Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Μα άμα δεν συμβουλεύσουν τον ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχο οι Ισραηλινοί για την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο, ποιοι θα τον συμβουλεύσουν;


ΣΥΡΙΖΑ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ
ΤΟΜΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!
Συνάντηση με σημασία με ομάδα Ισραηλινών ερευνητών είχε ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος.
Συναντήθηκε, στο γραφείο του με ομάδα Ισραηλινών ερευνητών που βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο Διεθνούς Συνεδρίου για την Ανατολική Μεσόγειο που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το BESA Center.

Μπάτσοι του θα είναι οι 10 από τους 18 στρατιωτικούς που θα πάρει μαζί του ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος!


Ευτυχώς που ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος έβαλε τέλος στο ρουσφέτι: 
πρώτα αποφάσισαν ποιους θα στείλουν στο εξωτερικό και μετά έλεγξαν αν γνωρίζουν ξένες γλώσσεις!
Η διαφαινόμενη ικανοποίηση του αιτήματος του ΓΕΕΘΑ να συνοδεύσουν τον Αρχηγό Μιχαήλ Κωσταράκο στην προεδρία της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ 18 στελέχη, χωρίς καμία απ΄ αυτές τις θέσεις να έχει προκηρυχθεί έχει προκαλέσει οργή σε πάρα πολλούς αξιωματικούς με πολύ πλούσια βιογραφικά.

 Ισραήλ: Ανακλήθηκε η απαγόρευση της επιβίβασης Παλαιστινίων στα ίδια λεωφορεία με τους Ισραηλινούς

Στην ανάκληση της απόφασης να μην επιβαίνουν οι Παλαιστίνιοι σε λεωφορεία που χρησιμοποιούν Ισραηλινοί, προχώρησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργόςΜπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόθεση της κυβέρνησής του να επιβάλλει αυτό το -ρατσιστικού χαρακτήρα- μέτρο. Νωρίτερα αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης, που πηγαίνουν καθημερινά στο Ισραήλ για να εργαστούν, δεν θα έχουν πλέον το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα ίδια λεωφορεία με τους Ισραηλινούς όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους.

Εχθρός η Κινά για τη μεγάλη άσκηση των ΗΠΑ και 20 Ασιατικών χωρών

Image
Με το βλέμμα στην Κίνα Ασιατικά κράτη όπως οι Φιλιππίνες, η Αυστραλία, η Ιαπωνία και άλλα 20 περίπου κράτη της Ωκεανίας και της Ασίας συμμετέχουν σε ασκήσεις αρχικά επί χάρτου και στη συνέχεια σε πραγματικό επίπεδο στην περιοχή του Ειρηνικού. 
Στις ασκήσεις αυτές εμπλέκονται τα νησιά της Χαβάης με στόχο κυρίως την ενίσχυση της συνεργασίας των κρατών της Ωκεανίας και της Ασίας μαζί με τις ΗΠΑ. Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί μία ετοιμοπόλεμη ομάδα κρατών σε ναυτικό και στρατιωτικό επίπεδο ώστε να αντιμετωπιστεί τυχόν σοβαρή απειλή από την Κίνα.

Να πως κατάντησαν οι ιμπεριαλιστές την Λιβύη-και τον Ιούνιο η Ε.Ε. ξεκινά νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις με πρόσχημα τους δουλέμπορους

Λιβύη: Μάχες ανάμεσα σε Τζιχαντιστές και στρατό
Σφοδρές μάχες είναι σε εξέλιξη κοντά στη Σύρτη, στα ανατολικά της Τρίπολης, μεταξύ τζιχαντιστών και μιας δύναμης της Φατζρ Λίμπια.

Η μάχη μεταξύ των τζιχαντιστών του ΙΚ και της "Ταξιαρχίας Πεζικού 166" ξέσπασε σε μια κοινότητα που απέχει 15 χιλιόμετρα νοτίως της Σύρτης, είπε από την Τρίπολη ο Μοχάμεντ αλ Σάμι, ο υπεύθυνος επικοινωνιών της Φατζρ Λίμπια. Αφορμή στάθηκε μια επίθεση του ΙΚ εναντίον μιας θέσης της Ταξιαρχίας. Στις μάχες έχουν σκοτωθεί ένα μέλος της ταξιαρχίας καθώς και 23 τζιχαντιστές, πρόσθεσε.

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΑΡΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΑΡΓΥΡΟ! Ο ΥΕΘΑ ΗΣΥΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ;

Για να δούμε πόσο γρήγορα καταρρέουν οι υποσχέσεις των Καμμένου-Ήσυχου..
Δεν κρατούν ούτε μια μέρα! 
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά στον στρατό (βίντεο) Στρατόπεδο Ζήση, Αλεξανδρούπολη.
 Υπόθεση Κων/νος Αργυρός.
Το παιδί το "γενναίο" το φέρανε στο μουσικό τμήμα του στρατού στο Στρατόπεδο ζήση. 
Η θητεία του πάνω κάτω πάει ως εξής: 
Δύο τρεις μέρες στην Αλεξανδρούπολη, 20-25 μέρες άδειας. 
Όταν είναι στην Αλεξανδρούπολη στο στρατόπεδο έρχεται το πρωί και κατά τη μία φεύγει. Δεν έχει φάει ποτέ για μεσημέρι στο στρατόπεδο, δεν έχει κοιμηθεί ποτέ στο στρατόπεδο. ΟΛΑ αυτά δείχνουν απλά έναν "βολεμένο".

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: "Εμφύλια" σύγκρουση στρατού-αστυνομίας στην Τουρκία με 8 νεκρούς!

ImageΜια φήμη που κυκλοφορεί εδώ και 3 ημερες στην Τουρκία - και την ακολουθούν και ενδείξεις αλήθειας- έχει αναστατώσει την γειτονική χώρα καθώς διανύεται και προεκλογική περίοδος.Σύμφωνα με αυτή συγκρούσεις μεταξύ Στρατού και Αστυνομίας στην Τουρκία με 8 νεκρούς και 4 τραυματίες έγιναν στη Γιουκσέκοβα του Χακιάρι.
Για την σύγκρουση των Ειδικών Δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας με τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Γενικό Επιτελειο δεν διαψεύδει την πληροφορία, την οποία δίνουν στην δημοσιότητα κύκλοι του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος. 

Αιχμή του δόρατος οι Βρετανοί κομμάντος στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ε.Ε. στην Αφρική

ImageΠοια αρχή του απαραβίαστου των συνόρων.. Ποιο Διεθνές Δίκαιο…
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έρχεται να συνεχίσει τον πόλεμο που άρχισε στη Λιβύη το 2010, με πρόσχημα την ανατροπή του αυταρχικού καθεστώτος Καντάφι. Οι ίδιες ευρωπαϊκές χώρες που πρωτοστάτησαν στην εκδήλωση τότε της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, δίνουν και τώρα τον τόνο, καθώς η αντιμετώπιση των δουλεμπόρων αποτελεί την αφορμή να παρέμβουν και με επίγειες δυνάμεις. Διεξάγοντας επιχειρήσεις είτε στα χωρικά ύδατα, είτε στο εσωτερικό της Λιβύης. Που κρίνονται απαραίτητες ώστε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση της χώρας, εξασφαλίζοντας τη μερίδα του λέοντος στα δική τους αστική τάξη.

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΣΑ

Από τον Conor Fortune, Δημοσιογράφο της Διεθνούς Αμνηστίας.
Ο Δρ. Pietro Bartolo έχει δει περισσότερο πόνο και θάνατο στην καριέρα του απ’ όσο θα μπορούσε οποιοσδήποτε άνθρωπος να βιώσει.
Ως διευθυντής του μικρού νοσοκομείου στη Λαμπεντούσα, ο 59χρονος γυναικολόγος επιβλέπει για περισσότερο από 20 χρόνια, την επείγουσα ιατρική ανταπόκριση των αδιάκοπων κυμάτων μεταναστών και προσφύγων που διέρχονται από το νησί, στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο από την βόρεια Αφρική.

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ: 173 ΜΕΑ/ΑΠ στην Λεπτή Ορεστιάδας, λίγο φαγητό, αυταρχισμός και υποχρεωτικά τις άδειες νωρίς για να χωθούν οι φαντάροι το καλοκαίρι

Μια ακραία, άδικη και αυταρχική συμπεριφορά παρουσιάζει η διοίκηση της εν λόγω μονάδας. Στους φαντάρους, παρά τα παράπονα τους δεν προσφέρεται η αναγκαία σε ποσότητα φαγητού, με αποτέλεσμα να πεινούν. Οι κανονικές τους άδεις δόθηκαν γρήγορα γρήγορα και υποχρεωτικά, φτάνοντας ακόμη να απειλήσουν τους συναδέλφους ότι αν αρνηθούν, θα τιμωρηθούν.
Ρωτάμε τον ΑΓΕΣ Τελλίδη, αν ξέρει να μας πει, από πού προβλέπονται όλα αυτά Σε ποιο Νόμο σε ποιο Στρατιωτικό Κανονισμό.

Ε, άμα κάνεις συμμαχίες με το Ισραήλ δε σε νοιάζει...Παλαιστίνιος πρόσφυγας απειλεί να αυτοκτονήσει

Μένει στην πλατεία Ομονοίας και ζητά λύση για τις δύο ανήλικες κόρες του
 Λύση «εδώ και τώρα» για την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων ζητά παλαιστίνιος πρόσφυγας που ζει εδώ και μερικές μέρες στην πλατεία Ομονοίας μαζί με τις δύο ανήλικες κόρες του.
Ο Παλαιστίνιος ζούσε στη Συρία όπου εργαζόταν ως ψαράς αλλά η εμπόλεμη κατάσταση τον έδιωξε και από την δεύτερη πατρίδα του, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Turkey ordered to pay 90m euros over Cyprus invasion

Turkey must pay 90m euros (£73m; $123m) in damages over its 1974 invasion of Cyprus, according to a decision by the European Court of Human Rights.
The judgement is one of the largest ever ordered by the court.
It said the damages were compensation for losses endured during the invasion and in the subsequent partition.

Απόρρητη έκθεση της Ασφάλειας, 1983 – Πως φακέλωναν κόμματα και εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις

https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/05/20/aporriti-ek8esi-asfaleia/
Διαβάσαμε πρόσφατα πως πρόκειται να ανοίξουν τα αρχεία της Ελληνικής Αστυνομίας . Πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη, και ελπίζουμε να κρατήσουν τον λόγο τους. Στο μεταξύ, δημοσιεύουμε μια απόρρητη έκθεση της Γενικής Ασφάλειας, φως φανάρι πως προέκυψε από παρακολουθήσεις, με αντικείμενο εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και οργανώσεις της εποχής. Περιγράφονται, όπως θα δείτε, με την σειρά μαοϊκά και μ-λ κόμματα (δυστυχώς λείπουν οι πρώτες σελίδες), τροτσκιστικά κόμματα και οργανώσεις, η Β’ Πανελλαδική, κατόπιν στην ‘Νέα επαναστατική αριστερά’ ο συντάκτης εντάσσει την ΕΟ 17Ν, τον ΕΛΑ, την ομάδα ‘Ιούνης 78′ κ.ο.κ., κατόπιν περνάει σε ‘μηδενιστές’ και αναρχοαυτόνομους, οικολόγους, μέχρι και τις Επιτροπές για τον Στρατό. Δεν του ξέφυγαν του συντάκτη ούτε οι καφετέριες που σύχναζαν οι αναρχικοί (σ. 35), ούτε όσοι έκαναν παρέα με τον Λεωνίδα Χρηστάκη, ούτε όσοι περνούσαν απ’ το βιβλιοπωλείο ‘Ελεύθερος Τύπος’. Στη σελίδα 36 μαθαίνουμε και για μια νέα ‘τάση αναρχικών’, τα φρικιά.

To ISIS χρησιμοποιεί όπλα που κατασκευάστηκαν στο Ισραήλ!

Questions about who is behind the Islamic Statekeep arising.

Iraqi volunteer forces, known as Hashid Shaabi, discovered Israeli-made weapons at Islamic State (ISIL) positions in the Iraqi province of Anbar on Thursday, according to Al-Mayadeen television, Fars News Agency reported.
Last month, it was reported that Iraqi counter-terrorism forces arrested four foreign military advisors from the United States and Israel, who were allegedly aiding ISIL.

Νέο κρούσμα χουντικής και ρατσιστικής προπαγάνδας στον Στρατό: 649 ΤΕ, στην Σάμο

"Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ"
Μόλις μια βδομάδα μετά την συγκλονιστική και εξίσου σοκαριστική επιστολή καταγγελίας συναδέλφου φαντάρου που υπηρετεί στο Καστελόριζο, που αποκάλυπτε την εμπλοκή φαντάρων στον πόλεμο κατά των μεταναστών και την εμετική ρατσιστική προπαγάνδα των στελεχών, έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ η παρακάτω καταγγελία.
Μια καταγγελία που αναφέρεται σε προκλητική και εξίσου αηδιαστική χουντική και ρατσιστική προπαγάνδα της διοίκησης της μονάδας.

Το έγκλημα του Λάτση έχει νεκρούς! Αυτός είναι ο καθημερινός ταξικός πόλεμος εναντίον των εργαζομένων και τα θύματα της

Θοδωρής Πατσατζής
Ο Μπάμπης Δευτεραίος, ένας από τους τραυματίες της έκρηξης στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν» υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του. Ενώ σε μη αναστρέψιμη κατάσταση βρίσκεται και δεύτερος από τους τραυματίες που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Θριάσιου νοσοκομείου. Ο Μπάμπης Δευτεραίος ήταν 41 χρονών και πατέρας δύο παιδιών.
Συ­νο­λι­κά οι τραυ­μα­τί­ες από το ατύ­χη­μα ήταν 6. Μόνο που το «ατύ­χη­μα» ήταν ένα έγκλη­μα. Οι ενοι­κια­ζό­με­νοι ερ­γα­ζό­με­νοι που προ­σλαμ­βά­νουν οι ερ­γο­λά­βοι, δου­λεύ­ουν χωρίς να εφαρ­μό­ζε­ται κα­νέ­να σχε­δόν μέτρο ασφα­λεί­ας, σε 12ω­ρες και 16ω­ρες βάρ­διες και με ελά­χι­στα δια­λείμ­μα­τα. Η ερ­γα­τι­κή τάξη θρη­νεί σή­με­ρα ακόμη ένα νεκρό που έγινε θυσία στο βωμό του κέρ­δους των αφε­ντι­κών.

Ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας πρόλαβε να ρωτήσει για τις καταγγελίες των φαντάρων στο ταξίδι του στα Δωδεκάνησα;

Γράμμα από ένα φαντάρο: Η καρδιά του ρατσισμού χτυπάει στο Καστελόριζο
Η επιστολή του συναδέλφου φαντάρου που υπηρετεί στο Καστελόριζο είναι συγκλονιστική και σοκαριστική.
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_588.html

Περιοδεία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στο ΝΑ Αιγαίο, στο Χώρο Ευθύνης των 95 και 80 ΑΔΤΕ, σε Ρόδο, Καστελλόριζο και Φαρμακονήσι

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

«Μυστική & Αστραπιαία» η Αντίδραση του ΓΕΣ στα Βόρεια Σύνορα ! (φώτο). Αν και οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο και αφού δεν  παραδόξως δεν υπάρχουν διαρροές είχαμε Επιστράτευση, Κατάταξη και εκπαίδευση Εφέδρων σε επίπεδο  επτά ημερών με ατομικά Φ.Π !


Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ-ΜΗΝ ΓΕΛΑΤΕ αυτό διαδίδουν τα παπαγαλάκια του ηγέτη των ακροδεξιών ΑΝΕΛ!

ImageΤελικά, οι Αμερικανοί ήταν ή όχι πάντα φίλοι του Πάνου Καμμένου;
Σε σχετική ανάρτηση της 16/5/2015 διαβάζαμε:
"Οι ΗΠΑ αλλάζουν στρατηγική στην αντιμετώπιση του ISIS. Η επιχείρηση Ειδικών Δυνάμεων που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του ηγετικού στελέχους της ISIS Αμπού Σαγιάφ, δείχνει ότι η Ουάσινγκτον έχει αποφασίσει να “πατήσει” στην περιοχή δράσης του ISIS με χερσαίες δυνάμεις. Είναι ενδεικτικό ότι στο Πεντάγωνο επικρατεί αναβρασμός που επηρέασε μέχρι και το ραντεβού του αμερικανού υπουργού Άμυνας Άστον Κάρτερ με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο . Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας έχει ακυρώσει όλα του τα ραντεβού για την ερχόμενη εβδομάδα ,αλλά η συνάντηση με τον Καμμένο φαίνεται ότι θα γίνει κανονικά".
Και μετά ήρθε το άδειασμα από τις ΗΠΑ:

Η αλήθεια για τη γενοκτονία των Ποντίων: Πτυχές και ζητήματα της πορείας του Πόντου την εποχή του Ιμπεριαλισμού

Πτυχές και ζητήματα της πορείας του Πόντου την εποχή του Ιμπεριαλισμού
Πηγή: Ριζοσπάστης, 19 Μάη 2013.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, επανήλθαν στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής, έντονες συζητήσεις για το ζήτημα της «γενοκτονίας των Ποντίων». Επιχειρώντας μια ψύχραιμη και αντικειμενική προσέγγιση του ζητήματος, πρέπει να απομακρυνθούμε από τις κρατούσες -και συνεχώς αναπαραγόμενες- αναλύσεις και αντιλήψεις (οι οποίες περιορίζονται στο να αποδίδουν την καταστροφή του ποντιακού ελληνισμού στην Τουρκία σε «φυλετικά» κριτήρια) και να ξεκινήσουμε, θέτοντας το γεγονός στην πραγματική του βάση με σκοπό να αναδειχθούν ορισμένα βασικά ζητήματα, τα οποία, σκοπίμως συγκαλύπτονται κοινώς «θάβονται» υπό το βάρος εθνικιστικών κραυγών και κροκοδείλιων δακρύων. Αλλωστε οι αστοί στα πλαίσια της ιδεολογικής διαπάλης χρησιμοποιούν και τα ιστορικά ζητήματα με ανιστόρητη μεθοδολογία, προκειμένου να υποτάσσουν τους λαούς στις δικές τους επιδιώξεις και στη στήριξη του καπιταλιστικού συστήματος. 

ΜΑΧΗ ΚΡΗΤΗΣ: Συγκλονιστικές φωτό από την Αντίσταση του λαού της Κρήτης

Image
Η φωτογραφίες ντοκουμέντο είναι η καλύτερη αφήγηση των όσων έγιναν στη Μάχη της Κρήτης.

Πρώτη φορά που οι Γερμανοί συνάντησαν ευρεία αντίσταση από έναν άμαχο πληθυσμό ήταν στην μάχη της Κρήτης

20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1944


Δέκα ημέρες διήρκησε η Μάχη της Κρήτης υπήρξε σκληρή κι ανελέητη οι Γερμανοί, αν και νικητές είχαν βαριές απώλειες, περισσότερες από τους ηττημένους 
με σημαντικότερη συνέπεια την αχρήστευση ενός σημαντικού όπλου της ναζιστικής πολεμικής μηχανής: τους αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι αν και είχαν παίξει 
 καθοριστικό ρόλο στην ναζιστική επιτυχία στην ευρωπαϊκή ήπειρο, στη μάχη της Κρήτης είχαν τέτοιες απώλειες που πλέον 
δεν ξαναχρησιμοποιήθηκαν σε τέτοιο βαθμό μέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Η Μάχη της Κρήτης σε στρατιωτικά φιλμ εποχής όπως δεν την έχετε ξαναδεί

ImageΜάχη της Κρήτης (Γερμανικά Luftlandeschlacht um Kreta) ονομάζεται η επιχείρηση κατάληψης της Κρήτης από τους Γερμανούς κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και συγκεκριμένα από το πρωί της 20ής Μαΐου 1941, όταν ξεκίνησε η αεροπορική έφοδος των Γερμανών με συνθηματικό όνομα «Unternehmen Merkur» (Επιχείρηση Ερμής) εναντίον του νησιού, ως την 1η Ιουνίου. Με την επιχείρηση αυτή οι Γερμανοί κατάφεραν να καταλάβουν το νησί από τις αγγλοελληνικές συμμαχικές δυνάμεις, ωστόσο αυτή τους η επιτυχία κόστισε τόσο πολύ ώστε να μην επιχειρήσουν ξανά άλλη αεροπορική έφοδο της ίδιας κλίμακας κατά την διάρκεια του πόλεμου.

Η κωλοτούμπα του ΥΠΕΞ Κοτζιά-Τσίπρα-Καμμένου:Η Ελλάδα είπε «ναι» στην επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μέχρι το τέλος του 2015

Σύμφωνα με το πρακτορείο Iντερφάξ, να μην εμποδίσουν την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μέχρι το τέλος του 2015 συμφώνησαν οι ελληνικές αρχές.
Μάλιστα, το επιβεβαιώνει και το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πηγές της γερμανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία επιτεύχθηκε τον Μάρτιο και έτσι στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, τον Ιούνιο, η Ελλάδα δεν θα προβάλει κανένα βέτο στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ εδώ και καιρό στη Ρωσία, ως απάντηση της ανάφλεξης στην Ουκρανία, την προσάρτηση της Κριμαίας και τις στρατιωτικές συγκρούσεις στο Donbass.

Οι Μισθοφόροι "Ανθρωπιστές" έκαναν μπάρμπεκιου με παιδιά στην Σομαλία το 1993!

Κάτι που δεν θα δείτε στα δυτικά μέσα ενημέρωσης: δύο μισθοφόροι στρατιώτες της «ειρήνης» της δύναμης του ΟΗΕ  σε «μπάρμπεκιου» με αγόρι της Σομαλίας κατά τη διάρκεια της "ανθρωπιστικής αποστολής" που καθοδηγούνταν από τις ΗΠΑ στη Σομαλία, το 1993. 
Claude Baert και Kurt Coelus, οι δύο Βέλγοι Μισθοφόροι, που απαλλάχθηκαν από το στρατιωτικό δικαστήριο των Βρυξελλών για "έλλειψη αποδείξεων" (sic). 
Το δικαστήριο αναφέρεται το περιστατικό ως «αστείο», μη-βίαιο και η υπόθεση αποσιωπάται συστηματικά από τα αμερικανικά μέσα.

Η θεωρία αποχαιρετά την ΕΡΤ

«Αν είναι η ΕΡΤ να ξαναγίνει κρατική, να λείπει. Ολα δείχνουν εντούτοις ότι έτσι θα γίνει.» | Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Μ’ αυτόν τον τίτλο αποχαιρετούν τους ακροατές τους οι παραγωγοί της εκπομπής «Η θεωρία παίρνει θέση», που παρουσίαζαν εθελοντικά στην ΕΡΑ Ιωαννίνων κατά τους μήνες του αγώνα της ΕRTopen.
Ποιοι και πόσοι είναι δεν γνωρίζω, με ενθουσίασε όμως ο λόγος τους: ειλικρινής, αυτόνομος, υπερήφανος, δημοκρατικός (όντως δημοκρατικός).
Θα μεταφέρω μερικά αποσπάσματα του λόγου αυτού: