Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Τα 8 σημεία της μυστικής συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας για το Oruc Reis

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει ότι με αποκορύφωμα την πολεμική κρίση μεταξύ Ελληνικού-Τουρκικού κράτους, διεξάγεται με ολοένα εντεινόμενους ρυθμούς Μυστική Διπλωματία μεταξύ των κυβερνήσεων ΝΔ, του καθεστώτος Ερντογάν και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ, ως προεδρεύουσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ζητωκραυγές της κυβέρνησης ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι γηπεδικοί όροι του Γεωργιάδη, επιπέδου τηλεπωλήσεων, δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Απευθύνονται στο Ακροδεξιό ακροατήριο του κυβερνώντος κόμματος με αφηγήματα "εθνικών επιτυχιών", επιχειρούν την όσο πιο δεξιά μετακίνηση της κοινής γνώμης, μας χειραγωγούν και αποπροσανατολίζουν από τη ατζέντα της αστικής πολιτικής, που έχει συνέχεια στην εφαρμογή της εντός και εκτός συνόρων, και σταθερό αντίπαλο τον κόσμο της εργασίας που αντιμετωπίζει ως Αναλώσιμο και Εσωτερικό Εχθρό! Καθοριστικός ο ρόλος των χαρτζιλικωμένων ΜΜΕ....
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας economico.gr που επικαλείται ενημερωμένες διπλωματικές πηγές, η παρασκηνιακή συμφωνία Μέρκελ-Ερντογάν -Μητσοτάκη, για την αποκλιμάκωση περιλαμβάνει τα εξής:
  • Επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών για τα ζητήματα του Αιγαίου από τις οποίες η Τουρκία αποχώρησε το 2016.
  • Εποικοδομητική διάθεση ώστε να συμφωνηθούν κάποια ΜΟΕ που θα δείξουν βούληση για σχέσεις καλής γειτονίας.
  • Αποφυγή προκλήσεων μέχρι το φθινόπωρο ώστε μετά τις εκλογές στα κατεχόμενα και εφόσον εκλεγεί ο Μ. Ακιντζί να γίνει πενταμερής διάσκεψη για το κυπριακό στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθεί η τροποποίηση του μηχανισμού διανομής του ενεργειακού πλούτου στην Κύπρο ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων χωρίς προϋποθέσεις.
  • Προετοιμασία συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν το Σεπτέμβριο.
  • Άσκηση της επιρροής της Μέρκελ στην ΕΕ προκειμένου να υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση της Τουρκίας για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
  • Έναρξη ευρωτουρκικών συνομιλιών για την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας και για την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.
  • Καμία κύρωση από την ΕΕ προς την Τουρκία για τη μετατροπή της Αγιά Σοφίας σε τζαμί.
  • Απελευθέρωση Γερμανών ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν φυλακιστεί στην Τουρκία χωρίς δημοσιότητα για να μην δημιουργηθεί η εντύπωση υποχώρησης Ερντογάν σε γερμανικές πιέσεις.
Κατά τις ίδιες διπλωματικές πηγές, οι τριμερείς επαφές Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας συνεχίζονται.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
Πάγωμα των ερευνών σε αμφιλεγόμενες περιοχές προτείνει η Τουρκία!
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/07/blog-post_916.html


Υπάρχει Γερμανικό Σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης μεταξύ Ελληνικού και Τουρκικού κράτους;
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/07/blog-post_243.html

Υπάρχει Συμφωνία για Αμοιβαία Αποχώρηση Πολεμικών πλοίων από το Καστελόριζο;
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/07/blog-post_363.html


Απαιτείται η παρέμβαση του Αντιπολεμικού Κινήματος.
Ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός προκαλείται από την επιθετικότητα, τον επεκτατισμό και των δύο κρατών, με επίδικα ΑΟΖ-Ενεργειακά Κοιτάσματα-Έλεγχος θαλάσσιων εμπορικών-εμπορικών ροών παγκόσμιου ενδιαφέροντος.
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ
Η απάντηση που πρέπει να δώσουν Έλληνες και Τούρκοι Φαντάροι είναι:
ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ για τα Συμφέροντα σας. 
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και της κρατικής τρομοκρατίας.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου