Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΤΑ ΕΛ.ΠΕ ΤΟΥ ΛΑΤΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!


Κρίσιμη η κατάσταση για τους τραυματίες των ΕΛΠΕ: 24ωρη απεργία κήρυξε το Σωματείο
Σοβαρή κρίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της μεγάλης έκτασης των εγκαυματικών επιφανειών και του εισπνευστικού εγκαύματος η κατάσταση της υγείας του τραυματία εργαζόμενου των ΕΛΠΕ, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε δεξαμενή των διυλιστηρίων. Ο εργαζόμενος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας. Η παρακολούθησή του γίνεται από ομάδα ιατρών οι οποίοι είναι ειδικοί στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων και βαρέως πασχόντων. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος με συνοδεία ιατρικού προσωπικού από το Αττικό νοσοκομείο στο 251 ΓΝΑ.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο Θριάσιο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τρεις εργαζόμενοι τραυματίες. Ο πρώτος, 31 ετών με εγκαύματα στο 70% του σώματός του διασωληνωμένος, ο δεύτερος, 43 ετών, με εισπνευστικό έγκαυμα, διασωληνωμένος επίσης, ενώ διασωληνώθηκε και ο τρίτος, ένας 29χρονος άντρας με εγκαύματα στα χέρια. Ωστόσο η κατάσταση του τρίτου τραυματία δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο Νοσοκομείο «Αττικό» διακομίστηκαν δύο τραυματίες, ηλικίας κάτω από 35 ετών, σε σοβαρή κατάσταση. Ο πρώτος, με εγκαύματα β' βαθμού και αναπνευστική ανεπάρκεια, μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ο δεύτερος, επίσης διασωληνωμένος, με εγκαύματα μεσαίου βαθμού, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».


«Αυτό που ζητήσαμε - και το ζητήσαμε επειγόντως ως κυβέρνηση κι εγώ ως αρμόδιος υπουργός που εποπτεύει τα ΕΛ.ΠΕ.- είναι η άμεση και ταχύτατη και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας» δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ύστερα από σειρά συναντήσεων που είχε στον τόπο του δυστυχήματος στα Ελληνικά Πετρέλαια. «Πρέπει να αποδοθούν, εδώ και τώρα, οι ευθύνες όπου υπάρχουν και να αναδειχθούν τα αίτια για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τέτοια συμβάντα στο μέλλον» τόνισε, εκφράζοντας παράλληλα εκ μέρους της κυβέρνησης την οδύνη του, αλλά και την συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Εν τω μεταξύ, Κλιμάκια Τεχνικών Επιθεωρητών από τα τοπικά τμήματα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) καθώς και κλιμάκιο Ειδικών Επιθεωρητών, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο του ελέγχου της τήρησης των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας στη Μονάδα έσπευσαν στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου Ασπροπύργου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης εκφράζει τη λύπη της πολιτικής ηγεσίας για το σημερινό εργατικό ατύχημα.

24ωρη απεργία στα ΕΛΠΕ

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια κήρυξε 245ωρη απεργία τονίζοντας πως «το σημερινό πολύ σοβαρό περιστατικό που συνέβη στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, αποτελεί μία ακόμα θλιβερή υπενθύμιση της επικινδυνότητας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, σε μια ούτως ή άλλως από την φύση της, επικίνδυνη εργασία».

«Η σκέψη του Δ.Σ. και όλων των συναδέλφων εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, είναι αυτή τη στιγμή στους 6 (έξι) συναδέλφους που δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης στις ΜΕΘ των νοσοκομείων που έχουν μεταφερθεί», αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Το Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ απαιτεί να δοθούν άμεσα διευκρινήσεις για το περιστατικό, να εξεταστεί ενδελεχώς αν τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας και προκηρύσσει 24ωρη γενική απεργία δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψει την είσοδο στις εγκαταστάσεις σε οποιονδήποτε που δεν έχει σχέση με τη διερεύνηση του συμβάντος και την ασφάλεια των υπολοίπων συγκροτημάτων.

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η πορεία της υγείας των συναδέλφων μας. Οι τυχόν παραλείψεις και οι ευθύνες θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν. Καλούμε τη Διοίκηση της Εταιρείας να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας σε όσους εργάζονται στα Διυλιστήρια. Σημασία έχει η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων και όχι η ευημερία των αριθμών».http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου