Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Όταν κατεβάζεις το παντελόνι άμυνα με το σώβρακο δεν κρατάς!

Αφού εθιστήκαμε στη «θεωρία των παιγνίων» που στηρίχτηκε η διαπραγματευτική πολιτική της κυβέρνησης, αντί να προτάξουμε και να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα του λαού και του τόπου, οι «κουτόγραγκοι» αποδείχτηκαν καλύτεροι στα παιχνίδια και τώρα απαιτούν απόλυτο ξεβράκωμα και ολοκληρωτική παράδοση.
Ούτε φορολόγηση στα μεγάλα εισοδήματα, ούτε έκτακτες εισφορές στις επιχειρήσεις, χέστηκαν για τη φοροδιαφυγή (δικοί τους άνθρωποι ωφελούνται από αυτή), φτωχά τα μέτρα φτωχοποίησης των εργαζόμενων και συνταξιούχων που προτείνει η κυβέρνηση με τις περικοπές από τη πίσω πόρτα, λένε ξαφνικά σήμερα το μεσημέρι «οι δανειστές». Αντιαναπτυξιακά τα μέτρα λέει τώρα το ΔΝΤ. Κόψτε μισθούς συντάξεις τώρα!

Ποιοι κάνουν βρώμικο παιχνίδι στον Στρατό με προβοκάτσιες "για αλβανικούς αετούς";

 Είναι δυνατόν στο Υπουργείο Άμυνας να Ηγείται η Ακροδεξιά;
Αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ το νοσηρό κλίμα που δημιουργεί ο κυβερνητικός του εταίρος;
Μέσα σε δύο μέρες αποκαλύφθηκε όλη η φρενίτιδα της αντεργατικής επίθεσης των ΑΝΕΛ, όπου αναδεικνύοντας όλη την ακροδεξιά τους ατζέντα ουσιαστικά επιδιώκουν να καμουφλάρουν την τραγική μνημονιακή τους κωλοτούμπα και να επικαιροποιήσουν  όλο το αντιδραστικό πολιτικό τους πρόγραμμα! Ενώ αναζητείται δικαιολογία παραμονής τους στην εξουσία με κάθε τρόπο…  
Η αρχή έγινε με τον ίδιο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Π.Καμμένο ο οποίος παραχωρώντας συνέντευξη στο onlaert.gr προσπάθησε να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, δηλαδή το κοινωνικό του προφίλ με τα άγρια μνημονιακά μέτρα. 

Ρατσιστικό κρεσέντο Xρ. Παππά και Π. Χαϊκάλη στη Βουλή

Σε μια ακραία ρατσιστική και απροκάλυπτη πρόκληση μέσα στη Βουλή χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού προχώρησε  ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής, επιχειρώντας να δείξει   την αντίθεση του ακροδεξιού μορφώματος στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, έσκισε το υπό συζήτηση νομοσχέδιο και προχώρησε σε μια ακόμα τοποθέτηση μίσους.

Γιατί έχουν μόλις τώρα συμπεριληφθεί οι αμυντικές περικοπές της Ελλάδας στις προτάσεις προς τις Βρυξέλλες;



A Greek tank takes part in an independence day military parade in Athens in March. Photograph: Corbis
John Hooper in Athens
Athens has been in no hurry to put military spending on the table, but then neither have its creditors, including its main European arms supplier - Germany
Among the measures Alexis Tsipras’s government has used to swell the package it tabled in Brussels on Monday is a €200m (£142m) cut in next year’s defence budget. Estimates by the Stockholm International Peace Research Institute (Sipri) for 2014 suggest that would equate to a reduction of around 5% in Greece’s military spending. The proposal raises an intriguing question: why did Tsipras’s Syriza party not offer more swingeing cuts in defence spending at an earlier stage in its tortuous negotiations with Greece’s creditors?

Αποκλειστικά στην «Εφ.Συν.» οι νέες σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ

AP Photo/Jacquelyn Martin
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» παρουσιάζει τις νέες, σκληρές απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας. Μεταξύ άλλων, προτείνουν αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%, εξάλειψη των πρόωρων συντάξεων μέχρι το 2022, αύξηση εισφορών υγείας συνταξιούχων και αφαίρεση της φορολογίας σε τομείς που για πρώτη φορά θα υπήρχαν ανάλογες ρυθμίσεις.

Σημαντική νίκη Κούρδων κατά του ISIS

Image
Οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία προχώρησαν πιο βαθιά στις περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές της ISIS, καταλαμβάνοντας τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη την σημαντική στρατιωτική βάση του Αΐν Ίσα  που βρίσκεται στη βορειοανατολική Συρία, ''μια ανάσα'' -περίπου 50 χλμ.-  από τη Ράκκα, την υποτιθέμενη ''πρωτεύουσα'' του ''χαλιφάτου''  του Ισλαμικού Κράτους'' ( ISIS-ISIL) σε Συρια και Ιρακ. 

Νέα καταγγελία φαντάρων από την 181 ΜΚ/Β Θεσσαλονίκης: τρελό χώσιμο παρά την ενημέρωση του ΓΕΣ

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, που σημαίνει ότι οι συνθήκες δε βελτιώνονται παρά το γεγονός ότι υπάρχει ενημέρωση του ΓΕΣ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας.
Πρώτη Καταγγελία συναδέλφου φαντάρου
Δε θα κάτσω να γράψω πολλά. Φαντάζομαι, έχετε ήδη πάρει πολλά μηνύματα γα την κατάσταση στην 181 ΜΚ/Β.
Τα πράγματα δε βελτιώνονται με τίποτα. Αντιθέτως...
Μετά την ανάρτηση των πρώτων κειμένων, υπήρξαν λόγια και υποσχέσεις για κάτι καλύτερο, το οποίο δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα, αντί για 6, κάνουμε πλέον 8 ώρες τη μέρα σκοπιά, ανά 4 ώρες. 

Ποια προϊόντα θα ακριβύνουν με τη μεταφορά του ΦΠΑ στο 23% [λίστα]

H πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τις αλλαγές στον ΦΠΑ θα προκαλέσει κύμα ανατιμήσεων σε μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών. 
Ποια προϊόντα θα ακριβύνουν με τη μεταφορά του ΦΠΑ στο 23% [λίστα]Αυτό, όπως είναι λογικό, θα αποτυπωθεί στις τσέπες και τα πορτοφόλια των φορολογουμένων.
Ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα ακριβύνουν
ΦΠΑ από το 13% στο 23%

«Τρόμαξαν» το Μαξίμου οι συνταξιούχοι κι όρθωσε φράχτες …

«Τρόμαξαν» το Μαξίμου οι συνταξιούχοι κι όρθωσε φράχτες …

Bilderberg Kingpin Henry Kissinger Admits ISIS Gets Its Weapons From USA

unnamed (1)

Bilderberg steering committee member and architect of a globalist order, Henry Kissinger, told Fox News on Wednesday the United States is responsible for arming ISIS.







A Political Tendency of Capitalism Racism as an Element of Fascism


by PROLETARIAN ALTERNATIVE COLLECTIVE
On Wednesday, June 17, 2015, a 21-year-old man walked into a church, prayed with the parishioners, and opened fire, killing nine people. All were Black. Subjectively, he thought that African-Americans are soon going to take over an imperialist social formation—so killing nine of them was apparently for him an initial step of slowing down the process of realizing that transfer of power.
This was an act motivated by racism, but it was also more than that. We must analyze the conditions underlying incidents like this one, if we are to combat and overcome these conditions effectively, and to transform society in a way that eliminates them forever. 

Θερμικές κάμερες, ραντάρ, ο «αριστερός φράχτης» του Σύριζα για τους μετανάστες στον Έβρο

«Στις νάρκες του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου, χτίζεται/βρίσκεται/κρύβεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου» λέει το σύνθημα, και τώρα που σίγουρα «Μένουμε Ευρώπη» όπως μας διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, ήρθε και η ώρα να «φροντίσουμε για την ασφάλειά» μας από τους μετανάστες…
Κάμερες με αισθητήρες, radar για να εντοπίζουν την ανθρώπινη κίνηση και τα οχήματα, και άλλα υπερσύγχρονα «όπλα» για να μην μπαίνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα, ετοιμάζει η αριστερή κυβέρνηση του Σύριζα και ο Γιάννης Πανούσης.

Μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις από τη Μνημονιακή συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου

Χάνουν περισσότερα από 100 ευρώ συνταξιούχοι και μισθωτοίΜπορεί να... παίζουμε με τα ποσοστά σε ό,τι αφορά στο Ασφαλιστικό, ωστόσο τα ποσοστά αντιστοιχούν σε ευρώ και μια... μετάφραση στο πραγματικό εισόδημασυνταξιούχων και μισθωτών δείχνει ότι ακόμη και άνθρωποι με ελάχιστο εισόδημα χάνουν από τον μισθό ή τη σύνταξή τους στο όνομα της νέας συμφωνίας

Με τις αλλαγές που έρχονται στις ασφαλιστικές εισφορές χάνουν όλοι. Ακόμη και όσοι έχουν πολύ μικρά εισοδήματα. Για παράδειγμα οι χαμηλοσυνταξιούχοι των 487 ευρώ. 

Με εθνικιστικές βλακείες διχάζουν τους φαντάρους...


Από το πρωι κυκλοφορεί μια φωτογραφία από τα γνωστά εθνικιστικά σαιτ. Σαιτ και εθνικιστικές-ακροδεξιές οργανώσεις που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τα προβλήματα των φαντάρων και το απίστευτο κοινό χώσιμο εξαιτίας της υποχρεωτικής στράτευσης. Οι Εθνικιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις όπως όλοι γνωρίζουν υπήρξαν και υπηρετούν ως φερέφωνα της κρατικής πολιτικής, συνεργάστηκαν με τις μυστικές υπηρεσίες και πάντα δίχασαν τους λαούς. 

Στρατιώτες του ΟΗΕ κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας κατηγορούνται κυανόκρανοι του ΟΗΕ.
Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ την Τρίτη ο Οργανισμός διενεργεί έρευνα για τις καταγγελίες, ωστόσο δεν ανακοινώθηκε από ποια χώρα προέρχονται οι κυανόκρανοι, οι οποίοι κατηγορούνται, ούτε και ο αριθμός τους, αλλά ούτε και ο αριθμός των παιδιών που κακοποιήθηκαν. Ωστόσο ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο ΟΗΕ ενημερώθηκε για τις καταγγελίες την 19η Ιουνίου και στη συνέχεια ενημερώθηκε και η χώρα από την οποία προέρχονται οι στρατιώτες.

Wikileaks: Συνωμοσία Ολάντ για Grexit πίσω από τις πλάτες της «κολλημένης» Μέρκελ

Τρεις μόλις ημέρες μετά την εκλογή του, τον Μάιο του 2012, ο Γάλλος πρόεδρος άρχισε να συνωμοτεί προκειμένου να αποφευχθεί το grexit, η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, που τότε ευνοούσε με την πολιτική της η Ανγκελα Μέρκελ. Aυτό αποκαλύπτουν τα νέα έγγραφα για τις κινήσεις του Γάλλου προέδρου, τον οποίο παρακολουθούσε η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, όπως και τους άλλους δύο προκατόχους του στην προεδρία της Γαλλίας. Τα σχετικά ντοκουμέντα έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση wikileaks.

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2015 Δ’ ΕΣΣΟ


Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2015 Δ’ ΕΣΣΟMε Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2015 Δ΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:
α. Οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2017 (γεννημένοι το έτος 1996), που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Κορινθίας (ΣΥ Πελοποννήσου), Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών (ΣΥ Δυτικής Μακεδονίας), Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτας, Θεσπρωτίας (ΣΥ Ηπείρου), Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Ξάνθης (ΣΥ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), Αττικής (ΣΥ Δυτικής Αττικής), Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών, Ημαθίας, Πιερίας (ΣΥ Κεντρικής Μακεδονίας).

Μυστικές συναντήσεις Τούρκων-Ισραηλινών …προς αποκατάσταση;

Image«Ζυμώσεις» βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο ανάμεσα σε Τούρκους και Ισραηλινούς, με αντικείμενο την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων.
Όπως υποστηρίζει σε σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ανώτατοι Ισραηλινοί και Τούρκοι διπλωμάτες συναντήθηκαν μυστικά στη Ρώμη, ανακινώντας τη διαδικασία επαναπροσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών.
«Μετά από καιρό παγώματος των διμερών σχέσεων οι διμερείς συνομιλίες για την επίτευξη μιας συμφωνίας επαναπροσέγγισης άρχισαν και πάλι. Σε αυτές συμμετείχαν ο γραμματέας του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Ντορ Γκολντ και από τουρκικής ο ομόλογός του Φεριντίν Σινιρλίογλου», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ανήσυχοι οι Βρετανοί για την αξία των ενόπλων δυνάμεων…

Οι συνεχείς περικοπές στις αμυντικές δαπάνες έχουν οδηγούν τους μισούς Βρετανούς να θεωρούν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας τους ως μη ικανές να υπερασπιστούν το εθνικό έδαφος σε περίπτωση ανάγκης, σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύει η Telegraph.

Απίστευτο άδειασμα Ρωμανιά σε Π.Καμμένο για συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών: Μην ακούτε το λέει ο Πάνος!

Διευκρινήσεις για τον σάλο που ξέσπασε σχετικά με το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών έδωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μιλώντας στο Onalert.gr .

Το βασικό είναι ότι δεν θίγονται όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι όσα προβλεπονται για την υποχρεωτική παραμονή στρατιωτικών στην ενέργεια έχουν να κάνουν με την “προστασία τους” από άδικες αποστρατείες και διευκρίνησε ότι όποιος θέλει μπορεί να αποχωρεί.

Ο Ψυχρός Πόλεμος επέστρεψε οριστικά στην Ευρώπη- Το ανακοίνωσε ο αμερικανός ΥΠΑΜ

Image
Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ, επιβεβαίωσε από το Ταλίν της Εσθονίας, ότι οιΗΠΑ θα “μεταφέρουν όπλα σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης" κυρίως άρματα μάχης και κινητό εξοπλισμό πυροβολικού.
Τα αμερικανικά οπλικά συστήματα θα μεταφερθούν στην Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία. «Ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ασκήσεις," ανέφερε η Άστον Κάρτερ, και ένα μέρος του θα μπορούσε επίσης να σταλεί στη Γερμανία για την ενίσχυση του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ).
Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ αναπτύσσουν βαρέα όπλα και στον ανατολικό τομεα του ΝΑΤΟ, που κάποτε ανήκε στη σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Υπουργός Άμυνας είχε συναντήσεις την Τρίτη σε τρεις χώρες της Βαλτικής με ομολόγους του.

Τα "ματζούνια" των Οθωμανών! Μουχλιασμένο τυρί στους στρατιώτες και τι έπιναν οι γενίτσαροι

Image
Μουχλιασμένο τυρί έδινε στους στρατιώτες του να φάνε ο σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Νομοθέτης  πριν εκστρατεύσουν τους χειμερινούς μήνες για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Η πληροφορία αυτή για τις αντισηπτικές ιδιότητες του μουχλιασμένου τυριού περιέχεται μεταξύ άλλων ενδιαφερόντων αδημοσίευτων πληροφοριών για τους Οθωμανούς σουλτάνους που ανακάλυψαν στα αρχεία η κ.Νουρχάν Οσμάνογλου, απόγονος 4ης γενιάς του Αμπντούλ Χαμίτ Β’ και η ειδικός αρωμάτων και κοινωνιολόγος κ. Μπιχτέρ Τουρκάν Εργκιούλ.

Right Sector fascists occupy Communist Party headquarters in Odessa

On the night of June 13, armed and masked paramilitary thugs from the Right Sector, Automaidan and Maidan Self-Defence occupied the Odessa regional office of the Communist Party of Ukraine (KPU).
About 50 to 60 fascist activists, acting with complete impunity, invaded the premises and proceeded to burn Communist flags, symbols and literature. They hung a Ukrainian flag at the front of the building.
They also claimed to have found literature from the Peoples’ Republics. This was clearly an attempt to justify their raid, which they also said it was motivated by links between the Communist Party and terrorist attacks in the city.

FT: «Σαν τις τελευταίες μέρες της Ρώμης» - Η ελληνική ελίτ διασκεδάζει στα βόρεια προάστια και διαδηλώνει υπέρ του ευρώ


Στα βόρεια προάστια της Αθήνας στρέφει την προσοχή του ο αρθρογράφος των Financial Times Χένρι Φόι, παρουσιάζοντας την ανέμελη ζωή της ελληνικής ελίτ που δεν φοβάται παρά ένα πράγμα: Μην βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Ένας φόβος που έβγαλε τους πλούσιους Έλληνες στο δρόμο...
Γράφει ο Χένρι Φόι στους Financial Times:
Μια βραδιά πριν λίγες μέρες, στο ξενοδοχείο Σεμιραμίς στα γεμάτα πράσινο βόρεια προάστια της Αθήνας, βατόμουρα επέπλεαν σε ποτήρια με σαμπάνια και άνδρες με λινά πουκάμισα κάπνιζαν τσιγάρα δίπλα στην πισίνα, καθώς η ελίτ της μητρόπολης προσπαθούσε να προσποιηθεί ότι η χώρα δεν βρίσκεται ένα βήμα πριν την οικονομική κατάρρευση.