Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ-ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5

Στις 7.00 π.μ.


Φόρτωσαν τον άτυχο 22χρονο φαντάρο στο ΚΤΕΛ Σπάρτης και τον έστειλαν να πεθάνει στο 401 Σ.Ν.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com   

ΣΤΟ ΚΕΕΜ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ "ΝΤΡΟΠΗ"

ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΝΙΚΗΤΑ!!!

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ....
ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ....ΠΡΟΣΒΑΛΑΝ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ...

Κόλαση στην Υεμένη - Τρεις βομβιστικές επιθέσεις σε τζαμιά 120 οι νεκροί

Image
Τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στην τριπλή επίθεση αυτοκτονίας εναντίον τεμενών στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, την οποία ελέγχουν οι σιίτες πολιτοφύλακες Χούτι, γνωστοποίησαν ιατρικές πηγές.
Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα ανέβει δραματικά.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής προσευχής της Παρασκευής στην πρωτεύουσα Σαναά, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλάκων Χούτι, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Σκουριές σήμερα: ΜΑΤ, κρότου-λάμψης και προσαγωγή διαδηλωτή

ματ-σκουριες
Με επιστράτευση των ένστολων ανθρωποειδών απάντησε και πάλι η κυβέρνηση σε κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Τα ΜΑΤ εμπόδισαν την πορεία των κατοίκων προς τα μεταλλεία εξόρυξης χρυσού, εκτοξεύοντας χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ, όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο των ένστολων χρυσαυγιτών, συνελήφθη ένας διαδηλωτής και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση στον Πολύγυρο. Αμέσως μετά τη σύλληψη, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση και αποχώρησαν μετά την απελευθέρωση του συλληφθέντος, ο οποίος κατηγορείται για αντίσταση και στάση κατά της αρχής και πρόκειται να προσαχθεί σε δίκη.http://ekdohi.gr

Μαζικές εξώσεις στην Πορτογαλία: Πάνοπλοι αστυνομικοί πετάνε οικογένειες στο δρόμο!

Μαζικές εξώσεις στην Πορτογαλία: Πάνοπλοι αστυνομικοί πετάνε οικογένειες στο δρόμο!Εσπίνιο – Πορτογαλία, 17/3: Δεκάδες αστυνομικοί κινητοποιούνται για να πετάξουν έξω από το σπίτι της τη Χουλιάνα Φερέρα (Juliana Ferrera) και τα δυο ανήλικα παιδιά της.
Οι γείτονες και οι αλληλέγγυοι που έσπευσαν να βοηθήσουν, δυστυχώς δεν τα έβγαλαν πέρα με τις πάνοπλες διμοιρίες.
Μετά την Ισπανία, οι μαζικές εξώσεις έχουν αρχίσει και στην Πορτογαλία, χώρες που αμφότερες υποτίθεται ότι ζουν ένα ακόμη «success story» και έχουν βγει από το μνημόνιο.

Η Χρυσή Αυγή απέκτησε τη δική της Blutfahne, τη ματωμένη παγανιστική σημαία SS του Χίτλερ, με το αίμα των νεκρών ναζιστών από το πραξικόπημα της μπυραρίας

https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/02/blutfahne/
Τι ακριβώς είναι [Σ.Σ. προσοχή στα κεφαλαία] η … «Σημαία με το Αίμα των Αγωνιστών και Συντρόφων […]» κ.λπ. κ.λπ.;;;
Από την ιστοσελίδα της ΧΑ, 30/12/2014, η … «Σημαία με το Αίμα των Αγωνιστών και Συντρόφων […]» κ.λπ. κ.λπ.

