πυροβολικό!


Μετά τον ανηλεή βομβαρδισμό των πόλεων Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ, σειρά είχε σήμερα η κατοικημένη περιοχή του Λουγκάνσκ, την οποία βομβαρδίζουν με περίσσεια ικανοποίηση οι φασίστες του Κιέβου.
"Για αρχή" υπάρχει ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες ενώ αυτόπτεις μάρτυρες διηγούνται: "Πολλά κτίρια καίγονται στην πόλη, κάποιοι είναι τραυματίες και στους δρόμους υπάρχουν πολλά ασθενοφόρα". Επίσης ο κόσμος διηγείται με φρίκη πως οι Νεο-Ναζί δεν δίστασαν να βομβαρδίσουν μέχρι ΚΑΙ τα καταφύγια (στα οποία πάνε για να προστατευτούν γυναίκες και παιδιά).

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Γαλλογερμανική «σιδηρά» συμμαχία KMW και Nexter!

Μία εξαιρετικής σημασίας αρχική συμφωνία για τη συμπόρευση τους στο μέλλον υπέγραψαν η γερμανική Krauss-Maffei Wegmann (KMW) και ο γαλλικός όμιλος Nexter Systems, δύο από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς ομίλους χερσαίων αμυντικών συστημάτων.
Το σχέδιο προβλέπει τη συμμαχία των δύο ομίλων υπό τη σκέπη κοινής εταιρίας συμμετοχών με σκοπό τη δημιουργία ενός γαλλο-γερμανικού τεχνολογικού ομίλου αμυντικών τεχνολογιών με ετήσιο κύκλο εργασιών περί τα 2 δις ευρώ, ανεκτέλεστο παραγγελθέν έργο περί τα 6,5 δις ευρώ και περισσότερους από 6.000 εργαζόμενους.

Μάχη ΗΠΑ-Ρωσίας και για τα Βαλκάνια και το αβέβαιο μέλων κάποιων χωρών

Στην παρούσα ιστορική φάση αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, η στενή σχέση των γεωπολιτικών υποσυστημάτων της Ευρασίας. 

Αποκαλύψεις Τούρκου για τους συμπατριώτες του στην ISIL…

Περισσότεροι από 6.000 Τούρκοι εντάχθηκαν στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης (ISIL). Δεν πολέμησαν όλοι, αλλά οι περισσότεροι εκπαιδεύτηκαν από τους μαχητές της οργάνωσης, πριν τους επιτραπεί να επιστρέψουν στην Τουρκία.
Αυτό αποκάλυψε σε συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν», Τούρκος πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της ISIL, του μόνο τα αρχικά A.C. έγιναν γνωστά. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι είχε τον έλεγχο των προσβάσεων στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας. Μίλησε ακόμα για τη σύγκρουση της ISIL με το επίσημο παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Συρία, το Μέτωπο αλ Νούσρα, που σημειώθηκε έναν χρόνο πριν.

Πώς μαστουρώνει ο πλανήτης Γη

Το εμπόριο ναρκωτικών είναι μια παγκόσμια μαύρη αγορά, που αντιπροσωπεύει το 1% του παγκόσμιου εμπορίου. Ηδη από το 19ο αιώνα προκάλεσε δύο πολέμους του οπίου (1839 και 1856) μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Κίνας, που είχαν απαγορεύσει το όπιο. Τον Δεκέμβριο του 2009 το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά, διά στόματος του Antonio Maria Costa, αποκάλυψε ότι τα παράνομα κεφάλαια από διακίνηση ναρκωτικών έσωσαν τον τραπεζικό κλάδο από την κατάρρευση, όταν υπήρχε πρόβλημα ρευστότητας.

Κάμερα καταγράφει την ισραηλινή αστυνομία να ξυλοκοπεί τον 15χρονο ξάδελφο του δολοφονημένου παλαιστίνιου εφήβου. (VIDEO)


 Ένα συγκλονιστικό βίντεο, που δείχνει τους ισραηλινούς αστυνομικούς να ξυλοκοπούν άγρια τον 15χρονο Παλαιστίνιο-Αμερικανό  Tarek Abu Khdeir - ξάδελφο του Mohammad Abu Khdeir που κάηκε ζωντανός στην Ανατολική Ιερουσαλήμ - προκάλεσε οργή ​​στην παλαιστινιακή κοινότητα. Το βίντεο δείχνει δύο αξιωματικούς να χτυπούν βάναυσα τον έφηβο, ο οποίος ήταν δεμένος με χειροπέδες και ξαπλωμένος στο έδαφος. Ένας από τους αξιωματικούς φαίνεται να κάθεται πάνω στο παλαιστίνιο αγόρι, ενώ ο συνάδελφός του αστυνομικός, του ρίχνει κλοτσιές και τον χτυπάει και εντέλει τον σέρνουν μακριά.  

ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ...Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ...

Θαυμαστή παρουσία του Κυρίου σε στρατόπεδο της Πελοποννήσου
Μακάριοι οἱ μὴ ἰδόντες καὶ πιστεύσαντες


Θαυμαστή παρουσία του Κυρίου σε στρατόπεδο της Πελοποννήσου

Εμφανίσεις του Κυρίου μας έχουμε και σε νεώτερα χρόνια, σε απλούς αλλά πιστούς και καθαρούς στην καρδιά ανθρώπους.