Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Οι Φαντάροι θα κουβαλούν τους μαθητές και θα τους διδάσκουν δωρεάν, ενώ οι έφεδροι γιατροί θα κάνουν το Αγροτικό τους! Έτσι υπερασπίζει η κυβέρνηση το δικαίωμα στην εργασία, τα εργατικά και νεολαιίστικα δικαιώματα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
stratiotes_efim_19_06_slideΉδη μερίδα του τύπου κατακρίνει την επιλογή της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει στρατευμένους απόφοιτους Παιδαγωγικών σχολών για να καλυφθούν τα τεράστια κενά  που θα παρουσιαστούν την επόμενη σχολική χρονιά, αλλά και την επιστράτευση του Στρατού για τη μεταφορά των μαθητών. Καταγγέλλουν την χρήση άμισθων φαντάρων  για να καλυφθεί υποχρεώσεις που έχει το Δημόσιο προς τους πολίτες!

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ την Ελλάδα. Μεγάλες συγκεντρώσεις κατά της λιτότητας από Λονδίνο μέχρι Άμστερνταμ (ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ)

litotita-587x330
Τους 70.000 φτάνουν οι συμμετέχοντες στη μεγάλη διαδήλωση κατά της λιτότητας στο κέντρο του Λονδίνου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών στη βρετανική πρωτεύουσα. 

Ενας χρόνος ISIS. Τα κέρδη για την πολεμική βιομηχανία και οι ζημιές για την ανθρωπότητα


Πηγή: Αρης Χατζηστεφάνου – «Επίκαιρα»
Στον χώρο της επικοινωνίας και της προπαγάνδας μερικές φορές ο θρίαμβος απέχει λίγες  ανάσες από την πανωλεθρία. Αυτό συνειδητοποίησαν οι Βρετανοί δικαστές που ανέλαβαν την υπόθεση του Μπερλίν Γκίλντο, ενός Σουηδού πολίτη που κατηγορούνταν ότι εκπαιδευόταν για να συμμετάσχει σε δίκτυα τζιχαντιστών που μάχονται στη Συρία. Καθώς συμπληρωνόταν ένας χρόνος από την κατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), οι δικαστές πίστευαν ότι θα έστελναν ένα σαφές μήνυμα για την αποφασιστικότητα του Λονδίνου στη μάχη ενάντια στην ισλαμική τρομοκρατία.

7 Ιουνίου 1944: Η εξόντωση των Εβραίων της Κρήτης με την καταβύθιση του πλοίου Δανάη

7 Ιουνίου 1944: Καταβύθιση του Ελληνικού πλοίου Ταναϊς (Δανάη) από τους Γερμανούς
Ιστορικές σελίδες από τα χωριά του Δήμου Καστελίου

Του Γιώργου Καλογεράκη
Το ατμόπλοιο Tanais (πρώην Ηollywood)
Φορτηγό ατμόπλοιο ΤΑΝΑΪΣ (πρώην HOLLYWOOD), νηολογίου Πειραιώς 831, με Διεθνές Διακριτικό Σήμα : SVAK, ολικής χωρητικότητας 1546 κόρων, μήκους 224 ποδών, ναυπηγήσεως του 1907 στα ναυπηγεία J. BLUMMER AND CO. LTD, του SUNDERLAND.
Εκινείτο με τρικύλινδρη παλινδρομική μηχανή με ιπποδύναμη 244 ΝΗΡ και ήταν πλοιοκτησίας Στέφανου Παν. Συνοδινού, αγορασθέν το 1935 αντί του ποσού των 3800 λιρών Αγγλίας. Το πλοίο με πλοίαρχο το Μιλτιάδη Νικ. Παπαγγελή, την 17η Μαΐου 1941 είχε καταπλεύσει στην Σούδα με φορτίο ξυλείας προερχόμενο από τον Πειραιά. Την 26η Μαΐου εξακολουθούσε να παραμένει αγκυροβολημένο στη Σούδα, όταν τις πρωινές ώρες της ημέρας αυτής βομβαρδίστηκε από γερμανικά αεροπλάνα και βυθίστηκε σε πολύ μικρό βάθος.

Η DITA από τη Βοσνία συναντάει τη ΒΙΟΜΕ! [Κυριακή 21 Ιουνίου]

Πριν 1,5 χρόνο περίπου, τον Φλεβάρη του 2014, η Βοσνία συγκλονιζότανε από μια λαϊκή και από τα κάτω εξέγερση. Οι εξεγερμένες μάζες στη Βοσνία, αναδεικνύοντας μια διεθνιστική νοοτροπία, αφήνοντας πίσω τους τους εθνικισμούς, απ' όλες τις εθνότητες της χώρας, στρέφονται ενωμένοι ενάντια στην διεφθαρμένη ελίτ που κυβερνά και φέρνουν την "'άνοιξη" στην γειτονική μας χώρα.

Εννέα κατηγορίες για ανθρωποκτονία στον Ρούφ

Εννέα κατηγορίες για ανθρωποκτονία και μία για οπλοκατοχή αποδόθηκαν την Παρασκευή στον Ντίλαν Ρουφ, τον 21 ετών δράστη του μακελειού στο Τσάρλεστον. Νωρίτερα, το CNN μετέδιδε ότι ο Ρουφ είχε ομολογήσει το έγκλημά του, καθώς και πως στόχος του ήταν να ξεκινήσει έναν «εμφύλιο πόλεμο». 
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και οι Αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό στην παρούσα φάση ως έγκλημα μίσους, εξαιτίας του στόχου - η εκκλησία είχε ποίμνιο Αφροαμερικανούς - αλλά και επειδή ο φερόμενος ως δράστης είχε καταφανώς ρατσιστικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 ΣΑΒΒΑΤΟ 20/6 ΣΤΙΣ 7,00 πμ.

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, γεγονός που σημαίνει ότι οι συνθήκες δεν βελτιώνονται παρά το γεγονός ότι υπάρχει ενημέρωση του ΓΕΣ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας.
Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι καθώς Αποδεικνύεται το τι σημαίνει «κοινωνική προσφορά του Στρατού:
τσάμπα δηλώσεις των Καμμένου-Ήσυχου περί σεβασμού των δικαιωμάτων των στρατευμένων και απίστευτη εργασιακή εκμετάλλευση, με άθλιες συνθήκες για όλο το προσωπικό».

Λοχίας έκανε βόλτες με 50 γραμμάρια κοκαΐνης

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Στη σύλληψη ενός στρατιωτικού ο οποίος κατείχε 50 γραμμάρια κοκαΐνης προχώρησε σήμερα η ομάδα ΔΙ.ΑΣ Νίκαιας.
Ήταν γύρω στις 4.00 τα ξημερώματα όταν οι αστυνομικοί περιπολούσαν τα στενά της περιοχής αποφάσισαν να προβούν στον έλεγχο ενός 27χρονου ο οποίος κινούνταν πεζός.

ο Στρατός καθαρίζει δωρεάν τις ακτές...σε διατεταγμένη υπηρεσία καλύπτει θέσεις εργασίας, κυβέρνηση-δ'ημαρχοι χειροκροτούν!

Καθαρισμός Ακτών από Μονάδες της ΠΑ

Το πιο κομβικό σημείο στη στρατηγική του Ισραήλ… η Κύπρος

Η επίσκεψη του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην Ιερουσαλήμ θυμίζει στο Ισραήλ πως υπάρχουν σύμμαχοι στη Μέση Ανατολή και μάλιστα σε απόσταση μόλις 200 χλμ. από τη Χάιφα. Επί δεκαετίες το Ισραήλ αγνοούσε την Κύπρο, επικεντρώνοντας την προσπάθειά του στο να κερδίσει αποδοχή στους Άραβες γείτονές του. Οι σχέσεις του με την Τουρκία έχουν επιδεινωθεί και η ειρήνη με την Αίγυπτο και την Ιορδανία είναι παγιωμένη, ενώ η ειρήνη με τους Παλαιστίνιους είναι ανύπαρκτη.
Του Gal LuftΠΗΓΗ: Haaretz (14 Ιουνίου 2015) ΑΠΟΔΟΣΗ: Παντελής Καρύκας

Ανοίγει ο δρόμος για πώληση αμερικανικού στρατιωτικού υλικού στην Κύπρο

Με ψήφους 71 υπέρ έναντι 25 κατά, η ολομέλεια της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε το νομοσχέδιο HR 1735 για την Εθνική Άμυνα, που είχε ήδη ψηφίσει η Βουλή των Αντιπροσώπων το Μάιο.
Το νομοσχέδιο που καθορίζει το ύψος των αμυντικών δαπανών των ΗΠΑ στα 612 δισεκατομμύρια δολάρια περιέχει επίσης και πρόνοια για την Κύπρο, ζητώντας από το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να υποβάλλουν μέσα σε 90 μέρες από την υπογραφή του νόμου, προς τις Επιτροπές Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής και της Γερουσίας, την εκτίμησή τους για την στρατιωτική δυνατότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αμυνθεί από απειλές κατά της εθνικής της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των απειλών από ξένες εχθρικές κυβερνήσεις και τρομοκρατικές ομάδες.

Αμερικανική βαριά ΤΘΤ στην Ανατολική Ευρώπη

Αμερικανική βαριά ΤΘΤ στην Ανατολική Ευρώπη
Ο διοικητής του ΝΑΤΟ υπερασπίζεται τα σχέδια ανάπτυξης αμερικανικών βαρέων τεθωρακισμένων στην Ανατολική Ευρώπη. Ο Αμερικανός ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη υπερασπίστηκε το σχέδιο της ανάπτυξης έως 5.000 στρατιωτών και 250 αρμάτων μάχης στην Ανατολική Ευρώπη. Αυτό δεν παραβιάζει την Πράξη ΝΑΤΟ-Ρωσίας, σύμφωνα με τον στρατηγό Philip Breedlove.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΧΑΦΙΕΔΩΝ ΣΧΟΛΗ...!! ΔΝΤ

Το βαπόρι από την Περσία χάθηκε στην Κορινθία Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Ένα πλοίο ελληνικής ιδιοκτησίας βομβαρδίζεται την Κυριακή από την αεροπορία του επίσημου κράτους της Λιβύης. Δύο ναυτικοί από το 26μελές πλήρωμα πέφτουν νεκροί-ο ένας είναι Έλληνας. Η είδηση κυκλοφορεί τη Δευτέρα στα μίντια του εξωτερικού. Μια λιτή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, με αρκετές ώρες καθυστέρηση. Κι όμως, ένα απίστευτο πέπλο σιωπής απλώνεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των μέινστριμ μίντια στην Ελλάδα για το απίθανο συμβάν στη Μεσόγειο…

Ενημέρωση από το στρατοδικείο του Δημήτρη Σωτηρόπουλου

Στο Αναθεωρητικό (στρατιωτικό εφετείο) της Αθήνας στις 16/6
Ο Δημήτρης, 48 χρονών,  είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 10 μήνες με 3ετή αναστολή. Ήταν ένα από τα πιο επιθετικά δικαστήρια που έχουμε συναντήσει, με τον πρόεδρο να  διακόπτει συνεχώς τους μάρτυρες, ενώ δεν επέτρεψε να εξεταστούν δύο από αυτούς. Ενημέρωση στο http://www.efsyn.gr/arthro/dioxi-antirrisia-23-hronia-meta
Συμπληρωματικά, η απολογία του Δημήτρη:

Ενημέρωση από το στρατοδικείο του αναρχικού ολικού αρνητή στράτευσης Θάνου Χατζηαγγέλου

Στις 17 Ιούνη εκδικάστηκε στο στρατοδικείο του Ρουφ η υπόθεση του αναρχικού ολικού αρνητή στράτευσης Θάνου Χατζηαγγέλου.
Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση των ενστάσεων απο τη μεριά της υπεράσπισης. Στο σημείο αυτό ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε πως ο εντολέας του δεν επιθυμεί να κατατεθεί η ένσταση περί αναρμοδιότητας του δικαστηρίου. Ο σύντροφος επέλεξε να τοποθετηθεί ο ίδιος επι του ζητήματος με την παρακάτω δήλωση.
Πολιτική ένσταση περί αναρμοδιότητας του δικαστηρίου.

έξω όλοι οι στρατοί από την Κύπρο


Με το παλιό αριστερίστικο -και σχετικά αφοπλιστικό- σύνθημα «έξω όλοι οι στρατοί» ρητορεύει ο Νίκος Κοτζιάς στην Κύπρο έχοντας επιβεβαιώσει τη σχέση της χώρας με το ΝΑΤΟ, ενώ οι διεργασίες εκ μέρους των ΗΠΑ έχουν ήδη προχωρήσει. Η ευμενής, προς ένα σχέδιο βελούδινης διχοτόμησης, έκβαση της υπερψήφισης Μουσταφά Ακκιντζί, παλιού δημάρχου του κατεχόμενου τμήματος τη Λευκωσίας και συνεργάσιμου σε πολλά επίπεδα στο παρελθόν, με το τμήμα της Λευκωσίας που ανήκει στην κυπριακή δημοκρατία, δεν αφορά μόνο σε μια «επί τέλους» λύση από πλευράς τ/κ και πολλών ε/κ, αλλά και σε μια επιθυμητή για τις ΗΠΑ και δευτερευόντως για την ΕΕ, οριστική λύση. 

Ενημερωτικό σημείωμα για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών (Μυτιλήνη)

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μία προσπάθεια για ενημέρωση συντρόφων-ισσων για τα γεγονότα που έχουν λάβει μέρος στη μυτιλήνη τις τελευταίες μέρες…
αναδημοσίευση απο musaferat.espivblogs.net
Η κούραση που κουβαλάνε οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που φτάνουν, οι συνθήκες στις οποίες κρατούνται αλλά και η αβεβαιότητα που επικρατεί για το πότε θα καταφέρουν να πάρουν τα έγγραφα τα οποία χρειάζονται για να φύγουν από το νησί έχει δημιουργήσει ένα πολύ τεταμένο κλίμα. 

Israeli soldiers cheered while Palestinian bled to death under army jeep

The family of Abdallah Ghuneimat mourn during his funeral in Kafr Malik on 14 June.
Shadi HatemAPA images
Two days after Abdallah Ghuneimat was killed by Israeli occupation forces, his hometown of Kafr Malik was still reeling.
It was not just the killing that caused an overwhelming sense of shock and anger in the village to the northeast of the occupied West Bank city of Ramallah. It was also the cruel manner in which it happened.

Λαθρέμπορος πετρελαίου ο Μελισσανίδης! Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλακή σε δίκη που καθυστερούσε 20 χρόνια!!!


Ο Ελληνας επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, καθώς και ο Γιάννης Καρράς!
Αμφότεροι κρίθηκαν ένοχοι για χρέη που αφορούν εικονικούς εφοδιασμούς ποντοπόρων πλοίων με ναυτιλιακά καύσιμα, από τους οποίους ζημιώθηκε το Δημόσιο από τη μη καταβολή των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Μία Περίληψη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου για το Πετρέλαιο 1914-1918

Χάρτης 1
Στις αρχές του 20ου αιώνα η Γερμανική Αυτοκρατορία, που ήταν η ανερχόμενη βιομηχανική δύναμη, επιθυμούσε να συνδεθεί με τον Περσικό Κόλπο μέσω τηςBaghdad Railway, ώστε να τροφοδοτεί την Γερμανική Οικονομία με πετρέλαιο, και μέσω της ίδιας διαδρομής να στέλνει τα προϊόντα της στην Ασία. Χάρτες 1&2. Αυτό θα το πετύχαινε μέσω των συμμάχων της, της Αυτοκρατορίας της Αυστροουγγαρίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Πορεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη - Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουνίου

Αλληλέγγυες/ΑλληλέγγυοιΤους τελευταίους μήνες άνοιξαν οι θάλασσες και βγήκαν από μέσα μετανάστες-τζιχαντιστές με αποκλειστικό σκοπό τη διατάραξη της δημόσιας τάξης της Λέσβου. Όσο γέλιο και αν μας προκαλεί αυτή η αφήγηση, αποτελεί την προωθούμενη λογική δίπλα στην αντιμεταναστευτική πολιτική και το ρατσιστικό μίσος που την εδραιώνει κοινωνικά. Άλλωστε το πρότζεκτ της τουριστικής ανάπτυξης δεν συμβαδίζει με τη παρουσία εξαθλιωμένων μεταναστών, για τους οποίους κατασκευάζεται η εικόνα των φορέων ασθενειών και των εν δυνάμει εγκληματιών.
Η Δύση εντατικοποιώντας τον πόλεμο στη μέση ανατολή και ειδικότερα στη Συρία, αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και να κατευθυνθούν στην Ευρώπη. Κάποιοι/ες από αυτούς/ες επιχειρούν με τη βελτίωση του καιρού να διασχίσουν τα θαλάσσια σύνορα και να φτάσουν στη Λέσβο. Εδώ θα απολαύσουν την “ελληνική φιλοξενία” που περιλαμβάνει πεζοπορία δεκάδων χιλιομέτρων 

Καμία βεβήλωση εικόνας σε εκκλησία στο Μόλυβο - Κατηγορηματική διάψευση

Σήμερα μέλη της ομάδας που βοηθάει τους πρόσφυγες στο Μόλυβο ήρθαν σε επαφή με τον ιερέα του Μολύβου, πατέρα Χριστόδουλο Χατζηβασιλέλλη και τον ρώτησαν για την πολύκροτη υπόθεση της δήθεν σπίλωσης εικόνων από πρόσφυγες σε εκκλησία του Μολύβου. Με απόλυτη σιγουριά ο ιερέας απάντησε ότι ποτέ δεν παρατηρήθηκε τέτοιο ή παρεμφερές φαινόμενο σε καμιά εκκλησία και σε κανένα ξωκκλήσι του Μολύβου. Αυτό το επιβεβαιώνουν και οι άνθρωποι που φροντίζουν όλα τα εκκλησάκια της περιοχής καθημερινά.