Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Πολυεθνικές λεηλατούν την Αφρική

Εκθεση που έγινε για λογαριασμό 13 βρετανικών και αφρικανικών ΜΚΟ σημειώνει πως, ενώ οι δυτικές χώρες «προσφέρουν» κάθε χρόνο σχεδόν 30 δισ. δολάρια σε αναπτυξιακή βοήθεια, εξαπλάσιο ποσόν φεύγει από την ήπειρο με προορισμό τις ίδιες τις «δωρήτριες» χώρες. Της Χριστίνας Πάντζου
Εισαγόμενος πελτές στην κεντρική αγορά της Ακκρα, πρωτεύουσας της Γκάνα
Εισαγόμενος πελτές στην κεντρική αγορά της Ακκρα, πρωτεύουσας της Γκάνα
Ο Πρινς Μπόνι μοιράζεται μια καλύβα με άλλους έντεκα Γκανέζους συμπατριώτες του. Ακτήμονας και άνεργος, δίχως χρήματα ή προσδοκίες πέρα από την επιβίωση, βρήκε καταφύγιο σε ένα ερειπωμένο χωριό της νότιας Ιταλίας, δίπλα στα κτήματα όπου δουλεύει. Στο χωριό του, το Ναβρόνγκο, καλλιεργούσε ντομάτες. Αλλά εδώ και αρκετά χρόνια οι αγορές της Γκάνας έχουν κατακλυστεί από φτηνές εισαγόμενες κονσέρβες πελτέ από την Ιταλία και κανείς σχεδόν δεν προτιμά τις φρέσκες.

Εγώ σώζω ανθρώπους, όχι τράπεζες

Η κατηγορία: αρνήθηκε να κάνει έξωση στην Αουρέλια, μια γριά γυναίκα 85 χρονών. 
Δήλωσε «εγώ σώζω ανθρώπους, όχι τράπεζες».

Τούρκοι Αναρχικοί πέρασαν τα σύνορα από τη Συρία για να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση του ISIS εναντίον της κουρδικής πόλης στη Συρία, Kobane.

01
A message from DAF
Turkish Anarchists passed the borders from Syria to protest the ISIS attack of a Kurdish city in Syria, Kobane. Here is the leaflet text that they had distributed about this issue and some photos from the border.

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην 8η Αντιρατσιστική Γιορτή, Σαββατοκύριακο 27 & 28 Σεπτέμβρη,

10642791_10203962197289372_1468495767_oΜια πολύ σημαντική παρέμβαση είχε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην συγκεκριμένη κινηματική εκδήλωση.
Το Σαββάτο 27/9 συμμετείχαμε στην εκδήλωση  "ΜΜΕ και φασισμός"
Ομιλητές: Κώστας Αρβανίτης, Δημήτρης Ψαράς,  (δημοσιογράφοι), Παναγιώτης Καλφαγιάννης (ΠΟΣΠΕΡΤ), Χάρης Σαββίδης (Παρατηρητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού στα ΜΜΕ), Νίκος Αργυρίου (Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων-Δίκτυο Σπάρτακος). Συντόνισε η Έφη Γαρίδη από την Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό».
Και τις δύο μέρες από το τραπεζάκι του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ πέρασαν εκατοντάδες συναγωνιστές στους οποίους διανεμήθηκαν κείμενα για τον Πόλεμο στην Ουκρανία, τα Δικαιώματα των Φαντάρων.
Ιδιαίτερη εξόρμηση έγινε για το ζήτημα της Δίκης της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, την αισχρή αυτή κρατική τρομοκρατική επίθεση και σκευωρία.
Δεκάδες συναγωνιστές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και υπέγραψαν σχετικό κείμενο. 

Ντοπαρισμένοι ναζί και ο ναρκωμένος στρατός του Χίτλερ «Αστραπιαίος Πόλεμος»

Μπορεί οι Ναζί να μην πρόλαβαν να κατασκευάσουν τα περίφημα “θαυματουργά όπλα”, που  διαφήμιζε ο Χίτλερ, για να κερδίσουν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ωστόσο κατάφεραν να παρασκευάσουν “θαυματουργά χάπια”, τα οποία και χρησιμοποιήθηκαν μαζικά από τους Γερμανούς στρατιώτες και πιλότους για να  διεξαγάγουν τον “αστραπιαίο πόλεμο” (Blitzkrieg), να εκτελούν εν ψυχρώ αθώους αμάχους, και να  πολεμούν “μέχρις εσχάτων”.

Πέρασε στην Αν. Ουκρανία μαζί με το Καραβάνι Αλληλεγγύης η ελληνική αποστολή (φωτογραφίες+βίντεο+νέα από την Ουκρανία)

10660359_10152277184736574_4493860850515149200_n
Πέρασε ήδη στην Αν. Ουκρανία, μαζί με το διεθνές καραβάνι αλληλεγγύης, η ελληνική αποστολή της Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία. Προηγήθηκε, χθες, η επίσκεψή τους σε καταυλισμό προσφύγων στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας όπου δόθηκε νέα συναυλία του μουσικού συγκροτήματος Banda Bassotti. Φυσικά η σιγή των ελληνικών καθεστωτικών ΜΜΕ είναι εκκωφαντική εμείς όμως σας παρουσιάζουμε κάποια πρώτα βίντεο και φωτογραφίες που έχουν ανέβει στο διαδίκτυο. Αναμένουμε μια πλήρη ανταπόκριση από τους συντρόφους μας εκεί όμως η επικοινωνία προς το παρόν είναι δύσκολη. 

Καθηγήτρια απολύεται μετά από 24 χρόνια και καλείται στην αστυνομία για συμμόρφωση

αλφαβηταΣοβαρή καταγγελία από τον Σύλλογο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών έφτασε στην alfavita.gr Πρόκειται για την απόλυση καθηγήτριας από «Φροντιστήριο Πρίσμα» ύστερα από 24 χρόνια συνεχούς εργασίας. Η καθηγήτρια κλήθηκε από το ΑΤ Καλλιθέας προς υπόθεσίν της. Ο αρχιφύλακας της δήλωσε ότι «μεταφέρει (!) την παράκληση του εργοδότη» ώστε να μη γίνει η ανακοινωθείσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο φροντιστήριο στο κέντρο της Αθήνας.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-124 ΠΒΕ

Την άμεση παρέμβαση του ΓΕΣ προκάλεσαν οι διαμαρτυρίες και η επιστολή καταγγελίας των συναδέλφων νεοσύλλεκτων από το ΚΕΝ Τρίπολης. Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών για τα καψόνια-την άσχημη συμπεριφορά-την τρομερή ενταντικοποίηση-τις λειψές μερίδες φαγητού, με αποτέλεσμα οι φαντάροι να πεινούν, κλιμάκιο του ΓΕΣ επισκέφτηκε το Διακλαδικό Κέντρο Εκπαίδευσης για να το επιθεωρήσει.
Φυσικά, όχι μόνο αποδείχτηκε ότι οι καταγγελίες ήταν αληθείς –και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά- αλλά λήφθηκαν συγκεκριμένα μέτρα που βελτίωσαν την κατάσταση.

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ


ImageΗ ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που παρουσίασε επιστολή χαμηλόβαθμου στελέχους που εξέφρασε την οργή και αγανάκτηση που επικρατεί σε ΕΠ.ΟΠ.-Υπαξιωματικούς για τις τρομερές αδικίες στο νέο Μισθολόγιο των στρατιωτικών, που πρότειναν οι ανώτατοι Επιτελικοί Αξιωματικοί και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και αποδέχτηκε όμως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Γρήγορα ακολοήθησσαν νέες παρεμβάσεις:    
Γράφει ο Παναγιώτης Καράμπελας Σμηναγός ε.α.
Επίτιμος Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (ΣΑΣ)

Α΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: Η γερμανο-βρετανική αντιπαλότητα

Για να κατανοηθούν οι αιτίες που οδήγησαν στο Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο –όπως και σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο- είναι αναγκαία η σύνδεση οικονομίας και πολιτικής. Πίσω από τον ανταγωνισμό των εξοπλισμών, τις «κινήσεις» των διάφορων αντιπάλων ή συμμάχων στη διεθνή σκηνή, πρέπει να μελετώνται τα βαθύτερα οικονομικά και ταξικά συμφέροντα. Στο ενδιαφέρον κείμενο που ακολουθεί εξετάζεται η γερμανο-βρετανική αντιπαλότητα που ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα. Αυτός ο διϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός ήταν μια από τις σημαντικότερες αιτίες για το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου.του Alexander Bahar

Η νέα πολιτική της Ρωσίας στη Συρία… έχει μηνύματα

Κρίνοντας από δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων, φαίνεται πως η Μόσχα, αποφάσισε να στηρίξει, υπό προϋποθέσεις, την αμερικανική επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών σε Ιράκ, αλλά και Συρία, χωρίς πάντως να γίνεται νύξη για τυχόν ρωσική συμμετοχή.
Του Dr. Vitaly Naumkin

ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας
Η Ρωσία υπερψήφισε την απόφαση του ΟΗΕ για τον αγώνα κατά των τρομοκρατών, με την υποσημείωση πάντως, ότι η στρατιωτική δράση από μόνη της, δεν αρκεί. Επίσης, η Ρωσία τόνισε τις πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες της συμμαχικής επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Το Ιράν μπαίνει στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους

naΦοβούμενο προφανώς «μετάσταση» του «καρκίνου» του Ισλαμικού Κράτους που θα αποσταθεροποιήσει την Ισλαμική Δημοκρατία, η ιρανική ηγεσία φέρεται έτοιμη να δράσει, χωρίς να περιμένει κάποια επίσημη πρόσκληση από κάποια δυτική πρωτεύουσα.
Εξάλλου, υφίσταται και θέμα διατήρησης της επιρροής που διασφαλίστηκε στο γειτονικό Ιράκ,μετά την κατάρρευση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν και την αποχώρηση των Αμερικανών…

Κλιμακώνεται η βία Τούρκων & Κούρδων για IS και Συρία…

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας όταν εκατοντάδες Κούρδοι επιχείρησαν να περάσουν στο συριακό έδαφος και να βαδίσουν προς την πολιορκούμενη, από το Ισλαμικό Κράτος, περιοχή του Κομπανί. Τις τελευταίες ημέρες 150.000 Κούρδοι της Συρίας υποχρεώθηκαν, λόγω ΙΚ, να περάσουν στο τουρκικό έδαφος. Την ίδια στιγμή όμως εκατοντάδες μαχητές του ΡΚΚ επιχειρούν να διασχίσουν αντίστροφα τα σύνορα, προσπαθώντας να περάσουν στο συριακό έδαφος για να πολεμήσουν στο πλευρό των ομοφύλων τους στην Συρία.

ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!

 Μια ειδική περίπτωση. (Getty Images)
Στο πλαίσιο της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ η Κίνα έστειλε 700 στρατιώτες στο Νότιο Σουδάν που μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο. Η χρήση των ελαφρά οπλισμένων ειρηνευτικών δυνάμεων είναι για την εξασφάλιση της προστασίας των πηγών πετρελαίου.
Θα πολεμάνε προσεχώς οι ειδικές μονάδες του κινεζικού στρατού έξω από τα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας για την προστασία των πηγών πετρελαίου, την ασφάλεια των εμπορικών οδών ή όταν οι συμπατριώτες τους είναι κίνδυνο; Ή θα συμμορφώνονται αυστηρά με τις διεθνείς δραστηριότητες στο πλαίσιο των αποστολών παγκόσμιας ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών; Τα ζητήματα αυτά συζητούνται σήμερα στην Κίνα. Το Συμβούλιο της Επικρατείας και η Στρατιωτική Επιτροπή του Πεκίνου έχουν ήδη εγκρίνει την πρώτη χρήση των ενόπλων δυνάμεων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού έξω από τα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας - ως ειρηνευτική αποστολή. Πρώην αποστολές της Κίνας στον ΟΗΕ περιορίζονταν σε θέματα ιατρικής περίθλαψης και συνοδείας.

ΠΑΠΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ!!! ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΛΟΜΠ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Το πρωί αστυνομικός το απόγευμα Ιερέας

Ενας παπάς στην υπηρεσία του νόμου λειτουργεί τα απογεύματα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ηλιούπολη, ενώ κάθε πρωί στις 7.00 βρίσκεται στο πόστο του ανθυπαστυνόμου στη Γ.Α.Δ.Α.
Οπως αναφέρει ο ίδιος o 29χρονος Κωνσταντίνος Σπανός μιλώντας στην εφημερίδα Δημοκρατία:

Οι Γερμανοί βγάζουν στη δημοπρασία νομίσματα που "ξάφρισαν" από την Αμφίπολη!


ImageΗ Γερμανία διαθέτει την τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο αρχαιολογική συλλογή χωρίς να έχει αρχαία ιστορία! Από που προέρχονται; Μα κυρίως από την Ελλάδα. Ειδικά στην περίοδο της κατοχής οι Γερμανοί ξεπέρασαν κάθε όριο αρπαγής αρχαιολογικών θησαυρών. Η Αμφίπολη που αυτή τη περίοδο απασχολεί δεν εξαιρέθηκε.
Όπως θα διαβάσετε στο εξαιρετικά αποκαλυπτικό κείμενο που ακολουθεί αυτή τη περίοδο στην Γερμανία γίνονται δημοσπρασίες αρχαίων. Και ανάμεσα στ΄ άλλα στο "σφυρί" βγαίνουν και νομίσματα από την Αμφίπολη! Διαβάστε τι βγάζουν σε δημοπρασία.
Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΚΑΚΗΣ*

Από την Κύπρο οι Βρετανοί βομβαρδίζουν τζιχαντιστές


Image
Δύο βρετανικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το Ιράκ και έπληξαν στόχους σήμερα, στην πρώτη αποστολή τους αφότου το κοινοβούλιο έδωσε την άδεια για πλήγματα εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Αυτόπτης μάρτυρας του Ρόιτερς στη βάση της RAF στο Ακρωτήρι της Κύπρου είδε δύο αεριωθούμενα Τορνέιντο να εγκαταλείπουν τη βάση στις 07:25 ώρα Γκρίνουιτς (09:25 ώρα Ελλάδας), τα οποία ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού.

Ιστορική φωτογραφία καλλιτεχνών από τη συναυλία της Ιερισσού

Ιστορική φωτογραφία καλλιτεχνών από τη συναυλία της Ιερισσού

Είναι από τις λίγες φορές πια που βλέπουμε τέτοιες φωτογραφίες. Μεγάλοι καλλιτέχνες, σημαντικοί, όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και ας είναι χάλια η ποιότητά της. 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 25/9 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ

Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου έγινε στο Πολυτεχνείο σύσκεψη που κάλεσε το ΕΕΚ για την δίκη στις 13 Οκτωβρίου που αφορά στον βαρύτατο τραυματισμό της συντρόφισσας Αγγελικής Κουτσουμπού από εποχούμενο σε μηχανάκι αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, στην πρώτη επέτειο της δολοφονίας του Aλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη του 2009.
Στην  σύσκεψη συμμετείχαν πολιτικές οργανώσεις, εργατικά σχήματα, αυτόνομα στέκια.
Έγινε ενημέρωση για το πολιτικό σκάνδαλο της μετατροπής της αστυνομικής βαρβαρότητας σε τροχαίο. Επίσης καταγγέλθηκε η μεθόδευση από την μεριά της κυβέρνησης και των δικαστικών αρχών της παραγραφής. Καθόλου τυχαία η δίκη ορίστηκε λίγο πριν εκπνεύσει η πενταετία που είναι το χρονικό όριο της παραγραφής.

Ασύδοτη η αστυνομία, στοχοποιεί αγωνιστές

του Γιώργου Τσαντίκου
Ασύδοτη η αστυνομία, στοχοποιεί αγωνιστέςΈνα ακόµα πολύ σοβαρό περιστατικό καταστολής και απόπειρας τροµοκράτησης αγωνιστών σηµειώθηκε αυτές τις µέρες στον Βόλο. Ο Στέφανος Μολόχας, µέλος της νΚΑ, του ΝΑΡ για την Κοµµουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχει ειδοποιηθεί να περάσει από την Ασφάλεια για «προσωπική του υπόθεση». ∆εν είναι µόνο οι συµβολισµοί που παραπέµπουν στις πιο σκοτεινές εποχές αυτού του τόπου, είναι και η ουσία της υπόθεσης.
Ο σύντροφος, µέλος του συλλόγου φοιτητών Αρχιτεκτονικής, ειδοποιήθηκε προσωπικά από αστυνοµικό για υπόθεση που αφορά «παραβάσεις σχετικά µε τις εκρηκτικές ύλες, έκρηξη και εµπρησµό κατά συναυτουργία», χωρίς καν να έχει διαταχτεί εισαγγελική έρευνα, χωρίς καν να τηρείται και αυτή η αστική νοµιµότητα. 

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει η δράση ενάντια στα διόδια στη Φθιώτιδα


ΚΑΛΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ; Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν – Διαβάστε και τι πέτυχαν!

Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν – Διαβάστε και τι πέτυχαν!
Θέσεις τζιχαντιστών στην κεντρική Συρία βομβάρδισαν οι Αμερικανοί. Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο τη σκληροπυρηνική οργάνωση Χάμαντ, η οποία αποσχίσθηκε από την Αλ Κάιντα και σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει μουσουλμάνους με ευρωπαϊκά διαβατήρια για τρομοκρατικές επιθέσεις εντός των ΗΠΑ. Στην ίδια περιοχή, στο ερημικό τμήμα της κεντρικής επαρχίας Χομς, βομβαρδίστηκαν και εγκαταστάσεις του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία, του Μετώπου Αλ Νούσρα.

40 χρόνια Νέας Δημοκρατία: οι δολοφονημένοι Αλέξης Γρηγορόπουλος, Νίκος Τεμπονέρας, Κουμής-Κανελλοπούλου είναι έργο σου...

40 χρονια Νεα Δημοκρατία..Τεμπονέρας....##40χρονια##φασισμος##
40 χρόνια Νεα Δημοκρατία....Κουμής, Κανελλοπούλου.
..##40χρονιαφασισμος#