Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Θέλουμε ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΓΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Και ξαφνικά το ακροδεξιό-εθνικιστικό κόμμα των ΑΝΕΛ ανακάλυψε την ισότητα μεταξύ των φύλων…
Και αποφάσισε, δια μέσου του ηγέτη του και Υπουργού Άμυνας Π.Καμμένου να την κάνει πράξη στον Στρατό.
Και για αυτό υιοθέτησε όλη την εχθρική προς την νεολαία ατζέντα του αντιδραστικού Μπαλτάκου, της Ναζιστικής συμμορίας Χρυσής Αυγής και των επικίνδυνων μιλιταριστών και μισαλλόδοξων Ενώσεων Αποστράτων.
Όλοι αυτοί απαιτούν την «ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών στον Στρατό». Απαιτούν την Υποχρεωτική Στράτευση των Φτωχών Γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις ως προϋπόθεση για να διεκδικήσουν αργότερα μια θέση σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Σώματα Ασφαλείας.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 6 μμ.

kourd1
Μετά τη δολοφονία εκατοντάδων Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών στην Τουρκία πριν τις εκλογές της 1ης Νοέμβρη στο Σουρούτς, το Ντεγιαρμπακίρ και την Άγκυρα η Τουρκική Κυβέρνηση έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Κουρδική και Τούρκικη εργατική τάξη με στρατιωτικούς αποκλεισμούς πόλεων στην περιοχή του Κουρδιστάν, δολοφονίες αμάχων σε καθημερινή βάση αλλά και στοχοποίηση πολιτικών οργανώσεων και αγωνιστών. 
Η επέμβαση του στρατού με τεθωρακισμένα στο κέντρο των κουρδικών πόλεων ισοδυναμεί με πόλεμο μέχρι τελικής εξόντωσης του κουρδικού πληθυσμού. Χαιρετίζουμε την ηρωική αντίσταση του Κουρδικού και Τουρκικού λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας και είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους. 
Με την όξυνση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, Συρία, Ιράκ, Ιράν Σ. Αραβία, Υεμένη, Παλαιστίνη αλλά και Τουρκία βαθαίνουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η επιθετικότητα τους έχει υπερβεί κάθε όριο. 
Αποτέλεσμα αυτής της όξυνσης είναι η τρομακτική αύξηση του αριθμού των προσφύγων που κατά εκατομμύρια εγκαταλείπουν τις χώρες τους προσπαθώντας να απομακρυνθούν από τα πεδία των μαχών και στο δρόμο της προσφυγιάς συναντούν την Ευρώπη φρούριο της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε.

Οργή WWF κατά Καμμένου για τη φωτό με τον καρχαρία

O Πάνος Καμμένος ανήρτησε στο twitter φωτογραφία με σκοτωμένο καρχαρία και το σχόλιο «Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες...». Και η οργάνωση WWF αντέδρασε ακαριαία
Χθες, ο Πάνος Καμμένος ανάρτησε στο twitter φωτογραφία μεσκοτωμένο καρχαρία και το σχόλιο «Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες...». Η ανάρτησή του υπουργού προκάλεσε την οργή της WWF, η οποία κάνει λόγο για «ντροπιαστική εικόνα».

Ενημέρωση για την αντίσταση του κουρδικού λαού Ενημέρωση για την αντίσταση του κουρδικού λαού


Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν σας καλεί την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέριστα γραφεία της ΕΣΗΕΑ Ακαδημίας 20, στον 3ο όροφο σε Συνέντευξη Τύπου με θέμα:

«Ενημέρωση για το Τουρκικό Κουρδιστάν, την εγκληματική στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας και την αντίσταση του κουρδικού λαού»
Θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο βουλευτής του HDP Ertuğrul Kürkçü. 
Θα ακολουθήσει προβολή DVD με εικόνες από τις δοκιμαζόμενες μαρτυρικές πόλεις του Κουρδιστάν.
Δημοκρατική Τουρκία
Ελεύθερο Κουρδιστάν.

Ομόφωνα «όχι» στην έκδοση και του 5ου εκζητούμενου φοιτητή

«Όχι» στην έκδοση και του 5ου εκζητούμενου φοιτητή αποφάσισε σήμερα ομόφωνα τοΣυμβούλιο Εφετών, καθώς επίσης και την άρση των επιβληθέντων περιοριστικών όρων και την απόδοση των κατασχεθέντων. Απορριπτική υπήρξε και η εισαγγελική πρόταση. Ευφορία καισυγκίνηση μέσα στη δικαστική αίθουσα του Εφετείου και έξω από αυτή μετά την ανακοίνωση τηςαπόφασης.

Κατά την έναρξη της εκδίκασης του αιτήματος έκδοσης αναπτύχτηκαν οι αντιρρήσεις των 3 συνηγόρων υπεράσπισης.

1976: David Bowie’s ‘Nazi Salute’ And Eric Clapton’s ‘Wogs’ Created Rock Against Racism




IN 1976, David Bowie was at Victoria station. A rockstar catching a train might be an extraordinary event, but something else caught the eye of the NME. Bowie was now working as the Thin White Duke.

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Ένα στα πέντε παιδιά ζούν σε συνθήκες φτώχειας

Ενα στα πέντε παιδιά που κατοικούν στην Ελλάδα ζουν σε συνθήκες φτώχειας, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ. Οπως προκύπτει από τον σχετικό πίνακα, σε συνθήκες φτώχειας ζει το 20,4% των παιδιών ηλικίας από 0 έως 17 ετών. 
Η χώρα μας είναι δεύτερη σε ποσοστά παιδικής φτώχειας μετά την Ισπανία στην οποία το αντίστοιχο ποσοστό παιδικής φτώχειας ανέρχεται στο 21.7%, ενώ την πρώτη θέση κατέχει το Ισραήλ με ποσοστό 28,5%!
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η παιδική φτώχεια υπολογίζεται ως η αναλογία παιδιών που ζουν σε νοικοκυριά με ισοδύναμο διαθέσιμο εισόδημα μικρότερο του μισού εισοδήματος του υπόλοιπου πληθυσμού. Μετά το Ισραήλ, ακολουθεί η Τουρκία με ποσοστό παιδικής φτώχειας 28,4% και μετά το Μεξικό με 25,8% στο σύνολο του παιδικού πληθυσμού.

ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ: Κούρσα εξοπλισμών μεταξύ Σερβίας και Κροατίας

ImageΗ απόφαση της Κροατίας να προμηθευτεί βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς (300 χιλιόμετρα) από τις ΗΠΑ αναγκάζει τη Σερβία να εισέλθει στην κούρσα των εξοπλισμών.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Σερβίας, στρατηγός Λιούμπισα Ντίκοβιτς, ανήγγειλε τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων με οπλικά συστήματα που θα μπορούν να πλήξουν και στόχους εκτός του σερβικού εδάφους.
Σε συνέντευξή του στη σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS), ο στρατηγός Ντίκοβιτς χαρακτήρισε θεμιτή την πρόθεση της Κροατίας να εξοπλιστεί, τόνισε ωστόσο ότι και η Σερβία θα πράξει το ίδιο.

Ο λοχίας DAVID BOWIE! Και με στολή αντισυμβατικός ροκ σταρ

Image
O ροκ σταρ David Bowie δεν έβαλε τη σφραγίδα του μόνο στη μουσική σκηνή. Είχε και κινηματογραφική παρουσία. Και σε μία απ΄ αυτές γνωρίσαμε τον “στρατιωτικό” Ντέϊβιντ Μπάουϊ. Που όπως και στη ζωή του ήταν αντισυμβατικός. 
Ο Μπάουϊ έπαιξε στην ταινία Merry Christmas mr Lawrence. Ο ρόλος του;
Ο Λοχίας Τζον Λόρενς είναι αιχμάλωτος των Ιαπώνων, το 1942. Αποτελεί αίνιγμα ανάμεσα στους συγκρατούμενους του καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να έχει ένα είδος επικοινωνίας με τους Ιάπωνες δεσμώτες του και μοιάζει ν’ αντιλαμβάνεται την κουλτούρα τους.

Ανοικτή Σύσκεψη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τη θητεία

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί σε Σύσκεψη την Τρίτη 12/1/2016, στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη), στις 19.00 μ.μ.
Έχουν καλεστεί και δηλώσει ότι θα  συμμετάσχουν:
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ-ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.
Επίσης, για να ξεπεράσουμε το πέπλο της σιωπής που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση και τα καθεστωτικά μέσα καλούμε σειρά κοινωνικών μέσων με έντονη παρέμβαση σε όλες τις διεργασίες των κοινωνικών κινημάτων:

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ Α΄ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ"

Σήμερα στις 18:00-20.00, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φιλοξενείται στην εκπομπή "ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ" του Α' Προγράμματος.
Η παρέμβαση μας αφορά την αιφνιδιαστική κατάθεση προς ψήφιση από το Υπουργείο Άμυνας του νομοσχεδίου για τη θητεία  και την συζήτηση που προκάλεσαν οι ακραίες θέσεις του ηγέτη των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Π.Καμμένου σχετικά με την Υποχρεωτική Στράτευση των φτωχών γυναικών και τ

O Διοικητής είναι η αιτία των προβλημάτων για τους φαντάρους του Λόχου Στρατηγείου της ΜΕΡΥΠ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Ως στρατιώτης του Λόχου Στρατηγείου της ΜΕΡΥΠ στο στρατόπεδο Νταλίπη, πρόσφατα απολυθείς, αποφάσισα να καταγγείλω δημόσια την κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνεχίζουν να υπηρετούν οι συνάδελφοι, με την ελπίδα να βελτιωθεί η κατάσταση γι’ αυτούς που μένουν πίσω αλλά και για όσους νέους έρθουν.
Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων που υπηρετούν στην συγκεκριμένη μονάδα, και γενικότερα στο στρατόπεδο, είναι με κατ’ εξαίρεση μετάθεση είτε λόγω κοινωνικών - οικονομικών κριτηρίων είτε λόγω προβλημάτων υγείας.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και που εξακολουθούν να υφίστανται είναι πολλά, τόσο με τις εγκαταστάσεις και τις συνθήκες υγιεινής, όσο και με τις πολλές υπηρεσίες και αγγαρείες.

Ο Μπ. Ομπάμα πάτησε φρένο στη συνεργασία Γαλλίας και Ρωσίας;

Ο επικεφαλής της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για τις διεθνείς υποθέσεις Αλεξέι Πουσκώφ δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αρνήθηκε να προχωρήσει στη συγκρότηση συνασπισμού με τη Ρωσία εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους εξαιτίας της επιρροής που άσκησε εναντίον αυτού του ενδεχομένου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Οι «εορταστικές» NOTAM στο Αιγαίο

ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΟΤΑΜ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΕ ΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ "ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ"!
Το τέλος του 2015 και η είσοδος του 2016 είχαν, φέτος, για όσους παρακολουθούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ένα κοινό χαρακτηριστικό: Την έκδοση NOTAM (ειδοποίηση προς αεροναυτιλλομένους), NAVTEX (αγγελία προς ναυτιλλομένους) και SubNOTAM/SUBNOTE (οδηγίες για την κίνηση υποβρυχίων) από τις τουρκικές αρχές, με τις οποίες δεσμεύονται μεγάλες περιοχές στο Αιγαίο για μεγάλο μέρος του 2016.

Πλωτά νησιά για στρατιωτικούς λόγους

Ξεχάστε ό,τι γνωρίζατε μέχρι σήμερα για τα τεράστια αεροπλανοφόρα και τα γιγαντιαία υπερωκεάνια. Ερχονται τα πλωτά νησιά που θα χρησιμοποιούνται ως στρατιωτικές βάσεις!
Συντάκτης: 
Οι δεκάδες περιφερειακές συγκρούσεις, σε συνδυασμό με την αλματώδη τεχνολογική ανάπτυξη, οδήγησαν την αμερικανική πολεμική μηχανή στο φιλόδοξο σχέδιο των πλωτών στρατιωτικών βάσεων ή αλλιώς MOB.
Πρόκειται για μια θαλάσσια πολεμική μηχανή, στο μέγεθος ενός μικρού νησιού με 2 χιλιόμετρα μήκος.

Ντοκουμέντο: Ο βομβαρδισμός του Πειραιά - Σπάνιο κινηματογραφικό υλικό

Image

11 Ιανουαρίου 1944. Αγγλικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν γερμανικούς στόχους στον Πειραιά από τις 12 το μεσημέρι και για 3 ώρες. Από το ανηλεές σφυροκόπημα η πόλη θα υποστεί τεράστιες καταστροφές και τα θύματα θα φτάσουν τις 5.500.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το πραγματικό διακύβευμα της παράτασης του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης [μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου] στη Γαλλία, αν δεν το θέσουμε στα συμφραζόμενα ενός ριζικού μετασχηματισμού του κρατικού…
K-LAB.ZONE
του Giorgio Agamben
Μετάφραση: Πάνος Αγγελόπουλος, Ελοντί Κ. Αγάθου
Πηγή: Le Monde

Η μεγαλύτερη εξέγερση σκλάβων στην ιστορία των ΗΠΑ

Στις αρχές του 1811, η καλή κοινωνία της Νέας Ορλεάνης προετοιμαζόταν για το ετήσιο καρναβάλι του Μαρντί Γκρα. Οι ιδιοκτήτες των φυτειών της περιοχής κατάστρωναν ολονύκτια πάρτι και οι σύζυγοί τους σχεδίαζαν με ανυπομονησία τα αποκριάτικα κοστούμια και παιχνίδια τους.
Αυτό που δεν γνώριζαν ωστόσο, είναι ότι, την ίδια στιγμή, οι σκλάβοι τους προετοίμαζαν τα δικά τους σχέδια: Μια εξέγερση που έλαβε χώρα στις 8 Ιανουαρίου της ίδιας χρονιάς και εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη απόπειρα ένοπλης αντίστασης κατά της δουλείας, ως προς τον αριθμό των σκλάβων που συμμετείχαν, αλλά και τον αριθμό εκείνων που θανατώθηκαν.

Η Σεξουαλική Βία στη Γερμανία Δεν Είναι Κάτι Καινούργιο

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο VICE Germany.
Οποιοσδήποτε είναι έστω και λίγο λογικός, όταν πρόκειται για σεξουαλική βία το μόνο που μπορεί να κάνει αυτές τις μέρες είναι να τρίψει τα μάτια του από έκπληξη, εάν δεν βγάζει ήδη αφρούς από τα νεύρα του. Το να περιγράφεις τη βία στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ως ένα μεμονωμένο γεγονός, ως μια εξαίρεση που εμφανίστηκε ξαφνικά «στην παλιά καλή Γερμανία» από το εξωτερικό, είναι τουλάχιστον επιζήμιο για εκείνους που έπεσαν θύματα της βίας. Είναι μια αντίληψη που καθιστά τη σεξουαλικοποιημένη βία και την κλεψιά ακίνδυνες, τις ευτελίζει και τις εξορκίζει. 

Νέα Δημοκρατία: Μισός αιώνας Siemens και αποστασίες

Νέα Δημοκρατία

Η εκπομπή μεταδόθηκε το 2009