Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Πήζουν οι Φαντάροι για να Λουφάρουν οι ΕΠ.ΟΠ.

Μια εντελώς άδικη και παράλογη κατάσταση βιώνουν οι φαντάροι που υπηρετούν στο 424 Σ.Ν. Θεσσαλονίκης καθώς η εμπλοκή είναι ατελείωτη, οι υπηρεσίες τους διαρκώς αυξανόμενες, αφού αναλαμβάνουν αυτοί που αμείβονται μηνιαίως με 8,7 ευρώ να καλύψουν τις εργασίες που όφειλαν να κάνουν οι Επαγγελματίες Οπλίτες.
Μέχρι τώρα, οι στρατιώτες που δούλευαν σε διάφορα πόστα απαλλάσσονταν από την εκτέλεση άλλων υπηρεσιών (κωλυόμενοι δίνονται όσοι π.χ. εργάζονται στα εστιατόρια και λόγω πολλών ωρών εργασίας δε δίνουν σκοπιές), κάτι που σταδιακά καταργήθηκε και τώρα επιβαρύνονται και αυτοί με επιπλέον υπηρεσίες.

Οι ώρες εργασίας είναι ατελείωτες. Κάλλιστα ένα φαντάρος μπορεί να φυλάξει σκοπιά από τις 4.30-6.00 π.μ.,  να εργαστεί στο πόστο του από τις 6.00-15.00 μ.μ. και μετά από τις 17.00-21.00 μ.μ.
Οι ώρες εργασίας φτάνουν τις 18-20 ώρες για να περισσέψουν μόλις 2-4 ώρες ύπνου και αυτές όχι ενιαία.
Οι τυχεροί εξοδούχοι θα βγουν στις 20.00-21.00 , θα πάρουν διανυκτέρευση, ουσιαστικά για να πάνε να κάνουν ένα μπάνιο και να κοιμηθούν!
Οι φαντάροι παίρνουν έξοδο μετά από 6-7 μέρες συνεχούς υπηρεσίας, χωρίς υπηρεσιακά αφού αυτά κόπηκαν εντελώς παράνομα για ενάμισι μήνα, ενώ κανείς δεν τολμούσε να παραπονεθεί στον συνεχώς τσιτωμένο Αρχιλοχία!
Το θέμα είναι ότι οι στρατιώτες καλύπτουν θέσεις εργασίας, καθήκοντα του πολιτικού προσωπικού και των Επαγγελματιών Οπλιτών (εισιτήρια-εξιτήρια-ΚΕΠΥΧ, τραπεζοκόμοι κλπ) που τελικά δεν προσφέρουν ούτε στα πόστα ούτε στα καθήκοντα φρούρησης.
Ο Λοχαγός Ελ., διοικητής του Λόχου, δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τους φαντάρους.  Ενώ οι καταγγελίες των συναδέλφων στρέφονται με σφοδρότητα εναντίον του Υποδιευθυντή Α’ Χρυσ., στο 424 Ν.Σ.       
Επιπλέον, η διοίκηση της μονάδας, για να δείξει καλό πρόσωπο στην ιεραρχία απάντησε θετικά στο αίτημα να στείλει φαντάρους από το 424 Σ.Ν. για να κάνουν σκοπιές σε άλλες μονάδες, αδιαφορώντας για τον επιπλέον κόπο και χώσιμο τους!
Αποτέλεσμα όμως της τεράστιας εργασιακής εκμετάλλευσης των στρατευμένων και της ενταντικοποίησης που επικρατεί είναι να λιποθυμήσει συνάδελφος φαντάρος λόγω εξάντλησης και να του χορηγηθεί 10ήμερη αναρρωτική άδεια.
Η ένταση των υπηρεσιών συμπληρώνεται από τις αδικίες που γίνονται στον τρόπο με τον οποίο βγαίνουν οι υπηρεσίες  -πολλοί είναι αυτοί που καταγγέλλουν την «αυλή του Αρχιλοχία»-, από την παράνοια να μην δίνονται φοιτητικές άδειες σε συναδέλφους που απαιτείται να συμμετάσχουν σε εξετάσεις και το απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις κλίμα τρομοκρατίας: όποιος φαντάρος παραπονεθεί στοχοποιείται και χώνεται ακόμη περισσότερο.
Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει το ΓΕΣ να παρέμβει άμεσα καθώς όχι μόνο πρέπει να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των φαντάρων, αλλά ήδη μετράμε τις πρώτες αρνητικές συνέπειες στην υγεία τους.
Δεν είναι δυνατόν  οι φαντάροι να λιποθυμούν από την εξάντληση και η διοίκηση της μονάδας να εντείνει την καταπίεση και εκμετάλλευση τους. Πρέπει τώρα να ληφθούν μέτρα στην κατεύθυνση του περιορισμού των υπηρεσιών για τους φαντάρους, στον καταμερισμό και στον έλεγχο της δραστηριότητας ΕΠ.ΟΠ.-Πολιτικού Προσωπικού!
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά Παραπονούμενοι. Οι γονείς πρέπει επίσης να παρέμβουν τόσο στη διοίκηση του 424 Σ.Ν. όσο και προς το ΓΕΣ.
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

5 σχόλια:

  1. πολυ πρωτοτυπο παντα χαιδευουν τα εποπια ειδικα στο υγειονομικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν άλλαξε κάτι..τα ίδια γίνονται και σήμερα..οι φαντάροι θα πέφτουν κάτω ένας ένας από την κούραση και την αϋπνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειμαι φανταρος στο 424.θελω να σας αναφερω οτι οταν εγεινε το αρθο αλλαξαν τα πραγματα για μια βδομαδα και μετα παλι τα ιδια. Απο τις 7 το πρωι ως τις 3 το μεσημερι μας βαζουν να δουλευουμε στο νοσοκομειο για να περνουν αδειες οι μονιμοι και καπακια πρεπει να πηγαινουμε και στις υπηρεσιες το απογευμα.υπηρχε και φαση που ειχα να κοιμιθω 2 μερες απο συνεχομενες υπηρεσιες. Οταν ειμαστε εξοδουχοι μας βαζουν και σε επιφυλακη και αμα αρρωστισει καποιος δεν βγαινουμε που κανονικα σε επιφυλακη ειναι μονο οι μονιμοι εκτος και αν μας βαλουν σαν υπηρεσια επιφυλακη μονο ετσι ισχυει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειμαι φανταρος στο 424.θελω να σας αναφερω οτι οταν εγεινε το αρθο αλλαξαν τα πραγματα για μια βδομαδα και μετα παλι τα ιδια. Απο τις 7 το πρωι ως τις 3 το μεσημερι μας βαζουν να δουλευουμε στο νοσοκομειο για να περνουν αδειες οι μονιμοι και καπακια πρεπει να πηγαινουμε και στις υπηρεσιες το απογευμα.υπηρχε και φαση που ειχα να κοιμιθω 2 μερες απο συνεχομενες υπηρεσιες. Οταν ειμαστε εξοδουχοι μας βαζουν και σε επιφυλακη και αμα αρρωστισει καποιος δεν βγαινουμε που κανονικα σε επιφυλακη ειναι μονο οι μονιμοι εκτος και αν μας βαλουν σαν υπηρεσια επιφυλακη μονο ετσι ισχυει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή