Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Δέκα ψέματα μας λένε για να δικαιολογήσουν τη σφαγή των 20 εκατομμυρίων στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Dominic Alexander debunks ten myths used by politicians and historians to rebrand World War 1 in the centenary of its outbreak.

The war was fought in defence of democracy
This is contradicted by the basic facts. Germany had universal manhood suffrage while in Britain, including Ireland, some 40% of men still did not qualify for the vote. In Germany also, there were attempts to justify the war on the grounds that it was being fought to defend civilised values against a repressive, militaristic state, in the form of Russian autocracy.

ΗΠΑ: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ FEDEX ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η εταιρεία έχει ξοδέψει πάνω από $21 εκατομμύρια για να αποτρέψει τους εργαζόμενούς της από το να δημιουργήσουν συνδικάτα.
Την Δευτέρα πάνω από 80 εργαζόμενοι στην Gardenia, τις εγκαταστάσεις φόρτωσης της FedEx στην Καλιφόρνια, διοργάνωσαν την πρώτη τους απεργία, μετά από τα 42 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας της FedEx και ωθούν και άλλους εργαζόμενους σε άλλες εγκαταστάσεις να κάνουν το ίδιο.
Στην απεργία οδηγήθηκαν λόγω έντονων παραπόνων που αφορούν στο συνταξιοδοτικό, στα επιδόματα, και στη συντριβή του συνδικαλισμού. Η απεργία αυτή θα επηρεάσει τις παραδόσεις σε ολόκληρη την περιοχή του South Bay αλλά και σε άλλες περιοχές. Οι εργαζόμενοι λένε ότι η εταιρεία έχει παραβιάσει κατ’ επανάληψη τα δικαιώματά τους σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εργατική νομοθεσία.

Ατελείωτος εφιάλτης: 18 πρόσφυγες, ανάμεσά τους 7 παιδιά, πνίγηκαν σε δύο νέα ναυάγια στο Αιγαίο

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Δύο ακόμη ναυάγια, 18 νεκροί πρόσφυγες νεκροί σε μιά μέρα. Επτά ήταν παιδιά… Η προσφυγική τραγωδία στο Αιγαίο μοιάζει με ατελείωτο εφιάλτη.
Στο πρώτο ναυάγιο, τουλάχιστον 14 πρόσφυγες, ανάμεσά τους επτά παιδιά, πνίγηκαν στα ανοικτά των τουρκικών ακτών όταν βυθίστηκε το σκάφος με το οποίο σκόπευαν να πάνε στη Λέσβο. Το πλοιάριο, που μετέφερε συνολικά 28 ανθρώπους, είχε αποπλεύσει από την περιοχή Καραμπουρούν στην επαρχία της Σμύρνης. Οι τέσσερις από τους επιβάτες του πνίγηκαν, άλλοι δύο αγνοούνται αλλά οι υπόλοιποι διασώθηκαν από τις τουρκικές αρχές. Οι συνθήκες του ναυαγίου δεν έχουν διευκρινιστεί.

ΤΟΥΡΚΙΑ : ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΠΟΛΗ SILVAN ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ


Καίγεται η κουρδική πόλη Silvan στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία -τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν.
Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι «ισλαμοφασίστες» του Ερντογάν καίνε σπίτια και μιλάνε για ακόμα ένα έγκλημα πολέμου.
Επίσης οι τουρκικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τέτοιες επιχειρήσεις και σε άλλες κουρδικές πόλεις, όπως η Τσίζρε, η Νίσιβη και η Σιλώπη.
[Οι πληροφορίες προέρχονται από την Ελευθερία Ψυχογιού]
http://kollectnews.org/

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Νέα επίθεση των ΜΑΤ σήμερα το πρωί,στο εργοστάσιο της «Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ»!

Χρήση δακρυγόνων και προσαγωγές οκτώ εργατών

Χρήση δακρυγόνων επιστράτευσαν νωρίς το πρωί τα ΜΑΤ προκειμένου να διαλύσουν την περιφρούρηση της απεργίας των εργαζομένων της «Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ» στα Γιάννενα, που βρίσκονται στην πύλη του εργοστασίου στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας τους, που πραγματοποιείται με απόφαση του ΕΚ Ιωαννίνων, μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ.Μέχρι στιγμής από την νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων από κυβέρνηση 

Συνεχίζει τα ρουσφέτια στους δικούς του ανθρώπους ο Πάνος Καμμένος διορίζοντάς τους.


Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Κάμμενος, τον Φεβρουάριο από τον Έβρο είχε ανακοινώσει, πως «καταργούνται τα ρουσφέτια και διατηρούνται μόνο όσα έχουν χαρακτήρα καθαρά κοινωνικό, εκεί δηλαδή που έχουν ανάγκη τα παιδιά των ανέργων, των θυμάτων της κρίσης». 
Ενώ λίγους μήνες αργότερα, στα τέλη Ιουλίου, στη συνεδρίαση για το νέο Μνημόνιο που υπέγραψε, επανήλθε στο γνωστό θέμα με τα ρουσφέτια και είπε χαρακτηριστικά πως «στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταργήσαμε τα ρουσφέτια»

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ – ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ

Η φωτογραφία από παλιότερη συνάντηση του Τσίπρα με τον Ποροσένκο
Π. Παπ. για το avantgarde

ΗΜΕΡΑ 26: “Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ, ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ”

26wtrtfyssaC.jpg
26η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 06.11.2015
Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο
Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης τη δίκης από το κοινό, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας. Κατά τη σημερινή δικάσιμο παρατηρήθηκε μειωμένη παρουσία κοινού στο ακροατήριο και υπήρχαν θέσεις ελεύθερες μέχρι και το τέλος. Σημειώνεται δε ότι στον ίδιο χώρο υπάρχουν και οι διαπιστευμένες θέσεις για τους ανταποκριτές των ΜΜΕ, οι οποίες είναι σχεδόν πάντα γεμάτες.

«Βάλτε με φυλακή, αλλά δεν μπορούσα να αφήσω το κοριτσάκι εκεί» – Χιλιάδες υπογραφές για τον Βρετανό που έσωσε ένα προσφυγόπουλο

«Βάλτε με φυλακή, αλλά δεν μπορούσα να αφήσω το κοριτσάκι εκεί» – Χιλιάδες υπογραφές για τον Βρετανό που έσωσε ένα προσφυγόπουλο - MediaΟ Βρετανός που απειλείται με ποινή πενταετούς φυλάκισης για την απόπειρά του να βγάλει μία τετράχρονη Αφγανή από τη ζούγκλα του Καλαί λέει ότι "απλώς δεν μπορούσε να την αφήσει εκεί".
Ο Ρομπ Λόρι, 49 ετών, εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι είχε επίγνωση ότι "έκανε κάτι παράνομο". "Αλλά δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι παράνομο από ηθικής άποψης", προσθέτει ο διευθυντής εταιρείας καθαρισμού.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ tribune.gr ΕΧΕΙ ΞΕΣΧΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ; ΓΙΑΤΙ;

Viral (δημοφιλής) έγινε στο διαδίκτυο η εικόνα του Έλληνα πιλότου F-16 που συμμετείχε στην κοινή στρατιωτική ελληνοϊσραηλινή άσκηση.
Ο λόγος; Πριν σηκωθεί το ελληνικό μαχητικό, από στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ισραήλ, για να πετάξει μαζί με τα υπόλοιπα ελληνικά και ισραηλινά μαχητικά (πόσα χάπια παίρνει ο Ερντογάν, δεν λέγεται), ο Έλληνας πιλότος γύρισε προς τον στρατιωτικό Ισραηλινό φωτογράφο και σχημάτισε με τα δάχτυλά του μια καρδούλα.

Καταστροφή της al-Aqsa δεν είναι θεωρία συνωμοσίας

Groups calling for the destruction of the al-Aqsa mosque compound are part of Israel’s political establishment.Oren ZivActiveStills
“It is useless,” asserts the colonizer in Albert Memmi’s classical tract, The Colonizer and the Colonized, “to try and forecast the colonized’s actions (‘they are unpredictable! ‘With them, you never know!).” It seems to the colonizer that “strange and disturbing impulsiveness controls the colonized.”

Έγχρωμο βίντεο "ζωντανεύει" τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Image
Τα θύματα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανήλθαν σε 9 εκατομμύρια στρατευμένους και σε άλλους τόσους αμάχους. 
Η ζωή για τους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης ηταν κατι παραπάνω απο εφιαλτική. 
Ο θάνατος τους περίμενε καθε λεπτό της κάθε μέρας. 
Με αφορμή το τέλος του Πρωτου Παγκοσμίου Πολέμου σαν σήμερα στις 11/11/1918 παραθέτουμε το παρακάτω σύντομο έγχρωμο βίντεο το οποίο "ζωντανεύει" τον Μεγάλο Πόλεμο. 

Ο Mr. Bean πήρε το όπλο του

μαύρη οχιά
«Σκοτώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι και ο στρατός μας προωθήθηκε όσο ένα ασθματικό μυρμήγκι φορτωμένο με ψώνια»
Από τη σειρά «Μαύρη οχιά»
To να αποφασίσεις να τα βάλεις με τον Ρόαν Ατκινσον (Mr. Bean) και τον Χιου Λόρι (Dr. House) δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη επικοινωνιακή κίνηση. Πολύ περισσότερο αν είσαι υπουργός Παιδείας της Μεγάλης Βρετανίας και το βασικό σουεπιχείρημα είναι ότι οι δύο ηθοποιοί έχουν πρωταγωνιστήσει σε μια τηλεοπτική σειρά που προωθεί στα σχολεία «αριστερή προπαγάνδα» εναντίον του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Οι έλληνες φαντάροι οργανώνονται στην άρνηση να συμμετέχουν σε δράσεις κατά των Μεταναστών : " Κανένας φαντάρος πάνω σε πλοίο που συμμετέχει σε αποστολές κατά των μεταναστών. Καλούμε σε μαζικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό. Είμαστε ενήμεροι πως στις ερχόμενες εξεγέρσεις θα τους βρούν είτε στα τάρταρα είτε ενωμένους είτε σε σύγκρουση μεταξύ τους

Military Resistance 
Greek Soldiers Organizing To Refuse Action Against Migrants: “No Soldier Boards Ships On Missions Against Migrants” “We Call For A Mass Movement, Both Inside And Outside The Army” “We Are Aware The Coming Revolts Will Find Those On The Bottom Rung Either United Together Or In Conflict With Each Other” 
From: Diktyo Spartakos 
To: Military Resistance Newsletter Subject: Greek conscripts: ‘we won’t take part in fighting migrants’
Date: Nov 9, 2015 12:25 AM 

Γεωστρατηγικός ρόλος Κύπρου-Ελλάδας σε Ανατολική Μεσόγειο και οι σημαντικές τους αντιθέσεις

Το τελευταίο διάστημα, υπό την σκιά του ευρωπαϊκού πολέμου κατά των μεταναστών, της ρωσικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Συρία και τις εξελίξεις στην Τουρκία, σημειώνονται σημαντικές διπλωματικές πρωτοβουλίες που φέρνουν στο προσκήνιο όλο το φάσμα των αντιθέσεων-ανταγωνισμών-συμφωνιών που συνθέτουν το ιμπεριαλιστικό πλέγμα συμφερόντων στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

ΚΑΙ Η ΜΑΥΡΙΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΞΟΔΟΙ

Το ΚΕΝ Μεσολογγίου είναι ένα παλιό και άχρηστο στρατόπεδο. Έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και πολλά χρόνια. Το κρατά όμως ανοικτό η σημερινή πολιτική ηγεσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Υπουργείο Άμυνας, οι άθλιοι πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που πουλούσαν και πουλούν εκδούλευση στα τοπικά οικονομικά συμφέροντα για να πάρουν ψήφους.
Το Μεσολόγγι έχει κτυπηθεί από τα μνημόνια αλλά και από το προηγούμενο μοντέλο αστικής οικονομικής ανάπτυξης που γέμισε την Ελλάδα σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ, με γνώμονα τα συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Και όταν οι ίδιοι τις έκλεισαν, ήρθαν να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την τοπική κοινωνία με ανεργία, φτώχεια, καταστροφή των μικρομεσαίων.

Ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος

«Δεν ξέρω με τι όπλα θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, αλλά ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει με ξύλα και πέτρες».

Δείτε το βίντεο

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ...Η αλήθεια για τους νεκρούς και τους τραυματίες των γεγονότων του Πολυτεχνείου

Ενα πεντάχρονο παιδί στου Ζωγράφου, ένας Αφγανός ταχυδακτυλουργός στη Χέυδεν, μια 22χρονη φοιτήτρια από τη Νορβηγία, ένας 35χρονος οικοδόμος έξω από το Πολυτεχνείο… Οι τέσσερις αυτοί «αταίριαστοι» κάτοικοι των Αθηνών δεν γνωρίστηκαν ποτέ. Ζούσαν όλοι τους στην Αθήνα των αρχών της δεκαετίαςτου ’70, όμως η ηλικιακή διαφορά και οι ενασχολήσεις τους ήταν εντελώς διαφορετικές για να έχουν οποιαδήποτε σχέση. Και οι τέσσερις έπεσαν νεκροί από τα πυρά των δυνάμεων καταστολής που δρούσαν με εντολή της χούντας των συνταγματαρχών. Συγκαταλέγονται και αυτοί ανάμεσα στα επιστημονικώς τεκμηριωμένα θύματα του Πολυτεχνείου.

ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΑΚΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΥ

ImageΟ Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης "ξηλώνει" από τις στολές τα "περιττά διακριτικά"! Επιτέλους
Και να φανταστεί κανείς ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έστειλαν τον Αντιστράτηγο Κωσταράκο, εμπνευστή του χυδαίου φονταμενταλισμού στην νέα εκδοχή "ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" επικεφαλή της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε.
Δηλαδή ο Αντιστράτηγος Κωσταράκος θα διεξάγει τον ευρωπαϊκό πόλεμο κατά των μεταναστών!!!
Τέλος στις υπερβολές ,τις γραφικότητες και την ισχυρή κριτική που γίνονταν για την εικόνα στρατιωτικών με στολές με αφορμή ένα αχρείαστο διακριτικό, βάζει ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.

Ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια οι Έλληνες που δεν εργάζονται

Η Ελλάδα αποτελεί «νεκροταφείο» στον τομέα της εργασίας, με περισσότερους από 7 εκατομμύρια ανθρώπους, ανάμεσα τους συνταξιούχοι και οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός, να μην έχουν εργασία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», ο πληθυσμός της Ελλάδας, ο οποίος δεν εργάζεται υπερβαίνει αυτή την στιγμή τα 7 εκατομμύρια.

Η άλλη πλευρά της εθνοκάθαρσης

Η άλλη πλευρά της εθνοκάθαρση 
Ο επίσημος αριθμός των προσφύγων (μουσουλμάνων και εξαρχικών χριστιανών)
από την Ελλάδα προς την Τουρκία και τη Βουλγαρία
μεταξύ των ετών 1920-1928 
διοικητικά όρια νομών της απογραφής του 1928 
Δημήτρη Λιθοξόου
 8 Νοεμβρίου 2015

Οι πραγματικοί αριθμοί για τον πληθυσμό των Ποντίων (1907-1922)

Οι πραγματικοί αριθμοί για τον πληθυσμό των Ποντίων
(1907-1922)
Δημήτρη Λιθοξόου 19 Μαΐου 2015
Η 19η Μαΐου έχει ανακηρυχθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο [1] ως «ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού».
Τη φετινή επέτειο επιχειρώ να επαναφέρω στη συλλογή μνήμη μερικούς «άγνωστους» αριθμούς.

Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΟΠΛΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΙΑ ΚΥΝΗΓΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ-Για «μεγάλο κόλπο» με τα Su-35 στα ΗΑΕ πάνε οι Ρώσοι!


Μαχητικά Su-35 παρουσιάζει προς πώληση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) η Ρωσία, ανέφερε ο επικεφαλής της ρωσικής Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ. Η παρουσίαση ξεκίνησε στις 8 και θα ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Αεροπορικής Έκθεσης του Ντουμπάι.
«Η παρουσίαση του Su-35 εξελίσσεται καλά και έχουμε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τα ΗΑΕ για την πώληση αεροσκαφών του τύπου», είπε ο Σεμεζόφ. Το ενδιαφέρον των ΗΑΕ για την αγορά Su-35 επιβεβαίωσε και ο αξιωματούχος της Rostec Βικτόρ Κλαντόφ, ο οποίος όμως δεν έκανε λόγο για συγκεκριμένο αριθμό αεροσκαφών.

Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ...Οπλισμένα UAVs και για την Ιταλία

Στον εξοπλισμό με όπλα των μη επανδρωμένων αεροχημάτων General Atomics MQ-9 Reaper που διαθέτει, φαίνεται να προχωράει, η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία με σκοπό, όπως αναφέρεται από την Defense Security Cooperation Agency (DCSA), το διαμοιρασμό του φόρτου στις ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις, για την επαύξηση της επιχειρησιακής ευελιξίας των συστημάτων, καθώς και την επαύξηση των δυνατοτήτων υποστήριξης και της επιβιωσιμότητας των Ιταλικών στρατευμάτων που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Σύνδεση Ε.Ε-Ουκρανίας: Την καταψήφισαν στην Ευρωβουλή, την ψήφισαν στην Βουλή

Με θετική εισήγηση της κυβέρνησης ψηφίστηκε στην Διαρκή Επιτροπή της Βουλής, η Κύρωση της Συμφωνίας για την Σύνδεση Ε.Ε-Ουκρανίας, την οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καταψήφισαν μόλις πέρυσι στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η είδηση της κύρωσης της Συμφωνίας Σύνδεσης της Ε.Ε με την Ουκρανία την Δευτέρα (9/11) το βράδυ από την Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών & ‘Αμυνας της Βουλής, πέρασε μάλλον στα …ψιλά της ειδησεογραφίας. 

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΣΚΑΣΕ ΣΑΝ ΦΟΥΣΚΑ...Στα «όπλα» για το εφάπαξ οι Στρατιωτικοί. Σε ποιους κόβουν κύρια και επικουρική σύνταξη

• Οδηγός για... ασφαλή σύνταξη

• Τι προτείνουν οι εργατολόγοι στους υποψήφιους συνταξιούχους - Τα «πρέπει» και τα «μη» για να μην αντιμετωπίσουν ακόμη πιο δυσάρεστες εκπλήξεις
• «Χάνουν» το εφάπαξ οι στρατιωτικοί
Σε... οικονομικό ναρκοπέδιο τείνει να μετατραπεί το Ασφαλιστικό για εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιους συνταξιούχους. Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που... προωθεί η κυβέρνηση και αναμένεται να λάβει τη μορφή σχεδίου νόμου έως το τέλος του μηνός, καθώς και οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι που θα ακολουθήσουν, έχουν δημιουργήσει ένα θολό τοπίο, προκαλώντας ανασφάλεια σε εργαζομένους, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση ή έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.

