Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Η κυβέρνηση αποδέχεται την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Η εδραίωση της παρέμβασης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών, βρίσκεται στο επίκεντρο της διήμερης Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που ξεκίνησε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες και θα ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη, οπότε και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις. Παράλληλα, στην ατζέντα της συνόδου βρίσκεται η ένταση της κόντρας με την Μόσχα, σε όλα τα «μέτωπα», με μία σειρά μέτρα που κινούνται στην κατεύθυνση της στρατιωτικής περικύκλωσης της Ρωσίας.

Σφραγίζουν τα Βαλκάνια με στρατό

Η Αυστρία στέλνει δυνάμεις στην ΠΓΔΜ, ακολουθούν κι άλλοι | AP Photo
Συντάκτης: efsyn.gr
Ειλημμένη είναι η απόφαση να κλείσει διά παντός ο «βαλκανικός διάδρομος» για τους πρόσφυγες και μετανάστες, με την πίεση πλέον στην Ελλάδα να καθίσταται ασφυκτική.
Η Αυστρία ανακοίνωσε πως θα αποστείλει στρατό και αστυνομία στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, κίνηση που αναμένεται να πράξουν και άλλες χώρες.
Ήδη οι απειλές και τα σχέδια έχουν διατυπωθεί εδώ και καιρό και οι... τελευταίες πινελιές μπαίνουν αυτές τις ημέρες στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτζ, στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων.

Ο πρόσφατος ιστορικός ξεσηκωμός της Κω

Γράφει η Νίνα Γεωργιάδου
Τις τελευταίες μέρες η γειτονική Κως «φλέγεται», όχι από έναν αντιμνημονιακό ξεσηκωμό για πολιτικές που έχουν ισοπεδώσει τη χώρα και το λαό.
Ούτε γιατί πριν λίγο καιρό ξεπουλήθηκε το απόλυτα προσοδοφόρο αεροδρόμίο της, στη Γερμανική Fraport που θα παίζει στα δάχτυλα το πού θα κατευθύνεται και το τουριστικό προϊόν της.

Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2016 Β΄ ΕΣΣΟ


Image
1. Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2016 Β΄ΕΣΣΟ, από 7 έως και 10 Μαρτίου 2016, (ενώ την 1, 2 και 3 Μαρτίου 2016 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας), όπως παρακάτω:
α. Οι στρατεύσιμοι κλάσεως 2018 (έτος γέννησης 1997) που είναι γραμμένοι ή αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων του Νομού Ροδόπης (μόνο των Δήμων Ιάσμου, Μαρωνείας – Σαπών και Αρριανών).

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 6 χρόνια βία και καφριλίκι – οι χειρότερες στιγμές της ομάδας Δέλτα (VIDEO) Άντρες, γυναίκες, παιδιά και γέροι, κανένας δεν έμεινε παραπονεμένος πως δεν έφαγε βρωμόξυλο

Διαλύεται η Ομάδα Δ δήλωσε σήμερα ο Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Προ.Πο. του Σύριζα.
Φυσικά, τα νέα είναι τελείως αντιφατικά και το πιο πιθανό είναι να της αλλάξουν όνομα και να την ενώσουν με τους Ματατζήδες, όπως γράφεται αλλού.
Ο λόγος είναι τελείως προφανής: 
καμιά κυβέρνηση που θέλει να περάσει μέτρα τα οποία δε γουστάρει κανένας(=μνημόνια) δε μπορεί να επιβιώσει χωρίς κάποιον να κάνει τη βρώμικη δουλειά. 

ENAΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΤΥΣΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ...Επανεξετάζεται η επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ αλλά με άλλο όνομα


Στην επαναλειτουργία της ομάδας ΔΕΛΤΑ προσανατολίζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επικαλούμενο τις τελευταίες επιθέσεις με μολότοφ τόσο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ όσο και στην οικία του Υπ. Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη
Μερικούς μήνες μετά την απόφαση για την κατάργηση της συγκεκριμένης ομάδας ταχείας αντίδρασης που αρχικά είχε συγκροτηθεί τον Μάρτιο του 2009, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, είναι θέμα χρόνου πλέον η επανασύστασή της υπό νέο όνομα ενώ ήδη έχουν κληθεί οι 40-50 αστυνομικοί που θα την επαναστελεχώσουν και θα έχουν ως βασικό «αντικείμενο» την περιοχή των Εξαρχείων.

Ποιος λέει αλήθεια για τα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, οι φαντάροι ή ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος;













Τεράστιες αποκλίσεις παρουσιάζει η συνέντευξη του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου η οποία αναρτήθηκε στο kranosgr με τίτλο «Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για το προσφυγικό»
http://kranosgr.blogspot.gr/2016/02/blog-post_59.html#more από τα όσα μας περιγράφει η επιστολή καταγγελίας των συναδέλφων που υπηρετούν στην 34η Ταξιαρχία στην Άσσυρο. 

Μεγάλες αδικίες μεταξύ των στελεχών της 16ης Μεραρχίας-Καθεστώς Ανισότητας!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες στελεχών που φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Σε αυτές δεν γίνεται μόνο λόγος για τα ακραία οικονομικά προβλήματα, αλλά και για αδικίες στην καθημερινότητα των μονάδων.
Χαρακτηριστικά τα όσα καταγγέλλουν στελέχη που υπηρετούν στην 16η Μεραρχία, μια μονάδα που απασχόλησε πρόσφατα την κοινή γνώμη όταν μπήκε σε επιφυλακή από το Υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να συμβάλλει –αν κρινόταν σκόπιμο από το Πεντάγωνο-, στο μπλοκάρισμα των εκατοντάδων απελπισμένων προσφύγων που έρχονταν από την Αδριανούπολη.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ "ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΑΛΑΜΙΣ": ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΓΕΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Εκπρόσωπος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ επικοινώνησε με το γραφείο του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΝ, ενημερώνοντας το Επιτελείο για την σχετική ανακοίνωση με τα παράπονα του χαμηλόβαθμου προσωπικού.
Τώρα κανείς δε μπορεί να πει τι συμβαίνει.
Περιμένουμε επομένως την παρέμβαση του ΓΕΝ.   

Πλυντήρια δεν έχει το χαμηλόβαθμο προσωπικό, αλλά οι υψηλόβαθμοι έχουν όργανα γυμναστικής! 

Συρία: Βομβάρδισαν τους γιατρούς χωρίς σύνορα - 3 νεκροί - ΒΙΝΤΕΟ

ImageΤουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό σε ένα νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στο Τάφας, στην επαρχία Ντεράα της νοτιοδυτικής Συρίας, ανακοίνωσε την Τρίτη η μη κυβερνητική οργάνωση.

Η επίθεση στο νοσοκομείο είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν εν μέρει οι υποδομές και να τεθούν εκτός λειτουργίας τρία ασθενοφόρα που χρησιμοποιούσε η οργάνωση.

«Επιτροπή Κατοίκων» αλά Χρυσή Αυγή Φωτογραφίες Φώτης Πλέγας, Κείμενο: Μελπομένη Μαραγκίδου


Από την ημέρα που ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού, το αντιφασιστικό κίνημα είναι πιστό στο ραντεβού του σε κάθε δικάσιμο στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στο ύψος των φυλακών. Αυτήν τη φορά, η αντιφασιστική πλειοψηφία του κόσμου από τις γειτονιές του Πειραιά θα έδινε το παρών στην ίδια οδό, λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω από εκεί που η Χρυσή Αυγήδικάζεται με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα, στο ύψος του Σχιστού.

Τουρκία: Ένας στρατιώτης και 15 Κούρδοι αντάρτες νεκροί στο Cizre

ImageΈνας Τούρκος στρατιώτης και 15 μέλη της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν σε μάχες στην πόλη Τσιζρέ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσε την Τρίτη το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, άλλοι τρεις Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν στις μάχες αυτές.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι υπηρεσίες ασφαλείας διεξάγουν ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις σε πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας από τον περασμένο Ιούλιο, όταν κατέρρευσε η διετής μονομερής κατάπαυση του πυρός που είχαν κηρύξει οι αυτονομιστές αντάρτες.http://www.onalert.gr/

Σοκ στην Τουρκία από το άδειασμα των ΗΠΑ για τους Κούρδους


Την τακτική του ζεστού-κρύου ντουζ φαίνεται πως ακολουθούν οι Αμερικανοί απέναντι στην Τουρκία, χωρίς βέβαια να σώζουν την εικόνα τους που έχει πληγεί βάναυσα εξαιτίας της ανοχής απέναντι σε έναν ηγέτη όπως ο Ετρντογάν, ο οποίος με βάση τα πάγια αμερικανικά «στάνταρ αξιολόγησης», δεν είναι τίποτε λιγότερο από ένας διεθνή παρίας, επικίνδυνος για την ασφάλεια της υφηλίου.Στην περίφημη ενημέρωση του State Department όπου ο Τζον Κίρμπι εκπρόσωπος του State Department… έσταζε σάλια καλύπτοντας τον «σουλτάνο» από τη μία, από την άλλη άδειαζε την Τουρκία στο ζήτημα των Κούρδων του PYD της Συρίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση όπως ωρύονται οι Ερντογάν και Νταβούτογλου.

Αύξηση εξαγωγών για τους Γερμανούς ξανά, παρά την κρίση


Απορεί κανείς τι είναι δυνατό να οδηγήσει τους Γερμανούς να αλλάξουν συμπεριφορά, τη στιγμή που παρά την κρίση εξακολουθούν να αυξάνουν τα πλεονάσματά τους, με παράλληλη αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας…
Οι γερμανικές εξαγωγές ανήλθαν στα 1,196 τρισεκατομμύρια ευρώ για το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική στατιστική υπηρεσία Destatis, αν και πρόκειται για εκτίμηση των τελικών μεγεθών, που εάν επαληθευθούν θα συνιστούν αύξηση τα τάξης του 6,4%.

Ρομποτικό πολεμικό πλοίο από ισραηλινή εταιρεία


Image
Η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τις ένοπλες δυνάμεις είναι πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια- ωστόσο, η χρήση αντίστοιχων ρομποτικών πολεμικών πλοίων από τα πολεμικά ναυτικά είναι ακόμα τομέας υπό διερεύνηση, αν και έχει σημειωθεί ήδη σημαντική πρόοδος σε πολλές χώρες.
Μία εξ αυτών είναι και το Ισραήλ, όπου η Elbit Systems παρουσίασε πρόσφατα το Seagull: Ένα αρθρωτό, αυτόνομο/ μη επανδρωμένο πολεμικό σκάφος (USV- Unmanned Surface Vehicle) πολλαπλών ρόλων.
Πρόκειται για ένα σκάφος 12 μέτρων, το οποίο μπορεί να εξοπλιστεί με κομμάτια/ modules τα οποία αντιστοιχούν στη φύση της κάθε αποστολής.

Άνεργοι έκαναν πορεία 400 χιλιομέτρων μέχρι την Τύνιδα για το δικαίωμα στη δουλειά

Από τις διαδηλώσεις στην Τυνησία (φωτό ΑΡ

Εξήντα άνεργοι από την πόλη Γκάφσα, στην Κεντρική Τυνησία, διένυσαν μια απόσταση σχεδόν 400 χιλιομέτρων πεζή για να φθάσουν στην πρωτεύουσα της χώρας, Τύνιδα, και να ζητήσουν δουλειά.
Αυτή «η ειρηνική πορεία» από την Γκάφσα στην Τύνιδα διήρκεσε περισσότερες από 8 ημέρες, δήλωσε σήμερα ο Άλι Λάσλεμ, ένας από τους συμμετέχοντες, που βρίσκεται πλέον στα νότια προάστια της Τύνιδας ζητώντας να του επιτραπεί να μιλήσει με τις αρχές.

Αθώα κρίθηκαν τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» για τα διόδια


Μεγάλη νίκη πέτυχαν σήμερα τα 11 μέλη του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» που δικάζονταν μετά από αγωγή της Νέα Οδού, με την οποία απαιτούσε 500.000 ευρώ από κάθε κατηγορούμενο.
Τελικά οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, ενώ αθωωτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα.
Η κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου (αίθουσα αμφιθεάτρου) φιλοξένησε πλήθος αλληλέγγυων, κατοίκων Ωρωπού, μελών και φίλων του Κινήματος, του Συλλόγου δανειοληπτών και δημοτικών αρχόντων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ωρωπού.

Ανοικτές απειλές καταστολής μπροστά στην πανελλαδική κάθοδο των μπλόκων στην Αθήνα


Το αντιλαϊκό πρόσωπο της αποκάλυψε η κυβέρνηση το οποίο επιμελώς προσπαθούσε να κρύψει το προηγούμενο διάστημα. Μπροστά στην πανελλαδική κάθοδο των μπλόκων στην Αθήνα την Παρασκευή 12 Φλεβάρη με τρακτέρ, την απήχηση που έχει ο αγώνας τους στα λαϊκά στρώματα αλλά και από το γεγονός ότι δεν πέφτουν στην παγίδα του «διαλόγου», επισείει πλέον απειλές για ανοικτή καταστολή και συνεχίζει να καλλιεργεί τον «κοινωνικό αυτοματισμό»

Αυστρία: Στέλνει Στρατό στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ

Image

Στρατιώτες και αστυνομικούς στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα αποφάσισε να στείλει η Αυστρία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς μετά από την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον ομόλογο του της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.
Ο κ. Κουρτς επεσήμανε ότι ο περιορισμός που έθεσε η αυστριακή κυβέρνηση για τον αριθμό των προσφύγων τους οποίους θα δεχθεί το 2016 στη χώρα, που δεν θα ξεπερνά τους 37.500, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στα δυτικά Βαλκάνια και απαιτείται η αρωγή όλων των χωρών για να ανακοπεί η εισροή προσφύγων.