Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Αυξάνονται τα θύματα της ισραηλινής κατοχής

Φωτο ΑΡ
Στο θάνατο ακόμη πέντε νεαρών Παλαιστινίων και μίας 14χρονης Παλαιστίνιας οδήγησαν οι φονικές επιθέσεις Ισραηλινών στρατιωτών μέσα στο προηγούμενο 24ωρο, που συνεχίζουν, υπό τις προτροπές της κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να χρησιμοποιούν καθημερινά φονική βία σε βάρος Παλαιστινίων που προσπαθούν να αντισταθούν στις καθημερινές προκλήσεις των κατοχικών αρχών.
Δύο από τους πέντε Παλαιστίνιους που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή από ισραηλινά πυρά ήταν, σύμφωνα με το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας, έφηβοι ηλικίας μόλις 15 χρονών, που δέχθηκαν «βροχή» ισραηλινών πυρών στην Τζενίν της βόρειας κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, επειδή φέρεται πως είχαν μαζί τους ένα μαχαίρι και ένα αυτόματο όπλο Μ-16...

Άλλοι δύο Παλαιστίνιοι άνδρες σκοτώθηκαν όταν άνοιξαν πυρ κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν αμέσως στα πυρά, σκοτώνοντάς τους.

Σε άλλο ξεχωριστό επεισόδιο, πάλι την Κυριακή, ένας Παλαιστίνιος μόλις 17 χρονών πυροβολήθηκε θανάσιμα, καθώς φέρεται πως προσπάθησε να μαχαιρώσει Ισραηλινό αστυνομικό σε σημείο ελέγχου βορείως της Βηθλεέμ στη Δυτική Όχθη.

Μέσα στο ίδιοι 24ωρο, σημειώθηκε ακόμη μία φονική επίθεση των ισραηλινών κατοχικών αρχών με αποτέλεσμα το θάνατο μίας Παλαιστίνιας 14 ετών κοντά στην παλιά πόλη της Χεβρώνας, μπροστά στα μάτια της μικρότερης αδελφή της, επειδή θεωρήθηκε από τις κατοχικές αρχές πως έφερε μαχαίρι. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες δεν επιβεβαιώνουν την εκδοχή των κατοχικών αρχών...
«Σοβαρή ανησυχία» εκφράζει τo Κουαρτέτο

Η συνεχιζόμενη κλιμάκωση της βίας των κατοχικών αρχών στη Δυτική Όχθη δυναμιτίζει καθημερινά την ήδη εκρηκτική κατάσταση στην περιοχή. Το λεγόμενο «Κουαρτέτο» για τη Μέση Ανατολή που απαρτίζεται από εκπροσώπους του ΟΗΕ, της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Ρωσίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 12/2 πρότεινε τη λήψη «σημαντικών βημάτων για να σταματήσει επειγόντως ο κύκλος κλιμάκωσης της βίας στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη».

Αξιωματούχοι του Κουαρτέτου στη συνέχεια συζήτησαν την κατάσταση στην περιοχή στο περιθώριο της διεθνούς συνάντησης ασφαλείας του Μονάχου στη Γερμανία, εκφράζοντας υποκριτικά «σοβαρή ανησυχία» προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης εάν δεν γίνουν αλλαγές στο υπάρχον στάτους κβο, και διαβεβαίωσαν ότι θα υποβάλλουν σύντομα έκθεση για την κατάσταση στο έδαφος αλλά και την υποβολή «προτάσεων που θα βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσης στη βάση δύο ανεξάρτητων κρατών». Επιπλέον εξισώνοντας θύτη και θύμα, καταδίκασαν «όλες τις ενέργειες τρόμου» και επανέλαβαν την έκκλησή τους για «αυτοσυγκράτηση» και λήψη μέτρων για την «αποκλιμάκωση των σημερινών εντάσεων».

http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου