Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Προκλητική προστασία του ΓΓ του NATO στην Τουρκία για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο ! ΒΙΝΤΕΟ

ImageΟ Γενικός Γραμματέας του NATO Γ.Στόλντεμπεργκ σε συνέντευξή του στο CNN, απάντησε, μεταά από πιεστικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου, για τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο εναντίον της Ελλάδας! 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αποφεύγει να απαντήσει καθαρά στην δημοσιογράφο του Αμερικανικού δικτύου και φαίνεται να παίρνει το πλευρό της Τουρκίας, μέλος της Βορειο Ατλαντικής Συμμαχίας. 
Η Δημοσιογράφος ξεκινάει την συνέντευξη με μια απορία: Μήπως η αντίδραση της Τουρκίας ήταν υπερβολική; Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ τονίζει ότι όλα τα κράτη έχουν το δικαίωμα να υπερασπίσουν τον εναέριο χώρο τους.
Η επόμενη ερώτηση αφορά τις τουρκικές παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο: 
Δημοσιογράφος: Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορεί την Τουρκία για παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο. Πώς αντιδρά το ΝΑΤΟ;
Γ.Γ: Νομίζω ότι πρέπει να θυμόμαστε ότι η Τουρκία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας πολύ ασταθής και δύσκολη κατάστασης στη Συρία και το Ιράκ και, φυσικά, το γεγονός οτι η Τουρκία είναι τόσο κοντά στα σύνορα της συγκρουσης, και της στρατιωτικής αστάθειας που εχει δημιουργηθεί απο τη Ρωσία η οποία έχουμε δει κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων ή μηνών δημιουργεί μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση και δεν ειναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί στο παρελθόν.

Δημοσιογράφος: Αναφερόμουνα στις κατηγορίες του Έλληνα Πρωθυπουργού, οτι η Τουρκία παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατηγορίες που έθεσε μέσω Twitter. Πώς αντιδρά το ΝΑΤΟ σε αυτό;

ΓΓ: Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω είναι ότι είναι εντελώς διαφορετικές καταστάσεις

Δημοσιογράφος: Όχι, το καταλαβαίνω αυτό, αλλά υπάρχει μια παραβίαση σύμφωνα με την Ελλάδα, του εναέριου χώρου της από την Τουρκία. Μήπως υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά;

ΓΓ: Όχι, τονίζω τη σημασία της τήρησης των συνόρων του εναέριου χώρου του κάθε έθνους, αλλά νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση. Συνορεύει με τη Συρία, όπου εκεί επικρατεί μια σύγκρουση εδώ και αρκετά χρόνια. Έχουν δει σημαντικά ποσοστά στρατιωτικής έντασης εναέρια και στο έδαφος, αλλα τώρα και στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου.

Δημοσιογράφος: Οπότε αυτο που λέτε ειναι οτι η Τουρκία μπορεί να κάνει ο,τι θέλει, επειδή είναι σε μια δύσκολη γειτονιά και μια δύσκολη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο για παράδειγμα;

ΓΓ- Λέω ότι θα πρέπει να σεβόμαστε τον εναέριο χώρο όλων των εθνών και το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση όπου δέχεται τυχόν παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Προέρχομαι από μια χώρα που έχει δει παραβιάσεις του εναερίου χώρου της, την Νορβηγία, αλλά λέω ότι η κατάσταση κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία είναι πολύ ιδιαίτερη, συνορεύει με εναν εμφύλιο πόλεμο, κι έχουν δει πολλές παραβιάσεις του εναέριου χώρου τους.

Στο υπόλοιπο της συνέντευξης ο ΓΓ του ΝΑΤΟ αναφέρεται στη ρωσική παρουσία στη Συρία μετα απο σχετικές ερωτήσεις που του κάνει η δημοσιογραφός. 

Η συνέντευξη με τον ΓΓ του NATO, έγινε ΠΡΙΝ τις υπερπτήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο. Δειτε το βίντεο.

 
http://www.onalert.gr/

1 σχόλιο: