Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Γιατί τα εγκλήματα του Γρίβα ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ!

ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΆΖΙΟΥΣ ΛΎΚΟΥΣ.
Σαν σήμερα, 29 Μαϊου 1958 δολοφονείται στην Αχερίτου από μασκοφόρους του Γρίβα ο Παναγιώτης Στυλιανού, μέλος του ΑΚΕΛ, κτηνοτρόφος, πατέρας έξι παιδιών. Ο τρόπος της δολοφονίας του ήταν πρωτόγνωρα άγριος.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που καταγράφονται στο βιβλίο του Μιχάλη Πουμπουρή "Μέρες Δοκιμασίας", η δολοφονία ήταν προμελετημένη (αφού διεπράχθηκε λίγες μέρες μετά τις δολοφονίες του Μένοικου, του Σακκά και του Μάτσουκου) ενώ είχαν παρατηρηθεί κινήσεις από ακροδεξιά στοιχεία του χωριού τις προηγούμενες μέρες.
Το πρωί της 29ης Μαΐου 1958, ο Παναγιώτης βρισκόταν στο σπίτι του γείτονα του (του Τταντή) μαζί με τη γυναίκα του, την κόρη και τον πεντάχρονο γιο τους. Κάποια στιγμή μπαίνει στην αυλή μια ομάδα μασκοφόρων που κρατούσαν τα ρόπαλα με τις βελόνες και όπλα. Ο Στυλιανού δέχεται το πρώτο κτύπημα στο κεφάλι και πέφτει στο έδαφος ζαλισμένος. Γυναίκα και κόρη σέρνουν τον Παναγιώτη σε ένα δωμάτιο και παράλληλα προσπαθούν να εμποδίσουν τους μασκοφόρους να μπουν στο δωμάτιο. Σπάζουν τα χέρια και τα πλευρά της γυναίκας και τραυματίζουν την κόρη. Μπαίνουν στο δωμάτιο και λιώνουν το κεφάλι του Παναγιώτη και κατακρεουργούν το σώμα του με τα ρόπαλα που είχαν πάνω σπόντες. Η γυναίκα του έμεινε στο νοσοκομείο 9 μήνες.
Η κόρη του είπε χαρακτηριστικά ότι: «Όταν βγάλαμε τις ποδίνες του πατέρα μας στο νοσοκομείο, έπεφταν απ’ αυτές κομμάτια κρέατα και κόκαλα. Τον είχαν λιώσει με τα ρόπαλα…». Ο δε γιος του ο Ανδρέας θυμάται ότι μια γριά ήρθε και έβαλε την παλάμη της μπροστά στα μάτια του μικρού για να μη βλέπει το αποτρόπαιο έγκλημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου