Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Oι Πολεμικές Κρίσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας “καταλήγουν” στην Παρέμβαση του Διεθνούς παράγοντα για να πάνε σε Συνδιαχείριση

Oι Πολεμικές Κρίσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας “καταλήγουν” στην Παρέμβαση του Διεθνούς παράγοντα για να πάνε σε Συνδιαχείριση- οι αντιθέσεις και οι κίνδυνοι όμως παραμένουν για τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία στις δύο ακτές του Αιγαίου!

Την Τετάρτη 12/08 ανακοινώθηκαν δύο σημαντικές διεθνείς διπλωματικές πρωτοβουλίες που ίσως επιτρέψουν στις κυβερνήσεις Ελληνικού και Τουρκικού κράτους να βγουν από το Αδιέξοδο στο οποίο έχουν παγιδευτεί! Ο εθνικισμός που έχουν καλλιεργήσει και οι δύο κυβερνήσεις, οι ακραίες δηλώσεις και η Πολεμοκαπηλεία που τον τροφοδοτούν, η συνεχή πολεμική κλιμάκωση, κάνουν αδύνατη κάθε διαφοροποίηση. Οι Μακεδονομάχοι του Πεζοδρομίου, έγιναν οι Τουρκοφάγοι της κυβέρνησης ΝΔ. Η αστική τάξη και η Ακροδεξιά κυβερνητική πολιτική της εκπροσώπηση μας Απειλούν!  Η Ελλάδα των τεσσάρων θαλασσών που επιδιώκει τριπλασιασμό της επικράτειας της με επέκταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ΑΟΖ, Ενεργειακά Κοιτάσματα και έλεγχο θαλάσσιων εμπορικών-ενεργειακών ροών βρίσκεται να ανταγωνίζεται και αντιπαρατίθεται με την Τουρκία του Ερντογάν, του Νέο-Οθωμανισμού και της Γαλάζιας Πατρίδας. 

Καταρχήν, έχουμε την έκτακτη συνάντηση την Παρασκευή 14/08 μεταξύ του  Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Αμερικανού ομολόγου Μάικ Πομπέο. Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Την αμερικανική θέση ίσων αποστάσεων, με βασική επιδίωξη «το διάλογο» μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας είχε περιγράψει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ, με την ευκαιρία συνάντησης την οποία είχε με τον κ. Δένδια: «Ως ζήτημα αρχής, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύσουν ειρηνικά τα θέματα οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο – αποφεύγοντας τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω τη δυσπιστία», συμπλήρωσε ο κ. Πάιατ….

Την ανακοίνωση αυτών των διπλωματικών επαφών ακολούθησε η είδηση για Έκτακτη Συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την Παρασκευή το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης.

Εδώ αξίζει να κάνουμε δύο παρατηρήσεις. Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ –πάντα ενήμερη για τις κινήσεις του γερμανικού παράγοντα- το Βερολίνο κλιμακώνει τις τελευταίες ώρες τις παρασκηνιακές προσπάθειές του για αποκλιμάκωση της έντασης στην προοπτική έναρξης διαλόγου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία…

Τέλος, μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί μια διαφοροποίηση στην στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής  Ζοζέπ Μπορέλ καθόρισε το πλαίσιο ενεργειών για την επίλυση της Πολεμικής Κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι «η δράση αυτή δεν εξυπηρετεί ούτε τα συμφέροντα της ΕΕ, ούτε της Τουρκίας» και επαναλαμβάνει ότι «τα θαλάσσια όρια πρέπει να καθοριστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων, όχι μέσω μονομερών δράσεων και κινητοποίησης δραστικών δυνάμεων»[…] δηλώνοντας δε έτοιμος να συμβάλει στην επανέναρξη του διαλόγου….

Η απαίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) απαντήθηκε με τον εξής ουσιαστικά αρνητικό τρόπο από τον Εκπρόσωπο της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), Πήτερ Στάνο σε ερώτημα του ΚΥΠΕ (11/08):

«Είδαμε τις αναφορές στον Τύπο για το αίτημα των Ελλήνων εταίρων μας για ένα έκτακτο ΣΕΥ και όπως ξέρετε αυτό είναι πάντα ζήτημα διαβουλεύσεων μεταξύ των Κρατών Μελών, συνεπώς όταν θα υπάρξει η ανάλογη επικοινωνία μεταξύ των μερών, το ζήτημα θα εξεταστεί, δεν μπορώ να σας πω αν θα υπάρξει απόφαση σήμερα, αλλά το συμφωνήσαμε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά ανησυχητική και πρέπει να επιλυθεί με διάλογο, όχι με μια σειρά βημάτων που επιτείνουν την ένταση”, κατέληξε…

Τώρα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μας ενημερώνει για την σύγκλιση του ΣΕΥ την Παρασκευή και τις έντονες διπλωματικές παρασκηνιακές πρωτοβουλίες της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ.

Εμμένουμε σε όλες αυτές τις επισημάνσεις για τους εξής σημαντικούς λόγους:

Πρώτον, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από την πρώτη στιγμή εκτιμούσε ότι η απάντηση της κυβέρνησης ΝΔ στην κήρυξη NAFTEX από την Τουρκία στα τέλη Ιουλίου ήταν δυσανάλογη: ουσιαστικά έστελνε το μήνυμα ότι το Ελληνικό Κράτος είναι αποφασισμένο να διεξάγει Ολοκληρωτικό Πόλεμο για να υπερασπίσει τις διεκδικήσεις του στην Ανατολική Μεσόγειο. Την Πολεμική ρήξη προέβαλε ως ισχυρό ενδεχόμενο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το μεσημέρι της Τρίτης 11/08, καθώς η μόνη Διέξοδος από το Αδιέξοδο των ανεφάρμοστων δηλώσεων περί «δυναμικής και αποφασιστικής υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαίων» ή των καταγέλαστων δικαιολογιών περί αδυναμίας του τουρκικού σκάφους να κάνει έρευνα λόγω των θορύβων τόσων πλοίων που το συνοδεύουν» ήταν η Διεθνής παρέμβαση και η επανέναρξη του Διαλόγου…

Διαβάστε περισσότερα:

Διαδίδουν ότι οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες: Κίνδυνος Πολεμικής Ανάφλεξης ή επικοινωνιακά παιχνίδια της ΝΔ για το Ακροδεξιό Κομματικό Ακροατήριο;

http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/08/blog-post_39.html

Σε Αδιέξοδο όμως βρίσκεται και το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν καθώς το ανέβα κατέβα των πλοίων του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στη διεκδικούμενη από Ελλάδα και Τουρκία υφαλοκρηπίδα, οι εντεινόμενες προκλήσεις μένουν αναπάντητες, καθώς κανείς ανταγωνιστής δεν επιλέγει να κάνει το πρώτο βήμα στην Στρατιωτικοποίηση της κρίσης. Παράλληλα η τουρκική οικονομία δοκιμάζεται, ο λαός αντιμετωπίζει ακραία κοινωνικά προβλήματα. Αυταρχισμός, μουσουλμανικός φονταμενταλισμός, εθνικισμός, κρατική τρομοκρατία συμπληρώνουν το μωσαϊκό της τουρκικής αστικής πολιτικής.

Όλοι λοιπόν προσμένουν την παρέμβαση του ξένου παράγοντα και κυρίως της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ. Και αξίζει να δούμε, στο πλαίσιο της Μυστικής Διπλωματίας των κυβερνήσεων Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας, ποιοι ήταν οι όροι της συμφωνίας για να τερματιστεί η πολεμική κρίση του Ιουλίου.   Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας economico.gr που επικαλείται ενημερωμένες διπλωματικές πηγές, η παρασκηνιακή συμφωνία Μέρκελ-Ερντογάν -Μητσοτάκη, για την αποκλιμάκωση περιλαμβάνει τα εξής:

·         Επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών για τα ζητήματα του Αιγαίου από τις οποίες η Τουρκία αποχώρησε το 2016.

·         Εποικοδομητική διάθεση ώστε να συμφωνηθούν κάποια ΜΟΕ που θα δείξουν βούληση για σχέσεις καλής γειτονίας.

·         Αποφυγή προκλήσεων μέχρι το φθινόπωρο ώστε μετά τις εκλογές στα κατεχόμενα και εφόσον εκλεγεί ο Μ. Ακιντζί να γίνει πενταμερής διάσκεψη για το κυπριακό στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθεί η τροποποίηση του μηχανισμού διανομής του ενεργειακού πλούτου στην Κύπρο ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων χωρίς προϋποθέσεις.

·         Προετοιμασία συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν το Σεπτέμβριο.

·         Άσκηση της επιρροής της Μέρκελ στην ΕΕ προκειμένου να υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση της Τουρκίας για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

·         Έναρξη ευρωτουρκικών συνομιλιών για την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας και για την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

·         Καμία κύρωση από την ΕΕ προς την Τουρκία για τη μετατροπή της Αγιά Σοφίας σε τζαμί.

·         Απελευθέρωση Γερμανών ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν φυλακιστεί στην Τουρκία χωρίς δημοσιότητα για να μην δημιουργηθεί η εντύπωση υποχώρησης Ερντογάν σε γερμανικές πιέσεις.

http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/07/8-oruc-reis.html

Αν επομένως ισχύουν τα όσα περιγράφει το άρθρο, οι λόγοι της πρόσφατης Πολεμικής Κρίσης Ελλάδας-Τουρκίας δεν είναι κυρίως οι όροι μοιρασιάς της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά τι θα γίνει με το Αιγαίο! Το Αιγαίο δεν ενδιαφέρει τόσο για τα ενεργειακά του κοιτάσματα. Έλεγχος του Αιγαίου σημαίνει έλεγχος θαλάσσιων περασμάτων τεράστιας στρατηγικής σημασίας. Το Ελληνικό αστικό κράτος έχει ενταχθεί στρατηγικά στους αμερικανικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, με παρανομαστή το ενεργειακό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ είτε με το σχιστολιθικό φυσικό αέριο θέλουν να αρπάξουν τις Αγορές ενέργειας στα Βαλκάνια και κυρίως στην Ευρώπη από την Ρωσία.  Ο βασικός δίαυλος είναι το Αιγαίο και η βασική πύλη το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Δείτε τις κινήσεις των Αμερικανών:

·         Αγοράζουν τα ναυπηγεία Σύρου και Ελευσίνας, 

·         δημιουργούν νέα βάσεις σε Λάρισα (;), Βόλο, Αλεξανδρούπολη,

·         επιχειρούν να αγοράσουν τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

·         Στις σημαντικές ενεργειακές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη να προσθέσουμε ότι γίνεται το σημαντικότερο πέρασμα για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που κατευθύνονται σε Βαλκάνια-Καύκασο, ενώ παρακάμπτονται τα Στενά του Βοσπόρου!

Και το ελληνικό κράτος θέλει να συνεχίσει να αντιμετωπίζει το Αιγαίο ως «ελληνική λίμνη»…

Φυσικά αυτές οι εξελίξεις ανεβάζουν το θερμόμετρο των σχέσεων με την Ρωσία και την Τουρκία που απαντά με τον Νέο-Οθωμανισμό και την απαίτηση αναθεώρησης της Συνθήκης των Λωζάνης.

Προσέξτε τι ξεκαθαρίζει ο ελληνικός αστικό κόσμος δια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και έχοντας την «εθνική στήριξη» όλης της αντιπολίτευσης!

Την πρόθεση της Ελλάδας να έρθει σε συμφωνία με την Τουρκία για το ζήτημα της ΑΟΖ με βάση το διεθνές δίκαιο, και εφόσον αυτό δεν καταστεί εφικτό να προσφύγει στο Δικαστήριο της Χάγης εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διαδικτυακή συζήτηση που είχε με τον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς, στο πλαίσιο ειδικού φόρουμ, λίγο πριν αρχίσουν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο χωρών.

Την πρόθεση της Ελλάδας να έρθει σε συμφωνία με την Τουρκία για το ζήτημα της ΑΟΖ με βάση το διεθνές δίκαιο, και εφόσον αυτό δεν καταστεί εφικτό να προσφύγει στο Δικαστήριο της Χάγης εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διαδικτυακή συζήτηση που είχε με τον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς, στο πλαίσιο ειδικού φόρουμ, λίγο πριν αρχίσουν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο χωρών.

«Εάν δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία, ας πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης. Να συμφωνήσουμε ότι αυτή είναι η μόνη διαφορά μας, να θέσουμε τις παραμέτρους, να συμφωνήσουμε σε όσα συμφωνούμε και σε όσα διαφωνούμε και να σεβαστούμε την απόφαση του Δικαστηρίου. Να σεβαστούμε το διεθνές δίκαιο. Πιστεύω ότι αυτή είναι μία δίκαιη προσέγγιση στον βαθμό που δεν μπορούμε –εάν δεν μπορούμε– να λύσουμε τη διαφορά μας απευθείας μεταξύ μας» https://www.in.gr/2020/08/06/politics/diplomatia/mitsotakis-na-symfonisoume-tourkia-gia-aoz-diaforetika-pame-sti-xagi/

Στις 06 Αυγούστου υπογράφεται και η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες έκαναν λόγο για έναρξη των διερευνητικών επαφών εκπροσώπων Ελλάδας-Τουρκίας στις 24 Αυγούστου!

Η Τουρκία απαντά με κήρυξη NAFTEX, προβολή Στρατιωτικής Ισχύος, δημιουργία δεδομένων από τις έρευνες του Oruc Reis στην «τουρκική υφαλοκρηπίδα» απαντώντας - όπως διαδίδει- στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου.

Η συμφωνία αυτή διεμβολίζει το σύμφωνο καθορισμού θαλάσσιων ζωνών Λιβύης-Τουρκίας, καθορίζει όρους ελέγχου της διαδρομής του αγωγού EAST MED, έλκει την Αίγυπτο στο ελληνικό άρμα συμμαχιών και μοιρασιάς της Ανατολικής Μεσογείου αλλά επίσης διαμορφώνει όρους Συμβιβασμού με την Τουρκία: η μερική επήρεια των νησιών είναι η φόρμουλα!

Άλλος είναι ο μεγάλος χαμένος. Η Κύπρος της ελληνοκυπριακής αστικής τάξης που βλέπει το σχέδιο καθορισμό ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου (που με βάση το Καστελόριζο, εφάπτονται και αποκλείουν την Τουρκία από τη μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου), μπαίνει κάτω από τα χαλάκι… Ενώ για πρώτη φορά, η Επίλυση του Κυπριακού δεν είναι η προϋπόθεση για το γεφύρωμα των Ελληνο-Τουρκικών Διαφορών. Η αρθρογραφία των ΝΕΩΝ του Σαββάτου (08/08/2020) είναι ενδεικτική. Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης έχουν πάρει το μήνυμα και κινούνται μεθοδικά!

Ακούστε περισσότερα για τις ελληνο-τουρκικές διαφορές:

HXHTIKO: Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συζητά "για την Πολεμική Ένταση Ελλάδας-Τουρκίας"
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/08/hxhtiko.html

Και η στάση του Αντιπολεμικού κινήματος;

Πρέπει να επισημάνουμε τα εξής.

Ουσιαστικά αυτό που παίζεται αυτή την περίοδο σε αυτό τον γύρο Πολεμικής Έντασης μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας είναι ο καθορισμός της ατζέντας του όποιου διαλόγου!  Προβολή Στρατιωτικής Ισχύος και Διπλωματικές Διεργασίες καθορίζουν τους όρους του Συμβιβασμού και της Συνδιαχείρισης…

Είναι κάτι που αποτυπώνεται στο Διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ της 12ης Αυγούστου όπου διαβάζουμε:

«Δεν φοβόμαστε τον διάλογο, ακόμη και τον πιο δύσκολο, γιατί έχουμε πίστη στο δίκαιο των θέσεών μας […]Βασισμένος στο Διεθνές Δίκαιο και στον αμοιβαίο σεβασμό για τη μία διαφορά που αποτελεί το αντικείμενο συζήτησης και ενδεχόμενης προσφυγής σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο: Την οριοθέτηση Θαλασσίων Ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. https://m.naftemporiki.gr/story/1627901

Μια πολύ διφορούμενη διατύπωση!!!! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλοτε μιλά για μια διαφορά με την Τουρκία (βλέπε υφαλοκρηπίδα) και άλλοτε μια διαφορά (βλέπε οριοθέτηση Θαλασσίων Ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο)!!!

Έχουμε λοιπόν μια Αναθεώρηση της στάσης της Ελληνικής άρχουσας τάξης που σιγά σιγά και με μισόλογα αποκαλύπτει ότι δεν έχει μόνο μια διαφορά με την Τουρκία;

Σίγουρα τις επιλογές όλων επηρέασε το εξής δραματικό περιστατικό που περιγράφουμε σε ανακοίνωση μας:

Συγκρούστηκε ελληνική και τουρκική Φρεγάτα; http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/08/blog-post_40.html

Ας συνυπολογίσουμε επομένως το συσχετισμό δύναμης μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και το τίμημα που πρέπει να καταβάλεις όταν καλείς τις μεγάλες Ιμπεριαλιστικές Δυνάμεις να παρέμβουν και να σε βάλουν ξανά στο τραπέζι του διαλόγου, τη θέληση ΕΕ και ΗΠΑ «να τραβήξουν την Τουρκία από τον εναγκαλισμό της Ρωσίας.

Ταυτόχρονα, θέτουν αδίστακτα το δίλημμα «Πόλεμος ή Συνδιαχείριση» για να υποτάξουν τους λαούς στις επιλογές που μοιράζουν τις θάλασσες. χαράζοντας δρόμους κερδοφορίας για τις πολυεθνικές εταιρίες και τις ισχυρές μερίδες των εθνικών αστικών τάξεων που εμπλέκονται στα ενεργειακά τους σχέδια, με κατάληξη βεβαίως την ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή της Μεσογείου.

Παίζοντας βρώμικα πολεμικά παιχνίδια, στις πλάτες βεβαίως των Τούρκων και Ελλήνων φαντάρων, αλλά και του συνόλου του προσωπικού, με τους γονείς να τρελαίνονται στην αγωνία καθώς είναι ορατός να τους φέρουν το παιδί τους σε ένα φέρετρο τυλιγμένο σε σημαία, με τον λαό σε Ελλάδα και Τουρκία να φορτώνεται το τεράστιο κόστος της πολυήμερης Πολεμικής Κινητοποίησης. Ενώ στρατιωτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο ζητά νέες αγορές όπλων, νέες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών, και άλλο κρέας στα κανόνια, πιο νεανικό, στα 18 χρόνια…

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις της ΕΕ και της Γερμανίας συνοδεύουν το νέο Μνημόνιο, τους όρους αναδιάρθρωσης του ελληνικού καπιταλισμού και του νέου μοντέλου καπιταλιστικής παραγωγής-οικονομίας, με βασικό άξονα το ενεργειακό. Και ενεργειακό δεν είναι τα ενεργειακά κοιτάσματα μόνο, είναι η Πράσινη Οικονομία, είναι οι Ανεμογεννήτριες στα βουνά και σε παρθένες τοποθεσίες. Σε συνδυασμό πάντα με την ένταξη του ελληνικού κράτους στους πολεμικούς-ενεργειακούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, αναζητώντας αναβάθμιση του ρόλου, να παίξει αυτός τον Φρουρό των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο και του Χωροφύλακα σε Βαλκάνια-Ανατ. Μεσόγειο-Αφρική-Μέση Ανατολή, συμμετέχοντας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για να απαιτήσει το μερίδιο της λείας που του αντιστοιχεί για τους εφοπλιστές, κατασκευαστές, βιομήχανους ενέργειας…

Η Παρέμβαση του Αντιπολεμικού κινήματος πρέπει να γίνει από την σκοπιά της Υπεράσπισης των συμφερόντων της εργαζόμενης πλειοψηφίας,  σε σύγκρουση με τον συνολικό σχεδιασμό της άρχουσας τάξης, της ΕΕ και το ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, σε αντιπαράθεση με το σύνολο της αστικής πολιτικής που έχουν ως συστατικό στοιχείο τον πόλεμο και τον αυταρχισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια στιγμή, οι ίδιοι που απαιτούν ¨εθνική ενότητα¨, αντιμετωπίζουν τα κοινωνικά κινήματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, τις μειονότητες, τους πρόσφυγες και μετανάστες ως Ασύμμετρες Απειλές για το αστικό καθεστώς εξουσίας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου