Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Εφοπλιστές ή πειρατές; (2)


Όταν, στις 2 Δεκεμβρίου 1993, μια μέρα μετά τα 44α γενέθλιά του, ο Πάμπλο Εμίλιο Εσκομπάρ έπεφτε νεκρός, ο δρόμος τής κολομβιανής κοκαΐνης προς τον υπόλοιπο κόσμο άλλαζε. Με το κύκλωμα του Εσκομπάρ διαλυμένο και τις θαλάσσιες διόδους κλειστές (χάρη στις πυκνές περιπολίες των πολιτειακών αρχών στην Καραϊβική), ελάχιστες ποσότητες μπορούσαν πια να διοχετευθούν στις ΗΠΑ (κυρίως με μικρά αεροπλάνα) και μηδαμινές προς την Ευρώπη. Όμως, αυτή η κατάσταση που πονοκεφάλιαζε τους κολομβιανούς κοκαϊνεμπόρους, εξελίχθηκε σε "πεδίον δόξης λαμπρόν" για τους έλληνες πλοιοκτήτες, οι οποίοι ανέλαβαν να βγάλουν τα κάστανα απ' την φωτιά.

Με αφορμή την εν εξελίξει διαπραγμάτευση: Ο Γερμανικός Καπιταλισμός και η εργατική τάξη

Ενόσω η κύβερνηση του Σύριζα διαπραγματεύεται με την ΕΕ και κυρίως την Γερμανία για να δώσει ένα τέλος στην λιτότητα στην Ελλάδα, σκεφθήκαμε ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία να παρουσιάσουμε την ομιλία μας, που δόθηκε στα πλαίσια εκδήλωσης της Ανταρσυα Βερολίνου τον περασμένο Δεκέμβρη,  για το πως η γερμανική αστική τάξη επέβαλε στην εγχώρια εργατική τάξη ένα πλήθος αντεργατικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία της.  Ο πυρήνας της τοποθέτησής μου εκκινεί από την παραδοχή ότι το ποσοστό κέρδους αποτελεί την ατμομηχανή οποιασδήποτε επενδυτικής απόφασης και οικονομικής-κρατικής πολιτικής. Εξετάζοντας ορισμένους πίνακες που μελετούν την εξέλιξη του ποσοστού κέρδους στην Γερμανία διαπιστώσαμε ότι τα υψηλά μεταπολεμικά ποσοστά κέρδους διαδέχεται η χαμηλή κερδοφορία που προκαλεί ύφεση και ανεργία. Από την δεκαετία του 90' αρχίζει να αυξάνεται το ποσοστό κέρδους(ποτέ δεν φθάνει βέβαια τα μεταπολεμικά ποσοστά του) στην Γερμανία πάνω όμως στις πλάτες των εργαζομένων. Το τι συνεπάγεται λοιπόν για τα λαϊκά στρώματα η αγωνιώδης προσπάθεια του κεφαλαίου να αυξήσει το ποσοστό κέρδους του είναι το θέμα της ομιλίας μου και επιχειρώ να το καταδείξω μέσα από πλήθος στατιστικούς πίνακες.

Αφιερωμένο στους Ελληνες φαντάρους, για να έχουνε το νου τους!

Τον είχανε τοποθετήσει στο Α2 τον Κόπακα. Δεξιός γαρ και συστημένος από τα κεντρικά της ΕΡΕ, με ειδικό καθήκον να παρακολουθεί την αλληλογραφία. Ταχυδρόμος ήτανε ο Κοσμάς. Εφερνε πρωί πρωί τα γράμματα και τα ακουμπούσε πάνω σ' ένα τενεκεδένιο τραπεζάκι του καφενείου μπροστά στον Κόπακα, που εκείνη την ώρα έπινε με θορυβώδεις ρουφηξιές τον καφέ του. Αεριζόταν κιόλας επιδεικτικά φωνάζοντας "όπα". Τα γράμματα, σύμφωνα με τη διαταγή του αξιωματικού Α2, έπρεπε να γίνουν τρεις ντάνες. 
Στη μια έμπαιναν τα γράμματα που είχαν παραλήπτες Ε., δηλαδή εθνικόφρονες. Στην άλλη τα γράμματα που είχαν παραλήπτες αδιάφορους. Αυτούς, δηλαδή, που δεν "απησχόλησαν την υπηρεσίαν μας", όπως έγραφε το χαρτί των κοινωνικών τους φρονημάτων. Στην τρίτη κατηγορία, στην τρίτη ντάνα δηλαδή, έμπαιναν τα γράμματα των αριστερών. "Παρακολουθείται", έγραφε γι' αυτούς το μητρώο τους. Αυτά τα τελευταία είχε διαταγή από τον διοικητή, ο Κόπακας, να τ' ανοίγει όλα και να τα διαβάζει προσεκτικά και αν διαπίστωνε πως μέσα στα γραφόμενα υπήρχε καμιά λέξη ή καμιά φράση που ήταν προσβλητική για το καθεστώς, το βασιλιά ή τον εθνικό στρατό ή ακόμα αν έκανε κριτική στο σύστημα και μιλούσε για αδικίες για φτωχούς και πλούσιους. 

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΥΠΟΜΟΝΗ: Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ: ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΣΤΟΛΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-2 ΣΤΙΣ 10.00 Π.Μ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΨΜ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ. 
Στο ΥΠΕΘΑ θα ασχοληθούν καθόλου με τους φαντάρους ή θα ψάχνουν μόνο εκατοντάδες εκατομμύρια για όπλα και για το ΝΑΤΟ;
Αλήθεια, είναι αυτό πρόταγμα μιας Αριστερής Κυβέρνησης;
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΣΘΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ-ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ "ΑΝΟΙΓΕΙ" ΤΗ ΜΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Ο Καμμένος `πυροβολεί` από τον Έβρο και ανακοινώνει `μαζικές μεταθέσεις` στα σύνοραΗ μεγάλη "εθνική προσπάθεια" των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πάντα το ίδιο θύμα: τους εργαζόμενους και την νεολαία. Τώρα και με αφορμή την πλημμύρα του Έβρου -αλήθεια, γιατί τόσο χρόνια δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο;- θυμήθηκαν να ανασυγκροτήσουν τη ΜΟΜΑ!
 Ουσιαστικά, ο Στρατός θα αναλάβει να αντικαταστήσει το κράτος και τους Δήμους -που πήγαν όλα αυτά τα χρόνια τα πακέτα ενίσχυσης;- εκμεταλλευόμενος τη δωρεάν εργασία των φαντάρων: από τους αποφοίτους των πολυτεχνικών σχολών, τους χειριστές μηχανημάτων, τους φαντάρους με εξειδικευμένες οικοδομικές γνώσεις κλπ.
Αυτή είναι η "εθνική ανάπτυξη" των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: θα στέλνουν τους νέους στον στρατό για να τους δουλεύουνε τσάμπα, φορτώνοντας τους και το οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης. Παράλληλα, θα δίνουν δις ευρώ για όπλα και το 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς.

Τι είναι η ΜΟΜΑ που ανασυγκροτεί ο Π. Καμμένος – (Photos)

Τι ακριβώς είναι οι Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως, που δήλωσε ότι ανασυγκροτεί ο Πάνος Καμμένος. Ποια η προσφορά τους και γιατί καταργήθηκαν.
«Μετά από τις τεράστιες καταστροφές στις διάφορες υποδομές της που υπέστη  η χώρα κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου  αλλά και του εμφυλίου πολέμου (1946-1949), το 1957  κλήθηκαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της.

NATO top commander in Europe says 'military option' possible in Ukraine

U.S. General Philip Breedlove, NATO Supreme Allied Commander Europe (Reuters/Valentyn Ogirenko)NATO’s commander in chief says the West should not rule out arming Ukraine. General Philip Breedlove said no troops would be sent to the region, but providing Kiev with weapons and equipment was on the cards.
Speaking to reporters at a security conference in Munich on Saturday, Breedlove said: “I don’t think we should preclude out of hand the possibility of the military option.”
His strong comments come as the US is considering sending weapons to help Kiev in its fight against anti-government militias.

Η επόμενη μέρα μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών: μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά



αναδημοσίευση από το έντυπο γρανάζι (τεύχος Φλεβάρη)
Λίγες μόνο ημέρες μετά τη λήξη του εορταστικού πνεύματος η κυβέρνηση Αναστασιάδη αποφάσισε να στείλει ένα ομολογουμένως αξέχαστο δώρο στους εργαζόμενους των Κυπριακών Αερογραμμών, αυτό της απόλυσης. Με μια «εξαιρετικά ανθρωπιστική και κοινωνικά ευαισθητοποιημένη» κίνηση δόθηκε τέλος στην ομηρία και στην εργασιακή αβεβαιότητα εκατοντάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους διότι από εδώ και στο εξής δεν θα έχουν να φοβούνται για τίποτα. 

Σκάνδαλο Κολ: Όταν ο Σόιμπλε ζητούσε συγγνώμη για «δωρεά» στη γερμανική Βουλή μετά την αυτοκτονία στελέχους του CDU

Το θράσος είναι κάτι που διακρίνει τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τόλμησε να πει στον ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη πως ο καθένας καθαρίζει τα σκουπίδια του, ενώ είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο χρηματισμού που συγκλόνισε τη Γερμανία το 2000.
Μάλιστα τα ψεύδη του για τον πολύκροτο χρηματισμό είχαν οδηγήσει σε αυτοκτονία ένα στέλεχος της CDU.
Στη συνέχεια, ο κύριος Σόιμπλε άφησε το σκληρό ύφος για να ζητήσει συγγνώμη στη Βουλή της χώρας του. Δείτε τί έγραφαν τα δημοσιεύματα της εποχής (21/01/2000):

Ο Νικόλαος Χριστοφοράκος (πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου) στη δίκη των δωσιλόγων


Νικόλαος Χριστοφοράκος (κέντρο), Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος, κατοχικός πρωθυπουργός (δεξιά), στη δίκη των δωσιλόγων.
Νικόλαος Χριστοφοράκος (κέντρο), γνωστός και ως ο «γιατρός των Ες-Ες». Πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών στην δίκη των δοσίλογων παρότι αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους. Συνεργαζόταν με την Γερμανική διοίκηση. Στη δίκη αποκαλύφθηκε ότι ο Δρ Νικόλαος Χριστοφοράκος κατέδωσε τους καθηγητές της Ιατρικής Κωνσταντίνο Χωρέμη και Νικόλαο Λούρο, διότι διοχέτευαν φαρμακευτικό υλικό από τον Ερυθρό σταυρό σε αναξιοπαθούντες (τον χειμώνα της γενοκτονίας) και αντάρτες (τα επόμενα χρόνια της κατοχής). 

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας οφείλει να διακόψει την ενεργειακή συνεργασία με το Ισραήλ

b2ap3_thumbnail_bds.jpg
 Άρθρο του David Cronin, Ιρλανδού δημοσιογράφου και ακτιβιστή που ζει στο Βέλγιο και έχει γράψει το βιβλίο "Europe’s Alliance With Israel: Aiding the Occupation" (Η συμμαχία της Ευρώπης με το Ισραήλ: Βοηθώντας την Κατοχή). Δημοσιεύτηκε στο eletronicintifadaστις 29 Γενάρη, λίγες μέρες πριν τις δηλώσεις του νέου υπ. Άμυνας για συνέχιση της συνεργασίας με το Ισραήλ.
David Cronin | μετάφραση Πάνος Πέτρου | 06.02.2015
Δίνοντας την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα ύψωσαν το ανάστημά τους στους διεθνείς «νταήδες». Η καταφανής παρέμβαση της Κομισιόν –που ισχυριζόταν πως μια νίκη της Αριστεράς θα ήταν το «λάθος εκλογικό αποτέλεσμα»- απέτυχε να υποσκάψει τη δημοκρατία.

ΔΕΝ ΗΡΘΕ Η ΕΛΠΙΔΑ για τους 6 νεκρούς μετανάστες στην Κύμη-Αγνοούνται 5 ακόμα

Άλλο ένα έγκλημα κατά των μεταναστών στο Αιγαίο της Ευρώπης Φρούριο: 
Τσίπρας-Καμμένος-Πανούσης τι έχουν να πουν;
Η αστική δικαιοσύνη καταδικάζει τους μετανάστες θύματα και ο Πανούσης διατηρεί το Τείχος τους Αίσχους…
Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, μετά την ενημέρωση από τις τουρκικές αρχές για την ανατροπή λέμβου με μετανάστες, κοντά στα τουρκικά παράλια.

Το περιστατικό έγινε χθες βράδυ, ωστόσο, οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν το μεσημέρι, οπότε και ξεκίνησαν οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σύμης, στις οποίες συμμετέχουν ένα ελικόπτερο super puma και πλωτό του λιμενικού.

Η φρίκη έχει ονοματεπώνυμο

Τα κατηγορούμενα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης θα δικαστούν σύμφωνα και με το άρθρο 187 (1 έως 4) του Π.Κ. όπως δικάζονται δηλαδή όλες οι εγκληματικές οργανώσεις και όπως καταδικάστηκαν και τα μέλη της οργάνωσης «17 Νοέμβρη 

Ο Αμερικανός ελεύθερος σκοπευτής είναι μια τανιά που ο Αδόλφος Χίτλερ θα ήταν υπερήφανος αν την είχε φτιάξει λέει ο Nick Broomfield!

The British documentarian Nick Broomfield has said that the controversial biopic American Sniper is a film which Adolf Hitler would have been proud to have made.
In an interview for The Independent Magazine, the award-winning filmmaker branded it an example of ‘American fascism’ that made him question his decision to live in the United States.“After you’ve watched a film like American Sniper, you think “My God, what the fuck am I doing here?”
Directed by Clint Eastwood, American Sniper is a biopic of the Navy SEAL sniper Chris Kyle, played by Bradley Cooper. Based on Kyle’s memoir, the film tells the story of how he rose to legendary status within the armed forces by making 164 confirmed “kills” during four tours in Iraq. The film has been a runaway success at the US box office.

Το Γερμανικό κατεστημένο διεκδικεί μερίδιο από τους νέους πολεμικούς εξοπλισμούς και το «νέο στρατό» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για αυτό εκβιάζει με το ΝΑΤΟ Τι σημαίνουν οι εξαγγελίες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου για την προμήθεια οπλικών συστημάτων

ImageΆστραψε και βρόντησε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, επίδοξη διάδοχος της Μέρκελ, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες. Σε συνέντευξή στην «Sueddeutsche Zeitung», ενόψει της συνάντησης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «παρ’ όλες τις διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών». Τη θέση του στο ΝΑΤΟ ρισκάρει το ελληνικό κράτος, με την προσέγγιση προς τη Ρωσία, εκτιμά η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. 

ΘΗΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ!

Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε τους επιτήδειους φωτογράφους στα ΚΕΝ;
denplirono spartakosΕνώ η πλειοψηφία των νεοσύλλεκτων (και όχι μόνο) φαντάρων τα βγάζει δύσκολα οικονομικά κατά τη διάρκεια της θητείας, το ΓΕΣ επιμένει να «στήνει» ολόκληρη επιχείρηση εκμετάλλευσης των φαντάρων. 
Εκ των πρωταγωνιστών, οι γνωστοί άγνωστοι φωτογράφοι που κάνουνε «περατζάδα» από όλα τα ΚΕΝ ανά την Ελλάδα, βγάζοντας υπερκέρδη σε βάρος των φαντάρων
Βέβαια δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά είναι οι άνθρωποι που είναι κάθε μέρα εκεί και έμμεσα σπρώχνουν τους φαντάρους σε ένα ολόκληρο εμπόριο φωτογραφίας. Βάζοντας τους να βγάζουν φωτογραφίες, κοροΊδεύοντας τους συναδέλφους που δεν γνωρίζουν ότι δεν είναι υποχρεωτικές, κοστολογώντας τες όπως γουστάρουν και συνήθως χωρίς να δίνουν απόδειξη.  
Όλα αυτά βέβαια με την εύνοια-ανοχή του Διοικητή του ΚΕΝ Καλαμάτας και του υπόλοιπου στρατιωτικού προσωπικού. Κάτι που βεβαίως συμβαίνει και στα υπόλοιπα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων, σε κάθε σειρά κατάταξης.

ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5


Σαββάτο 7/2, στις 7.00 π.μ.
Καθημερινά πληθαίνουν οι αποδείξεις για την αδιαφορία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους φαντάρους και τα προβλήματα που μας προκαλούν.
Τώρα, και αφού δε φρόντισαν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα είδη για τους νεοσύλλεκτους φαντάρους, αδειάζουν τις αποθήκες επιστρατεύσεως για να τους ντύσουν.
Δημοσίευμα παρουσιάζει το ΓΕΣ να έχει αδειάσει τις αποθήκες Αποστολών Συμπληρώσεως στην Νότια Ελλάδα και να ξεκινάει την ίδια πρακτική σε Μονάδες της Βόρειας Ελλάδος, προκειμένου να χορηγήσει ιματισμό και άρβυλα σε κατατασσόμενους στρατιώτες.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα  υλικά  επιστρατεύσεως  που προορίζονται να "ντύσουν" τους εφέδρους (στολές, άρβυλα, τζάκετ κλπ) δεν αφαιρούνται, ούτε χορηγούνται στους στρατιώτες που υπηρετούν, εκτός και αν έχουν ήδη αντικατασταθεί.

Το έγγραφο-φωτιά για τις μίζες των 62 εκατομμυρίων σε εξοπλισμούς

Image
Αυτό είναι το έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προς το ΥΠΕΘΑ για τις μίζες 62 εκατομμυρίων που μοιράστηκαν από δύο εταιρείες γερμανικών συμφερόντων (ATLAS και RHEINMETTAL DEFENCE ELECTRONIC), “σε Έλληνες αξιωματούχους του ΥΠΕΘΑ,προκειμένου αυτοί να ενεργήσουν κατά παράβαση των καθηκόντων τους ώστε να ανατεθούν τα συγκεκριμένα εξοπλιστικά πρόγραμματα στις ως άνω εταιρείες και όχι στους ανταγωνιστές τους”.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι το ελληνικό δημόσιο έχει κάνει δήλωση παράστασης πολιτικης αγωγής ώστε να διεκδικήσει από τον καθένα από τους 13 εμπλεκόμενους -έναν Έλληνα και 12 Γερμανούς- από 1.000.000 ευρώ ως κάλυψη της ηθικής βλάβης.

Οι χαμηλές τιμές πλήττουν τα σχέδια για υδρογονάνθρακες

Χωρίς τη συμμετοχή των διεθνών οίκων, εξέπνευσε σήμερα η προθεσμία του διεθνούς διαγωνισμού για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε τρία χερσαία τμήματα της δυτικής Ελλάδας.
Μόνο δύο εταιρίες κατέθεσαν προσφορές. Πρόκειται για τα Ελληνικά Πετρέλαια που ενδιαφέρονται για τις περιοχές της Άρτας, της Πρέβεζας και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, ενώ η Energean Oil & Gas κατέθεσε προσφορά για την Αιτωλοακαρνανία, την Άρτα και την Πρέβεζα. Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, μ  μέσα σε τρεις μήνες.ΠΗΓΗ: http://www.skai.gr/ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΦΑΝΤΗΣ

Δεν συνιστά παράβαση της ισότητας των φύλων η στράτευση των ανδρών

Δε συνιστά διάκριση σε βάρος των ανδρών εκπαιδευτικών, ούτε παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας, η υποχρέωση στράτευσης των ανδρών εκπαιδευτικών πριν προσληφθούν στο δημόσιο, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν ισχύει για τους γυναίκες συναδέλφους τους, έκρινε την Παρασκευή Το Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει εκπαιδευτικός, ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί η ανάκληση της πράξης του διορισμού του επειδή δεν προσκόμισε βεβαίωση ότι έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Συνεκπαίδευση Επαγγελματιών Οπλιτών Ειδικών Δυνάμεων με την Αεροπορία Στρατού

Στιγμιότυπα από την συνεκπαίδευση του Σχολείου Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Οπλιτών Ειδικών Δυνάμεων (ΣΠΕΕΠΟΠΕΔ) με ελικόπτερο NH-90 της Αεροπορίας Στρατού σε τεχνικές «FAST ROPE» και στον ορεινό αγώνα.

Συρία: Αεροπορικές επιδρομές του Άσαντ αφήνουν δεκάδες νεκρούς - ΦΩΤΟ

Image

Ογδόντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε χθες η συριακή αεροπορία εναντίον περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, σε αντίποινα για τον καταιγισμό οβίδων από τους αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που κάνει λόγο για τον βαρύτερο απολογισμό θυμάτων από τον Νοέμβριο.
Η ηρεμία επανήλθε σήμερα στην πρωτεύουσα αλλά η συριακή αεροπορία συνεχίζει να σφυροκοπά την ανατολική Γούτα, περιοχή ανατολικά της πρωτεύουσας, που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών και απ' όπου ομάδα ανταρτών εκτόξευσε χθες το πρωί τουλάχιστον 120 οβίδες εναντίον της πρωτεύουσας.

Ιταλοί εργάτες μετάλλου: Στους δρόμους με την Ελλάδα εναντίον της λιτότητας



Η FIOM, το μεγαλύτερο ιταλικό συνδικάτο Εργατών Μετάλλου, κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις 14 Φεβρουαρίου στη Ρώμη στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους εναντίον της λιτότητας.
«Φθάνει με τις πολιτικές της λιτότητας. Συμμετέχουν στη συγκέντρωση το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου», υπογράμμισε πριν από λίγο με ανακοίνωσή της γενικής γραμματείας της η FIOM του Μαουρίτσιο Λαντίνι.

Δημοσκόπηση: Το 82% των Γάλλων θέλουν ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Η συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων επιθυμούν κάποιου είδους διευθέτηση του ελληνικού χρεους. Αυτό έδειξε η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Les echos.

Μάλιστα το 11% των Γάλλων ζητά την ολική διαγραφή του χρέους. Το ποσοστό είναι εντυπωσιακό δεδομένου ότι οι γαλλικές τράπεζες έχουν πολύ μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων.
Το 19% θέλει κούρεμα της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους.
Βέβαια, το 52% επιθυμεί απλά επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Οι ληστές των Χασίων

Λήσταρχοι
Το φαινόμενο της ληστείας, που ταλαιπώρησε την περιοχή μας το πρώτο τέταρτο του περασμένου αιώνα, είναι σήμερα σαν διήγηση συναρπαστικό. Η εποχή που έδρασαν οι ληστές, είναι η μεταβατική. H εποχή της παρακμής της Τουρκικής επικράτειας στην περιοχή μας στις αρχές του περασμένου αιώνα, και στη συνέχεια η εποχή που μετά τους πολέμους του 1912-13, το Ελληνικό κράτος προσπαθεί και εδώ να οργανωθεί. Πολλοί οι μελετητές, που προσπάθησαν να καταγράψουν και να αναλύσουν το φαινόμενο αυτό.



«Οι πολιτικές αναταραχές δεν ήταν ο μόνος παράγοντας που καθόρισε το ληστοτροφικό χαρακτήρα της περιοχής μας. Ουσιαστικό ρόλο έπαιξε και η βαθειά ριζωμένη παράδοση του κλεφταρματολισμού, στο πλαίσιο της οποίας η προσφυγή στην άτακτη ένοπλη βία ήταν μια θεμιτή λύση. 

O πραγματικός Τρομοκράτης είναι ο Αμερικανικός Στρατός (ΒΙΝΤΕΟ)


US Soldier: "The Real Terrorist Was Me And The Real Terrorism Is This Occupation"
A powerful confession by US soldier Mike Prysner on his experience fighting in Iraq. "Our real enemies are not those living in a distant land whose names or policies we don’t understand; The real enemy is a system that wages war when it’s profitable, the CEOs who lay us off our jobs when it’s profitable, the Insurance Companies who deny us Health care when it’s profitable, the Banks who take away our homes when it’s profitable. Our enemies are not several hundred thousands away. They are right here in front of us." - Mike Prysnerhttp://www.filmsforaction.org/watch/us_soldier_the_real_terrorist_was_me/#.VNUqYss0WQM.facebook

Όταν στην Αμερική καίγονταν ζωντανοί χιλιάδες μαύροι πολίτες όπως κάνει τώρα το ISIS

The United States practiced a unique cultural ritual that was as least as gruesome as the "medieval" punishments meted out by ISIS against its foes.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ



Ayuh bantu boikot 2015!
https://www.youtube.com/watch?v=gO1hLt9gCSg&list=UU2muVWZqndRc_Eq_og83D4A