Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΑΓΡΙΟ ΠΕΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΩΦΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΡΩΜΑΝΟΥ!

kof708
Για τον Νίκο Ρωμανό που συνεχίζει την απεργία πείνας μίλησε ο Σάββας Κωφίδης.
Ο παλαίμαχος άσος του Ηρακλή και του Ολυμπιακού και μέλος της πρωτοβουλίας «Hasta La Victoria Siempre» μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» για την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού και τη στάση της Κυβέρνησης στην υπόθεση.
Αναλυτικά όσα είπε: «Η αλήθεια είναι πως απέναντι σε αυτό το παιδί νιώθω πολύ μικρός. Απέναντι σε αυτό το παιδί που αγωνίζεται για τις ιδέες του και το δικαίωμά του για μόρφωση, νιώθω πολύ αδύναμος, πολύ μικρός καθώς δεν μπορώ ούτε να επέμβω, να βοηθήσω. Τα μηνύματα αλληλεγγύης είναι όλα δεκτά αλλά αν δεν πάρουμε πιο ενεργές αποφάσεις, θα έχουμε πρόβλημα. Αυτό που με εξοργίζει πέρα από το συναίσθημα αυτό της αδυναμίας μου να βοηθήσω είναι γι αυτούς που μπορούν και δεν το κάνουν. Δηλώνουν κάτι αλλά η συμπαράστασή τους με αυτόν τον τρόπο δε μου λέει τίποτα. Από την αντιπολίτευση περιμένω, δεν περιμένω από τους κυβερνώντες.

Οι δυο Ελλάδες του Δεκέμβρη

δεκέμβρης 08
00:00
00:00
Η εκπομπή μεταδόθηκε το Δεκέμβριο του 2009

Αν ο Ρωμανός ήταν έμπορος ναρκωτικών ο Αθανασίου θα τον είχε βγάλει

Του Κώστα Βαξεβάνη Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν απόλυτος: ο Ρωμανός δεν είναι δυνατόν να βγαίνει από τη φυλακή για να σπουδάσει. Ο λόγος είναι οι νόμοι και οι νομικές διαδικασίες που ισχύουν. “Με τη νομιμότητα και τους νόμους” ο υπουργός,θα πει κάποιος.  Η αλήθεια είναι πως ο υπουργός είναι με τη νομιμότητα,αλλά αυτή που δημιουργεί ο ίδιος για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες καταστάσεις και κατηγορίες παράνομων. Προφανώς όχι ένα νεαρό 21 χρόνων που κραυγάζει πως θέλει να σπουδάσει. Αλλά αφού αρέσει τόσοι πολύ η νομιμότητα στον κύριο υπουργό,ας μιλήσουμε για νομιμότητα. Κατ αρχήν οφείλει να γνωρίζει ως νομικός,πως οι νόμοι αλλάζουν όταν οι ίδιες οι κοινωνικές συνθήκες και η κοινωνία απαιτούν να αλλάξουν. Η νομιμότητα δεν είναι πλαίσιο από νόμους και διατάξεις,αλλά πρωτίστως απόδοση Δικαιοσύνης συμβατή με την κοινωνία. Όταν η νομιμότητα δεν συμβαδίζει με την κοινωνική αντίληψη,το περί δικαίου αίσθημα και την απόδοση Δικαιοσύνης,τότε είναι η ώρα που αλλάζει. 

Εργαζόμενοι του «Γ. Γεννηματάς» παρέδωσαν ψήφισμα στα χέρια του Ν. Ρωμανού (βίντεο) «Το παιδί μου αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια όλων μας. Εχει σημασία να παραβρεθούμε όλοι στην πορεία για τον Αλέξη», τόνισε ο πατέρας του Ν. Ρωμανού

astynomia-domatio-romanou-1
Διαμαρτυρία στο προαύλιο χώρο του «Γ. Γεννηματάς», όπου βρέθηκε και ο πατέρας του  Ν. Ρωμανού, πραγματοποίησε το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομικής δύναμης, τόσο στον προαύλιο χώρο, όσο και έξω από το δωμάτιο του Ν. Ρωμανού.

Έφυγαν από τη ζωή δύο Σύροι πρόσφυγες του Συντάγματος

Τη ζωή τους έχασαν πριν ολοκληρώσουν το όνειρο τους για το μεγάλο ταξίδι στην Ευρώπη δύο Σύροι πρόσφυγες. Ο πρώτος έφυγε από τη ζωή λόγω καρδιακής προσβολής ενώ ο δεύτερος σκοτώθηκε στην προσπάθεια του να φύγει από την Ελλάδα, στα ελληνο-αλβανικά σύνορα. Και οι δύο πρόσφυγες συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα.
Ο πρώτος πέθανε εχθές. Όπως ενημερώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) ο εκλιπόν είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο πριν από δύο μέρες και οι Σύριοι είχαν θορυβηθεί έντονα.

Στα χέρια των τζιχαντιστών το τελευταίο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Άσαντ;



ImageΟι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) προωθήθηκαν σε θέσεις γύρω από το στρατηγικής σημασίας στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, όπως ανέφερε σήμερα μια ΜΚΟ.
Το ΙΚ, το οποίο ελέγχει από τον Απρίλιο το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας και της ομώνυμης πόλης Ντέιρ Εζόρ, κατέλαβε το χωριό αλ Τζάφρα, το οποίο γειτονεύει με την αεροπορική αυτή βάση, η οποία παραμένει στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η προέλαση αυτή προκαλεί μεγάλες δυσκολίες στους στρατιώτες οι οποίοι επανδρώνουν τη βάση, καθώς είναι πλέον σχεδόν περικυκλωμένοι και δν τους απομένει πλέον παρά μόνο μια χερσαία δίοδος ανεφοδιασμού, δυτικά του αεροδρομίου.

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

σαμαράς

ΝΔ: «εκτροπή» η απαγόρευση συναθροίσεων

ΤΩΡΑ: Αντισυνταγματική τροπολογία – δώρο στους καναλαρχες απο την κυβερνηση! Δεν θα το δειτε στις ειδήσεις…




Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ-ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
θάλαμος νοσηλείας
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΗ Κυβέρνηση, οι δυνάμεις καταστολής και ο αστικός κόσμος που υπερασπίζονται απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι αποτελούν τον πραγματικό εσωτερικό εχθρό του κόσμου της εργασίας.   
Στην νέα τρομοκρατική επίδειξη του κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης προσήχθησαν 34 φοιτητές και φοιτήτριες μέλη φοιτητικών συλλόγων, καθώς και μέλη της ΚΕΔΔΕ, που ζητούσαν να συναντήσουν τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να μεταφέρουν τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων, υπέρ του δίκαιου αιτήματος του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού να συνεχίσει κανονικά τις σπουδές του.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ-ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ!

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας του Παραλόγου η Θητεία. H ευθυνοφοβία και το κλίμα συγκάλυψης κάθε αυθαιρεσίας και παρανομίας προκειμένου να διαφυλαχτεί το Γόητρο του Στρατού. Κάτι που φυσικά διαιωνίζει τα προβλήματα, βολεύει τους παρανομούντες!
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προέβει σε μια αποκάλυψη για τις συνθήκες που βιώνουν οι σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Βασίστηκε σε σχετική έρευνα διδάσκοντος καθηγητή Κοινωνιολογίας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στην Σχολή διαπιστώνει ότι μια στις τρεις σπουδάστριες της 4ης Τάξης, δηλαδή το 33,3%, δήλωσε ότι ένοιωσε ότι παρενοχλήθηκε κάποια στιγμή στα τριάμισι περίπου χρόνια της ενδοστρατιωτικής ζωής της στην Σχολή από άνδρα. Και ότι  με βάση την μέχρι εκείνη την ώρα εμπειρίας τους από την ΣΣΕ, το 40% από τις σπουδάστριες της 4ης Τάξης δηλώνουν ότι μετάνιωσαν για την επιλογή τους να εισέλθουν  στη Σχολή!

«Το τελευταίο κείμενο –του Νίκου Ρωμανού-είναι η διαθήκη του» (Ηχητικό)

Συγκλονιστική η συνέντευξη που έδωσε ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού στην Γιάννα Παπαδάκου στον ραδιοσταθμό Alpha. Οι νέες κυβερνητικές μεθοδεύσεις, είπε, στην υπόθεση του αναρχικού απεργού πείνας αποτελούν «ακόμα ένα καρφί στο σταυρό του μαρτυρίου».  Απέδωσε προσωπικές ευθύνες στον υπουργό δικαιοσύνης που τον κατηγορεί για ωμή παρέμβαση στην απόφαση που πήραν οι δικαστές.
«Ο Ρωμανός θα επιμείνει στην απεργία πείνας, μέχρι τον φυσικό θάνατο του» εκτίμησε , αποδίδοντας αυτό το ενδεχόμενο «στην αδιαλλαξία της κρατικής  εξουσίας».
Η υγεία του παρουσιάζει επιδείνωσε μας ενημέρωσε και οι γιατροί σκέπτονται να τον πάνε στην μονάδα εντατικής θεραπείας.
Με την φράση «Το τελευταίο γραπτό κείμενο–του Νίκου Ρωμανού-είναι η διαθήκη του», μας έκανε να ανατριχιάσουμε και να εξοργιστούμε για την κρατική κτηνωδία.
Ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του με την πρόταση: «Ο Ρωμανός μου ψιθυρίζει ότι ο Γρηγορόπουλος χάθηκε για να μου δωρίσει εμένα μια ζωή υπεύθυνη, με αξίες, δεν την πουλάω».

ΝΕΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

      Κάποιοι δεν έχετε καταλάβει πόσο μεγάλο, πόσο ουσιώδες για τη Δημοκρατία είναι αυτό που συμβαίνει με το Νίκο Ρωμανό. Κάποιοι πίσω από τους πάνοπλους που σας φυλάνε κλείνετε μάτια και αυτιά στους γεμάτους δρόμους και τις φωνές μας. Ούτε το συμφέρον σας δε βλέπετε πια, τυφλωμένοι από την αλαζονεία και τη διαφθορά σας.    


ΤΩΡΑ-Νεκρός ανασύρθηκε ο εργάτης της Χαλυβουργίας στο Βόλο

ΤΩΡΑ-Νεκρός ανασύρθηκε ο εργάτης της Χαλυβουργίας στο ΒόλοΤΩΡΑ-Νεκρός ανασύρθηκε ο εργάτης της Χαλυβουργίας στο Βόλο
Νεκρός ανασύρθηκε από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υπό τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Αρχιπύραχο Νικόλαο Μιχαλάκη, ο οποίος κινητοποίησε και την ΕΜΑΚ, ένας 48χρονος εργάτης, από δεξαμενή ύψους 4 περίπου μέτρων στην οποία βρέθηκε έπειτα από πτώση, στην Χαλυβουργία Θεσσαλίας του Μάνεση, σύμφωνα με το e-volos.
Στον χώρο του εργοστασίου έχει καταφθάσει και κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας. 

Επιστήμη, τεχνολογία και πόλεμος (Μέρος Α΄)


του Παναγιώτη Γαβάνα
ImageΑπό πρώτη ματιά φαίνεται να υπάρχει μια αντίφαση ανάμεσα στη «καταστροφική δύναμη» των εξοπλισμών και στη «παραγωγική δύναμη» επιστήμη και τεχνολογία, η πρόοδος της οποίας πρέπει να συνεισφέρει στο καλό της ανθρωπότητας. Η φυσικο-επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος όμως χρησιμοποιήθηκε σε πολλές περιπτώσεις για τους εξοπλισμούς και τους πολέμους, και οι επαναστάσεις στις φυσικές επιστήμες και την τεχνολογία είχαν ως συνέπεια ριζικές αλλαγές στα στρατιωτικά και στη τεχνική των όπλων.
Στο Πρώτο Μέρος αυτής της μικρής μελέτης εξετάζεται συμπυκνωμένα η εξέλιξη και η αλληλεπίδραση επιστήμης, τεχνολογίας και πολέμου, από τις απαρχές τους μέχρι σήμερα

Συμπαράσταση και Αλληλεγγύη! στον δίκαιο αγώνα του Νίκου Ρωμανού

Τι είναι οι φυλακές «τύπου Γ» -Αυστηρότερες συνθήκες κράτησης, ειδικά κελιά για Ετοιμάζοντας τις φύλακες τύπου Γ προσπαθούν να απομονώσουν τους κρατούμενους  χρησιμοποιώντας  όλους τους  μεθόδους.
Είναι καθήκον όλων των φορέων, συνδικάτων, ανθρώπων που παλεύουν για τα ανθρωπινά δικαιώματα θα είναι αλληλέγγυοι.
Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του αυτονόητου δικαιώματος στις εκπαιδευτικές άδειες του Νίκου Ρωμανού (από 10/11).
Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

ΣΥΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: AΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Από τη φρίκη του πολέμου στο αδιέξοδο της Ελλάδας
του Δικτύου για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας
«Εμείς οι Σύροι πρόσφυγες που βρισκόμαστε στο Σύνταγμα από τις 19 Νοέμβρη με γυναίκες και παιδιά, και που είμαστε σε απεργία πείνας από τις 24 Νοέμβρη, που είδαμε τα σπίτια μας να γκρεμίζονται, τους δικούς μας να σκοτώνονται, τα παιδιά μας να ακρωτηριάζονται, τη ζωή μας να καταστρέφεται, που ξεφύγαμε από τη φρίκη του πολέμου, που περάσαμε μήνες στο δρόμο, έχοντας σπίτι τα πάρκα και στρώμα τη γη, είμαστε εδώ όχι για να ζητήσουμε ελεημοσύνη, αλλά διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή.» Έτσι, ανθρώπινα και συγκλονιστικά ξεκίνησαν οι Σύροι πρόσφυγες, ανάμεσα τους και πολλές γυναίκες και παιδιά, την Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν με την υποστήριξη της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στις 28 Νοεμβρίου 2014 στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα για το αυτονόητο: το δικαίωμα στη ζωή!

Kύρτσος: «Θα παρακαλάμε να ’ρθει στην Ελλάδα ένας οικονομικός δικτάτορας»-Παρεμβάσεις Ελλήνων στις Βρυξέλλες (Βίντεο)

kyrtsos-brussΓράφει ο Βρυξέλλην
Μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, στις 3 Δεκέμβρη, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ συνέκρινε τη τωρινή περίοδο με εκείνη της δεκαετίας του ’30 προ της δικτατορίας του Μεταξά και δήλωσε ότι  «αν δε συμμορφωθούμε [στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μνημονίου] σε λίγο θα παρακαλάμε να “ρθει στην Ελλάδα ένας οικονομικός δικτάτορας να απολύσει 100.000 άτομα και να μειώσει μισθούς και συντάξεις». «Όλα αυτά δημοκρατικά βέβαια» έσπευσε να συμπληρώσει, συνειδητοποιώντας  ότι η κρίση ειλικρίνειάς του είχε παρατραβήξει.

Κλειστοί σήμερα από τις 13.00 τρεις σταθμοί του μετρό- Οι συγκετρώσεις το τριήμερο

Κλειστοί θα είναι σήμερα από τις 13.00 οι σταθμοί Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Κατεχάκη του Μετρό.
Λόγω της επίσκεψης Νταβούτογλου τίθενται σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας από το πρωί της Παρασκευής έως το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι σταθμοί θα κλείσουν έπειτα από εντολή της αστυνομίας.
«Καυτό» τριήμερο ξεκινά σήμερα Παρασκευή στην Αθήνα με την επίσημη επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου. Συνεχίζεται το Σάββατο με τις συγκεντρώσεις-πορείες για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και κορυφώνεται την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, με τις συγκεντρώσεις σε Σύνταγμα και Ομόνοια.

Ο Σαμαράς μέσω Μπαλτάκου απλώνει "Ρίζες" σε δισαρεστημένους νεοδημοκράτες



Ενδιαφέρουσα είναι η προσέγγιση που κάνει "Το Ποντίκι" για την σκοπιμότητα δημιουργίας του πολιτικού μορφώματος Μπαλτάκου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας το κόμμα του πρωθυπουργικού φίλου αποσκοπεί να στηρίξει τον Σαμαρά, εγκλοβίζοντας ψηφοφόρους που σήμερα "έχουν διαρρήξει τους δεσμούς τους με τη Ν.Δ.
Απλώνει "Ρίζες" ο Σαμαράς
"Φύτεψε" τον Μπαλτάκο για να απλώθεί στα άλλα κόμματα της Δεξιάς και Ακροδεξιάς

Σεισμικές αλλαγές στη Μέση Ανατολή και ο τουρκικός ρόλος- ΚΕΙΜΕΝΟ του "γνωστού" STRATFOR

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Τουρκία παρέχει πλήρη στήριξη στους τζιχαντιστές της ISIS-Ακόμα και δορυφορικές εικόνες με τις θέσεις των Κούρδων!Οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν κατέληξαν σε συμφωνίες, αλλά τελικά παρατάθηκαν. Αυτό που πριν έναν χρόνο εμφανιζόταν ως μεγάλης σημασίας κρίση, είναι πλέον κάτι διαχειρίσιμο. Η μη επίτευξη συμφωνίας σηματοδοτεί μια στροφή στις σχέσεις ΗΠΑ – Ιράν, η οποία δεν μπορεί να εξηγηθεί χωρίς να ειδωθεί μέσα από το πρίσμα των τεράστιων γεωπολιτικών αλλαγών που συντελούνται στη Μέση Ανατολή, οι οποίες επαναπροσδιορίζουν το όλο ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
Του GEORGE FRIEDMAN, «The Islamic State Reshapes the Middle East» (Το Ισλαμικό Κράτος επαναχαράσσει τη Μέση Ανατολή)ΠΗΓΗ: STRATFOR, Geopolitical Weekly
ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

Γιούνκερ Θεέ, πάρε τις ΠΑΕ | Του Old Boy

stin-athina-pali-o-giounker.w_hr
Στον μαινόμενο πόλεμο Μαρινάκη – Μελισσανίδη, υποθέτω πως λίγοι φανατικοί οπαδοί παίρνουν ευθέως το μέρος του ενός ή του άλλου και πως οι περισσότεροι δεν παίρνουν το μέρος κανενός, είτε νιώθοντας έκπληξη και ανακατωσούρα στο στομάχι, είτε πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα τον μιθριδατισμό τους και τον κυνική θεώρηση των πραγμάτων, χαρακτηριστικά στα οποία το ίδιο το σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου τους εκπαίδευσε.

STRATFOR: Πολιτικό «ανακάτεμα» στην ΕΕ φέρνει εξελίξεις

Η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση αργά αλλά σταθερά διαβρώνει σταθερά τα πολιτικά συστήματα σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Νέες δυνάμεις έχουν αναδυθεί στο πολιτικό παιχνίδι, απειλώντας την υπεροχή των παραδοσιακών δυνάμεων. Συμμαχίες και καταστάσεις που φαίνονταν απίθανες πριν μερικά χρόνια συζητούνται πλέον ανοικτά στην Ευρώπη.
ΠΗΓΗ: STRATFOR, Geopolitical Diary
ΤΙΤΛΟΣ ΑΡΘΡΟΥ: «Europe: When the Unthinkable Becomes Possible» (Ευρώπη: Όταν το αδιανόητο γίνεται πιθανό)ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

Ο πατέρας του υπουργού Δικαιοσύνης, Αθανασίου, ήταν δοσίλογος που τον συγχώρεσε το ΕΑΜ!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία για την καταγωγή του Χαράλαμπου Αθανασίου κάνει τα τελευταία 24ωρα το γύρο του διαδικτύου. Ο πατέρας του σημερινού υπουργού Δικαιοσύνης ήταν επικεφαλής της οργάνωσης Χ (δηλαδή συνεργάτης των Ναζί) αλλά γλίτωσε τη ζωή του εκλιπαρώντας του αντάρτες του Δημοκρατικού στρατού. Παραθέτουμε για το λόγο αυτό ένα απόσπασμα από παλαιότερο τεύχος του περιοδικού Hot Doc προσθέτοντας μια μικρή επισήμανση: Μπορούμε να κατηγορούμε έναν άνθρωπο για τα αμαρτήματα των γονιών του; Η απάντηση είναι προφανώς όχι.
Μήπως όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να αναρωτηθούμε ποιες οικογένειες στην Ελλάδα οφείλουν τη σημερινή τους δύναμη στο δωσιλογισμό των προγόνων τους;

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ 18ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΘΑ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Οι δύο κατηγορούμενοι με απόφαση του ΜΟΔ Αμφίσσης αποφυλακίστηκαν από τις φυλακές Μαλανδρίνου

Αποφυλάκιση για Κορκονέα, Σαραλιώτη

Ελεύθεροι, αλλά περιορισμένοι εντός των ορίων της πόλης της Αμφισσας, είναι από χθες οι ειδικοί φρουροί και κατηγορούμενοι για τον θάνατο του μαθητή Αλέξ. Γρηγορόπουλου, Επ. Κορκονέας και Βασ. Σαραλιώτης.
Οι δύο κατηγορούμενοι με απόφαση του ΜΟΔ Αμφίσσης αποφυλακίστηκαν από τις φυλακές Μαλανδρίνου

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Με την παρουσία επιτελών του Υπουργείου Άμυνας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αποδοχής της πρώτης παρτίδας μεγάλου αριθμού θερμικών καμερών MLT-IRS-60 στο πλαίσιο υλοποίησης σημαντικής σύμβασης που κατοχυρώθηκε στη Miltech μετά από διεθνή διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν 11 από τις μεγαλύτερες εταιρείες του αμυντικού χώρου.