Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Συγκέντρωση απόστρατων έξω από το Υπ. Εθνικής Άμυνας (Pics+video)Συγκέντρωση απόστρατων έξω από το Υπ. Εθνικής Άμυνας
Την πλήρη ταύτιση των θέσεων της θεσμικής Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ) με τις πιο ακραίες θέσεις του ακροδεξιού πρωθυπουργικού συμβούλου Μπαλτάκου, του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος του ΔΙΚΤΥΟΥ 21 και της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει η δημοσιοποίηση  των προτάσεων τους που υποβλήθηκαν στον υφυπουργό Ιωάννη Λαμπρόπουλο. Αποκαλύπτοντας ακόμη πιο σκοτεινές πτυχές του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού όπου και πάλι το αντιδραστικό σλόγκαν «ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» όχι μόνο ανοίγει το δρόμο στο φασισμό, αλλά βασικά ντύνει εθνικά τα ξεχωριστά ιδία συμφέροντα. 


Η αιματοβαμμένη ιστορία των Ες Ες: "Να σκορπάς τον θάνατο και να δέχεσαι τον θάνατο"

Η αιματοβαμμένη ιστορία των Ες Ες: "Να σκορπάς τον θάνατο και να δέχεσαι τον θάνατο""Ο Χριστός είναι ο γιος μιας Ιουδαίας πόρνης"

ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΝΑ ΠΩΣ ΣΤΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ...

Τα καλά παιδιά
Κάθε φορά που διαπράττεται μια εγκληματική ενέργεια από νεαρούς ανθρώπους, οι κατηγορούμενοι, οι δικηγόροι τους και το περιβάλλον τους επικαλούνται το καθαρό ποινικό μητρώο και τον πρότερο έντιμο βίο, λες και είναι κάνα κατόρθωμα να μην έχεις σκοτώσει κάποιον μέχρι τα 18 σου.

Οι Αμερικανοί ξέρουν: Δωροδοκίες Ελλήνων πολιτικών με μαύρο μνημονιακό χρήμα

Πυρηνική βόμβα στην ελληνική πολιτική ζωή από την Οικονομική Αστυνομία των ΗΠΑ!
Department of StateΟι Αμερικανοί επιθεωρητές που χτένιζαν υπεράκτιες εταιρείες σε Καραιβική, Κύπρο και Παναμά έπεσαν πάνω σε μυθικά ποσά που αφορούν σε δωροδοκία Ελλήνων πολιτικών. Πρόκειται για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που αφορούν σε "μνημονιακό χρήμα" μια και τα ποσά κατεβλήθησαν στην περίοδο 2010-2014. Μάλιστα σε έναν από τους λογαριασμούς κατατέθηκαν ιλιγγιώδη ποσά πολύ πρόσφατα!!! 

Προκεχωρημένο φυλάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Τζιχαντιστές μας σοκάρουν..

Μου αρέσει!ΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ...

Κατάρτιση ανέργων: η μεγάλη «μπίζνα»

οαεδ
Η εσκεμμένη απαξίωση του ΟΑΕΔ, η «πίτα» των 3 δισ. ευρώ και τα ιδιωτικά συμφέροντα. Πώς ένα κεκ μπορεί να εισπράξει από 1.080 έως 1.380 ευρώ το «κεφάλι»
Η κακή διαχείριση των κονδυλίων για την ανεργία επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του ίδιου του ΟΑΕΔ. Από το σύνολο των προγραμμάτων βρήκε δουλειά μόλις το 20% των συμμετεχόντων!

Των Τζώρτζη Ρούσσου, Κώστα Τσάβαλου

Ο ΥΕΘΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!

Ελλάδα και Αλγερία στηρίζουν την Rheinmetall - μετά την ρωσική απογοήτευση

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας Σίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι έχει χορηγήσει στην εταιρία Rheinmetall την άδεια για την κατασκευή του εργοστασίου για την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων στην Αλγερία. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agence France-Presse, αναφερόμενο στο περιοδικό «Der Spiegel», μια συμφωνία αξίας 28.000.000 ευρώ (37 εκατομμύρια δολάρια) προβλέπει τη δημιουργία της γραμμής συναρμολόγησης των τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου Fuchs και των συστατικών τους
Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας Σίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι έχει χορηγήσει στην εταιρία Rheinmetall την άδεια για την κατασκευή του εργοστασίου για την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων στην Αλγερία. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agence France-Presse, αναφερόμενο στο περιοδικό «Der Spiegel», μια συμφωνία αξίας 28.000.000 ευρώ (37 εκατομμύρια δολάρια) προβλέπει τη δημιουργία της γραμμής συναρμολόγησης των τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου Fuchs και των συστατικών τους. Το εργοστάσιο πρέπει να κατασκευαστεί 400 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Αλγέρι.

Κατηγορούμενος για κακουργήματα ο γραμματέας της Ν.Δ., Παπαμιμίκος, μας παρουσιάζεται για μεγάλος "πολιτικός αναλυτής"


Θράσος χιλίων πιθήκων πρέπει να έχουν κάποια νεοδημοκρατικά στελέχη. Και στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στον γραμματέας της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο την φάτσα του οποίου είδαμε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Mega να μας κάνει «βαρύγδουπες δηλώσεις για όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.
Λογικά αν είχε την παραμικρή τσίπα επάνω του, ο τύπος, θα είχε εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή, άσε που ο «προστάτης» του Σαμαράς θα τον είχε αποπέμψει από το κομματικό του πόστο. Κι όμως μας παρουσιάζεται σαν μεγάλος πολιτικός αναλυτής!
Και επειδή κάποιοι έχουν την αίσθηση ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου κάτσε να παραθέσουμε την ανάρτηση του συντρόφου askordoulakoυ για να θυμηθούμε τις λαμογιές του Παπαμιμίκου τότε, αρχές Ιούλη, που ήρθαν στον αφρό. (Στις δικαστικές καλένδες είναι και ποιος ξέρει τι κατάληξη θα έχουν με δεδομένο ότι ο Παπαμιμίκος είναι κενρεικό στέλεχος της Ν.Δ και ¨προστατευμένο παιδί¨του Σαμαρά):

Κίεβο: Ρωσικά ελικόπτερα βομβαρδίζουν θέσεις των Ουκρανών

Image
Για πρώτη φορά από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στην ανατολική Ουκρανία ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 πέρασαν τα ουκρανικά σύνορα και άνοιξαν πυρ κατά ενός ουκρανικού συνοριακού σταθμού.

Αυτό λέχθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη στο Κίεβο από τον εκπρόσωπο του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών του Συμβουλίου Ασφαλείας Αντρέι Λυσένκο. «Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών σκοτώθηκαν τέσσερις συνοριακοί φρουροί, ενώ τρεις ήταν τραυματίες» - δήλωσε ο Λυσένκο.

Τα ουκρανικά στρατεύματα απέναντι σε δυσάρεστες εξελίξεις στο μέτωπο

Η συνεχιζόμενη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του Κιέβου για τη χρήση στρατιωτικής βίας στην ανατολική Ουκρανία δεν φαίνεται να αποδίδει καρπούς, ενώ παράλληλα αυξάνεται σε καθημερινή βάση το κόστος σε ανθρώπινες ζωές και οι ζημιές στις περιουσίες των πολιτών.
Όπως η Ρωσία μάχεται με την Αμερική μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, αργά αλλά σταθερά η πλάστιγγα των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία γέρνει προς το μέρος των πολιτοφυλακών του αποσχιστικού κινήματος των φιλορώσων: διερύνεται η ζώνη των εχθροπραξιών στη Ντόνμπας - οι πολιτοφυλακές των ρωσόφιλων έχουν σπάσει τον αποκλεισμό και ετοιμάζουν το έδαφος να προωθηθούν νότια, πάνω στην ακτογραμμή της ανατολικής Ουκρανίας. Τα ουκρανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν μια πολύ δυσάρεστη προοπτική - στα ξαφνικά πρέπει να στείλουν ενισχύσεις σε ένα νέο μέτωπο, ή αλλιώς κινδυνεύουν να απωλέσουν την Μαριούπολη, μια πόλη με περίπου 500.000 κατοίκους, 100 χιλιόμετρα νότια της Ντόνετσκ και σε μια στρατηγική τοποθεσία για τον έλεγχο μιας ακτογραμμής από πάνω από 100 χιλιόμετρα.

Η Πολιτική Οικονομία του Έμπολα

του Leigh Phillips (μετάφραση: Barikat)
Το “Onion” (σ.τ.μ.: σατιρική ιστοσελίδα σαν το Κουλούρι), εξαιρετικά εύστοχα όπως πάντα, καλύπτει το χειρότερο ξέσπασμα επιδημίας Έμπολα στη Δυτική Αφρική, 1779 άνθρωποι έχουν μολυνθεί και τουλάχιστον 961 έχουν πεθάνει, “Ειδικοί: Το Εμβόλιο του Έμπολα βρίσκεται τουλάχιστον 50 Λευκούς Ανθρώπους μακριά”,  γράφει το έξυπνο πρωτοσέλιδο της 31 Ιουλίου.
Η εύκολη εξήγηση του τίτλου είναι ότι αν απλώς οι άνθρωποι που μολύνονται από τον Έμπολα ήταν λευκοί τότε το πρόβλημα θα λυνόταν. Αλλά τόσο ο ρόλος της αγοράς στην άρνηση των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών να επενδύσουν στην έρευνα για τον Έμπολα όσο και στις ίδιες τις συνθήκες που δημιουργούνται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στρώνουν το έδαφος για το ξέσπασμα και την επιδείνωση των επιδημιών, μένουν στο σκοτάδι.

Νέα στοιχεία για το χρυσαυγίτικο πογκρόμ του 2011

Έγγραφο του ΕΚΑΒ που περιέχεται στη δικογραφία της εγκληματικής οργανωσης Χρυσή Αυγή, από το οποίο προκύπτουν ονόματα μεταναστών-θυμάτων του πογκρόμ της 12ης Μαϊου τα οποία διαμετακομίσθηκαν στην Πολυκλινική και τον Ευαγγελισμό με σπασμένα κεφάλια 

Η δήλωση των Θανάση Καμπαγιάννη και Κωστα Σκαρμέα, δικηγόρων και μελών της πρωτοβουλίας για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος: 

Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης στο Πέραμα, Σάββατο 13/9


Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, πήραμε την πρωτοβουλία για έναν Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις.
Η πρώτη θα γίνει το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, όπου διοργανώνεται συζήτηση, graffiti και συναυλία.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, δείτε εδώ:https://www.facebook.com/antifaSeptember?ref=stream

Χαμάς: Συμφωνία για μόνιμη εκεχειρία στη Γάζα Τερματισμός;

Σε συμφωνία για μόνιμη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας κατέληξαν το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι, ενώ μια επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει από την Αίγυπτο, η οποία μεσολάβησε για την επίτευξή της, ανακοίνωσε σήμερα  ο εκπρόσωπος της Χαμάς. Εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. «Επιτεύχθηκε μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και αναμένουμε την ανακοίνωση από το Κάιρο ώστε να καθοριστεί η ώρα της εφαρμογής (της εκεχειρίας)», δήλωσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι.

ΒΟΛΟΣ.ΠΑΝΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ


ΣΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΜΕΤΑΞΥ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΕΚ,ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΠΑΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Το σχολείο που νίκησε τον ρατσισμό

Πρόσφατα δέχθηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής. Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, μια ομάδα βανδάλων διέρρηξε την είσοδο, προκάλεσε καταστροφές και έγραψε συνθήματα στους τοίχους.

Συνολικά 80 άτομα, μισοί Ελληνες, μισοί μετανάστες από διάφορες χώρες, όπως Πακιστάν, Μπανγκλαντές, Ινδία, συμμετείχαν στην εκδρομή.
Συνολικά 80 άτομα, μισοί Ελληνες, μισοί μετανάστες από διάφορες χώρες, όπως Πακιστάν, Μπανγκλαντές, Ινδία, συμμετείχαν στην εκδρομή.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΝΤΙΦΑ:Πρωτοβουλία Χριστιανών κατά του Εθνοφυλετισμού, Νεοφασισμού, Νεοναζισμού

Μια Ιστορική Απόφαση

Η σημερινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας είναι ιστορικής σημασίας. Διαψεύδει τις Κασσάνδρες που έσπευσαν να θεωρήσουν ότι η στάση μιας ελάχιστης ομάδας Ιεραρχών θα επικαθορίσει το όλο, ή ότι η Εκκλησία θα παραλλάξει τη φύση της δίνοντας χώρο σε ακραία και μισαλλόδοξα κηρύγματα. Στην πραγματικότητα η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είναι κόλαφος για όλους όσους επιδίδονται σε ρητορική μίσους και ακόμα περισσότερο. Είναι μια επιχειρηματολογία γιατί η Εκκλησία είναι θεμελιωδώς αντιρατσιστική, ακολουθώντας τον σταυρωθέντα και αναστηθέντα Λόγο.http://antirafana.blogspot.gr/2014/08/blog-post_26.html


Το πλήρες κείμενο της απόφασης στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, από όπου και η φωτογραφία.

ΦΩΤΟ-Πτώση στρατιωτικού αεροσκάφους στην Κομοτηνή - Σώος ο πιλότος

ΦΩΤΟ-Πτώση στρατιωτικού αεροσκάφους στην Κομοτηνή - Σώος ο πιλότοςΦΩΤΟ-Πτώση στρατιωτικού αεροσκάφους στην Κομοτηνή - Σώος ο πιλότος
Αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας έπεσε πριν από λίγη ώρα σε ορεινή περιοχή της Κομοτηνής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος δεν έχει εντοπιστεί αλλά ο πιλότος πρόλαβε να το εγκαταλείψει.
Σε μηχανική βλάβη οφείλεται η πτώση του μαχητικού
Ένα μαχητικό αεροσκάφος A-7 Corsair κατέπεσε στις 09:45 σε μη κατοικημένη περιοχή της Κομοτηνής.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο χειριστής του εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποστεί μικροτραυματισμούς.

Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου A-7 Corsair έπεσε λίγο πριν από τις 10 το πρωί σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Κομοτηνής.

Κατέπεσε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, ακόμη δεν έχει εντοπιστεί.
Κάτοικοι αναφέρουν ότι είδαν αλεξίπτωτο, γεγονός που αυξάνει την αισιοδοξία ότι ο χειριστής του χρησιμοποίησε το σύστημα αυτόματης εκτίναξης.
Μέχρι στιγμής τα αίτια της πτώσης παραμένουν άγνωστα.
Πηγή:ethnos

Έφιππη επέλαση της αστυνομίας σε διαδηλωτές στο Malmö(video)


BvvalKrCUAAphfC Δέκα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, πέντε με σοβαρά τραύματα με ένα από αυτά να  απαιτεί θεραπεία στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα.
Υπολογίζεται ότι περίπου 1.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Limhamn για να διαμαρτυρηθούν στη προγραμματισμένη εμφάνιση από τον ηγέτη του φασιστικού κόμματος Svenskarnas (κόμμα των Σουηδών).
Όταν ο αρχηγός του κόμματος, Stefan Jacobsson άρχισε να μιλάει, τα λόγια του πνίγηκαν από τους διαδηλωτές φωνάζοντας «Όχι οι Ναζί στους δρόμους μας". Χάος ακολούθησε όταν η αστυνομία εισέβαλε με άλογα εναντίον των διαδηλωτών.
Η αστυνομία δικαιολόγησε  τις ενέργειές της λέγοντας ότι έπρεπε να παρέμβει, μιας και τα γεγονότα κλιμακώθηκαν.

ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών στο Κιλκίς προκαλεί η στάση και η νοοτροπία των στρατιωτικών αρχών και πιο συγκεκριμένα του διοικητή της Λέσχης Αξιωματικών ΛΑΦ Κιλκίς. Σε μια πόλη με τεράστια συγκοινωνιακά προβλήματα, που οι πολίτες δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν στοιχειώδεις ανάγκες εξαιτίας της έλλειψης χώρων στάθμευσης, η Λέσχη Αξιωματικών καταλαμβάνει με εντελώς αυθαίρετο και εξίσου παράλογο τρόπο, 77 μέτρα δρόμου!
 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Ισραηλινοί έφηβοι: Ρατσιστές και περήφανοι γι’ αυτό

Israeli_racists
Μέλη της δεξιάς οργάνωσης Lehava σε διαμαρτυρία ενάντια στο γάμο μιας γυναίκας που γεννήθηκε εβραία και ενός μουσουλμάνου στο Ρισόν Λετζιόν
Το εθνικό μίσος αποτελεί βασικό στοιχείο της καθημερινής ζωής της ισραηλινής νεολαίας σύμφωνα με τα ευρήματα ενός υπό έκδοση βιβλίου του Or Kashti

Ημερήσιος κατάλογος των Παλαιστινίων που σκοτώνει το Ισραήλ στη Γάζα από τις 8 Ιουλίου, με ονόματα, ηλικίες και τον τρόπο που πέθαναν από το Occupied Palestine - Gaza version.

Names of the 2,090 Murdered 

Israeli Attacks on Gaza: 22-Aug-2014

Το παρασκήνιο των δύο ανακοινώσεων του ΓΕΕΘΑ για το μισθολόγιο! Θύελλα στο ΥΠΕΘΑ



ImageΗ ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για το μισθολόγιο στην οποία η ηγεσία του υιοθετούσε απολύτως την θέση για εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ προκάλεσε θύελλα στο ΥΠΕΘΑ . Η οποία κράτησε αρκετές ώρες και για να “εκτονωθεί” κατέληξε στην “διευκρινιστική” δεύτερη ανακοίνωση.
Τι συνέβη;
Από το περιεχόμενο της πρώτης ανακοίνωσης φαινόταν σαν ο Α/ΓΕΕΘΑ να “αδειάζει” το ΥΠΕΘΑ. Είχαν προηγηθεί οι διαρροές που ήθελαν τον Αρχηγό να λέει ότι κακώς τον συνδέουν με την σύνταξη του νέου μισθολογιου . Ακολούθησε λίγη ώρα μετά η επίσημη ανακοίνωση που “έδειχνε” καθαρά προς το ΥΠΕΘΑ. Εκεί αρκετοί ήταν αυτοί -που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν είχαν καλή σχέση με τον Α/ΓΕΕΘΑ- που ερμήνευσαν την ανακοίνωσή του σαν μια προσπάθειά του να “βγει από το κάδρο” και να αφήσει όλο το φορτίο του νεου μισθολογίου στο ΥΠΕΘΑ.

Αίγυπτος και HAE υπεύθυνες για τις αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη.


ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ: ΠΟΙΟ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ...
Τελικά μάθαμε τι εθνικότητας ήταν τα αεροσκάφη που βομβαρδίζουν τους φανατικούς Ισλαμιστές στη Τρίπολη της Λιβύης. 
Αίγυπτος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ένωσαν τις δυνάμεις τους μυστικά σε κοινές αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη που ταλανίζεται από τις διαμάχες μεταξύ της πολιτοφυλακής του Fajr και του Ζιντάν. Οι πληροφορίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από Αμερικάνο αξιωματούχο που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. Οι δυο χώρες αναφέρεται ότι οργάνωσαν και εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη την περασμένη εβδομάδα. 

Is criticizing Israel worse than murder at the University of Illinois?

Palestinians gather around a commercial center which was hit in an Israeli air strike in Rafah, southern Gaza Strip, 24 August.
 (Abed Rahim Khatib / APA images
There is a very good case to be made that Cary Nelson’s inability to place discussion of Israel — particularly discussion of any strong and committed criticism of Israel — within the bounds of rational thought is merely symptomatic of the double standard the most extreme defenders of Israel employ on a regular basis.

Στη διοίκηση Ομπάμα ασκείται έντονη "κριτική" γιατί αποσκοπεί στη συστηματοποίηση της μεταφοράς των στρατιωτικών όπλων στην αστυνομία

Ken Loach καλεί για πολιτιστικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ

The British film-maker wants an ‘absolute boycott of all the cultural happenings supported by the Israeli state’ and has labelled the US a ‘bully’ at the Sarajevo film festival
Ken Loach at the Cannes film festival in May 2014.
Ken Loach at the Cannes film festival in May 2014. Photograph: Alastair Grant/AP
Ken Loach has called for a boycott of all cultural and sporting events supported by the Israeli state, and condemned the support offered to Israel by the US and UK.
Speaking at the Sarajevo film festival, Loach was presenting the Katrin Cartlidge Foundation award to two documentary-makers from Gaza, Abdel Salam Shehadeh and Ashraf Mashharawi. The former was unable to attend due to the airstrikes, while the latter, who was at the festival, told Reuters he would be unable to return.

Χιλιάδες πορεία στη Νέα Υόρκη ενάντια στην αστυνομική βία “Eric Garner was murdered for selling cigarettes”

Thousands of people attended a march in the New York City borough of Staten Island on Saturday to oppose police violence in New York and around the US. The march assembled on the corner where 43-year-old Staten Island resident Eric Garner was killed in July by police officers when they put him in a chokehold.

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Indonesia Riots
Thousands of protesters in Indonesia's capital Jakarta clashed with upwards of 50,000 police and military personnel as the nation's highest court supported the outcome of last month's presidential election. 
The losing presidential candidate, Prabowo Subianto, alleged that the election was plagued with fraud that he had been cheated out of victory. Indonesia's Constitutional Court ruled against Subianto's claim, confirming Joko Widodo as Indonesia's president-elect. 

Με ναζιστικά σύμβολα, χτισμένα μπράτσα και συμπληρώματα εθνικισμού

Της Αντας Ψαρρά
Τα κυριακάτικα αφιερώματα στο φονικό της Μάνης ανακάλυψαν (!) την απρόσκοπτη κυκλοφορία ντόπας και τη σχέση των χτισμένων με μπράβους αλλά και χρυσαυγίτες. Εξάλλου τα… facebook τα λένε όλα.
«Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στην Αθήνα υπάρχουν γυμναστήρια που έχουν μετατραπεί σε φυτώρια πορτιέρηδων και μπράβων καταστημάτων της παραλιακής, του κέντρου και των δυτικών προαστίων» («Ελεύθερος Τύπος» 24/8/2014).