Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Όμηροι και οι πρόσφυγες του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού

Στην σημερινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι διακόπτεται η Συμφωνία Επανεισδοχής Προσφύγων με την Ελλάδα απάντησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω των γνωστών διαρροών.
Αυτή τη φορά ήταν οι πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας δεν επηρεάζεται από τη δήλωση Μεβλούτ Τσαβούσογλου και υπάρχει κεφάλαιο στην κοινή δήλωση που καλύπτει το θέμα των επανεισδοχών. Το πρωτόκολλο επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας αποτελεί διεθνή σύμβαση και πρέπει επομένως η Τουρκία να ακολουθήσει την ορθή, προβλεπόμενη διπλωματική οδό για οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτή».

Δεν μας απασχολεί καθόλου η βασιμότητα των δηλώσεων της μιας ή της άλλης κυβέρνησης.

Αυτό που μας απασχολεί είναι ότι ανεβαίνει το πολεμικό θερμόμετρο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ότι εντείνεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου με επίδικο τον έλεγχο εμπορικών και ενεργειακών ροών και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων.

Ο ανταγωνισμός αυτός κρατά ΟΜΗΡΟΥΣ τους δύο λαούς αλλά και τους πρόσφυγες-μετανάστες. 

Σε κάθε περίπτωση καταδικάζουμε την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκικής-Ελληνικής κυβέρνησης.

Είναι μια συμφωνία που έδωσε το πρόσχημα για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, έφερε την FRONTEX παντού στην παραμεθόριο, μετέτρεψε τα νησιά σε απάνθρωπες φυλακές και Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών, άνοιξε το δρόμο για τις Παράνομες Επαναπροωθήσεις, έστρωσε το χαλί στους φασίστες και γέμισε με μπλόκα εξαγριωμένων νοικοκυραίων. 
Από αυτή την σκοπιά καταδικάζουμε και τη δημόσια τοποθέτηση του Πέτρου Παπακωνσταντίνου, στελέχους της ΛΑΕ που αποκαλύπτει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο που οδηγεί η εθνική θέαση των πραγμάτων.
Εμείς επιλέγουμε να παίρνουμε θέση Ταξικά και Διεθνιστικά.
Γυρνούμε την πλάτη σε όλους αυτούς που ανακάλυψαν ότι καθήκον της Αριστεράς είναι η υπεράσπιση των "κυριαρχικών δικαιωμάτων" και η συμμετοχή μας στους Άδικους Ιμπεριαλιστικούς πολέμους για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια τους.
Απαίτηση των καιρών το Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου
Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου.
Να μπλοκάρουμε όλες τις ασκήσεις με το ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ-Αραβικά κράτη, τη συμμετοχή και τις διευκολύνσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους βάρβαρους πολέμους τους που προκαλούν την προσφυγιά.
Να ακυρωθούν οι συμφωνίες του πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ, ο Άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου.
Απάντηση στον Πόλεμο είναι το εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που απαιτεί η εποχή μας ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τον ιμπεριαλισμό από όπου και αν προέρχεται. Άμεση έξοδος και διάλυση ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
Σε κάθε περίπτωση εμείς απαιτούμε το άνοιγμα των συνόρων και την ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών-προσφύγων προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους. Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Να Ανατραπούν οι συμφωνίες Δουβλίνου-Σένγκεν, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε "αποθήκη ψυχών", εγκλωβίζοντας ανθρώπους.

Κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
θλίψη...

🖕

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου