Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

ΜΑΤ, χημικά και ξύλο στους αγρότες της Κρήτης κατά την επίσκεψη Βορίδη

ΜΑΤ, χημικά και ξύλο στους αγρότες της Κρήτης κατά την επίσκεψη Βορίδη
Μεγάλες αντιδράσεις από τους αγρότες Ηρακλείου Κρήτης κατά την επίσκεψη Βορίδη.
Οι αγρότες, μέλη της Πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με κλομπ, ασπίδες και ρίψη χημικών. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της επίσκεψης του υπουργού, Μάκη Βορίδη, αγρότες πέταξαν ελιές στο οδόστρωμα, επί της οδού Κορωναίου, όπου βρίσκεται το Επιμελητήριο, υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Μερίδα αγροτών, με συνθήματα, πανό, αλλά και μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, βρίσκονται κάτω από το Επιμελητήριο, ζητώντας, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «αποζημίωση για τις καταστροφές από τον δάκο» και «εξασφάλιση της τιμής παραγωγού».

Λίγα μέτρα πιο μακριά, βρέθηκαν αντιεξουσιαστές. Πάντως, οι ίδιοι είχαν εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν πως πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας (καθότι, η ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό, μέχρι πρότινος επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο κτήριο της Περιφέρειας), κατά του Μάκη Βορίδη.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, «Στο πλαίσιο της επίσκεψης του “πρώην” χουντικού και νυν “δημοκράτη” Βορίδη στο Ηράκλειο, του ιδεολογικού καθοδηγητή της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Κούλη και ένθερμου υποστηρικτή του δόγματος “Νόμος και τάξη” καλείτε συγκέντρωση την Πέμπτη 5/12/19 στις 11.00 στην πλατεία Ελευθερίας».

Οι διαμαρτυρόμενοι θέλησαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υπουργό, γεγονός που δεν τους επετράπη ενώ έγινε και ρίψη δακρυγόνων.

Πηγή φωτο: neakriti.gr
Πηγή: neakriti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου