Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Οι Αμερικανοί ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ μετακομίζουν στην Ελλάδα και Τσίπρας-Μητσοτάκης-ΜΜΕ χειροκροτούν!

Στο ζήτημα της μετατροπής όλης της ελληνικής επικράτειας σε μια απέραντη αμερικανική βάση υπάρχει ομοφωνία και αγαστή σύμπνοια μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της Αντιπολίτευσης της ΝΔ, πλήρη στήριξη από ΠΑΣΟΚ και ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, από όλο το καθηγητικό και καθηγητικό αστικό κατεστημένο.
Τα ίδια λέει ο Συρίγος και ο Χατζηνικολάου, ο Τράγκας και ο Νέδος!
Και βεβαίως η αμερικανική παρουσία συνεχώς αναβαθμίζεται. 
Μετά από τη μεταστάθμευση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9 Reaper στη Λάρισα, οι Αμερικανοί ζητούν να φέρουν από την Ιταλία και τα “θηριώδη” σε μέγεθος και δυνατότητες μην επανδρωμένα αεροσκάφη Global Hawk! 
Η υπόθεση των Global Hawk δεν είναι καθόλου ασήμαντη.

Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε τάξει ότι στην Λάρισα θα παραμείνουν για σύντομο χρονικό διάστημα μη επανδρωμένα αεροσκάφη  UAV MQ-9 με αποστολή τους μόνο την κατασκοπεία,  τώρα αποκαλύπτεται ότι πρόκειται να μετακινηθούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ  με δυνατότητα επίθεσης σε όλο το πλανήτη!
Πρόκειται για κατασκοπευτικά αεροσκάφη που διαθέτουν κάμερες, αισθητήρες υπερύθρων και αντίμετρα για την προστασία του.
Έχει μήκος 13,4 μέτρα και εκπέτασμα πτερύγων 35,4 μέτρα. Πετάει με 735 χιλιόμετρα την ώρα, σε ύψος 20,5 χιλιομέτρων.
Έχει εμβέλεια 26.000 χιλιομέτρων και αυτονομία 42 ωρών. Μ΄αυτά τα αεροσκάφη οι ΗΠΑ κάνουν επιθέσεις ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη…
Τα Global Hawk σταθμεύουν μεταξύ άλλων και στην αεροπορική βάση Σιγκονέλα της Σικελίας. Στη βάση αρχίζουν έργα και οι Αμερικανοί θέλουν να μεταφέρουν τα Global Hawk. Τα έργα ίσως να ΄ναι η αφορμή για να φύγουν και να αποφύγουν τους ενδοιασμούς που κατά καιρούς έχουν εκφράσει κυβερνήσεις της Ρώμης για τις αποστολές που εκτελούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους. Οι Αμερικανοί είχαν προβλήματα όταν ήθελαν να πετάξουν στη Λιβύη και να πλήξουν στόχους. Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών είχε επικαλεστεί την αμυντική συμφωνία που είχαν ΗΠΑ και Ιταλία και η οποία προέβλεπε “μόνον αποστολές αμυντικού χαρακτήρα και όχι επιθετικής φύσης”. Προφανώς οι Αμερικανοί θέλουν να έχουν μεγαλύτερη “ευελιξία” και δεν αποκλείεται να την έχουν βρει στη Λάρισα.
Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τους ιταλικούς ενδοιασμούς...
Αυτά αποκαλύπτουν οι αστοί δημοσιογράφοι με τις αποκλειστικότητες τους!
Δεν πρέπει να ξεφεύγει από το ερμηνευτικό μας πλαίσιο το γεγονός ότι πρόσφατα κατατέθηκε το Νομοσχέδιο για τον Στρατό των Ρήγα-Αποστολάκη που περιγράφει την ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή των εφέδρων -κυρίως σμηνιτών, ναυτών- στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις, αλλά και το πως συνδέεται  το πέρασμα της ναυπηγικής βιομηχανίας σε Αμερικανικά χέρια εν όψει των νέων τεράστιων εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλούμε τους συναδέλφους εφέδρους να αντισταθούν σε όλα αυτά και να ΑΡΝΗΘΟΥΝ την συμμετοχή τους.
Και βεβαίως στηρίζουμε κάθε μαχητική πρωτοβουλία του Αντιπολεμικού Κινήματος.

Μπορούμε να φανταστούμε τι άθλιο ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ έχει καταστεί το Ελληνικό κράτος;

Το τεράστιο πλέγμα αστικών οικονομικών-πολιτικών συμφερόντων, που συνδέουν για πρώτη φορά, σε τέτοια ποιότητα-ποσότητα, Πανεπιστήμια-Στρατό-Πολεμική Βιομηχανία-Ναυπηγεία-Ενεργειακές και άλλες βιομηχανίες με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, διαμορφώνοντας μια κινούμενη άμμο εργασιακής εκμετάλλευσης που βασίζεται όμως στην πρόσδεση εργατών-νεολαίας με τον ΠΟΛΕΜΟ στη βάση υλικών συμφερόντων! 
(Ως Μισθοφόρος θα επιβιώσει ο Άνεργος, έτσι θα βρει μεροκάματο ο εργάτης στην Σύρο ή θα κάνει καριέρα ο φοιτητής μας λέει ο Αμερικανός πρέσβης).
   ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ
Με παρανομαστή την προνομιακή σχέση Ελληνικού-Αμερικανικού κράτους, καταγράφεται η συμμετοχή του ελληνικού αστικού κόσμου στην επιβολή των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, με την σφραγίδα να βάζουν τα επιχειρηματικά-κρατικά συμφέροντα που συνδέονται με τον τομέα ενέργειας.
Αυτό όμως σημαίνει αλλαγή των συνόρων, απειλή πολέμου λόγω της έξαρσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των εθνικιστικών βλέψεων. 
Σημαίνει Καταστροφή, Προσφυγιά, αλλά και απίστευτα κέρδη, διεκδίκηση Ζωτικού Χώρου. 
Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο που η Ελλάδα έχει πολιτικές-οικονομικές και στρατιωτικές βλέψεις. 
Αλήθεια, μπορούμε άραγε να φανταστούμε τι άθλιο ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ έχει καταστεί σήμερα το Ελληνικό κράτος; 
Για να δούμε λοιπόν τι κρύβεται πίσω από τον ρόλο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ που διεκδικεί το Ελληνικό κράτος, τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και την δραματική διπλωματική σύγκρουση Ελλάδας-Ρωσίας...
Αναλαμβάνουν να μας ενημερώσουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του Υπουργείου Άμυνας:
"Οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει να “πατάνε γερά” εκτός από τη Σούδα και στη Λάρισα. Πριν μερικές μέρες ανανεώθηκε η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για την μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9. Η ανανέωση είναι ετήσια και οι Αμερικανοί αμέσως έσπευσαν να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα uav’s με ακόμη πιο σύγχρονα με πολύ καλύτερες δυνατότητες παρακολούθησης. 
Επιπλέον οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν και σε μεταστάθμευση ιπτάμενων τάνκερ στη Λάρισα. Δεν πέρασε απαρατήρητη και η μεταστάθμευση επί τριήμερο δύο υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών F-22 από τη Γερμανία, στη Λάρισα, τα οποία μάλιστα πέταξαν μαζί με ελληνικά F-16. Μία συμβολική κίνηση, ενδεικτική του θετικού κλίματος που επικρατεί στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις".
Εδώ πρέπει να αναρωτηθούμε τι σημαίνει η μεταστάθμευση ιπτάμενων τάνκερ στη Λάρισα.
Γιατί τα συγκεκριμένα πολεμικά αεροσκάφη έπαιξαν συγκεκριμένο ρόλο στους πρόσφατους βομβαρδισμούς στην Συρία, διευκολύνοντας επιπλέον τα πολεμικά αεροσκάφη των ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Όμως, η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ είχε περιγράψει έγκαιρα την πολεμική συνεργασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των ΗΠΑ: 
Τα 2/3 της βάσης του Ιντσιρλίκ έχουν μεταφερθεί στην Ελλάδα-οι ΗΠΑ θα φέρουν και τα Ιπτάμενα τάνκερ στην Λάρισα
Πρόσφατα, σε Ημερίδα που έγινε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων ΙΔΙΣ, αποκαλύφθηκε ότι στην Ελλάδα έχουν μεταφερθεί τα 2/3 του Ιντσιρλίκ, της στρατηγικής βάσης των Αμερικανών στην Τουρκία!
Στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς μετατροπής της Ελλάδας σε μια απέραντη βάση, κεντρικό ρόλο πλέον παίζει η Λάρισα.
Άρθρο, το οποίο έρχεται να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά της πρόθυμης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ [που πρέπει να αναλογιστεί και τις όποιες διεθνείς ισορροπίες καθώς οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, με τις πολεμικές προετοιμασίες να έχουν σαφή στόχο] και του Αντιπολεμικού κινήματος.
Διαβάζουμε λοιπόν:
"Σύμφωνα με πληροφορίες , οι Αμερικανοί , “βλέπουν” στην αεροπορική βάση της Λάρισας, την εναλλακτική λύση του Ιντσιρλίκ! ΄Ηδη από τη Λάρισα επιχειρούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ9, κι όπως φαίνεται αυτή ήταν μόνο η αρχή. Οι Αμερικανοί έχουν βολιδοσκοπήσει την Αθήνα για την μεταστάθμευση οκτώ ιπτάμενων τάνκερ, τα οποία χρησιμοποιούν τη βάση του Ιντσιρλίκ. Πηγές του ΥΕΘΑ αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ικανοποίησης του αμερικανικού αιτήματος. Αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν πολλές φορές επιθεωρήσει την αεροπορική βάσης της Λάρισας κι έχουν δώσει το πράσινο φως για την χρήση της. Είναι μάλιστα διατεθειμένοι να αναλάβουν οι ίδιοι την εκτέλεση κάποιων απαραίτητων έργων που πρέπει να γίνουν, όπως και την κατασκευή οικημάτων για το πολυπληθές προσωπικό που υποστηρίζει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη".
Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το καθηγητικό-δημοσιογραφικό-στρατιωτικό κατεστημένο προπαγανδίζουν ότι η Ελλάδα είναι μια "όαση ειρήνης" ενώ στη γειτονιά μας μαίνεται ο πόλεμος....
Στην πραγματικότητα το ελληνικό κράτος εμπλέκεται όσο ποτέ στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, έχει καταστεί μια από τις σημαντικότερες βάσεις εφόρμησης του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, εξοπλίζεται και εκπαιδεύεται συστηματικά για να αναλάβει ρόλο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ, επιβάλλοντας τα δόγματα πολέμου/καταστολής σε μια τεράστια ζώνη από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή και Αφρική.


Σας καλούμε να διαβάσετε την πρόσφατη ανακοίνωση μας:


Η πιο φιλοπόλεμη αστική κυβέρνηση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Τα αμερικανικά μη επανδρωμένα MQ-9 που άργησαν να ΄ρθουν 5 χρόνια!

Και ο πιο καλόπιστος απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση γρήγορα συνειδητοποιεί ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπλέκει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον λαό μας στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με πρωτοφανή τρόπο.

Από που να αρχίσει κανείς:
Τους σχεδιασμούς εγκατάστασης αμερικανικών πυρηνικών όπλων στη βάση του Αράξου;
Τις πολεμικές διευκολύνσεις που προσέφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πραγματοποίηση των βομβαρδισμών από αμερικανικά και γαλλικά αεροσκάφη στην Συρία;
Την υποστήριξη που προσφέρει όσο κανείς στον Ισραηλινό Στρατό προκειμένου να προχωρά στα αλλεπάλληλα εγκλήματα εναντίον του λαού τη Παλαιστίνης, αλλά και στους βομβαρδισμούς στην Συρία
Τον πολλαπλασιασμό των αμερικανικών βάσεων στην ελληνική επικράτεια;
Θέλουμε να θίξουμε ιδιαίτερα το θέμα της εγκατάστασης των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9 στη βάση της Λάρισας, καθώς αναδεικνύονται τρεις πολύ σοβαρές διαστάσεις:
1. Καταρχήν, παρά τα ΨΕΜΑΤΑ των καθεστωτικών ΜΜΕ που παραπλανούν συντεταγμένα και σχεδιασμένα, τα MQ-9 δεν πρόκειται να κατασκοπεύουν και να συλλέγουν πληροφορίες, όπως διέρρεαν. 
Αντίθετα επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ότι πρόκειται για UAV τα οποία θα βομβαρδίζουν, θα δολοφονούν λαούς. Ηδη, τα μη επανδρωμένα MQ-9 Reaper περιπολούν έμφορτα με πυραύλους αέρος – εδάφους Hellfire και κατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας GBU-12, GBU-38 και GBU-49.
Και όλοι καταλαβαίνουν την κρισιμότητα της νέας αμερικανικής εγκατάστασης στην Λάρισα αναλογιζόμενοι την συμμετοχή των MQ-9 στις νέες τακτικές και μεθόδους ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
2. Αναδεικνύεται σε πιο βαθμό ταυτίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την Αμερικανική κυβέρνηση, τι σημαίνει "προνομιακή σχέση" με τις ΗΠΑ. 
Είναι μια πρωτόγνωρη συμμετοχή σε Βρώμικους Πολέμους και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που επιχειρείται να επιβληθεί στον λαό μας και μάλιστα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει διαμέσου των δημοσιογράφων ότι πρόκειται για μια μοναδική επιτυχία. Στον χαιρετισμό του ο Πάνος Καμμένος προς τον Αμερικανό πρέσβη, δήλωσε: 
"οι πολίτες της Λάρισας «βλέπουν με θετική ματιά αυτήν τη συνεργασία και αντιλαμβάνονται όλοι πλέον ότι αυτή η στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ στους τομείς της άμυνας και της Ενέργειας δίνει νέες δυνατότητες για την πατρίδα μας»!
Από την άποψη αυτή αξίζει επομένως να δούμε τι γράφει το φιλοκυβερνητικό militaire.grασκώντας κριτική στο δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου για να δώσει τα εύσημα στο δίδυμο Καμμένου-Αβραμόπουλου [ΒΕΒΑΙΑ ΕΔΩ ΙΣΧΥΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΡΗΣΗ "ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ"]
"Τα MQ-9 ,τα αμερικανικά UAV’s μπροστά στα οποία φωτογραφήθηκαν χθες στην 110 ΠΜ στη Λάρισα, ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάϊατ, “‘άργησαν” πέντε χρόνια!
Η συζήτηση για την μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ, ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2013, στην επίσκεψη του τότε ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Πεντάγωνο. Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ τότε ο Τ. Χέιγκελ.
Ο Αβραμόπουλος μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης ήταν ενθουσιασμένος. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας του είχε ζητήσει το Καστέλι για τη μεταστάθμευση αμερικανικών UAV’s. Ο Αβραμόπουλος είδε την ευκαιρία, αλλά μάλλον δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχε την ίδια οπτική γωνία μ΄ εκείνον. Η ελληνική κυβέρνηση τότε έκανε το χειρότερο που μπορούσε να κάνει: δεν απάντησε καν στο αμερικανικό αίτημα! Θα ήταν προτιμότερο να είχε πει όχι παρά να μην απαντήσει, όπως κι έκανε…"
3. Τέλος, αποκαλύπτεται η σημασία της συγκεκριμένης διάστασης της πολεμικής συνεργασίας αμερικανικής-ελληνικής κυβέρνησης αλλά και η σοβαρότητα αυτής καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πλημμυρίζει την ελληνική επικράτεια με βάσεις αλά Σούδα! Η Αεροπορική βάση της Λάρισας μετατρέπεται σ' ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με κομβικό ρόλο στους σχεδιασμούς τους σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια.
Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, στη διάρκεια της επίσκεψής τους στην 110 Πτέρυγα Μάχης, σε συνέχεια και των όσων συμφώνησε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τραμπ, τον περασμένο Οκτώβρη στην Ουάσιγκτον.
Τα αμερικανικά UAV MQ-9 «Reaper» («Θεριστής») μπορούν να δρουν, κάνοντας συλλογή πληροφοριών, παρακολούθηση, αναγνώριση και βομβαρδισμούς σε μια εκτεταμένη ζώνη, από τη Βόρεια Αφρική και το Σουέζ μέχρι τη Λευκορωσία και τη Μαύρη Θάλασσα.
Ας παρακολουθήσουμε όμως την ομιλία του Π.Καμμένου που ήταν αποκαλυπτικός ως προς στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στους οποίους εμπλέκεται πλέον το ελληνικό κράτος, τονίζοντας στις επίσημες δηλώσεις του «τη σημασία της παρουσίας του εδώ, που αποδεικνύει τη στρατηγική συνεργασία της χώρας μας με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά και στο πλαίσιο ενός ισχυρού άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου» στον οποίο η Ελλάδα «παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο» σε δύο, όπως είπε, κατευθύνσεις: 
Προς τα νότια «με στενές σχέσεις μέσω της Κύπρου με το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (...) τον ιδιαίτερο ρόλο της Σούδας σαν κύριο λιμάνι της Συμμαχίας στη Μεσόγειο, αλλά και τη Λάρισα που πλέον μετατρέπεται σε ένα κέντρο αεροπορικό (...) για τη στήριξη της Συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή».
Επίσης, αναφέρθηκε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους που αναλαμβάνει η κυβέρνηση στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, λέγοντας ότι «ο ίδιος άξονας σταθερότητας προς τα βόρεια επεκτείνεται με τις χώρες της Βαλκανικής, με τις οποίες στήνουμε πλέον στενές σχέσεις σε επίπεδο στρατιωτικό».
Όμως ο Πάνος Καμμένος ήταν ασυγκράτητος. Περιέγραψε την αλληλουχία των πολιτικών-οικονομικών-στρατιωτικών βλέψεων του ελληνικού αστικού κόσμου λέγοντας: 
«Η Ελλάδα σε λίγο καιρό γίνεται μια παραγωγός χώρα φυσικού αερίου - και αργότερα ίσως πετρελαίου - και έχει ιδιαίτερη σημασία η στενή συνεργασία που έχουμε και η ασφάλεια που παρέχει η παρουσία των ΗΠΑ εδώ»!
Για να δεχτεί φυσικά τα συγχαρητήρια του Αμερικανού πρέσβη για την «άριστη συνεργασία» των δύο μερών, χαρακτηρίζοντας τις επιχειρήσεις των UAV από τη Λάρισα ως μια «φανταστική απόδειξη της εμβάθυνσης της συνεργασίας σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας που συζήτησε ο πρωθυπουργός Τσίπρας με τον Πρόεδρο Τραμπ τον προηγούμενο Οκτώβρη στην Ουάσιγκτον», «αποδεικνύοντας επίσης το ρόλο που παίζει η Ελλάδα σαν πυλώνας σταθερότητας, σαν ισχυρός ΝΑΤΟικός σύμμαχος και σαν χώρα με εξαιρετική γεωγραφία και εξαιρετικές ικανότητες». Καταλήγοντας «εμείς σαν κυβέρνηση των ΗΠΑ είμαστε αφοσιωμένοι στο να χτίζουμε πάνω σε αυτά τα θεμέλια, να εργαζόμαστε μαζί με τους Έλληνες συμμάχους μας, προκειμένου να διατηρήσουμε την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Νότιας Ευρώπης».
Τις δύο παρακάτω ανακοινώσεις περιγράφαμε αυτό το πλέγμα συμφερόντων και συμμαχιών:
Γράφαμε:
Η άσκηση αυτή, που σαφώς εκφράζει την προνομιακή σχέση μεταξύ της ελληνικής και αμερικανικής κυβέρνησης, έρχεται να εξυπηρετήσει ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για τον Έλεγχο των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, περιοχή που κλιμακώνεται ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ρωσίας και όπου το ενεργειακό ζήτημα -ενεργειακά κοιτάσματα, αγωγοί, έλεγχος αγορών- παίζει καθοριστικό ρόλο. Εξάλλου στην περιοχή αυτή εστιάζονται και οι Μεγαλοιδεατικοί στόχοι του ελληνικού κεφαλαίου που την θεωρεί Ζωτικό του Χώρο. 
Η σύνθεση αυτών των παραμέτρων εκφράζονται σήμερα από τον Ελληνικό Στρατό που αναλαμβάνει αποστολή ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ στην περιοχή. Είναι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που αναλαμβάνουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιβολή των Δογμάτων Πολέμου-Καταστολής εναντίον των λαών όχι για λόγους Εξάρτησης-Υποταγής στον Αμερικανικό παράγοντα, αλλά γιατί και ο Ελληνικός Στρατός είναι το ΝΑΤΟ στην περιοχή, γιατί έτσι προωθούν την γεωστρατηγική αναβάθμιση του ελληνικού αστικού κόσμου.
Επαναλαμβάνουμε: ο Πόλεμος και η Καταστολή, οι Βομβαρδισμοί και οι Επεμβάσεις, η Καταστροφή λαών και η Ανοικοδόμηση είναι τα οχήματα για τα Πολιτικά και Οικονομικά κέρδη του ελληνικού καπιταλισμού! 
Αυτή την διάσταση της αστικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθε να αναδείξει η ανάλυση μας για τον συνδυασμό των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων, των αναγκών του ΝΑΤΟ και πως εξυπηρετούνται από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και τους σχεδιασμούς συνολικά του Ελληνικού κεφαλαίου:
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΣ
Επαναλαμβάνουμε ότι το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής που Απαιτείται είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Μπλοκάρισμα των Αγορών Όπλων και τους ενεργειακούς σχεδιασμούς, την Αντίθεση με το σύνολο του αστικού σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που σημαίνει πρωτόγνωρη κλιμάκωση του Κοινωνικού Πολέμου και των Ιμπεριαλιστικών Επεμβάσεων.
Οι Βάσεις του ΘΑΝΑΤΟΥ πρέπει άμεσα να Κλείσουν με τους Αγώνες του Αντιπολεμικού Κινήματος.
Από αυτή την σκοπιά είναι εξίσου σημαντικό το να ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΟΖ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ με το να πετάξουμε τον ΣΤΡΑΤΟ και τον ΠΟΛΕΜΟ από τα Πανεπιστήμια και τους Εργασιακούς Χώρους, να εναντιωθούμε στην Στρατιωτικοποίηση του λαού μας και τους Πολεμικούς Εξοπλισμούς.
Να αντισταθούμε στο κράτος του Πολέμου-Καταστολής του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Με ένα κίνημα εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό που θα παλέψει με Κοινούς στόχους σε Ελλάδα και Τουρκία, μαζί με τους Μετανάστες και Πρόσφυγες.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου