Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Το καψόνι του στρατού λέγεται bullying στα σχολεία!

Στον στρατό λέγεται “καψόνι”. Έχει οδηγήσει νέους στο θάνατο. Στην αυτοκτονία. Συνέβαινε και συμβαίνει. «Για να μας κάνει άνδρες», ο Στρατός! Το πρώτο που λένε φυσικά οι διοικητές για να “καθαρίσουν” γρήγορα κι εύκολα, καθώς ούτε η πολιτική αλλά και ούτε η στρατιωτική ηγεσία αναλαμβάνει τις τεράστιες ευθύνες τους είναι ότι οι στρατιώτες που επιλέγουν να δώσουν τέλος στη ζωή τους μη αντέχοντας τις υπερβολές των “παλιών” και των ανωτέρων τους, είναι …αδύναμοι. Δηλαδή ότι αυτή ίσως να είναι η μοίρα των “πιο αδύναμων” στον στρατό…

ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Για μια ακόμη φορά οι φαντάροι πέφτουν θύματα του ωχαδελφισμού και της αδιαφορίας των στελεχών που τους παραπληροφορούν και τους υποχρεώνουν να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία και να υποβληθούν σε ένα σημαντικό οικονομικό έξοδο, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.  
Ενώ λοιπόν τα στελέχη και η Στρατολογία του ΚΕΝ  Θήβας έκαναν δεχτά τα δικαιολογητικά σύμφωνα με τα οποία οι νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι διεκδικούσαν κατ΄εξαίρεση μετάθεση για κοινωνικούς λόγους και θέματα υγείας, αρνήθηκαν να δεχτούν τα δικαιολογητικά που αφορούσαν το οικονομικό πρόβλημα που υφίστανται οι συνάδελφοι.
Απάντησαν ότι τα αιτήματα αυτά θα εξεταστούν στις μονάδες της παραμεθορίου. 

Κατάληψη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης


Σε συμβολική κατάληψη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας εργαζόμενοι και αλληλλέγγυοι της ΒΙΟΜΕ, προκειμένου να κάνουν γνωστό τον αγώνα τους.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. και η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ. προχωρούν τις ημέρες αυτές σε δράσεις και κινητοποιήσεις.
Όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση,
Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. μπροστά στο φάσμα της ανεργίας και της εξαθλίωσης έχουν σηκώσει στις πλάτες τους έναν μεγάλο και πολύχρονο αγώνα να κρατήσουν το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής ανοιχτό, μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Μπροστά τους εδώ και καιρό εμφανίζονται δεκάδες εμπόδια που με πείσμα έχει βάλει η πρώην εργοδοσία τους, η οικογένεια  Φιλίππου. 

Οι νεόπτωχοι της Γερμανίας TVXS Ρεπορτάζ


«Η φτώχεια στη Γερμανία έχει φθάσει όχι μόνο σε επίπεδο-ρεκόρ, αλλά απειλεί πλέον τη χώρα με αποσύνθεση σε ανόμοιες περιοχές». Με αυτά τα λόγια ξεκινά η ετήσια έκθεση της Γερμανικής Ομοσπονδίας Φιλανθρωπικών Ενώσεων. Παρ΄όλο που η οικονομία εμφανίζει μια ισχνή ανάπτυξη και η ανεργία είναι σχετικά χαμηλή, το ποσοστό φτώχειας ακολουθεί σταθερά αυξητική πορεία από το 2006 και αγγίζει ήδη το 15,5% του γερμανικού πληθυσμού. Της Σοφίας Δέδε

Στη Λετονία εξτρεμιστές δεν είναι οι φιλο-ναζί αλλά οι αντιφασίστες! Διαδήλωση βετεράνων που πολέμησαν στο πλευρό των SS

Image
Λετονοί που είχαν πολεμήσει εναντίον της πρώην ΕΣΣΔ στις τάξεις των SS κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και υποστηρικτές τους διαδήλωσαν σήμερα στη Ρίγα υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Συνολικά 1500 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας της Λετονίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπαρχηγός της αστυνομίας, Άρτις Βελς.
Ο υπουργός Εσωτερικών Ρίχαρντς Κοζλόβκις δήλωσε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αστυνομία «δεν επέτρεψε» σε δεκάδες «εξτρεμιστές» που προέρχονταν «όχι μόνο από τη ρωσική πλευρά, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις γειτονικές χώρες» να διαταράξουν τη δημόσια τάξη.

«Γελώντας στο Άουσβιτς»: Η ιστορία πίσω από τις πιο σοκαριστικές φωτογραφίες του πολέμου

Το λιγότερο αποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες ντοκουμέντα που απεικονίζουν τους φρουρούς του στρατοπέδου θανάτου Άουσβιτς, σε χαλαρές στιγμές να απολαμβάνουν τη ζωή, ενώ δίπλα τους τα κρεματόρια «δουλεύουν» ακατάπαυστα. Οι φωτογραφίες λήφθησαν μεταξύ Μαΐου και Δεκεμβρίου του 1944 και είναι μοναδικές καθώς υπάρχουν ελάχιστα ντοκουμέντα ανδρών των SS, που είναι υπεύθυνοι για τις μαζικές δολοφονίες, στο Άουσβιτς . Στρατιώτες και αξιωματικοί στολίζουν δένδρα, παίζουν με τα σκυλιά τους, τραγουδούν και επιδίδονται σε κάθε είδους καθημερινή δραστηριότητα με κέφι, σαν να μην συμβαίνει τίποτε. 

Ο νέος Πρόεδρος Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ξέρει ότι στον Στρατό υπηρετούν και Φαντάροι;

ImageΠληροφορούμε υπεύθυνα ο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν για Πρόεδρο  της Δημοκρατίας τα κυβερνητικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν ετησίως 35.000 έφεδροι.
Οι δεκάδες αυτοί έφεδροι –στρατιώτες, ναύτες, σμηνίτες- που υφίστανται την υποχρεωτική στράτευση δεν είναι αόρατοι: τους βλέπει μπροστά του στις παρελάσεις, στις ασκήσεις, στις Λέσχες Αξιωματικών και στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις ως Υπηρέτη του ίδιου και των στρατιωτικών που απολαμβάνουν τις δωρεάν υπηρεσίες τους.

Ρωσία: Σε επιφυλακή ο Βόρειος Στόλος!

Image
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε σε επιφυλακή τον Βόρειο Στόλο και τις μονάδες αλεξιπτωτιστών στο πλαίσιο στρατιωτικών γυμνασίων στην Αρκτική, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον υπουργό Άμυνας.
Στις στρατιωτικές ασκήσεις θα συμμετάσχουν περίπου 40.000 στρατιώτες, 41 πολεμικά πλοία και 15 υποβρύχια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο, νέες απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας έχουν αναγκάσει τη χώρα να ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες.

Το Ισπανικό κράτος θίγεται απ'τον αντιφασισμό των υπηκόων του (Βίντεο)


Οχτώ πολίτες της Ισπανίας συνελήφθησαν μετά την επιστροφή τους από την Ουκρανία όπου είχαν πάει ως ένδειξη αλληλεγγύης στο αντάρτικο της Ανατολικής Ουκρανίας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι συλληφθένες είναι "της άκρας αριστεράς" και εμπνέονται από τις "Ερυθρές Ταξιαρχίες"

Τι ακριβώς σημαίνουν όμως αυτές οι συλλήψεις και για ποιους λόγους συνέβησαν; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα ο πόλεμος και ποιοι έχουν την εξουσία στην Ανατολική Ουκρανία; Και τι ακριβώς σημαίνει ότι με την συνδρομή τους πλήττουν τα συμφέροντα του Ισπανικού κράτους και πόσο ουδέτερο στάθηκε αυτό το κράτος απέναντι στην Ουκρανική κρίση.

Λεβέντες και λεβεντομαλάκες

Του Κώστα Βαξεβάνη.
Όποιος νομίζει πως η ελληνική επαρχία είναι όσα απεικονίζουν οι έγχρωμες φωτογραφίες του καλοκαιριού κάνει λάθος. Η επαρχία είναι σκληρή, στενή και δεν συγχωρεί. Μεγάλωσα σε ένα μεγάλο χωριό της Λέσβου με ιστορία, σπουδαίους ανθρώπους αλλά και ένα τσούρμο λεβεντομαλάκες. Αμόρφωτοι, βίαιοι άνθρωποι, που επέλεγαν τη βία όχι για να αντριευτούν αλλά για να κρυφτούν πίσω της. Για να κρύψουν τα συμπλέγματα, τη δειλία τους και την μειονεξία τους. Γελοιοποιήσαν ό,τι δεν μπορούσαν να καταλάβουν, κάγχαζαν αυτά που δεν μπορούσαν να φτάσουν και προσπαθούσαν ασυναίσθητα να κάνουν την κοινωνία να τους μοιάσει για να μπορούν να είναι κάποιοι. Όλα αυτά συνήθως με βία και τη γενναιότητα του μαχαλόμαγκα ο οποίος μέσα στην αγέλη γίνεται όσο άντρας επιλέξει με τα λόγια, αλλά μόνος ψάχνει πάντα τη σκιά για να κρυφτεί.

Οι ναζί συστατικό μέρος του ουκρανικού καθεστώτος. Τώρα τους ανακάλυψαν και τα δυτικά ΜΜΕ (φωτογραφίες+βίντεο)

Η στάση των φοιτητικών παρατάξεων απέναντι στο Κίνημα των Φαντάρων


http://1.bp.blogspot.com/-w-Jev0NropE/UiDMPYVlq0I/AAAAAAAAE_Y/W1o5Zw7nUz4/s1600/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%A5%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%95%CE%99%CE%9F:%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE%95%CE%A3.jpg
  Η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ πάντα στέκουν εχθρικά απέναντι στους Φαντάρους
   Γυρνάει την πλάτη στους φαντάρους η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στα ΑΕΙ, μαθήματα υπέρ του αξιόμαχου μας παραδίδει το ΚΚΕ!
Ενημέρωση για τα ψηφίσματα που κατέθηκαν στα ΔΣ φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας

Όσοι θεωρούσαν ότι οι πρωτοβουλίες του Καμμένου ως ενός αναγκαίου κακού στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ήταν εκτός λογικής ΣΥΡΙΖΑ ας ετοιμαστούν να εκπλαγούν από την στάση που κράτησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια. Ας ετοιμαστούν να εκπλαγούν και όσοι πιστεύουν πως το αυτοαποκαλούμενο κόμμα της εργατικής τάξης κρατάει στάση υπεράσπισης των συμφερόντων των φαντάρων ως παιδιά της εργατικής οικογένειας!

ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ!

ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ! 
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ-ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ
ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ-ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΛΟΙ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ-ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ:
Κατ’ εξαίρεση μεταθέσεις για κοινωνικούς λόγους από το army.gr
Είναι δυνατή η μετάθεση των οπλιτών όλων των κατηγοριών (Ολοκλήρου Θητείας, ΥΠΕΚ 8μηνου, ΥΠΕΚ 6μηνου, ΥΠΕΚ 3μηνου) εκτός της προβλεπόμενης διαδικασίας για κοινωνικούς λόγους.

Ιδιωτικοποιήσεις: ανυπολόγιστες ζημιές για μηδενικά οφέλη (Ουτοπία, Ιανουάριος 2015)

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Ακόμη και την ημέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2015, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, το μόνο σίγουρο ήταν πώς είχε δρομολογηθεί η ριζική αναθεώρησή του. Οι απαιτήσεις της Τρόικας, όπως διατυπώνονταν είτε μέσω των αλλεπάλληλων mail που ανταλλάσσονταν με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είτε στις κατ’ ιδίαν επαφές τους στην πάλαι ποτέ Πόλη του Φωτός, κι ειδικότερα η επιμονή των πιστωτών για ύπαρξη δημοσιονομικού κενού ύψους 2,5 δισ. ευρώ, καθιστούσαν βέβαιο πως τα έσοδα θα αυξηθούν και οι δαπάνες θα μειωθούν. 

Ρωσία-Κίνα στο πλευρό της Βενεζουέλας

flota rusaΗ Ρωσία και η Κίνα τάσσονται ενεργά στο πλευρό της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, για την αντιμετώπιση των απειλών που εκτοξεύονται εναντίον της από τις ΗΠΑ.
Μετά από το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα και με το οποίο η Βενεζουέλα χαρακτηρίζεται απειλή για τις ΗΠΑ, άρα θα δικαιολογούνταν μια επίθεση εναντίον της, τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα ανακοίνωσαν πως εγγυώνται την εθνική ανεξαρτησία της λατινοαμερικανικής χώρας.

Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί την κρίση Ουκρανία για να προχωρήσει προς τα ρωσικά σύνορα


Soldiers of the U.S. Army's 2nd Cavalry Regiment, deployed in Latvia as part of NATO's Operation Atlantic Resolve, ride in armored vehicles named "Stryker" during a joint military exercise in Adazi February 26, 2015.(Reuters / Ints Kalnins)

Διαπραγμάτευση-διακόπτης; Η Γερμανία, το ΝΑΤΟ στην πρώτη ανοιχτή σύγκρουση πάνω από την Ουκρανία Κρίση


Europe, March 12, (Sputnik) - Steinmeier, speaking on a visit to the US, said to Kerry at a joint press conference in Washington: "It is far too early to pat our shoulders and take pride in what we've achieved." 
His comments come days after an official in German Chancellor Angela Merkel's offices had complained of US Air Force General Philip Breedlove's "dangerous propaganda" over Ukraine, and that Steinmeier had talked to the NATO Secretary General Jens Stoltenberg about him.

Φάκελος bullying – Ποιος «όπλισε» τον Δ. Πατμανίδη στη σχολή του ΟΑΕΔ πριν το θάνατο του Β. Γιακουμάκη;


giakoymakis_patmanidisΗ περίπτωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλονίζει την Ελλάδα δεν είναι η πρώτη και, σίγουρα, δεν θα είναι η τελευταία εάν η κοινωνία δεν επιχειρήσει κάποια ποιοτικά άλματα. Περίπου 5 χρόνια πριν την χθεσινή επιβεβαίωση του θανάτου του εικοσάχρονου από το Ρέθυμνο φοιτητή (θύμα bullying όπως πολλά από τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα δείχνουν) μια άλλη υπόθεσηείχε «ταρακουνήσει» την κοινή γνώμη αλλά, όπως είθισται, «έκλεισε» αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα και τους απανταχού νταήδες να αλωνίζουν: η περίπτωση του Δ. Πατμανίδη, δεκαεννιάχρονου σπουδαστή στη σχολή του ΟΑΕΔ στο Ρέντη Αττικής ο οποίος πρώτα τραυμάτισε πυροβολώντας και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.