Φόρτωσαν τον άτυχο 22χρονο φαντάρο στο ΚΤΕΛ Σπάρτης και τον έστειλαν να πεθάνει στο 401 Σ.Ν.

http://www.thinkdrops.gr/wp-content/uploads/2013/10/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CE%B1%CE%BB%CF%8C-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%85.jpgΔεν την χωράει ανθρώπου νους τόση παλιανθρωπιά και αδιαφορία. Όπως αυτή που κυριαρχεί στον Στρατό.
Σύμφωνα με τις οργισμένες καταγγελίες των συναδέλφων του άτυχου 22χρονου, η διοίκηση του ΚΕΝ Σπάρτης και οι Υγειονομικές αρχές της μονάδας αντί να μεταφέρουν με ασθενοφόρο και συνοδεία τον Νικήτα, τον έστειλαν με ΚΤΕΛ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.   
Όσο και κατάπτυστη να είναι η ανακοίνωση συγκάλυψης του ΓΕΣ για το φονικό, θέτει –χωρίς να το θέλει- ένα βασικό ερώτημα, που μεταξύ άλλων πρέπει να απαντήσει η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί: 
Πως είναι δυνατόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, «ο Στρατιώτης (ΠΖ) Λ.Ν. ετών 22, ο οποίος βρισκόταν νοσηλευόμενος από τις 13 Μαρτίου 2015 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, απεβίωσε λόγω κεραυνοβόλου νεκρωτικής πνευμονίας – πολυοργανικής ανεπάρκειας», να μεταφέρεται με ΚΤΕΛ από το ΚΕΝ Σπάρτης, ενώ η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο κρίσιμη; 

Το αίμα του 22χρονου Φαντάρου στην Σπάρτη έβαψε τα χέρια του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου-ο πρώτος νεκρός στρατιώτης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

ImageΔείτε την κατάπτυστη ανακοίνωση του ΓΕΣ για την απώλεια του 22χρονου παλικαριού που αποδεικνύει τη διάθεση συγκάλυψης του φονικού.
ΑΠΕΒΙΩΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥ ΛΟΓΩ ΝΕΚΡΩΤΙΚΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑΣ
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 18 Μαρτίου 2015 ο Στρατιώτης (ΠΖ) Λ.Ν. ετών 22, ο οποίος βρισκόταν νοσηλευόμενος από τις 13 Μαρτίου 2015 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, απεβίωσε λόγω κεραυνοβόλου νεκρωτικής πνευμονίας – πολυοργανικής ανεπάρκειας. 


ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΟΛΑΪΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ

ImageΔεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε είτε με ανακοινώσεις είτε μέσω στελεχών του πως αν βγει κυβέρνηση, θα καταργήσει τελείως τις στρατιωτικές παρελάσεις με την αιτιολογία ότι αυτές αποτελούν ένα εθνικιστικό και παλαιολιθικό έθιμο. Μάλιστα, η τελευταία φορά που είχε αναφερθεί κάτι τέτοιο ήταν το 2013, όταν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και ένα βήμα πριν γίνει κυβέρνηση. Τότε, οι σημερινοί υπουργοί Τ. Κουράκης και Θ. Φωτίου σε ξεχωριστές δηλώσεις είχαν δηλώσει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνονται παρελάσεις, ενώ το 2011 παρόμοιες δηλώσεις είχαν κάνει και οι Ν. Χουντής και Π. Σκουρλέτης.

Newroz: Πρωτοχρονιά, Άνοιξη, Αντίσταση, Αξιοπρέπεια για τους Κούρδους (Βίντεο)

images (72)

Η κουρδική γιορτή «Νεβρόζ» αποτελεί σύμβολο αγώνα για την ελευθερία του κουρδικού λαού και βασίζεται σε μια ιστορία περίπου πριν 4.350 χρόνια.


Επαναστατικό υλικό για την προστασία στο πεδίο της μάχης

Επαναστατικό υλικό για την προστασία στο πεδίο της μάχης
Ένα επαναστατικό υλικό που παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανθεκτικό όσον αφορά στην αντίστασή του στη διάτρηση, διατηρώντας παράλληλα την ευκαμψία του ανέπτυξαν ερευνητές του ΜΙΤ και του Technion-Israel Institute of Technology. Πηγή «έμπνευσης» για το συγκεκριμένο υλικό αποτέλεσαν τα λέπια των ψαριών, και το υλικό αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αλεξίσφαιρων ρούχων για τον στρατό, καθώς και για διαστημικές στολές, οι οποίες ενδείκνυνται ακόμα και για διαστημικούς περιπάτους, προστατεύοντας από μικρομετεωρίτες και ακτινοβολία. 

Γιατί στέλνει στρατιώτες στη Λιθουανία το Βερολίνο

Γιατί στέλνει στρατιώτες στη Λιθουανία το ΒερολίνοΣτρατιώτες στη Λιθουανία αναμένεται να στείλει το Βερολίνο εντός του 2015.
Στόχος είναι να λάβουν μέρος σε στρατιωτικά γυμνάσια, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την χώρα, με φόντο τις εντάσεις με τη Ρωσία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας.
Ένας λόχος των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων θα αναπτυχθεί στη Λιθουανία τον Απρίλιο και θα παραμένει εκεί έως τον Ιούλιο, ενώ άλλα αγήματα θα συμμετάσχουν σε στρατιωτικά γυμνάσια που θα διεξαχθούν από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο, διευκρίνισε το υπουργείο. Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Γιουόζας Όλεκας, που συζήτησε το θέμα αυτό με τον Γερμανό στρατηγό Γεργκ Φόλμερ, ο οποίος επισκέφτηκε το Βίλνιους, επισήμανε ότι πρόκειται για «επίδειξη της αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ».

Ο ΑΚΗΡΥΚΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Ελλάδα και Τουρκία «ανταγωνίζονται» στις συντριβές πολεμικών αεροσκαφών

Ελλάδα και Τουρκία «ανταγωνίζονται» στις συντριβές πολεμικών αεροσκαφών
Η Τουρκία έχει το σαφές προβάδισμα σε αυτή την τραγική κατάταξη, και εάν δεν θέλει να ακολουθήσει σύντομα και η Ελλάδα τα πολλά συντρίμμια που άφησαν τα τουρκικά Phantom II πίσω τους, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας στην Αθήνα θα πρέπει να αυξηθεί.

Πέντε πολεμικά αεροσκάφη και οκτώ σκοτωμένοι χειριστές είναι ο τραγικός απολογισμός μετά από ατυχήματα που συνέβησαν στις αεροπορικές δυνάμεις της Ελλάδας και της Τουρκίας κατά τους τελευταίους τρεις μήνες. Όταν συμβαίνουν τόσο τραγικά ατυχήματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ τους, αναλυτές και εμπειρογνώμονες επισημαίνουν πιθανές αδυναμίες στον τομέα της κατάρτισης.

Η Λιθουανία επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία

Η Λιθουανία επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητείαΤΣΑΜΠΑ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗ "ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ" ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΜΜΑ ΕΝΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ!
Η Λιθουανία, που βρίσκεται στο μέτωπο ενός νέου Ψυχρού Πολέμου με τη Ρωσία, ανακοίνωσε την επιστροφή της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, η οποία είχε καταργηθεί το 2008. Η απόφαση αυτή δείχνει την ακραία ένταση που επικρατεί στις χώρες της Βαλτικής, οι οποίες, έχοντας κοινά σύνορα με τη Ρωσία, φοβούνται από μια επανάληψη της τύχης της Ουκρανίας.
To κοινοβούλιο της χώρας, με το αιτιολογικό του κατεπείγοντος έχει αποφασίσει αυτή τη βδομάδα να επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. 

Περί αναβαθμίσεως P3 το ανάγνωσμα

Διεθνώς για να διατηρείς ενεργή σε 24-ωρη βάση περιπολία αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας σε μία περιοχή ενδιαφέροντος, θα πρέπει να διαθέτεις τουλάχιστον 5-6 συνολικά αεροσκάφη.
Η λογική είναι ότι το 24-ωρο καλύπτεται πλήρως από 3-4 αεροσκάφη, αναλόγως και μέγιστου χρόνου μετάβασης-αποστολής-παραμονής-επιστροφής του τύπου. Εννοείται ότι θα πρέπει να διαθέτεις και επί πλέον αεροσκάφη για τις συντηρήσεις με βάση τον χρόνο πτήσεως (αναλόγως τύπου διαφορετικές απαιτήσεις), και για παν ενδεχόμενο βλαβών ή απωλειών (γενικά διαθεσιμότητας). Με αυτή την λογική 4 αεροσκάφη ζήτημα αν εξασφαλίζουν τυπική διαθεσιμότητα τριών αεροσκαφών για αποστολές, και αυτό οριακά για 24-ωρη αποστολή τοπικά, ή για περιορισμένες τοπικές περιπολίες χρονικά τάξεως 6-8 ωρών. 

Γενοκτονία οι επιθέσεις των τζιχαντιστών κατά των Γεζίντι

Image
Οι επιθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ κατά της μειονότητας των Γεζίντι "συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για να συνιστούν γενοκτονία", συμπεραίνει έκθεση του ΟΗΕ

Στην έκθεση παρουσιάζονται ωμότητες που διέπραξε τον περασμένο Ιούνιο το Ισλαμικό Κράτος: δολοφονίες, βασανιστήρια, βιασμοί και απαγωγές παιδιών, "κατά πολλών εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων στο Ιράκ, ορισμένες από τις οποίες έχουν τα χαρακτηριστικά ώστε να συνιστούν γενοκτονία", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το «μανιφέστο» ενός άνεργου και ανασφάλιστου «οφειλέτη

61664_379580435458840_1896411282_n_8
ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ΣΤΗ ΔΕΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Υπάρχουν κάποιοι που ζουν με την ελπίδα ότι τούτη η κυβέρνηση κάτι καλύτερο μπορεί να κάμει από τις προηγούμενες. Εμένα, αν κι έχω την ίδια ελπίδα, να μου επιτρέψετε να ζω και με την πραγματικότητα. Έχω, λοιπόν, την αίσθηση ότι, όταν κάποιοι επαγγελματίες πολιτικοί μιλούν για «κοινωνία», μιλούν για κάποια αφηρημένη έννοια κι όχι για αληθινούς ανθρώπους.  Ο σερ Καρλ Πόππερ, βοηθούμενος και από τον Φρίντριχ Χάγιεκ, έγραψε ότι «ανοιχτή κοινωνία» είναι αυτή που απελευθερώνει τις κριτικές ικανότητες του ανθρώπου, αυτή που επιτρέπει στα μέλη της να ανέλθουν κοινωνικά και να καταλάβουν τις θέσεις άλλων μελών. 

Αυτή είναι η νομιμότητα της Ελληνικός Χρυσός: Τοξικά απόβλητα χύνονται στον Μαυρόλακκα και το Στρατώνι


Έκθεση που βασίζεται σε αυτοψίες και ελέγχους των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και που κοινοποιήθηκε στις 16.1.2015 αναφέρει σωρεία παρανομιών και παραβιάσεων της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της εταιρείας ότι οι δραστηριότητες της είναι απολύτως νόμιμες.... Η έκθεση βασίζεται σε αυτοψίες και ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν για δύο χρόνια στην περιοχή από τον Οκτώβρη του 2012 μέχρι τον Αύγουστο του 2014 και αποδεικνύει ότι για τρία ολόκληρα χρόνια, η Ελληνικός Χρυσός παρανομούσε κατά συρροή, καταπατώντας τους περιβαλλοντικούς όρουςπαραβιάζοντας κατά κόρρον την σύννομη διαχείριση υγρών αποβλήτων στις εργασίες της στην Ολυμπιάδα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ «Τα δίκτυα μάτωσαν της γειτονιάς τον χάρτη»

Αδριατικός αγωγός (ΤΑΡ), το Ουκρανικό ζήτημα και η Ενεργειακή Ανάπτυξη στην Βόρειο Ελλάδα.

Τετάρτη 25 Μαρτίου: "Which side are you on: Για μια τέχνη αντίστασης στο πλευρό των εργαζομένων": Θεματική εκδήλωση της ΤΕΚ

Η  Τέχνη Εν Κινήσει - ΤΕΚ συμμετέχει στο 3ο αντιφασιστικό φεστιβάλ παραστατικών τεχνών στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ την Τετάρτη 25 Μαρτίου, με την ημερήσια θεματική εκδήλωση "which side are you on: Για μια τέχνη αντίστασης στο πλευρό των εργαζομένων".
4:00 μμ-6:00 μμ Συζήτηση: «Σύγχρονη πολιτική τέχνη: πώς θα γίνουμε κοινωνικά παρεμβατικοί & πολιτικά επικίνδυνοι»
Συντονισμός Συζήτησης: Αγγελική Τόμπρου
Ομιλητές/αρχικοί εισηγητές:
– Μιχάλης Παπαμακάριος (δημοσιογράφος, συγγραφέας)
– Βασίλης Κουκαλάνι (ηθοποιός, σκηνοθέτης, μέλος της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Παραστατικών Τεχνών)
– Παύλος Αναστούλης (μέλος της συλλογικότητας Τέχνη Εν Κινήσει)
7:30 μμ-10 μμ, η ακτιβιστική Ομάδα Θέατρο του Καταπιεσμένου παρουσιάζει τη συμμετοχική παράσταση θεάτρου φόρουμ «Πλην Όμως…»
10:30 μμ, Συναυλία σύγχρονου πολιτικού τραγουδιού*. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι: 

Ένα χέρι αρκεί για να δείξει ο δάσκαλος στους μαθητές το δρόμο...

Μπράβο στο ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ για την ανάρτηση του..
Η ανάρτηση της Hanine Hassan στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook είναι λιτή:

المعلم الفلسطيني أحمد السوافيري 25 عام فقد أطرافه في الحرب ا

Το αραβικό κείμενο σε αγγλική απόδοση μεταφράζεται περίπου έτσι: School teacher Ahmed Sowafery (25) lost both his legs and arm during an Israeli attack on Gaza. He defied their barbarianism and went back to his school children teaching them life. 

Αύξηση φόρων 337% στους φτωχούς Έλληνες, 9% στους πλούσιους Έρευνα http://tvxs.gr/

Την παράλογη ανισότητα της εφαρμογής των μέτρων προς αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα καταδεικνύει έρευνα του Ιδρύματος Hans Böckler. Οι αριθμοί δείχνουν ότι το χάσμα είναι αγεφύρωτο, με τους φτωχότερους Έλληνες να έχουν επιβαρυνθεί φορολογικά στα χρόνια της κρίσης κατά 337% ενώ οι εύποροι κατά 9%.
Αν και θεωρητικά οι φορολογικές επιβαρύνσεις στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα ήταν σε απόλυτα νούμερα μερικών εκατοντάδων ευρώ, το ποσοστό αυτό προκύπτει από το λόγο σε σχέση με τις μειώσεις σε μισθούς αλλά και την αύξηση της ανεργίας.

Διεθνής Φοιτητική Βοήθεια για το Ντονμπάς: ένα λαμπρό παράδειγμα αλληλεγγύης από την Πολωνία

10888734_1549817471953849_6129853603281572740_n
Μεταφράσαμε κι αναδημοσιεύουμε μια συνέντευξη μέλους της οργάνωσης Διεθνής Φοιτητική Βοήθεια για το Ντονμπάς (ISAD) που έχει έδρα την πόλη Βρότσλαβ της Πολωνίας. Θεωρούμε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ένα έξοχο παράδειγμα διεθνιστικής, ανθρωπιστικής και ταυτόχρονα πολιτικής αλληλεγγύης για την σπουδάζουσα νεολαία. Στο τέλος της συνέντευξης υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας για φοιτητές που ενδιαφέρονται για συμμετοχή-ενημέρωση. Καλή ανάγνωση!