Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΑΪΤ "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ"-Νέες αθλιότητες του αυριανιστή Μπεκιάρη

 Του Γιώργου Αλεξάτου
Με το «Βαθύ Κόκκινο» τα έβαλε ο κατά σύστημα λασπολόγος και χυδαιολόγος Δημήτρης Μπεκιάρης, από το «Periodista», ανακαλύπτοντας πως το μπλογκ είναι «ακροδεξιό» και κάνει σχόλια «χρυσαυγίτικου τύπου».
Αφορμή για τη νέα βρώμικη επιχείρηση-λάσπη είναι δημοσίευμα σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις της κ. Θ. Φωτίου, που καλούσε τους πεινασμένους να τραφούν με γεμιστά και πίτες.
Ο χαρακτηρισμός «ανεκδιήγητο σούργελο» φάνηκε «σεξιστικός» στον πληρωμένο κονδυλοφόρο του κ. Νίκου Παππά, ο οποίος, φυσικά, αγνοεί παντελώς την έννοια του όρου «σεξισμός» ή κάνει πως την αγνοεί, ιδιαίτερα όταν επιδίδεται σε χυδαίες επιθέσεις κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η νεογέννητη ΕΣΣΔ με τη ματιά ενός αμερικανού φωτογράφου Συντάκτης: Ξένια Ισάγιεβα, RBTH

Συντάκτης: Ξένια ΙσάγιεβαRBTH

Κάντε κύλιση προς τα κάτω
BRANSON DECOU

Ορκωμοσία Νεοσύλλεκτων Οπλιτών της 2015 Ε΄ΕΣΣΟ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Φωτό από την τελετή ορκωμοσίας οπλιτών στο Στρατόπεδο ''ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ'' Καλαμάτας


Οι Σπάρτακοι της Καραϊβικής

Αιτή

Προφυλακιστηκε ο Λιακουνάκος! Τι είπε στην απολογία του


ImageΕπτά ώρες απολογούνταν ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος. Και η απόφαση του ανακριτή ήταν να προφυλακιστεί.
Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Συνελήφθη έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η ειδική ανακρίτρια  διαφθοράς, Βασιλικής Μπράτη, και αφορά στη φερόμενη εμπλοκή του για την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ ERIEYE.
Η απόφαση μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική. Ο Θωμάς Λιακουνάκος ήταν ο “άρχοντας των δαχτυλιδιών” των ελληνικών εξοπλισμών για πάρα πολλά χρόνια. Είχε την αντιπροσωπεία όλων σχεδόν των μεγάλων αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών εξοπλισμών.

ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ: ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ-ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ

ΠΤΗΣΗ ΤΡΟΜΟΫΣΤΕΡΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ!
Όπως αναφέραμε από την πρώτη στιγμή η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015 είναι ενταγμένη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, της αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών, στον πόλεμο κατά των μεταναστών και των επιδιώξεων αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου του ελληνικού κράτους μέσα από την συμμετοχή του σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και διεθνείς συμμαχίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εξ Ανατολάς Κίνδυνος –το παραδοσιακό φόβητρο που τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και οι αστοί στρατευμένοι διανοούμενοι της εθνικιστικής πώρωσης και της  ρατσιστικής μισαλλοδοξίας προβάλλουν συστηματικά -«υποχωρεί» και τη θέση του καταλαμβάνει «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» και οι ασύμμετρες απειλές.
Πρόκειται για μια βαθιά τομή στη φυσιογνωμία του ελληνικού κράτους, στο ρόλο που αναλαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΕΥΗ ΣΤΑΤΗΡΗ ΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.

Αποφυλακίζεται με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών η Εύη Στατήρη. Η Εύη Στατήρη είχε προφυλακιστεί πριν από περίπου 7 μήνες κατά παράβαση του νόμου, μόνο και μόνο επειδή το κράτος ήθελε να εφαρμόσει τη ναζιστικής φύσεως λογική της συλλογικής ευθύνης.
Σύμφωνα με το υπ’αριθμόν 1559/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, η προσωρινή κράτηση της Εύης Σταρήτη αντικαθίσταται με απαράδεκτους περιοριστικούς όρους:
– της απαγορεύσης εξόδου από τη χώρα
– της εμφάνισης στου Α.Τ της περιοχής της 3 φορές το μήνα
– της απαγόρευσης συνάντησης ή επικοινωνίας με τους συγκατηγορουμένους της και με τον σύζυγό της Γ. Τσάκαλο

Ρότζερ Γουότερς: Τζον Μπον Τζόβι, υπερασπίζεσαι τον έποικο που έκαψε το μωρό!

b2ap3_thumbnail_waters_bon_jovi-620x412.jpg"Οι νεκροί δεν μπορούν να σας θυμίσουν τα εγκλήματα που αγνοείτε¨ γράφει ο Γουότερς, προς το συγκρότημα Μπον Τζόβι, που πρόκειται να δώσει συναυλία στο Τελ Αβίβ.


 "Αγαπητοί Τζον Μπον Τζόβι, Ντέϊβιντ Μπράϊαν και Τίκο Τόρες,
Συχνά στο παρελθόν έχω γράψει επιστολές, λεπτομερείς και μερικές φορές με αρκετή πειθώ, σε συναδέλφους μου στη μουσική βιομηχανία,
ενθαρρύνοντάς τους να μην υποστηρίζουν τις πολιτικές Απαρτχάϊντ της Ισραηλινής κυβέρνησης, παίζοντας στο Ισραήλ.

ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΦΑΖΕΤΑΙ...Δεν προβλήθηκε το βίντεο με τον διάλογο Χρυσαυγιτών


Στην επόμενη συνεδρίαση της δίκης, την ερχόμενη Τρίτη, θα αποφασιστεί το αν θα προβληθεί το βίντεο με τους διαλόγους-σοκ μεταξύ Χρυσαυγιτών, που δείχνουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης. Προηγήθηκε επιτακτικό αίτημα της Πολιτικής Αγωγής για την άμεση παρουσίασή του στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Νέες καθυστερήσεις στη διασφάλιση των τεχνικών μέσων κατήγγειλε η πλευρά της οικογένειας Φύσσα
 Στιγμιότυπο από την κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα, την Παρασκευή (Menelaos Myrillas / SOOC)

ΕΝΑ ΑΛΗΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ- ΕΝΑΣ ΑΛΗΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Σάλος έχει δημιουργηθεί με τα σχόλια του Πέτρου Κορμικιάρη στο Twitter στα οποία εκφράζεται με τον πιο απαξιωτικό τρόπο για τιυς γονείς του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα.

3
«Νέο δακρύβρεκτο μελό από τή μητέρα τού Παύλου Φύσσα. Τό ότι ο γιος της προκαλούσε με τα τραγούδια του, ως μητέρα, δεν την αφορούσε. Βρέ ούστ», έγραψε σήμερα Παρασκευή στο Twitter, σχολιάζοντας την κατάθεση της τραγικής μητέρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΥΛΟΓΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ; ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ; ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ;

Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2015 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ


Image1. Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2015 ΣΤ΄ΕΣΣΟ, από 09 έως και 12 Νοεμβρίου 2015, (ενώ την 02 , 03 και 04 Νοεμβρίου 2015 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας) , όπως παρακάτω:
α. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1992 έως και 2017 (έτη γέννησης 1971 έως και 1996), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 27 Ιουνίου 2015 έως 14 Αυγούστου 2015.
β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της παραγράφου 1α της παρούσας που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 01 Σεπτεμβρίου 2015 έως 31 Οκτωβρίου 2015.

Ο δήμος ανήκει σε μας κι όχι στο Κράτος που διατάζει ο δήμαρχος, ο υπουργός και ο καραβανάς


O δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε στις 29/9 πως «ο Δήμος είναι εντελώς μόνος του απέναντι στην προσφυγική κρίση», ότι θα προσπαθήσει ο ίδιος να βοηθήσει όσο μπορεί, «υπό την αυστηρή όμως προϋπόθεση ότι θα εκλείψει το απαράδεκτο φαινόμενο, να κατασκηνώνουν άνθρωποι σε κεντρικές πλατείες και γειτονιές της Αθήνας»

Μητέρα Φύσσα: «Οτι αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ενα. Αυτό καταλαβαίνω.


Μητέρα Φύσσα: «Από τις 17 Σεπτεμβρίου έχω να δω το παιδί μου»
- Η μητέρα του Παύλου Φύσσα ξεδίπλωσε όλο το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας του γιού της
- Οι διάλογοι της Μάγδας Φύσσα με την Πρόεδρο του δικαστηρίου - "Δολοφόνο" αποκαλεί τον Ρουπακιά
- «Στις τρεις είδα το παιδί μου στον νεκροθάλαμο. Όσο γι αυτούς που λένε οτι τον τρόμαξαν τους είπα πως δεν τρόμαξε. Το παιδί μου κοιμόταν. Ήταν σαν μωρό, γαλήνιος. Εγώ προσπαθώ να τον ζεστάνω για να σηκωθεί να φύγουμε», είπε συντετριμμένη η τραγική μάνα
- «Αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα», είπε η κα Φύσσα - Την Τρίτη θα συνεχιστεί η κατάθεσή της

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Καταθέτει σήμερα η μητέρα του Φύσσα

Μάγδα Φύσσα: «Λέω ό,τι και ο Παύλος: Σιγά μη φοβηθώ...» | ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ    Συντάκτης: efsyn.gr
«Τα χέρια του Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του γιου μου». Αυτός ήταν ο επίλογος της συγκλονιστικής κατάθεσης του Παναγιώτη Φύσσα, πατέρα του δολοφονημένου Παύλου από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά και με τη συνδρομή του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, περασμένη Δευτέρα.

ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΝ: Ο αντισυνταγματικός τρόπος πειθαρχικού ελέγχου τους

Image
Αναχρονιστικός τουλάχιστον και όπως υποστηρίζουν πολλοί αντισυνταγματικός ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι υπαξιωματικοί του ΠΝ όταν ελέγχονται πειθαρχικά.

Με έγγραφό της προς τον Α/ΓΕΕΘΑ και τον Α/ΓΕΝ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών εξηγεί το πρόβλημα και ζητά λύση:
“Με το παρόν έγγραφό μας θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε το αίσθημα της διαφορετικότητας που αισθάνονται οι Υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, όπως μας μεταφέρθηκε από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, για ένα ήσσονος για την Υπηρεσία, αλλά μείζονος για τους ίδιους και την υπηρεσιακή τους εξέλιξη, σημασίας γεγονός.

ΚΡΟΥΣΜΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ! ΑΠΕΙΛΕΣ Κ’ ΚΑΨΩΝΙΑ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ!

Μόλις χθες είχαμε δεύτερο κρούσμα από έγκαυμα σε νεοσύλλεκτο φαντάρο στο ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ! 
Ενώ ομάδα νεοσύλλεκτων είχε πάει να βάψει σε διάφορα σημεία του στρατοπέδου, οι φαντάροι χωρίς να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και χωρίς την επίβλεψη από κανένα στέλεχος της μονάδας, είχαμε το δεύτερο κρούσμα εγκαύματος. 
Οι δυο νεοσύλλεκτοι είναι στο 401 με εγκαύματα στο μάτι και στη γύρω περιοχή.
Βέβαια το ΓΕΕΘΑ σιωπεί, όπως και ο Διοικητής του στρατοπέδου που δεν «μάζεψε» το διοικητή του 3ου λόχου ταγματάρχη Μήτσο Θωμά που έδωσε την εντολή για τα βαψίματα, που δεν τον ενδιάφερε η ασφάλεια και  προστασία των νεοσύλλεκτων.

Πορτραίτο για τον εκλειπόντα Ζήση Παπαδημητρίου

Αποχαιρετισμός από τον Κώστα Λάμπο
Προμύθειο
​Δεν είναι εύκολο να παρουσιάσεις τη ζωή και το έργο ενός οποιουδήποτε ανθρώπου χωρίς να τον αδικήσεις ή και χωρίς να κατηγορηθείς για απόπειρα ‘αγιοποίησής’ του. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τη ζωή και το έργο ενός ανθρώπου, όπως ο Ζήσης ​Παπαδημητρίου, που έζησε τόσο έντονα συγκρουόμενος με κατασκευασμένες αυθεντίες, με εξουσιαστικά σκιάχτρα και με αγιοποιημένες ‘πνευματικές’ καρικατούρες, αντιπαλεύοντας ακόμα και τον ίδιο του το ‘μύθο’, στην προσπάθειά του να καταθέσει τη συμβολή του στο πανανθρώπινο όραμα για κοινωνική ισότητα και στον αγώνα για ένα καλύτερο κόσμο. Γι’ αυτό παρακαλώ τόσο τους αναγνώστες αυτού του αποχαιρετισμού όσο και τους δικούς του και τους φίλους του να δείξουν κατανόηση στις δυσκολίες του εγχειρήματος για μια πλήρη και αντικειμενική παρουσίαση του ‘Βίου και της Πολιτείας’ του Ζήση Δ. Παπαδημητρίου.

ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Παραλήρημα από Τραμπ: Αν εκλεγώ, θα στείλω πίσω όλους τους Σύρους πρόσφυγες

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα στείλει πίσω όλους τους Σύρους πρόσφυγες που θα δεχθούν οι ΗΠΑ, αν εκλεγεί, όπως δήλωσε ο ίδιος χθες σε συγκέντρωση στο Κιν, του Νιου Χάμσαϊρ.
«Αν κερδίσω θα πάνε πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος, κάνοντας στροφή 360 μοιρών από την αρχική του θέση, καθώς νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο ίδιος είχε δηλώσει στο Fox News, σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες.

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το πως δρα το κύκλωμα των διακινητών

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Στρατή Μπαλάσκα στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το πως δρα το κύκλωμα των δουλεμπόρων.
Αποστολή του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, έδειξε πως ένα μεγάλο τμήμα του ιστορικού κέντρου της Σμύρνης, το ιστορικό Μπασμανέ, κάτω από τη μύτη, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων με την ανοχή κράτους και διωκτικών αρχών, έχει μετατραπεί σε κέντρο διακίνησης μεταναστών και προσφύγων. Κάπως έτσι προέκυψε και το προσωνύμιο «Δαμασκός», με το οποίο οι Τούρκοι αποκαλούν τη γειτονιά αυτή.

Ποιους βομβαρδίσουν τελικά οι Ρώσοι; Το ISIS ή τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό;

Φωτιά έχουν πάρει τα διπλωματικά επιτελεία ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος του ΟΗΕ από το μεσημέρι της Τετάρτης μετά από την αιφνιδιαστική απόφαση της Ρωσίας να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.
Η κίνηση αυτή της Μόσχας, η οποία μεταφράζεται από πολλούς ως μία επιθετική πρωτοβουλία - επίδειξη πυγμής από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σήμανε συναγερμό στα επιτελεία των δυτικών χωρών και κυρίως των ΗΠΑ που με τον πλέον σαφή τρόπο, λίγες ώρες αργότερα αμφισβήτησαν ανοιχτά ότι οι πραγματικοί στόχοι των αεροπορικών επιδρομών είναι οι τζιχαντιστές και θέσεις του Ισλαμικού Κράτους αλλά η συριακή αντιπολίτευση που αντιμάχεται το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ποιες είναι και πόσες είναι οι Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που μάχονται στη Συρία;

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν αναπτύξει πάνω από 50 αεροσκάφη και ελικόπτερα, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές και μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων στη Συρία, ανέφερε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Είναι η πρώτη φορά που η Μόσχα δίνει επίσημα στη δημοσιότητα στοιχεία για το μέγεθος της στρατιωτικής εμπλοκής της στη Συρία, στο λιμάνι Ταρτούς, όπου οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού και επιμελητείας, και κυρίως στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας, όπου κατασκεύασαν μια βάση. Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε χθες για πρώτη φορά αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Ένα δεύτερο κύμα βομβαρδισμών σημειώθηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, ανέφερε η Μόσχα.

Ιρανικά στρατεύματα στο πλευρό του Bashar al-Assad

Εκατοντάδες Ιρανοί στρατιωτικοί έχουν καταφθάσει στη Συρία μέσα στις τελευταίες 10 ημέρες και σύντομα θα αρχίσουν να επιχειρούν μαζί με τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους από τη Χεζμπολά του Λιβάνου, στο πλαίσιο μίας ευρείας κλίμακας χερσαίας επιθετικής επιχείρησης, με ρωσική αεροπορική υποστήριξη, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές από τον Λίβανο.

Συρία: Επίθεση στα βόρεια ετοιμάζει ο ρωσικός συνασπισμός

Ιράν και Χεζμπολάχ βάζουν τις χερσαίες δυνάμεις, η Ρωσία τα αεροσκάφη και όλα είναι έτοιμα για την επίθεση που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στη βόρεια Συρία. 
Αρκετές εκατοντάδες Ιρανοί στρατιώτες έχουν φτάσει, με τον οπλισμό τους, στη Συρία, προκειμένου να συμμετάσχουν στην επίθεση, το αριστερό κέρας της οποίας θα αποτελέσουν οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ, η οποία πρόσφατα απέκτησε την πρώτη της τεθωρακισμένη ταξιαρχία, εφοδιασμένη με 75 σοβιετικής προέλευσης άρματα μάχης.

Συγκλονιστικές ιστορίες προσφύγων, οι εθελοντές και ο φούρναρης της Κω

οικογενεια προσφυγων
Μικρές συγκλονιστικές ιστορίες προσφύγων. Τραγικές ιστορίες απλών καθημερινών ανθρώπων που βρέθηκαν από τη μιa μέρα στην άλλη ξεκρέμαστοι και αντιμέτωποι με τον θάνατο. Δίπλα τους οι φύλακες άγγελοι τους, οι εθελοντές που κάνουν ότι μπορούν για να τους βοηθήσουν. Και ανάμεσά τους ο φούρναρης της Κω, ο άνθρωπος που έγινε σύμβολο της αλληλεγγύης, εξηγεί γιατί παίρνει κάθε μέρα το φορτηγάκι του και μοιράζει στο λιμάνι, ψωμί στους πρόσφυγες. 
Τις ιστορίες αυτές τις μοιραζόμαστε από την σελίδα Humans of New York(Ανθρωποι της Νέας Υόρκης), στο facebook, όπως τις καταγράφει ο διαχειριστής της.

Η αλήθεια για την «εξάωρη δουλειά» στη Σουηδία

Του Γιάννη Κωνστάντη*
Με ένα μπαράζ πανομοιότυπων δημοσιευμάτων, πολλά ΜΜΕ στην Ελλάδα, όπως η ηλεκτρονική iefemerida, το Τvxs του Συριζαίου ευρωβουλευτή Κούλογλου κα, γράφουν περίτρανα άρθρα ότι πέτυχε η προσπάθεια για τη μείωση των ωρών εργασίας σε 6 την ημέρα, αντί για το καθιερωμένο οκτάωρο. Δεν φτάνει αυτό. Γράφουν μερικά ΜΜΕ, ότι τέρμα το 8ωρο στη Σουηδία!

Οι ισραηλινές δυνάμεις τραυμάτισαν δύο μικρά παιδιά της Παλαιστίνης: Πού είναι η οργή;

Ένας πάνοπλος Ισραηλινός τον σημάδεψε με όπλο και πυροβόλησε έ
να 5χρονο παιδί
Israeli security forces shoot two small Palestinian children with ‘less lethal’ bullets — one in the head, one in the thigh. The Israeli media barely notices.

Όταν το δικό μας Γενικό Επιτελειο Στρατού, αποκαλούσε την ΠΓΔΜ, "Μακεδονία"

Η παραπάνω φωτογραφία είναι χάρτης του Ελληνικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, του 1951, όπου αποτυπώνει την τότε Γιουγκοσλαβία, και εκεί που είναι σήμερα η ΠΓΔΜ, την αποκαλεί με τον όρο "Μακεδονία", όπως ονομαζόταν ως επαρχία της Γιουγκοσλαβίας.
Αυτό σε συνέχεια της σημερινής δήθεν "αποκάλυψης", ότι σε βιβλίο της Γ' Λυκείου, λέγαμε την γείτονα χώρα, "Μακεδονία", όπως γράψαμε εδω!

Η ελληνική αποστολή στην Οδησσό περιγράφει τις προκλήσεις των ουκρανικών νεοναζιστικών ομάδων


Δήλωση για τα γεγονότα που σημάδεψαν την διήμερη παραμονή τους στην Οδησσό, έδωσαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη, κατά την επιστροφή τους, τα μέλη της ελληνικής αποστολής στην Ουκρανία. Οι πρώην βουλευτές Ν. Βαλαβάνη, Κ. Ήσυχος και Β. Χατζηλάμπρου, που συνοδεύονταν από τους δημοσιογράφους Άρη Χατζηστεφάνου και Άρη Χιωτέλη, περιγράφουν τις προκλήσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας», αλλά και στιγματίζουν τις «αντιδημοκρατικές και φασίζουσες πρακτικές της κυβέρνησης του Κιέβου».
Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση:

Η βία των όπλων στην Αμερική, σε 17 χάρτες και διαγράμματα

Οι δραματικές αυτές Πριν και Μετά Εικόνες της Συρίας Επίδειξη "επιτυχία" της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής

One narrative that’s parroted constantly when the US moves to bring about regime change in the Mid-East is that it’s necessary for the good of the people. 
Typically, the citizenry is characterized as suffering under the brutal oppression of an autocratic regime which is sometimes accused of committing crimes against humanity in order to maintain an iron grip on power and ensure that the seeds of democracy cannot grow.
Of course this narrative is never wholly true and is rarely even partially so. 
More often than not, the US has ulterior motives for covertly usurping Mid-East strongmen and the overarching goal is almost always to achieve some narrow geopolitical end.

Έχουν περάσει 50 χρόνια από τη μεγαλύτερη υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ Γενοκτονία Έχετε ακούσει ποτέ;

Former Indonesian dictator Suharto, second from left in sunglasses, on October 6, 1965. 

As many as 1 million people were killed by Indonesia's Cold War regime—and we still don't know the full story of our government's involvement. —By 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Θέλουν να "σβήσουν" το όνομα του Διστόμου!


ImageΈνα σχέδιο, ομολογημένο από από την ημέρα σύλληψή του προ 4-5 ετών, μπαίνει στο τελικό στάδιο εφαρμογής του: Είναι η απάλειψη του ονόματος του Μαρτυρικού Διστόμου από τον όνομα του Δήμου Διστόμου,Αραχωβας, Αντικυραπα!
Το σχέδιο - που έχει ...όνομα και ...υπογραφή- αποτυπώνεται στο 9ο Θέμα του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου:''Επιλογή διαδικασίας για εξεύρεση κοινής ονομασίας του Δήμου. {Εισηγητής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΕΥΣΤ. ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ}''.