Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

OΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ, ΝΑΥΠΗΓΟΙ, ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΕΜΠ)

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
 
Το τελευταίο διάστημα ξεδιπλώνεται νέα επίθεση της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών απέναντι στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων (ΕΑΣ).
Την Πέμπτη 23/10 στην Αθήνα, δικάζεται ο αγωνιστής Ν. Αργυρίου μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης στρατευμένων (ΕΑΣ) και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος. Δικάζεται μετά από μήνυση του διοικητή του 586ΤΠ/ Κέντρου ΕκπαίδευσηςΩΝεοσυλλέκτων Γρεβενών, Δ.Βούτση, για συκοφαντική δυσφήμηση, έπειτα από καταγγελίες που αναδείχτηκαν στο μπλογκ της επιτροπής. 

ΚΑΙ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Καμία δίωξη δεν μας σταματά, συγκέντρωση 23/10 Β' Μονομελές Πλημ/κείο Αθηνών 9.00
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το τελευταίο διάστημα ξεδιπλώνεται νέα επίθεση της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών απέναντι στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων (ΕΑΣ).

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/10 ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ-ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ -ΑΙΘΟΥΣΑ 8, Β ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ-

Ο Νίκος Αργυρίου δικάζεται για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση αξιωματικού του στρατού, σε συνέχεια δημοσιεύματος στο Δίκτυο για παραβιάσεις στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών.
argyriouΣτις 09:30 το πρωί της Πέμπτης δικάζεται στο Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Ευελπίδων) ο Νίκος Αργυρίου, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση, σε μια σοβαρή υπόθεση που βάζει στο στόχαστρο την ίδια την Επιτροπή, μια συλλογικότητα που τα τελευταία 20 χρόνια έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αποκάλυψη αυθαιρεσιών μέσα στα στρατόπεδα, υπερασπιζόμενη στην πράξη τα δικαιώματα των στρατευμένων.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίωξη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και του Νίκου Αργυρίου


«Η διαιώνιση μιας λογικής που θέλει τα στρατόπεδα άβατα και η κατοχύρωση του “δικαιώματος” στην αυθαιρεσία συγκεκριμένων αξιωματικών» επιχειρείται μέσω της δίωξης του Νίκου Αργυρίου, επισημαίνει το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.   Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου δικάζεται στο Β' Μονομελές Πλημ/δικείο Αθηνών ο Νίκος Αργυρίου, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης  Στρατευμένων και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση.

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Η ΑΛΛΗΓΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


Καμία δίωξη δεν μας σταματά, συγκέντρωση 23/10 Β' Μονομελές Πλημ/κείο Αθηνών 9.00ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Κάτω τα Χέρια από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
Το τελευταίο διάστημα ξεδιπλώνεται νέα επίθεση της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών απέναντι στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων (ΕΑΣ), με πρόσχημα τη μήνυση του διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, Δ. Βούτση, για συκοφαντική δυσφήμηση. Μήνυση που αφορά τη δημοσιοποίηση από την ΕΑΣ γράμματος φαντάρων για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στην μονάδα του.

Ένοπλες επιθέσεις στον Καναδά, σε «κόκκινο συναγερμό» το FBI Όπως μετέδωσε η καναδική τηλεόραση, επικαλούμενη το γραφείο του πρωθυπουργού, ο καναδός πρωθυπουργός κ. Στίβεν Χάρπερ έφυγε από το Κοινοβούλιο και είναι ασφαλής

b0juyvrceaa9nfw.jpglarge_0Κόκκινος συναγερμός σήμανε στον Καναδά, μετά τις ένοπλες επιθέσεις που σημειώθηκαν σε τουλάχιστον τρία σημεία στην Οττάβα: στο Μνημείο των Πεσόντων, στο Κοινοβούλιο και σε εμπορικό κέντρο στην πόλη. 

Η ευθιξία της χούντας στο άκουσμα του ονόματός της…

Στο περιφερειακό συμβούλιο της 14ης Οκτωβρίου, η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή, κατέθεσε 3 ψηφίσματα. Το πρώτο αφορούσε τη λήψη πολιτικής θέσης για το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή τριών φαντάρων στις Γλαφυρές Βόλου, καταδικάζοντας τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, κυβέρνηση και στρατιωτική ηγεσία. Το δεύτερο την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνει η κυβερνητική πολιτική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με την ουσιαστική κατάργηση της δωρεάν σίτισης και στέγασης, αλλά και με την εντεινόμενη επιχειρηματικοποίηση του πανεπιστημίου. Τέλος το τρίτο αναδείκνυε το ζήτημα της καταπάτησης των λαϊκών ελευθεριών μέσα από το παράδειγμα της παράνομης και αντισυνταγματικής κλήτευσης ως μάρτυρα του Σ. Μολόχα, μέλος και υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία στις τελευταίες εκλογές.

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Καμία δίωξη δεν μας σταματά, συγκέντρωση 23/10 Β' Μονομελές Πλημ/κείο Αθηνών 9.00Τρίκαλα

1.Τσάλα Συλβή, άνεργη
2. Τάχου Εύη, εκπαιδευτικός ιδιωτική υπάλληλος
3.Παπαδάκης Γιώργος, αρχιτέκτονας
4. Τσάλας Τάκης, συνταξιούχος ΟΤΕ
5.Παπαδάκης Μιχάλης, επιπλοποιός
6.Κουτσογιάνη Ελπίδα, δημοσιογράφος
7.Λουλέ Ηλιάνα, λογίστρια
8. Ζέρβας Ευθύμιος, αναπληρωτής καθηγητης ΕΑΠ, πρόεδρος ΔΣ του Ενιαίου Φορέα μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ
9.Τελειώνης Χρήστος, σύμβουλος επιχειρήσεων
10.Πρεκατές Χρήστος, ιατρός
11.Μπέκος Χρήστος, νοσηλευτής
12.Δάφνη, ιδιωτική υπάλληλος
13.Τρύπας Θανάσης, γεωπόνος
14.Σπυρόπουλος Σταύρος, ιατρός
15.Κατσιανακος Άρης, αυτοαπασχολούμενος
16.Τσουκαρέλης Σωτήρης, πολιτικός επιστήμονας



ΚΚΕ (μ-λ): Όχι στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης στους στρατεύσιμους!

Το ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλει τη φρονηματική δίωξη, του Νίκου Αργυρίου, μέλους  της «Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων», με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης».  Η δημοσίευση απ΄ την Επιτροπή, το Δεκέμβρη του 2009, καταγγελίας φαντάρων για την καταπίεση, τα καψώνια, τις ποινές, την προσβλητική συμπεριφορά που δέχονταν οι φαντάροι στο 586 Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών,  καθώς και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής εκεί, προκάλεσε τη μήνυση, απ΄ το διοικητή του στρατοπέδου. Ακολούθησαν απειλές,  ύβρεις, «ανώνυμα τηλεφωνήματα» και τρομοκράτηση σε μέλη της Επιτροπής, ενώ αποκαλύφθηκε και η παρακολούθηση των κινήσεων της Επιτροπής, απ’ τον κρατικό μηχανισμό, μέσω του «εμπλουτισμού» της δικογραφίας, απ’ τη λεγόμενη «Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».
Η πραγματικές αιτίες της δίωξης αυτής, βρίσκονται στην προσπάθεια φίμωσης, κάθε δημοσιοποίησης και καταγγελίας, που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης και το κλίμα τρομοκρατίας απέναντι στους φαντάρους, που επικρατεί συνολικά  στα στρατόπεδα στης χώρας, τις αυτοκτονίες και τα λεγόμενα «ατυχήματα», την πειθάρχηση και τις εξοντωτικές ποινές, βρίσκονται στην προσπάθεια τρομοκράτησης κάθε φωνής που θα τολμήσει να εναντιωθεί  στο ρόλο που επιφυλάσσουν για το μηχανισμό αυτό, η ντόπια άρχουσα τάξη, η κυβέρνηση και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά. Το ρόλο του απεργοσπαστικού μηχανισμού απέναντι στους δίκαιους αγώνες των εργαζόμενων, το ρόλο του πειθήνιου οργάνου του ΝΑΤΟ και των πολεμοχαρών επιδιώξεων των Αμερικάνων και Δυτικών ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς,  στην περιοχή και στο κόσμο, το ρόλο της εξυπηρέτησης των σχεδίων τους, απ’ την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή.
Η δίωξη αυτή δεν πρέπει να περάσει! Ούτε και η τρομοκράτηση που τη συνοδεύει! Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατεύσιμων αποτελεί μέρος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων της νεολαίας, των εργαζόμενων και όλου του λαού!
Να αθωωθεί ο Νίκος Αργυρίου ! Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Έξω το ΝΑΤΟ, οι  Βάσεις και οι Αμερικάνοι! Κάτω τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς!
kkeml_gr23 Οκτώβρη 2014

Εκκενώθηκε το φυλάκιο του Μελανιούς στη Χίο λόγω πυρκαγιάς

http://www.politischios.gr/sites/default/files/styles/image_arthro/public/filakiopasa.jpg?itok=QJf3yiX8Προς Άγιο Γάλας κατευθύνεται σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι από ανεμογεννήτρια στην περιοχή του Μελανιούς. Το αρχικό μέτωπο έχει εξαπλωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται διαρκώς.
Στην περιοχή έφθασαν 12 οχήματα και 20 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 4 οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 10 πεζοπόρα τμήματα, 13 εθελοντές και 3 εθλοντικά οχήματα. 
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκενώθηκε το Φυλάκιο του Μελανιούς. 
Πηγή:politischios

Σουηδία: Με... βία θα λύσει το μυστήριο του υποβρυχίου

http://www.onalert.gr/image/?w=630&src=/files/Image/NewOnAlert/BALTIC/sweedish_corvette1.jpgΟι Σουηδικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν ένοπλη βία, εάν διαπιστώσουν οτι υπάρχει καποιο ξένο σκάφος στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης, δήλωσε ο ανώτατος διοικητής καθώς η αναζήτηση της "υποβρύχιας απειλής" μπήκε στην πέμπτη μέρα.
"Στόχος μας τώρα είναι να αναγκάσουμε ό, τι κι αν είναι αυτο, στην επιφάνεια ... με ένοπλη βία, εάν είναι απαραίτητο," δήλωσε ο Sverker Göranson.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "το πιο σημαντικό κομμάτι της επιχείρησης - ανεξάρτητα από το αν βρούμε κάτι - είναι να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα, ότι η Σουηδία και οι ένοπλες δυνάμεις της ενεργούν και ειναι έτοιμες να δράσουν όταν νομίζουμε οτι τέτοια δραστηριότητα παραβιάζει τα σύνορα μας. "
Σύμφωνα με τον Göranson, ειναι ¨εξαιρετικά δύσκολο¨ να εντοπίσει κανείς υποβρύχια και η Σουηδία δεν έχει καταφέρει ποτέ να τα εντοπίσει στο παρελθόν.

Επίθεση κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας στη Βαγδάτη!

http://www.onalert.gr/image/?w=630&src=/files/Image/NewOnAlert/IRAK-IRAN-ISRAIL-SOMALIA/IRAK/2014-10-21T140141Z_1079944739_GM1EAAL1P4A01_RTRMADP_3_IRAQ-VIOLENCE.JPGΗ Πράσινη Ζώνη της αμερικανικής Πρεσβείας στη Βαγδάτη βλήθηκε από βαρύ οπλισμό, με τον μέχρι τώρα απολογισμό να είναι 6 ρουκέτες που έπληξαν αυτήν την ζώνη υψηλής επιφυλακής, σύμφωνα με δημοσίευμα της κουρδικής εφημερίδας Rudaw. Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του Fox news, δεν σημειώθηκαν απώλειες εντός της Πράσινης Ζώνης. Η ζώνη αυτή, θεωρείται η πιο ασφαλής περιοχή του Ιράκ, καθώς στεγάζει την καρδιά της πολιτικής ηγεσίας και των μεγαλύτερων διπλωματικών αποστολών στη χώρα. Εκεί  στεγάζεται η έδρα της κυβέρνησης του Ιράκ, η πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά και η πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ρουκέτες έπεσαν 500 μέτρα μακρυά από το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας και ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες. Επιμέλεια: OnAlert

Η μάχη για τη ζωή στα παγωμένα νερά της Λαμπεντούζα

Η υπολογαχός Κάτια Πελεγκρίνο του πλοίου Λίμπρα του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας, πρωταγωνιστεί σε σειρά ντοκιμαντέρ που εξιστορεί τις δραματικές προσπάθειες των διασωστών για να σώσουν τους μετανάστες του μοιραίου ναυαγίου της Λαμπεντούζα που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2013 με 366 άτομα να χάνουν τη ζωή τους στα νερά της Μεσογείου.
Το ντοκιμαντέρ είναι συμπαραγωγή της τηλεόρασης Rai και της εφημερίδας Corriere della Sera.
Οι μαρτυρίες των διασωστών συγκλονίζουν και οι περιγραφές τους είναι ανατριχιαστικές.

Παρατυπίες της διοίκησης στο 507 ΜΚ/ΤΠ (ΑΣΣΗΡΟΣ) στο ζήτημα απαλλαγών μετά από 24ωρη υπηρεσία

Εξοργισμένο είναι το μόνιμο προσωπικό με την συμπεριφορά του διοικητή, Αντισυνταγματάρχη Πεζικού Οικονόμου Δημήτρη, ο οποίος συστηματικά αναιρεί το Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με τις απαλλαγές στελεχών μετά από υπηρεσία και παραβίαση του προγράμματος εργασιών/εκπαίδευσης της μονάδας.
Αντί λοιπόν η παράδοση-παραλαβή να γίνεται μεταξύ 7.20-7.30 π.μ.  και να αποχωρούν όσοι ήταν υπηρεσία την προηγούμενη μέρα, ο διοικητής απαγορεύει στα στελέχη να κάνουν το οτιδήποτε αν δεν έχει προηγουμένως προβεί ο ίδιος σε έλεγχο.

Καταδίκη Ελλάδας και Ιταλίας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παράνομες απελάσεις μεταναστών

Καταδίκη Ελλάδας - Ιταλίας για παράνομες απελάσεις μεταναστώνΠαραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελλάδα και την Ιταλία διαπίστωσε το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην υπόθεση συλλογικής απέλασης μεταναστών και αιτούντων άσυλο την περίοδο 2008-2009. Η υπόθεση «Σχαρίφι και άλλοι κατά Ελλάδας και Ιταλίας» που εκδίκασε σήμερα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αφορούσε την περιπέτεια 35 συνολικά μεταναστών (32 Αφγανοί, δύο Σουδανοί και ένας από την Ερυθραία), οι οποίοι εγκατέλειψαν τις χώρες τους που πλήττονταν από ένοπλες συγκρούσεις, εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα και κατόπιν πέρασαν στην Ιταλία.

IS-Τουρκία-Κομπάνι: Μια διαφορετική οπτική της σύγκρουσης


Το 401 π.Χ. 10.000 Έλληνες μισθοφόροι («Μύριοι») ξεκίνησαν να πολεμήσουν για λογαριασμό του Πέρση Κύρου, ο οποίος διεκδικούσε τον θρόνο της αυτοκρατορίας από τον αδελφό του Αρταξέρξη. Οι έλληνες μισθοφόροι ζητούσαν να επισκεφτούν τον εργοδότη τους τον Κύρο, για να ζητήσουν αμοιβές και δώρα. Ο Κύρος δέχτηκε, ο ίδιος στην σκηνή του, τον καθένα ξεχωριστά απ’ αυτούς και απ’ όσα ζητούσαν ο Κύρος πάντα υποσχόταν πολλά περισσότερα (ενδεικτικό της αξίας που έδειχνε στους έλληνες πολεμιστές). Η μάχη διεξήχθη στα Κούναξα της Μεσοποταμίας, όπου αν και η ελληνική παράταξη θριάμβευσε, ο Κύρος σκοτώθηκε και μαζί του χάθηκε και η μάχη.  Του Κωτούλα Γεώργιου (στρατιωτικού) / defence point 

Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΧΛΙΔΑΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΕΕ-ΝΑΤΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΡΩΝΕ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ!

Αποχαιρετιστήριο γεύμα από τον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο σε πρέσβεις Ε.Ε. - ΝΑΤΟ στην Αθήνα

ΒΟΜΒΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΗΠΑ-ΕΕ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ουκρανία: Εκτεταμένη χρήση βομβών διασποράς από την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου
Το μέγεθος του εγκλήματος της αντιδραστικής κυβέρνησης των φασιστικών και εθνικιστικών δυνάμεων του Κιέβου εναντίον των κατοίκων των νοτιοανατολικών περιοχών, αποδεικνύεται τόσο μεγάλο, που ούτε οι ΜΚΟ - όργανα των ιμπεριαλιστών δεν μπορούν παρά να το παραδεχτούν. Έτσι, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι κυβερνητικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση -των απαγορευμένων στις περισσότερες χώρες- πυρομαχικών διασποράς στην ανατολική Ουκρανία.

ΤΟ ΚΑΨΙΜΙ-ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΝΥΠΟΤΑΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

spartakosΗ εκπομπή “ΤΟ ΚΑΨΙΜΙ” με τον Ν. Αργυρίου για το εξοντωτικό πρόστιμο των 6.000 σε ανυπότακτους φαντάρους με νόμο Αβραμόπουλου. Καταγγελίες από Έλληνες που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν λόγω κρίσης και τώρα καλούνται να πληρώσουν 6000 για ανυποταξία.
επιμέλεια του Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος


Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης κι η Βασίλω πρώτη – Νίκη της ελληνικής αστικής τάξης με επιχειρησιακό κέντρο το Στρατηγείο της Λάρισας – Oι «επιχειρήσεις» των ευρωενωσιακών δυνάμεων


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΕ
Σχεδιάζουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης

Με φόντο τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, στην Αθήνα, το Ατυπο Συμβούλιο των υπουργών Αμυνας της λυκοσυμμαχίας.



Τουλάχιστον πέντε Βρετανοί εντάσσονται κάθε εβδομάδα στο Ισλαμικό Κράτος


Τουλάχιστον πέντε Βρετανοί εντάσσονται κάθε εβδομάδα στο Ισλαμικό Κράτος
«Τουλάχιστον πέντε» Βρετανοί αναχωρούν «κάθε εβδομάδα» για το Ιράκ ή τη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός της βρετανικής αστυνομίας Μπέρναρντ Χόγκαν-Χόου.
«Οι πρόοδοι του ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία, οι οποίες σημειώνονται ολοένα και πιο γρήγορα, τώρα και προς την Τουρκία, δεν είναι απλώς ωμότητες που διαπράττονται σε μακρινές χώρες», δήλωσε ο Χόγκαν-Χόου.
«Γνωρίζουμε ότι περισσότεροι από 500 Βρετανοί έχουν ταξιδέψει για να συμμετάσχουν στις μάχες. Πολλοί εξ αυτών έχουν επιστρέψει και πολλοί άλλοι θέλουν να το κάνουν τους επόμενους μήνες ή ίσως χρόνια», πρόσθεσε ο ίδιος. 

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ "ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"

Να σταματήσουν οι διώξεις πολιτών που συμμετείχαν στην Παρέλαση τουΛαού στις 28/10/2011 στη Θεσσαλονίκη
Στις 23 του Οκτώβρη 2014 δικάζονται στο τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης 10 πολίτες, γιατί συμμετείχαν στην «Παρέλαση του Λαού» την 28η Οκτωβρίου 2011. Πρόκειται για αγωνιστές του εκπαιδευτικού και του λαϊκού κινήματος, όπως ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Αγαπητός, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Σμήλιος, οι δικηγόροι Αρετή Σκουνάκη και Γιώργος Τζαμαδάνης και 6 ακόμα αγωνιστές γνωστοί από τη δράση τους στο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.

Δικάζονται αύριο για τη συμμετοχή τους στην παρέλαση του λαού.

παρελασηΣε δίκη οδηγούνται αύριο Πέμπτη 23 Οκτωβρίου για άλλη μια φορά δέκα αγωνιστές με αφορμή την παρέλαση του λαού στη Θεσσαλονίκη, όπως ονομάστηκε η μαζική λαϊκή διαμαρτυρία στην επίσημη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου το 2011 που έκανε τον Κάρολο Παπούλια να φύγει άρον-άρον και να παρελάσει ο ίδιος ο λαός.
Τότε φάνηκε το χάσμα ανάμεσα στον λαό και την κυβέρνηση Παπανδρέου που λίγες μέρες αργότερα οδηγήθηκε σε παραίτηση.
Ταυτόχρονα όμως άρχισε και η δίωξη αγωνιστών, όπως ο περιφερειακός σύμβουλος της Ανταρσίας στην Κεντρική Μακεδονία και συνδικαλιστής δάσκαλος Θανάσης Αγαπητός, το μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Ηλίας Σμήλιος, οι αγωνιστές δικηγόροι Αρετή Σκουνάκη και Γιώργος Τζαμαδάνης που επανειλημμένα έχουν διατελέσει μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και μαζί άλλοι 6 αγωνιστές του μαζικού και φοιτητικού κινήματος.

Όλοι είμαστε Σπάρτακος! Να σταματήσει η δίωξη του Δικτύου Αλληλεγγύης Στρατευμένων

 ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όλοι είμαστε Σπάρτακος!
Όλοι είμαστε Σπάρτακος!
Να σταματήσει η δίωξη του Δικτύου Αλληλεγγύης Στρατευμένων
Το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο προχωράει υλοποιώντας κάθε κομμάτι της αντιδραστικής, ακροδεξιάς και αντιλαϊκή ατζέντας, προσπαθώντας να ανατρέψει κάθε αντίσταση, κάθε κίνημα αμφισβήτησής του. Στόχος τώρα, είναι το Δίκτυο Αλληλεγγύης Στρατευμένων, το οποίο διώκεται με μια δίκη-συμπαιγνία στις 23 Οκτωβρίου 2014, στις 9.00 π.μ. στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, μετά από δημοσίευση στην ιστοσελίδα της, επιστολής στρατευμένων που κατήγγειλαν τις συνθήκες διαβίωσής τους στο ΚΕΝ Γρεβενών. Μέσα από μια διαδικασία που «μυρίζει» έντονα αυθαιρεσίες και παρακολουθήσεις πολιτών, συντάχθηκε μια δικογραφία που στοχεύει σε πρόσωπα, στην πραγματικότητα όμως, στοχεύει σε όλη την Επιτροπή και τελικά, στο ίδιο το κίνημα.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΑΛΕΡΑΣ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ. ΑΡΑΓΕ Ο ΑΓΕΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ;



Ποια είναι η “γαλέρα” του Στόλου; Το κείμενο που έφθασε στο Onalert είναι γραμμένο όπως θα διαπιστώσετε από άνθρωπο που γνωρίζει άριστα τους κανονισμούς ,τις διαταγές και τον νόμο. Τα όσα περιγράφει ότι συμβαίνουν σε πλοίο του Στόλου μοιάζουν απίστευτα αλλά αποδεικνύονται με έγγραφα που ο συντάκτης έχει στην κατοχή του. Αν πράγματι λοιπόν αποδείξει όσα ισχυρίζεται στο κείμενό του τότε κάποιος από τον Στόλο θα πρέπει να μας διαφωτίσει γιατί δεν έχει ακόμη παρέμβει κάποιος για να κάνει την “γαλέρα” κανονικό πολεμικό πλοίο. Μέχρι σήμερα ίσως να είχαν την δικαιολογία ότι δεν γνώριζαν. 
Το κείμενο για την “γαλέρα”: