Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Πως τιμωρούνται τα εγκλήματα στο «Ισλαμικό Χαλιφάτο» και πως στην Σαουδική Αραβία

Συνεχόμενα είναι τα περιστατικά σκληρής νόμιμης τιμωρίας που αποδεικνύουν ότι η Σαουδική Αραβία παραμένει μια χώρα προκλητικά καθηλωμένη σε ένα μακρινό και βάρβατο παρελθόν.
Τελευταία «χτυπήματα» ήταν το μαστίγωμα του blogger Raif Badawi του οποίου το «έγκλημα» ήταν η ίδρυση και λειτουργία ιστοσελίδας αφιερωμένης στην προάσπιση της ελευθερίας του λόγου, αλλά και τα πλάνα από το δημόσιο αποκεφαλισμό μιας γυναίκας που κατηγορήθηκε για ξυλοδαρμό.
Για πολλούς το σύστημα δικαιοσύνης του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει και πολλές διαφορές με την τιμωρία που επιβάλει το Ισλαμικό κράτος και η εξτρεμιστική ισλαμική ομάδα που εξαπολύει τον φόβο και τον τρόμο στο μεγαλύτερο μέρος της Μέσης Ανατολής.
Αυτή την εβδομάδα, το « Middle East Eye» η ειδησεογραφική ιστοσελίδα που είναι ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στην Σαουδική Αραβία, παρουσίασε έναν πίνακα με εγκλήματα που διαπράττονται αλλά και την νόμιμη ποινή που προβλέπεται στο Ισλαμικό Κράτος και αντίστοιχα την τιμωρία που επιβάλεται στη Σαουδική Αραβία. Οι διαφορές είναι ελάχιστες.
Ένα γράφημα που τις τελευταίες μέρες δείχνει τον τρόπο που τιμωρούνται τα διάφορα εγκλήματα και παραβάσεις στους ισλαμιστές του ISIS και πως στο οργανωμένο κράτος και πιστό στις ΗΠΑ βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.
Δεν θα βρείτε και μεγάλες διαφορές…
http://www.escapemedia.gr/
CT5On3-UsA1020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου