Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Ναύτη καλέ ναύτη, εδώ είναι θαμμένος ο Βασιλιάς Αλέξανδρος;

amfipoli

Της Αγγελικής Κώττη

Την προσοχή σας παρακαλώ!

Επειδή τα ξέρω όλα- δεν χρειάζεται να το καυχηθώ, Ελληνίδα είμαι, και οι Έλληνες, ως γνωστόν, τα κάναμε όλα πρώτοι, είμαστε παντογνώστες και οι καλύτεροι- και βαριέμαι μέσα στον Δεκαπενταύγουστο να κάθομαι, λέω τις επόμενες μέρες να καθοδηγήσω έναν καρδιοχειρουργό σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.Αν δεν γίνει επέμβαση ανοιχτής καρδιάς το ερχόμενο τριήμερο, μπορώ να διασκεδάσω την ανία μου συνδυάζοντας το επάγγελμα του πληροφορικάριου και του στρατιωτικού και κηρύσσοντας ηλεκτρονικό πόλεμο στη Μπαροτσελοχία (για να μην σας αποκαλύψω τον αληθινό στόχο).

"Δεν υπάρχει μία ούτε για μπλουζάκι κύριε Αρχηγέ" - Οι στρατιωτικοί πληρώνουν τις "κολεξιόν"


Image“Δεν υπάρχει μία ούτε για μπλουζάκι”. Το νόημα του εγγράφου που στέλνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών προς τον Α/ΓΕΣ αυτό το νόημα έχει. Γιατί μπορεί στα Γενικά Επιτελεία με πρώτο και καλύτερο το ΓΕΕΘΑ να αλλάζουν …κολεξιόν κάθε λίγο και λιγάκι…τα αξεσουάρ που προσθέτουν όμως στις στολές -όλα τ΄ άλλα τα έλυσαν- δεν τα παρέχουν στο προσωπικό.
Τελευταίο παράδειγμα αυτό που αναφέρει η ΠΟΕΣ:

Κε Αρχηγέ.

Με το σχετικό καθορίσθηκε ότι θα φέρεται υποχρεωτικά, πλέον, από όλα τα στελέχη του Στρατού Ξηράς, εσωτερικά του χιτωνίου και του πουκα ίσου (των στολών υπ ́ αριθ . 8α και 8γ, αντίστοιχα), λευκό μπλουζάκι με λαι μόκοψη.

ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ

14 Αυγούστου 1908 - 2 Σεπτεμβρίου 1984
''Αγαπημένη στιγμή όταν ο Μάνος βρισκόταν με τη μοναδική Έλλη Λαμπέτη στο νεκροταφείο στην διάρκεια των γυρισμάτων. Πάνω στο μνήμα της γυναίκας του υπήρχε κάθε μέρα ένα ολόφρεσκο τριαντάφυλλο. Η Λαμπέτη έσκυβε να το αγγίξει και ο Μάνος, μ’ εκείνη τη βαθιά, μοναδική φωνή του, της έλεγε:
«Μην αγγίζετε, παρακαλώ, αυτό το λουλούδι». 
Στο Πεδίο του Άρεως, στο δικό του, το «Λαϊκό Θέατρο», ακούμε ακόμα το τραγούδι του από την παράσταση «Το Κορίτσι με το Κορδελάκι»:
«Γκρεμισμένα σπίτια μέσα στο σκοτάδι, έτσι είναι η ζωή μας μεσημέρι-βράδυ.
Μη ζητάς κορίτσι μου ένα κορδελάκι από τα ερείπια φτιάχνω ένα σπιτάκι».
14 Αυγούστου 1908 - 2 Σεπτεμβρίου 1984
''Αγαπημένη στιγμή όταν ο Μάνος βρισκόταν με τη μοναδική Έλλη Λαμπέτη στο νεκροταφείο στην διάρκεια των γυρισμάτων. Πάνω στο μνήμα της γυναίκας του υπήρχε κάθε μέρα ένα ολόφρεσκο τριαντάφυλλο. Η Λαμπέτη έσκυβε να το αγγίξει και ο Μάνος, μ’ εκείνη τη βαθιά, μοναδική φωνή του, της έλεγε:
«Μην αγγίζετε, παρακαλώ, αυτό το λουλούδι».
Στο Πεδίο του Άρεως, στο δικό του, το «Λαϊκό Θέατρο», ακούμε ακόμα το τραγούδι του από την παράσταση «Το Κορίτσι με το Κορδελάκι»:
«Γκρεμισμένα σπίτια μέσα στο σκοτάδι, έτσι είναι η ζωή μας μεσημέρι-βράδυ.
Μη ζητάς κορίτσι μου ένα κορδελάκι από τα ερείπια φτιάχνω ένα σπιτάκι».
Sylvia Sotiria Varnava

Σκοτώνουν αδιακρίτως οι τζιχαντιστές στο Ιράκ – Αντεπίθεση Κούρδων για τη Μοσούλη

Σκοτώνουν αδιακρίτως οι τζιχαντιστές στο Ιράκ – Αντεπίθεση Κούρδων για τη Μοσούλη Μαίνεται ο πόλεμος στο Ιράκ. Μετά την επίθεση των Τζιχαντιστών που σκότωσαν 100 άνδρες Γεζίντι κοντά στην πόλη Σιντζάρ, του Β. Ιράκ, όταν αρνήθηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ, οι Κούρδοι προσπαθούν να ανακαταλάβουν το Φραγμα της Μοσούλης.
«Οι Πεσμεργκά (οι Κούρδοι μαχητές), με αμερικανική αεροπορική υποστήριξη, πήραν τον έλεγχο της ανατολικής πλευράς του φράγματος» στην επίθεσή τους μέχρι στιγμής, ανέφερε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Άμπντελ Ραχμάν Κορίνι.

Στα νιάτα του έσωσε ένα εβραιόπουλο, στα 91 του επιστρέφει το μετάλλιο στο Ισραήλ


Σε μια συμβολική κίνηση ιδιαίτερης σημασίας, προχώρησε ένας Ολλανδός, ο οποίος είχε πάρει μετάλλιο από το Ισραήλ, καθώς κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, είχε κρύψει ένα εβραιόπουλο.
Ο Henk Zanoli, στα 91 του χρόνια, έστειλε γράμμα στην πρεσβεία του Ισραήλ στη Χάγη, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον να κρατήσει το μετάλλιο.
Αιτία για την πρωτοβουλία του αυτή, είναι ότι κατά τη διάρκεια των επιδρομών στη Γάζα, σκοτώθηκαν 6 συγγενείς του. Η πρεσβεία του Ισραήλ, αρνήθηκε να απαντήσει στο γράμμα του.

Ανακοίνωση της ΝΔ για την εξολόθρευση του ελεύθερου κάμπινγκ στη Σαμοθράκη


Ανακοίνωση της ΝΔ για την εξολόθρευση του ελεύθερου κάμπινγκ στη Σαμοθράκη
Η αστυνομία «εξολόθρευσε» το ελεύθερο κάμπινγκ στη Σαμοθράκη
Ευτυχώς που η ελληνική αστυνομία καταπολεμά το «έγκλημα» κι έτσι μπορούνε οι νοικοκυραίοι να κοιμούνται ήσυχοι. Επιχείρηση κατά του ελεύθερου κάμπινγκ πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Σαμοθράκη. Ελέγχθηκαν 90 άτομα, από τα οποία 70 Έλληνες και 20 αλλοδαποί, ενώ βεβαιώθηκαν 47 παραβάσεις οι οποίες αφορούσαν το… κακούργημα της παράνομης εγκατάστασης σκηνών.
Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του νησιού, όπως είναι η Γριά Βάθρα και οι Βαράδες, ενώ στην «καταδρομική» επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του τμήματος Σαμοθράκης με τη συνδρομή υπαλλήλων του Δήμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δασονομείου του νησιού.

Έαν έχεις φράγκα διάβαινε, στη φυλακή δεν μένεις!

Έαν έχεις φράγκα διάβαινε, στη φυλακή δεν μένεις!

16 Αυγούστου 1943 : Το φρικιαστικό έγκλημα των ναζί στο Κομμένο Άρτας


Εβδομήντα ένα χρόνια συμπληρώθηκαν από το ολοκαύτωμα στο Κομμένο Άρτας από τους Ναζί. Ήταν 16 Αυγούστου του 1943 όταν ο διοικητής του 12ου Λόχου Υπολοχαγός Ρέζερ έδωσε τη διαταγή «Θα μπούμε στο χωριό και δεν θ΄ αφήσουμε τίποτε όρθιο». Οι μαρτυρίες των κατοίκων που επέζησαν προκαλούν φρίκη.
Το απόγευμα της 15ης Αυγούστου 1943, ο 12ος Λόχος του 98ου Συντάγματος 1ου Ορεινού Τμήματος, που είχε στρατοπεδεύσει σε μια κοιλάδα στα βόρεια ακριβώς της Άρτας, κάπου κοντά στη Φιλιππιάδα, κλήθηκε να βγει από τις σκηνές του. Ο διοικητής του Συντάγματος, Συνταγματάρχης Γιόζεφ Ζάλμινγκερ, έβγαλε έναν κοφτό ολιγόλογο, τυπικό λόγο «Γερμανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί. Είναι καιρός για σκληρά μέτρα εναντίον των ανταρτών. Αύριο το πρωί θα ξεκληρίσουμε ένα λημέρι τους».

17.8.1944: 70 χρόνια από το μπλόκο της Κοκκινιάς


Κοκκινιά. Πέμπτη 17 Αυγούστου 1944

Κοντά στις 2:30 το πρωί ξεκινά το δράμα της ομαδικής σφαγής που θα ακολουθήσει όταν ανέβει ο ήλιος ψηλά. Δεκάδες γερμανικά καμιόνια περικυκλώνουν τις γύρω περιοχές που περικλείουν την Κοκκινιά, από Κορυδαλλό, Αιγάλεω, Δαφνί και Ρέντη μέχρι Κερατσίνι, Φάληρο και Πειραιά, ο κλοιός σφίγγει.
 Μαζί με τους Ναζί κατακτητές καταφθάνει στην προσφυγούπολη του Πειραιά, τη «Μικρή Μόσχα», όπως είχαν βαπτίσει την Κοκκινιά, και το μηχανοκίνητο τμήμα του δοσίλογου Ν. Μπουραντά. 
Περί τους 3.000 βαριά οπλισμένους με πολυβόλα, όλμους, μυδράλια, ταχυβόλα, αυτόματα, Γερμανούς και Έλληνες ταγματασφαλίτες κυκλώνουν την πόλη που εκείνη την ώρα κοιμάται.
Επικεφαλής της κτηνωδίας που θα εξελιχθεί σε λίγες ώρες, ο συνταγματάρχης Ιωάννης Πλυντζανόπουλος, ο ταγματάρχης Γιώργος Σγουρός και ο διοικητής του μηχανοκίνητου τμήματος της Αστυνομίας Νίκος Μπουραντάς. 

Ukraine gas producer appoints Biden's son to board

Hunter Biden and Vice President Joe Biden
David McNew | Getty Images News | Getty Images
Hunter Biden and Vice President Joe Biden

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΙΣΡΑΗΛ-ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΩΝ

"There is no military solution for the conflict between Israel and Hamas. There is no military solution that will end the suffering of Israelis in the south and the inhumane suffering of people in Gaza. People in Israel won’t be able to breathe freely either, until the stranglehold on Gaza is lifted." - Author David Grossman at the pro-peace rally in Tel Aviv, August 16, 2014. Photos by Moti Milrod.http://www.haaretz.com/news/national/1.610850

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Αρχηγός Στόλου "βυθζει" το σύστημα επικοινωνιών ΑΙΓΕΑΣ


Image
Το σύστημα επικοινωνιών ΑΙΓΕΑΣ κόστους 27 εκατομμυρίων ευρώ που πέρασε ανάμεσα στα 42 εξοπλιστικά προγράμματα άλλοι το υπερασπίζονται κι άλλοι θεωρούν ότι είναι τουλάχιστον μη αναγκαίο.
Έχει σημασία το σχόλιο του πρώην Αρχηγού Στόλου Πάνου Ευσταθίου ,όπως το έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook. Τι έγραψε ο απόστρατος ναύαρχος:
Αποφεύγω όπως ο διάβολος το λιβάνι να κάνω οποιαδήποτε κριτική στο ΠΝ και τις επιλογές του.Αρμόδιοι είναι οι εν ενεργεία συνάδελφοι.Εδώ όμως τα πράγματα αλλάζουν.Η νεκρανάσταση ενός συστήματος C4I,που η ανάθεση ανάπτυξης έγινε από αμφιλεγόμενο ΥΕΘΑ πριν 12 χρόνια στη "γνωστή" εταιρεία και που η μελέτη κόστισε 8.000.000 Ε είναι σοβαρό θέμα.Γιά όσους δεν γνωρίζουν το σύστημα είχε απορριφθεί από το ΓΕΝ από το 2008 ως παρωχημένης τεχνολογίας και μη δυνάμενο να εξυπηρετήσει τις επιχειρησιακές απιτήσεις στη θαλάσσια ζώνη ευθύνης του ΑΓΕΕΘΑ.Κάποιες χλιαρές προσπάθειες επαναφοράς του τα επόμενα χρόνια συνάντησαν σθεναρή αντίσταση και εγκαταλείφθηκαν.Όσο για τη "νυν"επιχειρησική αιτιολόγηση (αν ισχύει) ,είναι για κλάματα.
http://www.onalert.gr/stories/arxigos-stolou-vythizei-to-systima-epikoinonion-aigeas

ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΙΝΣΚ

Η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μετά την υπογραφή της διακυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ της Ρωσίας και της Λευκορωσίας είναι έτοιμη να αρχίσει την ανάπτυξή της στην αεροπορική βάση στο Μπαρανοβίτσι - περιοχή Μπρεστ. Αυτό δήλωσε στους Ρώσους δημοσιογράφους ο διοικητής της αεροπορικής δύναμης στρατηγός Βίκτορ Μποντάρεφ. «Εμείς θα δημιουργήσουμε μια βάση στο Μπαρανοβίτσι, όλα όσα χρειάζονται για αυτό, το μόνο πράγμα που περιμένουμε - να υπογραφεί η διακυβερνητική συμφωνία. Μετά από αυτό, προχωρούμε σε πλήρεις δραστηριότητες». (Nikolai Anisimov)
Το 2010 η κυβέρνηση της Πολωνίας ανακοίνωσε επίσημα σχέδια για να φιλοξενήσει στην χώρα εκ περιτροπής μαχητικά F-16. Μετά τη ρωσο-γεωργιανή σύγκρουση, η Πολωνία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μόνο η άμεση ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στο έδαφός της θα μπορούσε να παράσχει επαρκή προστασία από την αναπόφευκτη, σύμφωνα με ορισμένους Πολωνούς πολιτικούς, ρωσική επιθετικότητα. Η εμπιστοσύνη της Πολωνίας στα θεσμικά όργανα του ΝΑΤΟ υπονομεύτηκε σημαντικά.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΒΑΡΕΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΙΑ2 ABRAMS ΣΤΙΣ ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Οι Αμερικανοί αναπτύσσουν M1A2 Abrams στην Βαλτική  (US Army)
Βαρέα άρματα μάχης M1A2 Abrams του Αμερικανικού Στρατού θα αναπτυχθούν από τον Σεπτέμβριο στις Βαλτικές Χώρες.

Η εφημερίδα "Stars and Stripes" του Πενταγώνου ανέφερε σε σχετικό άρθρο της ότι τον Οκτώβριο στο έδαφος της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας θα αναπτυχθούν μονάδες της 1η Ταξιαρχίας, 1ης Μεραρχίας Ιππικού του Aμερικανικού Στρατού. Σύμφωνα με την "Stars and Stripes" πρόκειται για 600 στρατιώτες με συναφή υλικό, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερο σύγχρονων βαρέων αρμάτων μάχης M1A2.

Κύπρος: Συλλήψεις ισλαμιστών, το ISIL θέλει μυστική βάσηΝ!; ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΣΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩ

Δύο άτομα συνέλαβε η Κυπριακή αστυνομία έναν υπήκοο Γαλλίας και έναν Σενεγάλης, τα οποία κινούνταν ύποπτα κοντά σε τζαμί στη Λεμεσό. Οι δύο άνδρες, όταν ρωτήθηκαν από τον ιμάμη του τζαμιού τι κάνουν εκεί, του είπαν ότι είχαν έρθει για… να ανατινάξουν όλα τα τζαμιά στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, αρκέστηκε να δηλώσει ότι οι σχετικές έρευνες συνεχίζονται. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες και οι δύο άνδρες σχετίζονται με το ISIL, του οποίου είναι γνωστά μέλη.

Ψυχοτρονική: το 1984 του Όργουελ είναι εδώ.O "άλλος" πόλεμος


*Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΠΟΥΦΕΣΗ

Image
“…You create the world of the dream. We bring the subject into that dream and fill it with their subconscious” .

Το άνω ρηθέν το οποίο διατυπώθηκε στη σύγχρονη χολυγουντιανή παραγωγή, Inception, ταυτίζεται σχεδόν εξολοκλήρου με εκείνη του Τζόρτζ Όργουελ, όταν έγραφε το βιβλίο 1984 : “Θα σας στύψουμε μέχρι να αδειάσετε και μετά θα σας ξαναγεμίσουμε με τους εαυτούς μας”. 

Israel and its advocates have a new target in sight: Head of UN inquiry William Schabas

International law expert William Schabas. (Photo: Bangor University)
International law expert William Schabas. (Photo: Bangor University)
A permanent cease fire with Palestinian fighters has yet to be signed, but Israel and its supporters have already begun to pivot to their next adversary: the United Nations Human Rights Council.

Η Μπόκο Χαράμ ξαναχτύπησε -Απήγαγε δεκάδες αγόρια μετά από επιδρομή σε χωριό


Νέο «χτύπημα» έκανε η Μπόκο Χαράμ. Μετά από επιδρομή των ανταρτών της ισλαμιστικής οργάνωσης σε χωριό στη βορειοανατολική Νιγηρία αγνοούνται 94 χωρικοί. 
Ανάμεσά τους είναι δεκάδες αγόρια, ενώ οι αντάρτες απήγαγαν και ενήλικες άνδρες σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, που επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες. 

Τα θύματα, είναι 15-30 ετών δήλωσε πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, που ανέφερε ότι κάποιοι από τους απαχθέντες επιβιβάστηκαν υπό την απειλή των όπλων σε πλοιάρια και μεταφέρθηκαν στο γειτονικό Τσαντ μέσω της Λίμνης Τσαντ.

Με δύναμη από την Αυστραλία!

Σήμερα τα ξημερώματα μια ομάδα περίπου 20 ακτιβιστών μπήκε στις εγκαταστάσεις της ισραηλινής κατασκευάστριας όπλων Elbit στο Πορτ Μελβούρνης, κατέλαβε τη στέγη όπου ανάρτησε το πανό «τα drones της Elbit σκοτώνουν παιδιά στη ‪#‎Gaza‪ #‎BDS» και σφράγισε τις πύλες της εταιρείας με ειδικές κλειδαριές κι ένα ομοίωμα του τείχους της ντροπής. Λίγες ώρες αργότερα η αστυνομία συνέλαβε και στη συνέχεια απελευθέρωσε επτά από τους διαδηλωτές, οι οποία έλαβαν δικαστική κλήση για καταπάτηση. Η είδηση κάνει το γύρω του κόσμου.
montreala1montreal
Η ανακοίνωση της δράσης στο facebook

Φώτο: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ψήφισαν υπέρ του εμπάργκο ενάντια στην Ρωσία στην Ευρωβουλή

Το εμπάργκο της ΕΕ ενάντια στην Ρωσία μπορεί να αποφασίστηκε κεντρικά από τις κυβερνήσεις, αλλά και τυπικά πήρε την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στο σύνολο των Ευρωβουλευτών το ΝΑΙ πήρε το 78% με 497 ψήφους, το ΟΧΙ πήρε 19% με 121 ψήφους και 3% ψήφισαν ΠΑΡΟΝ (21 ψήφοι) και 112 δήλωσαν ΑΠΟΧΗ από την ψήφο.
Αυτή η απόφαση που τόσο στοίχισε στους Έλληνες (και Ευρωπαίους) αγρότες και όχι μόνο, είχε και χρώμα Ελληνικό. Υπέρ του εμπάργκο, όπως θα δείτε στον παρακάτω πίνακα ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, βεβαίως-βεβαίως!

Καμία έκπληξη για εμάς βέβαια, αλλά οι Έλληνες αγρότες ίσως στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να κρίνουν ποια κόμματα συνέβαλλαν καθοριστικά στην τεράστια ζημιά που τους προκλήθηκε από το εμπάργκο ενάντια στην Ρωσία


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/08/blog-post_125.html#ixzz3AXAY8vbN