Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Κραυγές Πολέμου

Οι πολεμικές κραυγές που ολοένα συχνότερα ακούμε από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του στρατιωτικού κατεστημένου έχουν δύο στόχους:
αφενός να στείλουν μήνυμα πολεμικής ετοιμότητας και αποφασιστικότητας προς την απέναντι πλευρά ώστε να μην θέσει σε εφαρμογή τους σχεδιασμούς της...
αφετέρου, να προετοιμάσει τον λαό μας για το μέγεθος "της τουρκικής πρόκλησης", άρα και για το γεγονός ότι αυτή την φορά οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα απαντήσουν.
Αυτό που δεν ομολογούν όμως οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία είναι ότι μετά το φούσκωμα αυτό του εθνικισμού, ο προβαλλόμενος φόβος της γενικευμένης πολεμικής  πολεμικής σύγκρουσης είναι ο απαραίτητος όρος για να δικαιολογηθεί ο Συμβιβασμός, η Συνδιαχείριση και Συνεκμετάλλευση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Το "θερμό επεισόδιο" και η προβολή στρατιωτικής ισχύος  φαντάζει ως η "νομοτελειακή" συνέπεια κρατικών σχεδίων ¨πάρτα όλα" για τον έλεγχο του Αιγαίο και της Ανατολικής Μεσογείου, τον καθορισμό ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων..., ενώ πάντα οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πρόκριναν λύσεις χωρίς τον αποκλεισμό καμιάς τοπικής δύναμης.
Και όλα αυτά συμβαίνουν καθώς η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και "πέφτουν" οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ η επόμενη μέρα βρίσκει τις κυβερνήσεις να επιτίθενται εκ νέου στον κόσμο της εργασίας  και ο νέος κόσμος φαντάζει ακόμη πιο εχθρικός για τους εργαζόμενους και την νεολαία. Η Εξέγερση εξάλλου στην Αμερική αυτό σηματοδοτεί...

Όλα αυτά είναι γνωστά στα επικοινωνιακά επιτελεία των κυβερνήσεων που έχουν εργαλειοποιήσει τον εθνικισμό και παίζουν τα χαρτί του εκφασισμού, με τους όρους όμως που αντιστοιχούν στο σύγχρονο κράτος Άμυνας-Ασφάλειας του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
Ας επιστρέψουμε  επομένως στους κορυφαίους εκφραστές του Στρατιωτικού Κατεστημένου.
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος... 

Σύμφωνα με την αρθρογραφία των αστικών-καθεστωτικών μέσων "Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος τονίζοντας κατά τη διάρκεια της Επιμνημόσυνης Δέησης υπέρ των πεσόντων Καταδρομένων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο των ΛΟΚ στο Καβούρι της Βουλιαγμένης, πως είμαστε «έτοιμοι να συντρίψουμε οποιονδήποτε επιβουλέα που θα κάνει το μοιραίο λάθος να μας υποτιμήσει». 

Συγκεκριμένα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφερόμενος στις ειδικές δυνάμεις ανέφερε πως «οι δεσμοί αυτών που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στην ιδέα που λέγεται ‘’Ειδικές Δυνάμεις’’ είναι ακατάλυτοι και δεν διαρρηγνύονται ποτέ. Είμαστε απόγονοι ευκλεών και γενναίων πολεμιστών. Η λαμπρή μας ηρωική παράδοση, θα πρέπει να συνεχιστεί. Ιδιαίτερα αυτήν την εποχή, που τα σύννεφα στη γειτονιά μας ολοένα πυκνώνουν και η γεωπολιτική σκακιέρα έχει πάρει φωτιά, πορευόμαστε με ακαταγώνιστη βούληση, εμπνεόμενοι από το παράδειγμά τους και την ύστατη θυσία των ηρώων μας, έτοιμοι να συντρίψουμε οποιονδήποτε επιβουλέα που θα κάνει το μοιραίο λάθος να μας υποτιμήσει». 

Όσο και αν επιχειρούν να ξεπλύνουν τους Στρατιωτικούς από τις μνήμες της Χούντας των Συνταγματαρχών...., κάτι τέτοιες δηλώσεις αρκούν να μας θυμίσουν τι τι είναι:
σιχαμένος Μιλιταρισμός, επικίνδυνος εθνικισμός και πολεμοκαπηλεία που θα έπρεπε να μας ανησυχήσει και προκαλέσει την αντίδραση του αντιπολεμικού κινήματος.
Βεβαίως ο Αντιστράτηγος Φλώρος είναι γνωστός για τις ακραίες απόψεις του. Για αυτό και η κυβέρνηση της ΝΔ τον έκανε ΑΓΕΕΘΑ.

Τον Δεκέμβριο του 2019, από τα Ιωάννινα, ο αντιστράτηγος Φλώρος, κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του εύελπι Σκαρλάτου Ρωσσέτη, δήλωνε: 

«Τα σκυλιά στη γειτονιά μας αλυχτάνε και φωνάζουνε. Συνήθως σκυλιά που φωνάζουν δεν δαγκώνουν. Να είστε όμως σίγουροι ότι είμαστε έτοιμοι. 

Άμα το σκυλί κόψει λουρί θα του κάτσουμε μία στο κεφάλι και θα φύγει με την ουρά κάτω από τα σκέλια» είπε για να συμπληρώσει ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες. 

Πρώην ΑΓΕΕΘΑ και πρώην ΥΠΕΘΑ Ε.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ 

Οι πολεμοχαρείς δηλώσεις του Αποστολάκη, ενός ακόμη από τους κορυφαίους εκφραστές του στρατιωτικού κατεστημένου, έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση.


Στον ΣΚΑΙ, όπου παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως βεβαίως και ισχύει η φράση που έχει πει στο παρελθόν ότι «αν ανέβουν Τούρκοι σε βραχονησίδα θα πρέπει να ισοπεδωθεί», καθώς σε διαφορετική περίπτωση «δεν έχει υπόσταση το κράτος, δεν υπάρχει κυριαρχία και Ένοπλες Δυνάμεις».
Όμως  ο Αποστολάκης έκανε και νέα παρέμβαση, ανεβάζοντας τους τόνους:
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε λόγο «διπλωματική έκρηξη» και για πιθανή “στρατιωτική απάντηση”.


Αξίζει όμως να θυμηθούμε ποιος είναι ο Αποστολάκης, που έκανε Υπουργό Άμυνας ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νέος Υπουργός Άμυνας Αποστολάκης: ένας "ειδικός" του Πολέμου, φίλος των ΗΠΑ και Εχθρός της Ειρήνης!


Αποστολάκης: Ο Πρώτος Στρατιωτικός Υπουργός Άμυνας από την Χούντα των Συνταγματαρχών

Ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ Αποστολάκης είναι ο πρώτος Στρατιωτικός που γίνεται Υπουργός Άμυνας από την Χούντα των Συνταγματαρχών καθώς απηχεί τις αντιδραστικές επιλογές του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Ταυτόχρονα στέλνεται μήνυμα ότι ο κορυφαίος εκπρόσωπος του στρατιωτικού κατεστημένου ανήκει στην κυβέρνηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η υπουργοποίηση του ως τεχνοκράτη «Ειδικού του Πολέμου» (βασική αντίληψη διακυβέρνησης ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού), η συγκρότηση στρατιωτικοποιημένου επιτελείου από 30 μέλη από το υπάρχον δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η συνισταμένη επιχειρηματικών συμφερόντων και ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων που εκφράζει, σηματοδοτούν τομή για το Επιχειρηματικό Κράτος Άμυνας-Ασφάλειας.

Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, Σύμβουλος εθνικής ασφάλειας πρωθυπουργού Μητσοτάκη:
«Αν χρειαστεί θα απαντήσουμε και στρατιωτικά στην Τουρκία» 

Καταρχήν, αξίζει να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση θέσπισε Σύμβουλο εθνικής ασφάλειας και διόρισε μάλιστα στρατιωτικό.
Τι να κάνει;
Ορίστε.
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open μίλησε το βράδυ της Τρίτης, 02.06.2020, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξανδρος Διακόπουλος, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση: «Θα προχωρήσει, τελικά, η Τουρκία στις έρευνες και στις γεωτρήσεις που έχει προαναγγείλει, εντός της ελληνική υφαλοκρηπίδας;». 
Αναφορικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός θερμού επεισοδίου ο ίδιος απάντησε «πως τέτοιες συζητήσεις που ήδη γίνονται δεν έχουν δυσάρεστες καταλήξεις», ενώ για το τι θα συμβεί αν η γειτονική χώρα παραβιάσει τα υδάτινα σύνορα της χώρας μας ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού -ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο- ήταν κατηγορηματικός:
«Θα αντιδράσουμε όπως ήδη έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, ακόμα και στρατιωτικά, αν και θεωρούμε πως κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί».


Απαιτείται επομένως άμεσα η παρέμβαση του Αντιπολεμικού κινήματος που να αναδείξει τους όρους και την επικινδυνότητα του ολοένα κλιμακούμενου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.
Αντιπολεμικού κινήματος που θα προβάλλει ένα Διεθνιστικό εργατικό αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο και τους όρους Κοινής Πάλης απέναντι στις κυβερνήσεις, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα που μας απειλούν με Καταστροφή. 
Καθοριστική η παρέμβαση του Κινήματος Μέσα στον στρατό ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου