Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ: Πολύ σημαντική κινητοποίηση των προσφύγων στον Έβρο

Μια πολύ σημαντική κινητοποίηση των προσφύγων-μεταναστών έγινε πρόσφατα στον Έβρο.
Στον κόμβο της Καβύλης στην Ορεστιάδα 150 πρόσφυγες-μετανάστες απέκλεισαν την εθνική οδό, δημιουργώντας φράχτη με τα σώματά τους μην επιτρέποντας έτσι σε κανέναν να περάσει το δρόμο συμπεριλαμβανόμενων και των στρατιωτικών που έπρεπε να πάνε στο στρατόπεδο της περιοχής. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τους πρόσφυγες-μετανάστες να απομακρύνονται τουλάχιστον δύο ώρες μετά.
Η κίνηση αυτή των προσφύγων ήταν απάντηση στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή. 
Τις τελευταίες εβδομάδες από την Ελληνική Αστυνομία, γίνεται μεγάλη προσπάθεια αποτροπής ατόμων από την Τουρκία. 
Τις καταγγελίες για χιλιάδες παράνομες επαναπροωθήσεις δεν πρέπει να τις ξεχνούμε!
Πρέπει να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των κινητοποιήσεων τους σε νησιά αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα αποδεικνύοντας ότι οι συνθήκες είναι απάνθρωπες σε όλα τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης είτε στα νησιά-φυλακές, είτε στα Οινόφυτα...
Η συγκεκριμένη όμως κινητοποίηση των προσφύγων-μεταναστών έχει πολλές σοβαρές ιδιαιτερότητες καθώς ο Έβρος έχει καταστεί το βασικό πέρασμα των κυνηγημένων από τον πόλεμο στην Συρία και το Ιράκ, ενώ ολοένα περισσότερο χρησιμοποιείται από τους Κούρδους που βιώνουν την Κατοχή, την Καταπίεση και το Διωγμό του Τουρκικού Στρατού.
Η κινητοποίηση αυτή όμως έρχεται έμπρακτα να αμφισβητήσει την συνεργασία ΕΕ-κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-καθεστώτος Ερντογάν.
Υπάρχει ένας τεράστιος συμβολισμός της κίνησης αυτής των προσφύγων-μεταναστών αφού τα δημοσιεύματα τους θέλουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με τον Ελληνικό Στρατό. 
Ελληνικός στρατός που όχι μόνο αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές συνιστώσες του πολέμου κατά των προσφύγων (δείτε την ανακοίνωση μας Με κάμερες εντείνουν τον πόλεμο κατά των μεταναστών στον Έβρο και τις δικαιολογούν με την σύλληψη των 2 Ελλήνων Στρατιωτικών! diktiospartakos.blogspot.com), αλλά με τη συνολική δράση εντείνει την συμμετοχή του στους πολέμους που προκαλούν τα ποτάμια της ανθρώπινης προσφυγικής δυστυχίας!
Ποιος ξεχνά την συνεργασία της 16ης Μεραρχίας με την ΕΥΠ αλλά και την τουρκική ΜΙΤ για την καταστολή των προσφύγων; [Γιατί το ελληνικό κράτος πολεμά ήδη http://diktiospartakos.blogspot.com]
Αφήνουμε λοιπόν στα σκουπίδια των εθνικιστικών και μιλιταριστικών σαιτ, με την γνωστή συνοδοιπορία τους με την Φασιστική Ακροδεξιά να βλέπουν δράκους (μίλησαν ακόμη  και για "Προσομοίωση ασύμμετρης επίθεσης και παρεμπόδισης της κίνησης του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο από αλλοδαπούς").

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες

♦ Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσής τους. Στήριξη των αναγκών και των δικαιωμάτων τους με στόχο την αυτοοργάνωση της ζωής τους.

♦ Ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Ούτε κλειστά, ούτε ημίκλειστα. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

♦ Όχι στους πολέμους και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τις ξένες χώρες.

♦ Σύνορα ανοιχτά. Όχι σε χώρες-φυλακές.

Εμείς απαιτούμε

– ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
– ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ε.Ε.
– ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-Ε.Ε.
– ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
– ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ζητούμε συγγνώμη για το περιεχόμενο του βίντεο, αλλά είναι το μόνο διαθέσιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου