Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Απώλεια ΕΠ.ΟΠ. στο 290 Τ.Π. Λήμνου

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ σας ενημερώνουμε ότι γίναμε γνώστες ενός ακόμη δραματικού γεγονότος.
Αυτή τη φορά βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να σας ενημερώσουμε για την απώλεια ενός ΕΠ.ΟΠ. που υπηρετούσε στο 290 Τ.Π. Λήμνου, ο οποίος νοσηλεύονταν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και έδινε μάχη με την επάρατη νόσο.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια τους, στους φίλους και συναδέλφους του.  Μια μονάδα που ο θάνατος χτυπά και ξαναχτυπά.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Όταν η Ε.Ε. βύθιζε τα πλοία προσφύγων

 Κάπου στη Μεσόγειο © Mail
Το ThePressProject σε συνεργασία με το Wikileaks φέρνει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποκαλύπτουν την στρατιωτική στρατηγική βύθισης των πλοιαρίων και τον βομβαρδισμό πολιτικών στόχων στη Λιβυή προκειμένου να ανακοπεί η προσέλευση των προσφύγων προς την Ευρώπη.

Η Νέα Στολή στρατού της Ταϊβάν είναι εντελώς τρομακτική (7 φωτογραφίες) Αυτή είναι η νέα ομοιόμορφη στολή των ειδικών δυνάμεων

Και νέα τραγική απώλεια συναδέλφου φαντάρου που υπηρετούσε στο 290 Μονάδα Στρατού στο Λιβαδοχώρι, Λήμνου

Έχασε τη μάχη με τη ζωή μόλις στα 22 του χρόνια, ο συνάδελφος φαντάρος που υπηρετούσε στη 290 Μονάδα Στρατού στο Λιβαδοχώρι και ο οποίος είχε μεταφερθεί εσπευσμένα με αερομεταφορά στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στις 15 Μαρτίου. Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε στον Fm 100 [de;ite kai sto http://www.limnosfm100.gr/] και το Γραφείο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το οποίο όμως ήταν λακωνικό στις δηλώσεις του.
Ο συνάδελφος φαντάρος όλες αυτές τις ημέρες ήταν σε κόμμα, ενώ η αιτία θανάτου του αποδίδεται σε εκτεταμένο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ανήλικος έριξε μολότοφ κατά προσφύγων

Συντάκτης: efsyn.gr
Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παραβάσεις, της νομοθεσίας περί όπλων, εκρηκτικών υλών και περί ρατσισμού, καθώς και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, του εμπρησμού και της έκρηξης, σχηματίστηκε κατά δύο νεαρών ατόμων (ο ένας εκ των οποίων, ανήλικος, 17 ετών και ο άλλος 19 ετών) που συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη. 
Σύμφωνα με όσα έγινα γνωστά από τις αστυνομικές αρχές, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ο ανήλικος (17 ετών) έριξε μία αυτοσχέδια βόμβα «μολότοφ», σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών, που βρίσκονταν σε δημοτικό πάρκο στην πόλη της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον τραυματισμό 30χρονου πρόσφυγα. 

Στίβεν Χάρπερ Προωθεί Πόλεμος στη Συρία ως "λύση για την κρίση τους Πρόσφυγες": καναδική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για το θάνατο του Aylan Kudri

harper saudi arabiaNDP leader Thomas Mulcair stated that yesterday was not the time to allocate blame for the death of Aylan Kurdi, his mother and brother, and thousands of other Syrian refugees. Actually, while the boy’s tragic death, his small body washed up on a Turkish beach in his family’s desperate attempt to escape the war against Syria, is fresh in the minds of Canadians, yesterday was actually a good day to do so.
That blame should squarely fall upon the government of Canadian Prime Minister Stephen Harper. According to NDP candidate, Fin Donnelly, the boy’s family tried unsuccessfully to apply for  refugee status in Canada. (1)

Εμπλοκή του εκδότη Γ. Φραγκούλη του Defencenet στο κύκλωμα με τη λαθρο-κοκαΐνη

Defencenet
Και “πατριώτες”! Πολλοί “πατριώτες” αδέλφια! 

Αμερικανική πρεσβεία προς κυβέρνηση: Κλείστε το FIR σας για τους Ρώσους

Εάν ισχύουν όσα γράφει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, RIA Novosti, σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, πιέζει την ελληνική υπηρεσιακή κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, να κλείσει το FIR Αθηνών για τα ρωσικά αεροσκάφη, που στη διάρκεια αυτού του μηνός, θα εκτελούν πτήσεις “ανθρωπιστικής βοήθειας” προς τη Συρία, σύμφωνα με τη Μόσχα, τα πράγματα είναι ανησυχητικά. Πολύ περισσότερο, εάν, όπως γράφει το πρακτορείο, η Αθήνα αρνήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο, για να μην χαλάσει τις σχέσεις της με τη Μόσχα, πρόκειται για την εκδήλωση μιας “κόντρας” -μικρής ή μεγάλης, θα αποδειχθεί- μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αθήνας. 

Δύο νεκροί πρόσφυγες στη Μόρια από δάγκωμα φιδιού (;) – Βίντεο – Καταγγελίες προσφύγων

Μαρτυρία οικογένειας προσφύγων από τον Αφγανιστάν αναρτήθηκε από την κοινότητα "Το Χωριό του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ".
Αυτό που προκαλεί αίσθηση ότι με βάση τα λεγόμενα είναι ότι δύο πρόσφυγες πέθαναν από δάγκωμα φιδιού στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια. Η πληροφορία αυτή μεταφέρθηκε στην οικογένεια Αφγανών από συμπατριώτες τους που βρίσκονται στη Μυτιλήνη.
Αξίζει να τονιστεί ότι μέχρι σήμερα για το θέμα δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση και καμία αναφορά για τέτοιο περιστατικό.

Slavoj Zizek, ανάμεσα στους δύο φετιχισμούς (κυνισμός και φονταμενταλισμός)

Παρά τις ξεπουλημένες πολιτικές τοποθετήσεις του Zizek τα τελευταία χρόνια, από την υποστήριξη της πολιτικής ΗΠΑ-Ε.Ε στην Ουκρανία μέχρι την στήριξη, μετεκλογικά, του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ με τη λογική πως αυτός αποτελεί κάποιου είδους...''ανταρτοπόλεμο'' μέσα στην Ε.Ε, οι αναλύσεις του σλοβένου διατηρούν ακόμα τη χρηστική τους αξία, για την κατανόηση της εποχής από μια ψυχαναλυτική σκοπιά. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο σχηματάκι στο τέλος.
Κυνισμός και φονταμενταλισμός, λοιπόν.
Slavoi Zizek, Πρώτα σαν Τραγωδία και μετά σαν Φάρσα, εκδόσεις Scripta, σελ. 101 και επ.
Aνάμεσα στους δύο φετιχισμούς 
Πώς είναι δυνατόν η ιδεολογία να εμφανίζεται ως το αντίθετό της, ως μη ιδεολογία; Πρόκειται για μια εξέλιξη, η οποία συναρτάται προς μιαν αλλαγή στον επικρατούντα τρόπο λειτουργίας της ιδεολογίας. Στη δήθεν ''μεταιδεολογική'' εποχή μας, η ιδεολογία λειτουργεί ολοένα και περισσότερο με φετιχιστικό τρόπο, εν αντιθέσει προς τον συμπτωματικό τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε παραδοσιακά. 

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΩΝ...30 τραυματίες στην πιο φημισμένη Στρατιωτική Ακαδημία από μαξιλαροπόλεμο! ΒΙΝΤΕΟ

ImageΤριάντα τραυματίες από τον παραδοσιακό μαξιλαροπόλεμο στην φημισμένη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ West Point. Απίστευτη η είδηση που δημοσιεύουν οι New York Times εκφράζοντας φυσικά και τον προβληματισμό τους για το τι συμβαίνει στην Ακαδημία από την οποία αποφοιτούν οι μελλοντικοί ηγέτες του στρατεύματος.
Είναι παράδοση στο τέλος του πρώτου έτους οι πρωτοετείς δόκιμοι να …αφιερώνουν τη τελευταία νύχτα σ΄ ένα ανηλεή …μαξιλαροπόλεμο. “Έθιμο” πολλών ετών. Μόνο που φαίνεται ότι χρόνο με το χρόνο τα πράγματα αγρίεψαν. Και φέτος υπήρξαν απώλειες αλλά και μεγάλος προβληματισμός.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ-Έρχεται... μπαράζ κατασχέσεων ακινήτων, μισθών συντάξεων για αρρύθμιστες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 6 δισ. ευρώ!

Έρχεται... μπαράζ κατασχέσεων για αρρύθμιστες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 6 δισ. ευρώ!Χρειάζεται να ληφθούν μέτρα, από την 1η Οκτωβρίου και εντός τριών μηνών το αργότερο, για την είσπραξη επιπλέον 5,9 δισ. ευρώ
- Προσεχώς... κατασχέσεις σε ακίνητα, μισθούς και συντάξεις
- Οι σχετικοί φάκελοι και οι ειδοποιήσεις έχουν ετοιμαστεί και θα αρχίσουν να αποστέλλονται από τον επόμενο μήνα κατά προτεραιότητα σε μεγαλο-οφειλέτες
- Πρόσφατα ζητήθηκε η ενεργότερη εμπλοκή των περιφερειών για έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας επιχειρήσεων που χρωστούν

Επίθεση Φασιστών με μολότοφ στο πάρκο Χατζηδήμου στη Μυτιλήνη – Αναζητούνται 2 άτομα

Άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ στο πάρκο Χατζηδήμου στη Μυτιλήνη, όπου βρίσκονται σκηνές προσφύγων.
Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, η αστυνομία αναζητά δύο άτομα, ενώ δεν υπάρχουν τραυματίες.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Κάποια στιγμή, δεν ξέρω πότε, οι πρόσφυγες θα φύγουν από την Κω. Δεν θα έχει ομάδες αλληλεγγύης. Δεν θα έχει κόσμο σαν τη μανούλα μου. Οι ντόπιοι δεν θα στεναχωριούνται πλέον, είτε γιατί χάνουν το ...
2467KOLLONTAI.WORDPRESS.COM

Λιβανέζοι Κομμουνιστές σχηματίζουν Αντάρτικο Εναντίον του ISIS-ΒΙΝΤΕΟ

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2015 το RT μετέδωσε οτι το ΚΚ Λιβάνου προχώρησε σε σχηματισμό Ένοπλης Αντάρτικης Ομάδας. Έχουμε έρθει σε επαφή με τους...
AGKARRA.COM

ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΨΑΡΩΣΕΤΕ!

Ανοικτή Επιστολή του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ στους Νεοσύλλεκτους Συναδέλφους της Σειράς  Σεπτεμβρίου 2015  
denplirono spartakosΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗΣ!
Συνάδελφοι, Υποχρεωτικά μας πήραν στον Στρατό, για να εκπληρώσουμε το υπέρτατο καθήκον, από το οποίο λούφαραν ή εξαγόρασαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των καθεστωτικών κομμάτων εξουσίας.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να γίνουμε δούλοι στις μονάδες,  αναλώσιμοι στη πρώτη γραμμή για τα συμφέροντα τους, συνένοχοι στις εγκληματικές εκστρατείες των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, για να συμμετέχουμε στην Καταστολή όσων αγωνίζονται για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», στο Πόλεμο εναντίον των Προσφύγων!

Συμβολή της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης στο Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης

Το κείμενο αυτό έχει ως πρόθεση να συμβάλλει στον διάλογο και την ανάπτυξη του Καραβανιού  Αγώνα  και Αλληλεγγύης ως μια πρωτοβουλία που έχει την δυνατότητα να δώσει ανάταση και πραγματική ελπίδα για ένα νέο ταξικό εργατικό κίνημα αντάξιο των αναγκών και καθηκόντων που θέτει η σημερινή κατάσταση του κινήματος  αλλά και της επίθεσης από το κεφάλαιο.
Θεωρούμε πως το αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό κίνημα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εργατικού κινήματος, όχι σαν άλλη μια πτυχή της δράσης του, αλλά ως οργανικό-θεμελιακό κομμάτι του. Εξάλλου ο αντίπαλος χρησιμοποιεί τον πόλεμο ως το ανώτερο όπλο στην ταξική πάλη. Ο πόλεμος πάντα θα στρέφεται μέσα κι έξω. Κυρίαρχα μέσα. Σαν το καλύτερο όπλο καταστολής.

Αυτή η φωτογραφία του μικρού από την Συρία, που βρέθηκε σε κάδο απορριμάτων στην Τουρκία, δεν δημοσιεύεται πουθενά; Γιατί;

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

Εντοπίστηκαν οστά αγνοουμένων Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα

Οστά 11 Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή του 1974, εντοπίστηκαν σε εκταφή στα κατεχόμενα, κοντά στην περιοχή Τράχωνα. Η εκταφή γίνεται από την Επιτροπή για Αγνοούμενα Πρόσωπα, σε σημείο που ο τουρκικός στρατός το χαρακτηρίζει «στρατιωτική ζώνη» και γι’ αυτό η έναρξη της καθυστέρησε περίπου δύο χρόνια.
Ο Εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής κοινότητας στην Επιτροπή, Νέστορας Νέστορος, ανέφερε ότι στην περιοχή φαίνεται πως θα εντοπιστούν τα οστά και άλλων προσώπων. 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ-ΠΑΝΟΥΣΗ: Αστυνομική βία στο λιμάνι της Μυτιλήνης με τα ένστολα Τάγματα Εφόδου των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ
Συντάκτης: efsyn.gr


Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη της «Εφ.Συν.» στη Μυτιλήνη, Ντίνα Δασκαλοπούλου, τις πρώτες πρωινές ώρες δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με γκλομπ, εντελώς αναίτια, σε μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται επί μέρες εγκλωβισμένοι στο νησί.

Κινδύνευσε φυλάκιο από φωτιά στο Σουφλί

Φωτια ξεσπασε το μεσημερι δυτικα του Σουφλιου, στα ορια της πολης, σε ξερα χορτα. Η φωτια αγγιξε την περιφραξη στρατιωτικου φυλακιου και προκαλεσε ζημιες σε κτηνοτροφικη μοναδα.
Εξι οχηματα και 16 πυροσβεστες απο το Σουφλι καθως και ενα οχημα με δυο ανδρες απο το Διδυμοτεχο επιχειρουσαν για ωρες να ελεγξουν τις φλογες. Τελικα η φωτια εκαψε 10 περιπου στρεμματα χορτολιβαδικης εκτασης και τεθηκε υπο ελεγχο το απογευμα.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ Η ΡΩΣΙΑ!

Αλλάζει το αμυντικό της δόγμα η Ουκρανία, κατατάσσοντας την Ρωσία ως βασικό της αντίπαλο. Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ, η Ρωσία είναι η χώρα που επιτίθεται κατά της Ουκρανίας και συνιστά απειλή για αυτήν.
Ο Ουκρανός πρωθυπουργός προέβη στην εν λόγω ανακοίνωση από την Οδησσό, όπου είχε μεταβεί επ’ ευκαιρία της άσκησης Sea Breeze 2015 που διεξάγεται αυτή την στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα, με την συμμετοχή ουκρανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.

Μαζική και μαχητική η ανεξάρτητη συγκέντρωση-πορεία στην Καμάρα

Συμμετείχαν τα ΕΑΑΚ, η Επιτροπη Αλληλεγγυης Στρατευμενων-Δικτυο Σπαρτακος, τα Νεα Συνδικατα Βασης, οι Παρεμβασεις-Κινησεις Συσπειρωσεις-Ανεξαρτητα 

Ο.Μ.ΨΥΛΟΣ ΑΠΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΑΥΓΕΡΙΝΟ! Απέλυσαν από το ΑΠΕ τον Θανάση Αυγερινό – «Ενόχλησα την κυβέρνηση» λέει ο ίδιος

Γράφει: aixmi
Την απόλυσή του από το ΑΠΕ-ΜΠΕ -εν μέσω προεκλογικής περιόδου- έμαθε ο ανταποκριτής στη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός, αφήνοντας σαφείς αιχμές για κυβερνητική παρέμβαση.
Οπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, «το Αθ. Πρακτ. Ειδήσεων μου επέδωσε προεκλογική καταγγελία σύμβασής μου. Δεν θέλουν ανταποκριτή στη Μόσχα; Ή κάποιους στα ψηλά ενοχλήσαμε;».

ΑΥΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-Ε.Ε.-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: Περιμένοντας τα ΜΑΤ για την έξωση: 49 κλικ του φωτογράφου του AP που δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της κρίσης στην Ισπανία

Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα από τα χειρότερα πρόσωπα της κρίσης στην Ισπανία, αυτό θα ήταν οι εξώσεις. Η αστυνομία να εισβάλει μέσα στα σπίτια όσων δεν έχουν να πληρώσουν, μωρά παιδιά στους δρόμους, ηλικιωμένοι να ξεσπούν σε κλάματα, λιποθυμίες.

Έρχεται bail-in, (κούρεμα) καταθέσεων, συντάξεων, μισθών.


Ουδείς μπορεί να αμφιβάλλει ότι οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη γίνονται και εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς της εφαρμογής του 3ου μνημόνιου που εντέλλεται να αλλάξει εκ βάθρων τη κοινωνική και ταξική συγκρότηση στην Ελλάδα ανατρέποντας κεκτημένα και κατακτήσεις δεκαετιών. 
Οδεύουμε προς μια κοινωνία διταξική με απόλυτη κινεζοποίηση του 80% του πληθυσμού και μια αστική τάξη πανίσχυρη. Η μεσαία και μικρομεσαία τάξη θυσιάζονταιι στο βωμό της κρίσης, της ανάκαμψης και της απόλυτης κυριαρχίας του μεγάλου κεφάλαιου.

Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν στη Συρία δίπλα στις δυνάμεις του Άσαντ; Δημοσίευμα του βρετανικού Telegraph, με βάση υλικό της συριακής κρατικής τηλεόρασης

Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν δίπλα στις κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία, ισχυρίζεται η κρατική τηλεόραση στη Δαμασκό και επιβεβαιώνεται από διάφορες πηγές.

Στο βίντεο εμφανίζονται Ρώσοι στρατιώτες και ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα να συμμετέχουν σε μάχες ενάντια σε Σύρους αντάρτες, στην επαρχία της Λαττάκειας, σημειώνει ο βρετανικός Telegraph.

Ανησυχία εξέφρασαν οι ΗΠΑ για στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι τηλεφώνησε στον ομόλογό του της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, για να του εκφράσει την ανησυχία της Ουάσινγκτον για στρατιωτικές κινήσεις της Μόσχας στη Συρία, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ξεκάθαρα ότι εάν οι σχετικές πληροφορίες είναι ακριβείς, οι ενέργειες αυτές είναι πιθανόν να προκαλέσουν κλιμάκωση της σύρραξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Συρία: Τουλάχιστον 47 νεκροί σε μάχες μεταξύ του Ι.Κ. και ανταρτών στην πόλη Μάρεα

Τουλάχιστον 47 άτομα σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και αντάρτες που ανήκουν σε αντίπαλες οργανώσεις, όπως ανέφερε χθες το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι μάχες διεξήχθησαν στην περιοχή όπου οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας σχεδιάζουν να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο εναντίον του Ι.Κ.. Οι μάχες μαίνονταν από την Παρασκευή και συνεχίζονταν χθες στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες περιοχή της πόλης Μάρεα, 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

It didn’t take them long to prove us right…

Αποτέλεσμα εικόνας για συριαIf there was any doubt about what constitutes at least part of the agenda behind the shameless media exploitation of the refugee crisis, it’s been entirely eliminated in the hours since our first piece on this was published. Since then we have had BBC revelations that UK ministers are arguing for “military action in Syria”, followed by Jonathan Freedland in the Guardian (“Aylan Kurdi: this one small life has shown us the way to tackle the refugee crisis”) echoing the anonymous editorial we quoted in our previous piece.