Το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ δεν αναγνωρίζει την κατοχή της Κύπρου από τους Τούρκους!

Image
Κόλαση με την δεξίωση που παρέθεσε η αμερικανίδα πρέσβης στην Κύπρο για τους στρατηγούς του κατοχικού τουρκικού στρατού!

Η MILLIYET αναφέρει ότι το κυπριακό ΥΠΕΞ, πρόκειται να ζητήσει εξηγήσεις από την Πρεσβεία των ΗΠΑ για την πρόσφατη δεξίωση που παρέθεσε η νέα Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, Kathleen Ann Doherty, στην οποία προσκλήθηκαν και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του τουρκικού Στρατού. 
Το δημοσίευμα, αναφέρει επίσης η Βουλευτής Ελένη Θεοχάρους δήλωσε ότι με αυτό τον τρόπο «μπορεί να χαθεί η αξιοπιστία των ΗΠΑ». 

Διψήφια ποσοστά για το αντιμεταναστευτικό κόμμα της Γερμανίας

Διψήφια ποσοστά για το αντιμεταναστευτικό κόμμα της Γερμανίας - MediaΓια πρώτη φορά το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εμφανίζεται να φτάνει το 10% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Η προσφυγική κρίση οδηγεί σε μια αλλαγή στη στάση των Γερμανών από την οποία τα μεγαλύτερα οφέλη κερδίζει το AfD. Την ίδια ώρα πολιτικοί αναλυτές παρατηρούν ότι το κόμμα υιοθετεί ολοένα και περισσότερο ακροδεξιές θέσεις.
Εν μέσω της αντιπαράθεσης για την προσφυγική κρίση η Χριστιανική Ένωση (CDU και CSU) βλέπει το ποσοστό της να μειώνεται. Αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή θα κέρδιζε το 34%, δηλαδή 1,5 μονάδα λιγότερη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει η Bild βασιζόμενη στη δημοσκόπηση του Insa.

Ελλάδα, Τουρκία και Φινλανδία επίσημα στο ΝΑΤΟ Cyber-Defence

Μέλη του ΝΑΤΟϊκού Κέντρου Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (CCDCOE: NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence) έγιναν και επίσημα η Ελλάδα, η Τουρκία και η Φινλανδία, κατά τη διάρκεια τελετής έπαρσης των σημαιών των χωρών στο αρχηγείο του κέντρου, στην πρωτεύουσα Ταλίν της Εσθονίας.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο φασισμός ξαναφυτρώνει

Του Νίκου Σερβετά
Ενας άνθρωπος με βεβαρημένο ποινικό μητρώο -έχει καταδικαστεί για συγκεκριμένα αδικήματα που έχει διαπράξει- κατηγορεί γενικά και αόριστα σαν εγκληματίες όλους τους μετανάστες ανεξαιρέτως. Φτιάχνει μία σελίδα στο Facebook και μέσω αυτής, εδώ και ένα χρόνο, καλεί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της προσέλευσης ξένων σε γερμανικό έδαφος. Οι συγκεντρώσεις γίνονται τακτικές. Κάθε Δευτέρα μαζεύεται σ’ αυτές όλο και περισσότερος κόσμος και τελικά παίρνουν τη μορφή κινήματος. 

3 «ξαφνικοί» θάνατοι, 2 «εξαφανίσεις», πολλές απειλές

Οι απειλές έχουν αρχίσει να «υλοποιούνται», ωστόσο κανενός το αυτί δεν φαίνεται ακόμα να ιδρώνει |EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Συντάκτης: Αντα Ψαρρά
Την ώρα που ολόκληρο το μιντιακό σύστημα ασχολείται με -σαφείς ή ασαφείς- απειλές εναντίον πρώην ή και νυν υπουργών, μια σκοτεινή υπόθεση, που έχει κατά πολύ ξεφύγει από τα όρια των απλών απειλών εκτυλίσσεται στη μεγάλη δικαστική αίθουσα του Εφετείου, στις φυλακές, αλλά και στα... πέριξ του λιμανιού.

Μεγάλος στόχος της Kalashnikov συμφωνία στην Ινδία…

Διαπραγματεύσεις με την Ινδία ξεκινά η Kalashnikov Concern, για την παραγωγή όπλων στη χώρα αυτή, σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας Αλεξέι Κριβορούκχο. «Αυτή την στιγμή συζητούμε τόσο με δημόσιες όσο και με ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ινδία, αλλά είναι ακόμα νωρίς να αναφέρουμε ονόματα. Ακόμα διαπραγματευόμαστε», δήλωσε.

Κοζάνη: «Πες μου ποιος είναι ο εχθρός»*

Γράφει ο Νίκος Δινόπουλος
«Η μεγάλη Καρχηδόνα έκανε τρεις πολέμους. Μετά τον πρώτο ήταν ακόμα δυνατή. Μετά το δεύτερο ήταν ακόμα κατοικήσιμη. Μετά τον τρίτο όμως χάθηκε ολότελα χωρίς ν’ αφήσει ίχνη».
Μπ. Μπρεχτ
***
Πολύ συγκίνηση και ανθρωπισμός για την τραγωδία των προσφύγων και των μεταναστών. Πλην όμως μακριά από την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό καπιταλισμό που είναι το πρόβλημα και η ρίζα που την τροφοδοτεί
Ξεπερνάει κάθε όριο η φρίκη με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που πνίγονται στο Αιγαίο. Πολύ κατώτερες των περιστάσεων οι κοινωνικές αντιδράσεις. Οι ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες αναγκαίες και χρήσιμες από τη στιγμή που οι κρατικές δομές αδυνατούν ή δεν θέλουν να δώσουν λύσεις… Μέχρις εκεί όμως τίποτα άλλο.

H Παλαιστίνη Παγκοσμιοποιείται: Το Ισραήλ και η Βιομηχανία Παγκόσμιας Καταστολής.

mossos_dEsquadra.jpg
 Σ’ ένα κόσμο που υποτίθεται ότι βυθίζεται σ’ έναν διαρκή πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία, προβλέπεται ότι στο μέλλον θα είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι.
 του Τζόναθαν Κουκ *
Εδώ και 18 χρόνια ο Τζεφ Χάλπερ, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Ισραηλοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, βοηθώντας Παλαιστίνιους στις κατεχόμενες περιοχές να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους, που τα κατεδαφίζει το Ισραήλ. Καθώς ετοιμάζεται να παραιτηθεί από επικεφαλής της Ισραηλινής Επιτροπής Ενάντια στις Κατεδαφίσεις Σπιτιών [Israeli Committee Against House Demolitions (ICAHD)], εκδίδει ένα καινούργιο βιβλίο με θέμα το Ισραήλ.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε χερσαία επιχείρηση εναντίον της ISIS

Η Τουρκία είναι έτοιμη για χερσαία επιχείρηση εναντίον της ISIS, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης επιχείρησης του συνασπισμού δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Αχμετ Νταβούτογλου.

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΧΕΛΜΟΥΤ ΣΜΙΤ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΚΕΛΙΩΝ.

Βaader και Εsslin νεκροί στα κελιά τους.

Η Γερμανία επαναφέρει το Δουβλίνο ΙΙ εξαιρώντας την Ελλάδα


Αλλαγή στάσης
Το Βερολίνο ανακοίνωσε σήμερα πως επαναφέρει σε ισχύ το Δουβλίνο ΙΙ και για τους Σύρους πρόσφυγες. Από την επαναφορά του Κανονισμού θα εξαιρεθεί η Ελλάδα.