Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ανατολική Ουκρανία:Ιστορίες απ'το Αντάρτικο .

Koμπάνι: Τέσσερα διδάγματα για την Aριστερά

KΟΜΠΑΝΙ, ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

του Historythree
μετάφραση: Γιάννης Χατζηδημητράκης
1.Ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε για την εμμονή της Δύσης για το ISIS
Βερολίνο, Οκτώβριος 2014.
Διαδήλωση αλληλεγγύης για τους Κούρδους του Κομπανί.
Φωτογραφία του Thorsten Strasas από το flickr
ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014.
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΠΑΝΙ.

ΣτΕ: 350.000 ευρώ στους γονείς οπλίτη που έχασε τη ζωή του από νάρκη στον Εβρο -Πώς είχε γίνει το τραγικό δυστύχημα

ΣτΕ:  350.000 ευρώ στους γονείς οπλίτη που έχασε τη ζωή του από νάρκη στον Εβρο -Πώς είχε γίνει το τραγικό δυστύχημα
Το Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ενέκρινε την καταβολή 350.000 ευρώ (συν τους νόμιμους τόκους) σε συγγενείς 20χρονου οπλίτη ναρκαλιευτή ο οποίος πριν από 16 χρόνια (1998) έχασε τη ζωή του στον Eβρο κατά την προσπάθεια απενεργοποίησης νάρκης.
Ειδικότερα, την 15η Ιουνίου 1998 από την 212 ομάδα ναρκαλιείας του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς ξεκίνησε μια ομάδα ναρκαλιευτών, με τελικό προορισμό το 3344 ναρκοπέδιο στην περιοχή Γεμιστής Πέπλου Έβρου.
Η αποστολή της ομάδας ήταν η ολική αφαίρεση των ναρκών στο εν λόγω ναρκοπέδιο. Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο Λοχαγός Β.Κ., ο οποίος χώρισε την ομάδα των ναρκαλιευτών σε δύο τμήματα. Την πρώτη ομάδα την αποτελούσε ο Λοχίας Σ.Π., οι στρατιώτες Χ.Π. και Ι.Λ. και ο υπάλληλος του ΥΕΘΑ Χ.Π. Και οι τρεις είχαν την ιδιότητα του ναρκαλιευτή.

ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ISIS ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ

A Turkish soldier "visiting" an ISIS anti-aircraft unit at Kobani. 
They look way too friendly.
Photo was sent to me by a US contractor at the Kobani border crossing.

Το Κομπάνι, η Γκουέρνικα των Κούρδων

http://s.kathimerini.gr/resources/2014-10/12s16kurdistan-thumb-large.jpgΜια μικρή πόλη περίπου 50.000 κατοίκων στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας έγινε παγκοσμίως διάσημη, τον τελευταίο μήνα, χάρη στην πεισματική αντίσταση των Κούρδων υπερασπιστών της απέναντι στις κατά πολύ υπέρτερες δυνάμεις των φανατικών ισλαμιστών. Στη συλλογική συνείδηση των Κούρδων έχει ήδη πολιτογραφηθεί ως η δική τους «Γκουέρνικα», κατ’ αναλογία προς τη μαρτυρική πόλη του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, που ενέπνευσε τον Πικάσο: σύμβολο ηρωισμού, αλλά και προδοσίας από την πλευρά των γειτόνων και συμμάχων που θα έπρεπε, θεωρητικά, να την προστατεύσουν. Εκείνο που δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό είναι ότι η μικρή αυτή πόλη αποτελεί λίκνο μιας σιωπηλής, αλλά πολύ ελπιδοφόρας επανάστασης, που κινδυνεύει να συντριβεί από τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών.

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΠΑΕΙ Plateiaradio

Ο Νίκος Αργυρίου από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος θα μιλήσει στο PLATEIARADIO για το μακελειό με τους τρεις νεκρούς στο στρατόπεδο του Βόλου. Ανθρώπινο λάθος ή κρατική δολοφονία;
Μην χάσετε την Εστία Ανομίας με τον Παπαδομανωλάκη Παναγιώτη

Το ISIS, ο ρόλος της Τουρκίας και το ανεξάρτητο Κουρδιστάν

isis
 Καθημερινοί αποκεφαλισμοί, αιματοχυσίες αμάχων, αρπαγές παιδιών και γυναικών ως λάφυρα πολέμου. Απειλές για καταπάτηση συνόρων, πολιορκίες πόλεων. Εξοικείωση με τη βία, η οποία «συντροφεύει» τον δυτικό κόσμο, κάθε φορά που οι αναταράξεις στη Μέση Ανατολή αποκτούν λίγο περισσότερο διεθνές ενδιαφέρον.
Τελευταία «πράξη» των γεγονότων στην περιοχή, η κατάληψη της πόλης Κομπάνι (ή Ayn al-Arab) στο κουρδικό τμήμα της Συρίας, δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία, από το ISIS. Από τη μία οι ισλαμιστές- σκληροπυρηνικοί απόγονοι της Αλ Κάιντα- από την άλλη οι κούρδοι της Συρίας που παλεύουν να διατηρήσουν τις περιοχές τους και στη μέση ο παράγοντας Τουρκία, που απειλεί με αιματοχυσία το ISIS, σε περίπτωση που παραβιαστούν τα σύνορά της, αλλά και το PKK το οποίο απειλεί και αυτό, σε περίπτωση που «πέσει» η πόλη Κομπάνι.

Security στα Πανεπιστήμια με κόστος 2,7 εκατομμύρια ευρώ


Νέα κινητοποίηση φοιτητών τη Δευτέρα 13/10. Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση που έβγαλαν μετά την κινητοποίηση της Παρασκευής:
Την Παρασκευή 10/10/2014, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Βιολογικού, Πληροφορικής, Χημικού, Νομικής και Φιλοσοφικής Αθήνας υλοποιώντας τις αποφάσεις των συλλόγων μας, πραγματοποιήσαμε πορεία στην Πανεπιστημιούπολη. Κύριο αίτημά μας ήταν να απομακρυνθούν οι security αλλά και κάθε εργολαβία από την Πανεπιστημιούπολη και σε αυτά τα πλαίσια απαιτήσαμε να αποχωρήσουν από το άσυλο οι σεκιουριτάδες και δεν τους επιτρέψαμε να παραμείνουν άλλο σε Πανεπιστημιακό χώρο.

Ολόκληρη η απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας Λαγού-Δεβελέκου (ηχητικό)

eske
Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό εδώ:
00:00
00:00
Η απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας Λαγού-Δεβελέκου που έφεραν σήμερα στη δημοσιότητα η Μαρία Ψαρά και ο Λευτέρης Μπιντέλας στο Έθνος:

Το ISIS παιδί των ΗΠΑ και του ιμπεριαλισμού


H Τουρκία φοβάται ότι η αλληλεγγύη στους Κούρδους μπορεί να πυροδοτήσει ευρύτερη εξέγερση του Κουρδικού και Τουρκικού λαού γι' αυτό αντιπαραβάλλει τόση βία εκτιμάει ο Σεϊτ Αλντογκάν, ανταποκριτής της ημερήσιας εφημερίδας Εβρενσέλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιάννη Ελαφρό και δημοσιεύεται στο "Πριν". Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο σύντροφος -και αρθρογράφος του μπλοκ μας- στην κήρυξη στρατιωτικού νόμου σε πολλές πόλεις και στις συγκρούσεις διαδηλωτών με τις δυνάμεις καταστολής στην Τουρκία, που είχε αποτέλεσμα την δολοφονία δεκάδων διαδηλωτών.
 - Τι έκταση έχουν οι αντιδράσεις στην Τουρκία για τη στάση της κυβέρνησης Ερντογάν - Νταβούτογλου στη Συρία; Ποιες πολιτικές δυνάμεις αντιδρούν; Οι διαδηλωτές είναι μόνο ή κυρίως κουρδικής καταγωγής ή και τουρκικής; Ποια είναι τα αιτήματα των διαδηλωτών;

Ντοκουμέντο: Εκπαίδευση παραστρατιωτικής ομάδας από οπλισμένους χρυσαυγίτες (Βίντεο) - Μιχαλολιάκος: Είμαστε φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες


Δηλαδή, τώρα θέλουν να μας πουν ότι σε όλα αυτά δεν υπήρχε εμπλοκή Στρατιωτικών;

Ότι τόσο καιρό η ΕΥΠ και η Ασφάλεια δεν ήξεραν τίποτε;
Ότι κανένας δεν είχε ενημερώσει τον Σαμαρά, το Βενιζέλο και το Μπαλτάκο;
Ότι οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής δεν εκπαιδεύτηκαν σε πλήρη συνεννόηση με το κράτος και την κυβέρνηση ως φασιστική εφεδρεία για τη γενικευμένη συντριβή των κοινωνικών κινημάτων της προηγούμενης περιόδου και όποτε χρειαστεί! 
Διαβάζουμε στο ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ:

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΛΗΓΜΕΝΩΝ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΠΑΖΟΥΚΑΣ ΜΕ ΛΗΓΜΕΝΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ!!!
Στις διάφορες στρατιωτικές μονάδες, μετά το σοκ που προκάλεσε το τρομερό φονικό στο πεδίο βολής στο Βόλο, κυρίως ανώτεροι στρατιωτικοί έχουν αναλάβει να καθησυχάσουν το προσωπικό, επιρρίπτοντας ουσιαστικά τις ευθύνες των ατυχημάτων στους φαντάρους!
Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο στα ΚΕΝ όσο και στις μονάδες της παραμεθορίου επαναλαμβάνονται οι ρήσεις «να προσέχετε, να έχετε το νου σας στην εκπαίδευση και να εκτελείτε ότι σας μαθαίνουμε, να φροντίζετε τα όπλα για να είναι σε άριστη κατάσταση» κλπ.
Οι αυτονόητες αυτές επισημάνσεις ουσιαστικά ενσωματώνονται σε μια ολόκληρη απόπειρα επίρριψης ευθυνών στο κατώτερο προσωπικό και πιο συγκεκριμένα στους φαντάρους, από καλά αμειβόμενους για τα δεδομένα της εποχής επαγγελματίες του πολέμου, που όχι μόνο δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αλλά ταυτόχρονα κάνουν τα στραβά μάτια ή ακόμη χειρότερα ενορχηστρώνουν και διατάζουν τη διεξαγωγή ασκήσεων γνωρίζοντας τον τεράστιο κίνδυνο στον οποίο θέτουν την ακεραιότητα και την ζωή των υφισταμένων τους.

Τζιχαντιστές, ο πολύτιμος σύμμαχος των ΗΠΑ

isis-prin725του Άρη Χατζηστεφάνου
Η Ουάσινγκτον επικαλείται σαν πρόσχημα την ανάγκη δημιουργίας ευρύτερης συμμαχίας εναντίον του ISIS, για να ενισχύσει την πρόσδεση χωρών στο άρμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και κυρίως να τις απομακρύνει από την επιρροή άλλων κυβερνήσεων, όπως της Ρωσίας.
Πολύτιμο εργαλείο για τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, της Τουρκίας και αρκετών αραβικών καθεστώτων παραμένουν οι δυνάμεις του ISIS καθώς προελαύνουν τις τελευταίες ημέρες σε κουρδικές περιοχές κοντά στα τουρκικά σύνορα. Παρά το γεγονός ότι η αμερικανική πολιτική στην περιοχή παρουσιάζει εκ πρώτης όψεως τα σημάδια ενός ολοκληρωτικού φιάσκου, αφού οι αμερικανικές δυνάμεις καλούνται να βομβαρδίσουν τους ανθρώπους που μέχρι πρότινος εξόπλιζαν, η Ουάσινγκτον επιχειρεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη νέα κατάσταση.

Και η Εκτός Σχεδίου Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία υπογράφει το ψήφισμα ενάντια στη δίωξη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δημοτικές Εκλογές 2014Kυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός, επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τη δράση της ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  και σέρνουν στα δικαστήρια ένα μέλος της, τον σ. N.A.
Η υπόθεση ξεκινά τον Δεκέμβριο του 2009. Tότε, στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, δημοσιεύεται επιστολή στρατευμένων στο ΚΕΝ Γρεβενών, οι οποίοι καταγγέλλουν απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στο στρατόπεδο, σοβαρότατα προβλήματα υγιεινής, ατομικά και συλλογικά καψώνια από αξιωματικούς, καθημερινή προσβλητική συμπεριφορά προς τους φαντάρους και καταχρηστικές ποινές που έπεφταν βροχή. Μετά τη δημοσίευση, ο διοικητής του στρατοπέδου, Δ. Βούτσης, συγκέντρωσε τους φαντάρους (διώχνοντας όλους τους αξιωματικούς) και αφού πρώτα τους τρομοκράτησε, κατόπιν τους κάλεσε να μπουν στο διαδίκτυο και να γράψουν στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, ότι «τι καλά που περνάμε». Κατόπιν, ο διοικητής που μέχρι τότε «δεν ήξερε τίποτε» για τις καθημερινές παραβιάσεις κάθε συνταγματικού και ανθρώπινου δικαιώματος των φαντάρων στο στρατόπεδο που διοικούσε, κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση!

"Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, το κίνημα μέσα στο στρατό και η απάντηση του κράτους"‏

STRATIOTESPOLYTEXNEIO-630x388Η Εργατική Λέσχη Περιστερίου σας καλεί την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 20.00 σε εκδήλωση με θέμα:
"Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, το κίνημα μέσα στο στρατό και η απάντηση του κράτους"
Θα μιλήσουν:
ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΙΝΤΣΑΡΟΣ, μέλος της επιτροπής για το στρατό (Οργάνωση πολιτών στήριξης των επιτροπών φαντάρων - σμηνιτών - ναυτών 1982-1986).

ΟΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Καταγγελίες σοκ για την τραγωδία με τον όλμο! Αλλάζουν δεδομέναΤρομερή αίσθηση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων και πολιτών για το Φόνο των τριών Πεζοναυτών στην άσκηση στο Βόλο αλλά και η απαίτηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να Απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Άξιο προσοχής το γεγονός ότι ενώ τόσο το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όσο και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ βρίσκονται αποκλεισμένοι από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, αλλά τα ζητήματα που έχουμε θέσει τόσο για τους όρους διεξαγωγής των ασκήσεων όσο και συνολικότερα για το νέο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων απασχολούν τα πάνελ των καλεσμένων. Των οποίων συχνά οι απαντήσεις ούτε νηφάλιες είναι ούτε αντιστοιχούν στο δράμα που βιώνουν οι οικογένειες, οι φίλοι και οι συνάδελφοι των τριών παλικαριών.
Έχει σημασία να δούμε το πως παρουσιάστηκαν οι νέες αποκαλύψεις μας από δύο σημαντικά μέσα που αναφέρονται στο χώρο της άμυνας, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που αναπαράγουν απλώς την καθεστωτική προπαγάνδα.

OI ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΠΕΝΘΟΥΝ ΑΛΛΑ Ο ΑΓΕΕΘΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΧΑΣΑΠΟΣΕΡΒΙΚΟ! ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΗΘΟΣ ΣΕ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΥΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ…

Ένα ακραία απαράδεκτο και προκλητικό γεγονός ήρθε να τονίσει την απόσταση που χωρίζει την ηγεσία του στρατεύματος και τμήμα των ανώτατων στρατιωτικών από τη μέση συνείδηση και τα αισθήματα συντριβής και οργής που τη διακατέχουν μετά το φονικό στο Πεδίο Βολής του Βόλου.
Ενώ οι οικογένειες των τριών δολοφονημένων από τον Στρατό παλικαριών και πληθώρα συναδέλφων τους βρίσκονται υπό συνεχή υποστήριξη ειδικών ψυχιάτρων. Ενώ ακόμη και οι τελετές ορκωμοσίας  των συναδέλφων της Σειράς Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα πένθους.
Στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στην Αθήνα Απόστρατοι έστησαν τρελό γλέντι.
Αξίζει να διαβάσουμε και να βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα από τα όσα αναφέρει γνωστό σαιτ που ασχολείται με τα ζητήματα άμυνας:    
«Όσοι έτυχε να περάσουν έξω από την ΛΑΕΔ χθες το βράδυ εντυπωσιάστηκαν από τον κόσμο που βρισκόταν εκεί. Κι έμειναν μ΄ ανοιχτό το στόμα όταν άκουσαν μουσική να παίζει μέσα από την ΛΑΕΔ! Το ρεπερτόριο από τάνγκο… μέχρι χασαποσέρβικο. Η απορία και η έκπληξη είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν είχε περάσει ούτε 24ωρο από την λήξη του επίσημου τριήμερου πένθους στις ΕΔ για τον θάνατο των τριών πεζοναυτών μας!
Τι συνέβαινε στην ΛΑΕΔ; Ήταν η “επανένωση” της τάξης της Σχολής Ευελπίδων του 1978! Από την τάξη του 1978 προέρχεται ο Α/ΓΕΕΘΑ, ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών Βασίλης Νικολόπουλος προσωπικός φίλος του Α/ΓΕΕΘΑ.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ-‘Ωρα κατάταξης στον Στρατό Ξηράς με την 2014 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ

Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2014 ΣΤ΄ΕΣΣΟ, από 10 έως και 13 Νοεμβρίου 2014, (ενώ την 03 και 04 Νοεμβρίου 2014 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας), όπως παρακάτω:

α. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1991 έως και 2016 (έτη γέννησης 1970 έως και 1995), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4),πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 01 Ιουλίου 2014 έως 31 Αυγούστου 2014.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ- Προηγμένα αντιαρματικά για τον εσθονικό Στρατό

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών (State Department) ενέκρινε την πώληση στις εσθονικές χερσαίες δυνάμεις προηγμένων αντιαρματικών συστημάτων τύπου Javelin, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπ. Άμυνας της Βαλτικής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για ένα συμβόλαιο ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων που αφορά την προμήθεια 350 μονάδων, συμπεριλαμβανομένων ανταλλακτικών, άλλου υποστηρικτικού υλικού, υπηρεσιών και υλικών για εκπαιδευτικούς σκοπούς, αλλά και τη γενικότερη λογιστική υποστήριξη των συστημάτων.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ-Ο Λίβανος παραγγέλνει στη Γαλλία τρία πολεμικά σκάφη Combattante FS 56

Σύμφωνα με το lemarin.fr η γαλλική ιδιωτική ναυπηγική εταιρεία Constructions Мécaniques de Normandie (η CMN στο Χερβούργο) αναμένεται να υπογράψει μια σύμβαση με την κυβέρνηση του Λιβάνου για την κατασκευή τριών περιπολικών σκαφών Combattante FS 56 για τον στόλο του Λιβάνου.
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι πραγματοποίησε στις 7 Οκτωβρίου 2014 στο Μέγαρο των Ηλυσίων μια επίσκεψη όπου είχε συνομιλίες με την κυβέρνηση της Γαλλίας για ένα μεγάλο πακέτο συμβάσεων για την αγορά σύγχρονων όπλων στο ποσό των 3.000.000.000 δολαρίων.

Ο Βασιλάκος ρωτά τον Λιακουνάκο αν δίνει μίζες! Τι του απάντησε


Image
Ο Ευάγγελος Βασιλάκος βάζει στο “κάδρο” της υπόθεση ηλεκτρονικός πόλεμος και τον νυν πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη επιρρίπτοντάς του ευθύνες για “τραγικές κωλυσιεργίες” που οδήγησαν στην ζημιά του ελληνικού δημοσίου.
Όλα αυτά τ΄ αναφέρει στην απολογία του στον ειδικό ανακριτή Κώστα Σαριώτη, αφού και ο κ.Βασιλάκος είναι κατηγορούμενος για τα 48.407.996 ευρώ που ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο από την υπόθεση της SONAK και του ηλεκτρονικού πολέμου.
Στην απολογία του που αποκάλυψε η εφημερίδα Παραπολιτικά, ο κ.Βασιλάκος αποκαλύπτει όμως και τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις που είχε με τον επιχειρηματία πασίγνωστο από την εμπλοκή του στους εξοπλισμούς Θωμά Λιακουνάκο.

Η Αθήνα απελευθερώνεται απο τους Γερμανούς-ΒΙΝΤΕΟ


ImageΗ εβδομάδα από τις 12 έως τις 19 Οκτωβρίου 1944 ήταν μια από τις πιο σημαντικές στον 20ο αιώνα σε επίπεδο συμβολισμού αλλά και γεγονότων. Στις 12 Οκτωβρίου τα γερμανικά στρατεύματα ξεκινούν την αποχώρησή τους από την Αθήνα. Ο γερμανός διοικητής Φέλμι προσπάθησε να προετοιμάσει το έδαφος για την ομαλή έξοδο των γερμανικών στρατευμάτων διαρρέοντας ότι δεν θα υπάρξουν καταστροφές στην επαρχία κατά την αποχώρηση. Πρόλαβαν όμως οι γερμανοί και εκτέλεσαν πατριώτες στο Δαφνί πριν φύγουν μαζί με κάποιους συνεργάτες διερμηνείς τους.


Ο ελληνικός λαός βγήκε στους δρόμους πανηγυρίζοντας για το τέλος της τετράχρονης τυραννίας. Από εκείνη την ημέρα είναι και τα κινηματογραφικά πλάνα με μουσική επένδυση Χατζιδάκι.

Έμπολα: η αρρώστια των φτωχών, της Ντίνας Τζουβάλα

140811-ebola-writebol-jms-2353_d946f841c7bb821a718d2083e175ccedΑς ξεκινήσουμε με δυο αφορισμούς: πρώτον, δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο φυσικό από μια επιδημία και δεύτερον, μια επιδημία μπορεί να μας πει σχεδόν τα πάντα για τις κοινωνίες στις οποίες ξεδιπλώνεται. Έτσι, και η παρούσα κρίση εξάπλωσης του Έμπολα έχει πολλά να μας πει για τα δυτικά ΜΜΕ, την αξία της ανθρώπινης ζωής, τα συστήματα υγείας, την βιοπολιτική.

Ο Ιωάννης Μεταξάς, η Καθημερινή και οι υγειονομικές βόμβες, του Χρήστου Τριανταφύλλου

metaxasΣτις 5 Οκτωβρίου, η Καθημερινή εγκαινίασε την νέα της εκδοτική σειρά ονόματι 
«Ηγέτες». Σύμφωνα με την ίδια την εφημερίδα,
Τα βιβλία έχουν ως θέμα ηγετικές μορφές που σφράγισαν την ιστορία, τον πολιτισμό, τις ιδέες και τους θεσμούς του τόπου μας από την αρχαιότητα μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Κάθε τόμος αναφέρεται στη ζωή και στο έργο μιας προσωπικότητας που άφησε στο διάβα της ανεξίτηλα ίχνη, απασχολεί τη σκέψη και την πράξη μας αιώνες και δεκαετίες και θα συνεχίσει αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλά χρόνια ακόμη. [1]

Τουρκία: Η συγκλονιστική διαμαρτυρία με τα πτώματα (φωτο)

Τουρκία: Η συγκλονιστική διαμαρτυρία με τα πτώματα (φωτο)
Συγκλονίζει η φωτογραφία από την διαδήλωση – διαμαρτυρία στο Καντίκιοϊ (Χαλκηδόνα) της Κωνσταντινούπολης που είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν μέσω του twitter οι χρήστες στην πορεία προπορεύεται μια ομάδα που κρατά τυλιγμένα στα σάβανα τα πτώματα από τους νεκρούς των διαδηλώσεων.
Το μόνο που σπάει την σιωπή είναι τα ονόματα των θυμάτων που έπεσαν από τις σφαίρες του παρακράτους.